< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Reisbegeleier

Richard Reisbegeleider

Mijn naam is Richard. Ik ben een zeer ervaren reiziger en ANVR gecertificeerd reisleider en vind het leuk om mijn enthousiasme over het plezier van het reizen en de magie van het  ergens aankomen waar je nog nooit geweest bent  over te brengen en te delen. Ik wil nog steeds meer landen leren kennen maar de gebieden waar ik het best de weg ken zijn China, Zuid-Oost Azië, Indonesië,  Midden-Azië en Australië. Deze landen hebben behalve de spectaculaire toeristische hoogtepunten ook heel erg veel  te bieden als het gaat om leuke, afwijkende gewoonten en gebruiken in het gewone leven. Dat maakt het sowieso al heel boeiend en de moeite waard om er te zijn.       

Of ik ook een stukje wil

Ik zit in de trein van Turkistan naar Almaty in Kazachstan. Totaal 23 uur en we hebben nog een uur of 19 voor de boeg. We zitten met 7 in een open coupe die eigenlijk voor 6 bedoeld is en het is warm en plakkerig. We gaan niet harder dan een kilometer of 45 en het uitzicht is urenlang hetzelfde, vlakke steppe. Ik heb ruzie gemaakt met de conducteur omdat ik, naar later blijk ten onrechte, denk dat ik als buitenlander als enige extra moet betalen voor schoon beddengoed. Heel de coupe bemoeid zich ermee, niemand spreekt Engels en ik spreek geen Russisch dus het is een conversatie tussen een dove en een blinde. Van een oude oma krijg ik wel Kumus aangeboden, de bekende gefermenteerde paardenmelk. Ik weiger maar doe mijn vaste truuk met de drop en ga rond. 2 mannen zijn dapper en nemen een muntdropje. Ze vinden het geen eten. Dan doet 1 van mannen een meesterlijke tegenzet. Hij haalt, uit het niets, onder de bank vandaan uit een tas een nog warm gestoofd geitenhoofd en begint dat af te stropen. Of ik ook een stukje wil...

Rondreis Kazachstan Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!