< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Let op: beperkt aantal plaatsen, vol = vol!
 • Inclusief een volle dag game drive per open terreinwagen in het Kruger park
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek de hoogtepunten van de spectaculaire Panoramaroute
 • Wandelmogelijkheden in de Drakensbergen
 • Twee volle dagen wild spotten in het beroemde Kruger Park
 • Complete rondreis met vele hoogtepunten
 • Inclusief entreegelden voor Kruger, Mlilwane en Royal Natal (t.w.v. 45,-)
 • Bezoek aan het koninkrijk Swaziland met zeer vriendelijke bevolking en mooie natuur
 • Mogelijkheid om het oudste wildpark, Umfolozi-Hluhluwe nationaal park, te bezoeken

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Johannesburg

  We vliegen naar Johannesburg. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Bij aankomst rijden we door naar het hotel nabij het vliegveld. • 2

  naar Graskop

  image

  Vandaag rijden we richting het oosten, naar de provincie Mpumulanga. Deze provincie wordt ook wel "Plek waar de zon opkomt” genoemd. Wanneer er genoeg tijd is, bezoeken we onderweg typische Zuid-Afrikaanse dorpen als Dullstroom of Lydenburg. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in of nabij Graskop.

 • 3

  Graskop / Panoramaroute

  image

  Vandaag maken we een prachtige rit langs de zogenaamde Panorama Route. We stoppen bij spectaculaire uitzichtpunten en bij watervallen. Vanaf God’s Window kijk je van een enorme rots uit op een 1500 meter diep ravijn en bij Bourke’s Luck Potholes, waar de Treur- en Blyderivier samenkomen, zijn vreemde cirkelvormige uithollingen in de rotsen te zien. Vanavond keren we terug naar ons comfortabele hotel in of nabij Graskop

 • 4

  naar het Kruger Park

  image

  Vandaag rijden we in een uur of vier naar het Kruger park toe. Het Kruger Park is vooral bekend om de ‘Big Five’, en er is een redelijk grote kans dat we ze alle 5 zullen ‘spotten’. Geen ander continent herbergt nog zo'n verscheidenheid aan grote zoogdieren. Hier verblijven we in een comfortabele lodge die vlakbij de ingang van het Kruger park ligt. Aangekomen in de lodge kun je nog een duik in het zwembad nemen en misschien staat er vanavond wel kudu of gnoe op het menu!

 • 5

  Krugerpark / gamedrive per 4x4 terreinwagen

  image

  Vandaag rijden we naar het Kruger park toe. Hier verblijven we in een comfortabele lodge die vlakbij de ingang van het Kruger park ligt. Vandaag gaan we hopelijk de eerste (wilde) dieren zien. Vandaag gaan we per open terreinwagen het park in om tijdens deze eerste game drive (inclusief) op zoek te gaan naar wild. Tijdens deze gamedrives zoeken we ook drinkplaatsen op, waar veel dieren in de loop van de dag naar toe komen. De enorme aantallen verschillende antilopen vertellen ons dat roofdieren niet ver uit de buurt zijn.  

 • 6

  Krugerpark / game drive

  image

  Ook vandaag trekken we weer het Krugerpark in. Mocht je gisteren nog niet de 'Big Five' gespot hebben dan heb je vandaag weer de hele dag om op zoek te gaan naar wild. Vandaag gaan we met onze eigen bus het park in (inbegrepen), maar je kunt er ook voor kiezen om (tegen betaling) de game drives vandaag per open terreinwagen te maken.

 • 7

  naar Swaziland

  image

  Vanuit onze accommodatie nabij het Krugerpark rijden we in een aantal uur naar Swaziland. Na wat grensformaliteiten rijden we het koninkrijkje in. Het landschap van Swaziland is opvallend gevarieerd: uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met suikerrietplantages, bossen, bergen en watervallen. Overal vind je Afrikaanse dorpen met een heel andere sfeer dan in Zuid-Afrika. Het koninkrijk Swaziland is ongerepter dan Zuid-Afrika; tradities en gewoonten worden hier meer in ere gehouden. Het heeft een eigen taal en munteenheid en de bevolking is ontzettend vriendelijk.

