< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Let op: beperkt aantal plaatsen, vol = vol!
 • Twee volle dagen wild spotten in het beroemde Krugerpark
 • Wandelen tussen de theeplantages bij Tzaneen
 • Game drives in Kruger en Mapungubwe nationaal park twv €90,- inclusief
 • Uniek 2-daags bezoek aan het koninkrijk Swaziland
 • Bezoek de hoogtepunten van de Panoramaroute
 • Wandelmogelijkheden bij Pilanesberg
 • Complete rondreis met vele hoogtepunten
 • Overnachtingen in comfortabele en mooi gelegen hotels

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  Vandaag begint je reis naar Zuid-Afrika. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  naar Pilanesberg

  image

  's Ochtends na aankomst in Johannesburg rijden we direct door naar de rand van Pilanesberg Nationaal park waar we de komende twee nachten blijven. Dit park ligt op slechts 3,5 uur rijden van Johannesburg en heeft een ontzettend diverse flora en fauna. Onder andere de Big 5, wilde honden en de Roan- en Sabelantilope zijn hier te vinden. Ook de vogelaars onder ons halen met meer dan 360 verschillende soorten vogels hun hart op. Bij de lodge zijn een aantal fietsen om te huren voor een tochtje door het park.

 • 3

  Pilanesberg / vrije dag

  image

  Pilanesberg Nationaal park ligt op de grens tussen de droge Kalahari aan de ene- en het vruchtbare Laagveld aan de andere kant. Hierdoor kent het Nationale park een rijke vegetatie en huizen er meer dan 7000 dieren. Een waar ecologisch feest! Je kan ervoor kiezen een mooie wandeling te maken, maar een echte aanrader is om een gamedrive in het park te maken. 

 • 4

  naar Marakele NP

  image

  We rijden verder noordwaarts, naar de rand van het Marakele Nationaal park. Dit park ligt in het hart van de Waterberg regio, een wat onbekender maar prachtig deel van Zuid-Afrika. Door zijn bijzondere ligging is er een grote diversiteit in landschap. Indrukwekkende bergen, groene valleien en statige bomen wisselen elkaar af. Onderweg stoppen we bij een lodge waar je een prachtige wandeling kan maken door deze bijzondere regio.

 • 5

  naar Maremani Game Reserve

  image

  Het wordt een lange dag vandaag, dus we staan vroeg op. De rit naar het Maremani Game Reserve duurt zo'n vijf uur, maar de route erheen is prachtig. De komende twee nachten overnachten we in een kleinschalige game lodge in de Limpopo vallei, omringt door 's werelds grootste concentratie Baobab bomen. Op de farm zijn tal van activiteiten te doen en door de vriendelijke eigenaren zal je je hier zeker thuis voelen.

 • 6

  Mapungubwe NP / game drive

  image

  Vandaag staat volledig in het teken van het ongelooflijk rijke wildleven waar Afrika zo bekend om staat. We rijden naar het Mapungubwe transfrontier Nationaal park waar we de hele dag op zoek gaan naar wild. Dit park grenst aan Botswana en Zimbabwe en is een van de best bewaarde geheimen van Zuid-Afrika. Mapungubwe was Zuid-Afrika's eerste koninkrijk en het hart van het pre-Shona tijdperk.

  image

  Veel verschillende dieren noemen dit park hun thuis. Zo vind je hier onder andere kudu's, waterbokken, zebra's en impala's. De meer zeldzame witte neushoorn, hyena en het rode hartebeest lopen er ook rond en daarnaast komen uiteraard ook giraffes, olifanten en leeuwen voorbij. Zelfs het luipaard wordt hier met enige regelmaat gespot. 

 • 7

  naar Tzaneen

  image

  De rit naar het Kruger park is te lang maar vooral ook te mooi om in een keer te doen. We stoppen daarom halverwege in het stadje Tzaneen, gelegen tussen de plantages met (sub)tropische vruchten zoals mango's, bananen, sinaasappelen, avocado's, lychees, thee, macademia noten en ananassen. Als de tijd het toelaat kan je er vanmiddag op uit om een mooie wandeling te maken in deze overweldigend groene omgeving. We slapen hier een nacht in een gezellig guest house. 

 • 8

  via de Panoramaroute naar Hazyview

  image

  Vandaag maken we een prachtige rit langs de zogenaamde Panorama Route. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Aan het einde van de middag komen we aan in onze lodge vlakbij het Kruger Nationaal park. Hier zullen we de komende drie nachten verblijven.

 • 9

  Hazyview / Kruger NP - game drive

  image

  Vandaag gaan we met onze eigen bus op zoek naar wild. Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle vijf zullen ‘spotten’, hoewel het zien van de luipaard vaak wat moeilijker is. Olifanten kruisen ons pad en we stoppen bij nijlpaarden en krokodillen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn. Mocht je vandaag liever per safari voertuig het park in willen dan is dit uiteraard ook mogelijk.

 • 10

  Hazyview / Kruger NP - game drive

  image

  Het Kruger park is enorm groot: qua oppervlakte beslaat het ¾ van Nederland. Vroeg in de ochtend en later in de middag, als de temperatuur niet te hoog is zijn de dieren het meest actief. Op deze tijdstippen stappen we in open terreinwagens en rijden we door het park op zoek naar het wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen. Aan het eind van de dag rijden we terug naar onze accommodatie.

 • 11

  naar Swaziland

  image

  Vanuit onze accommodatie nabij het Krugerpark rijden we in een aantal uur naar Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met suikerrietplantages, bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het heeft een eigen taal en munteenheid en de bevolking is ontzettend vriendelijk.

 • 12

  Swaziland / vrije dag

  image

  Vandaag kunnen we een uitstapje maken naar het Milwane of Hlane National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. In dit park kun je een fietstocht maken, natuurlijk wel onder leiding van een gids! 

 • 13

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  Het zit er alweer op! Het is nog best een stukje rijden naar Johannesburg, maar de route is prachtig. We rijden dwars door Swaziland weer Zuid-Afrika in. Onderweg kom je op de borden plaatsnamen als Ermelo en Middelburg tegen, dan kunnen we vast wennen voor als we morgen weer in Nederland aankomen. Vanavond laat gaat de vlucht terug.

 • 14

  aankomst Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend kom je weer aan op Schiphol en kan je terugkijken op een schitterende reis in de regenboognatie.

Rondreis Zuid-Afrika - Pop-up

Momenteel niet boekbaar.

image
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!