 • 8

  Swaziland

  image

  Vandaag kunnen we een uitstapje maken naar het Mlilwane of Hlane National Park. Mlilwane is het grotere park in Swaziland en biedt volop gelegenheid tot wandelen tussen klein wild. Er leven ondermeer buffels, giraffes, nijlpaarden, luipaarden, zebra's en tal van antilopen zoals koedoes, blesbokken en nyala's. In Hlane leven weer hele andere dieren, zoals leeuwen, olifanten, witte neushoorns en giraffes. In dit park kun je een fietstocht maken, natuurlijk wel onder leiding van een gids! ’s Avonds is er wellicht een opvoering van een traditionele Swazi-dans, gepaard met een heerlijke braai.

 • 9

  naar St.Lucia

  image

  We verlaten Swaziland weer en trekken de Zuid-Afrikaanse provincie Kwazulu-Natal binnen. St.Lucia ligt midden in een uniek gebied van wetlands langs de kust van de Indische Oceaan. Dit is een beschermd natuurgebied met een enorme diversiteit aan fauna met als bekendste bewoners krokodillen en nijlpaarden. Deze imposante dieren zijn het best te zien tijdens een ontspannen boottochtje over Lake St.Lucia.

 • 10

  St.Lucia / optioneel naar Hluhluwe

  image

  Vanuit St.Lucia is het niet ver rijden naar het Hluhluwe Nationaal Park (optionele excursie). Dit park vormt samen met het aangrenzende Umfolozi National Park één geheel. In de heuvelachtige, bosrijke omgeving leven olifanten, giraffen, impala’s, krokodillen, kudu’s en buffels. Naast de grote variatie aan dieren is het park vooral bekend om zijn neushoorns. Zowel de witte neushoorn als de zeer zeldzame zwarte neushoorn komen hier voor. Lekker uitwaaien aan het strand is natuurlijk ook een optie.

 • 11

  naar de Drakensbergen

  image

  We vertrekken westwaarts en rijden via de binnenlanden van KwaZulu-Natal naar de Drakensbergen. Dit gedeelte van het gebergte, langs de grens van Lesotho, heeft de World Heritage status en vormt het Ukhahlamba Drakensberg Park. In de Drakensbergen liggen meerdere nationale parken en we kunnen hier dan ook prachtige wandelingen maken. Midden in het schilderachtige Royal National Park ligt het Amfitheater, een rotswand die 5km lang en 500 meter hoog is. We blijven twee nachten nabij het park.

 • 12

  Drakensbergen / vrije dag

  image

  De hoogste piek is de Mont-aux-Sources, ‘berg van bronnen’, met een hoogte van 3282 meter. Hier valt de Tugela Rivier honderden meters naar beneden op weg naar de 330 kilometer verderop gelegen Indische Oceaan. Ook de bekende Oranjerivier ontspringt in de Drakensbergen en eindigt op de grens van Zuid-Afrika en Namibië in de Atlantische Oceaan. In het park kun je prachtige wandelingen tussen de 2 en 4 uur maken langs diverse uitgezette routes.

 • 13

  naar Johannesburg / vlucht naar Amsterdam

  image

  We verlaten de Drakensbergen en rijden terug naar Gauteng, de provincie rond Johannesburg en Pretoria. 's Avonds na het afscheidsdiner stappen we op het vliegtuig richting Amsterdam.

 • 14

  aankomst Amsterdam

  Aan het eind van de ochtend kom je weer aan op Schiphol en kan je terugkijken op een schitterende reis in de regenboognatie.

Rondreis Rondreis Zuid-Afrika & Swaziland Pop-up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.