< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht naar Almaty

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Almaty / vrije dag

  image

  Na het ontbijt kun je mee op een uitgebreide stadstour. We beginnen in het centrum, waar je de ontwikkeling van de voormalige hoofdstad goed kunt zien. We zien o.a. het presidentiële paleis, de centrale moskee, het onafhankelijkheidsmonument. We bezoeken ook het Panfilof-park, de groene bazar, het museum voor muziekinstrumenten en het staatsmuseum.

 • 3

  Almaty / bezoek Medeo

  image

  In de ochtend kun je mee op excursie naar de bergachtige omgeving rondom Almaty. We bezoeken de Medeo-kloof en het Chimbulak ski-resort op 2230 m hoogte. Het milde klimaat, de vele zonuren, goede sneeuw in de winter en de schitterende omgeving maken dit ook een populaire bestemming voor de inwoners van Almaty. We gaan naar de top van de Kok-Tobe-heuvel, waar je mooi uitzicht hebt over de grootste stad van Kazachstan. ‘s Middags heb je vrij in Almaty.

 • 4

  Almaty / bezoek Big Lake

  image

  We beginnen de dag met een rit naar de grote Almaty-kloof. Hier, op 2500 m hoogte bevindt zich het blauwe Grote Almaty-meer, een van de mooiste gletsjermeren van het Trans-Ili Alatau Gebergte. We rijden verder tot 3300 m hoogte, waar een sterrenkundig onderzoeksstation is neergezet. Aan de voet van de hoge Almatypiek heb je fantastisch uitzicht op het Grote Meer en de omliggende bergtoppen. Onderweg terug bezoeken we een valkenboederij. Valkenieren maakt al eeuwen deel uit van het leven in Kazachstan en hier kun je zien hoe men jaagt met valken.

 • 5

  Charyn Canyon, naar Kolsai Lake

  image

  We verlaten Almaty en rijden in zo’n drie uur naar de Charynkloof. De hoge verticale wanden van de 12 miljoen jaar oude kloof doen denken aan kastelen die door wind, zon en regen werden gevormd. Je kunt door dit doolhof van overhangende rotsen wandelen. Hierna rijden we door het het Kolsai-meer, wara we intrek nemen in het guesthouse waar we twee nachten zullen slapen.

 • 6

  Kolsai Lake

  image

  Na het ontbijt gaan we te voet naar de 3 Kolsai-meren. Het grootste en tevens mooiste van de 3 is voor iedereen toegankelijk. Het hoogste meer kan je alleen te voet bereiken en ligt op de grens van de Alpineweiden en het dennenbos. De natuur hier is ruig, maar rijk. In de omliggende weiden groeien bessen en champignons en het ijskoude schone water in de meren zit vol forel. In de omliggende bergen leven nog berggeiten, wolven en zelfs beren. We overnachten weer in het guesthouse.

 • 7

  Almaty, nachttrein naar Turkestan

  image

  Na het ontbijt rijden we terug naar Almaty. Onderweg maken we een lunchstop. ’s Avonds stappen we op de nachttrein naar Turkestan.

 • 8

  aankomst Turkestan / vrije dag

  image

  ‘s Ochtends vroeg arriveren we in Turkestan. Het is een kleine stad, maar door de vele historische monumenten en de rijke historie wel een zeer interessante stad. We bezoeken een paar mausoleums, maar ook de necropolis, de oriëntaalse baden en de ondergrondse moskee.

 • 9

  Shymkent / nachttrein naar Astana

  image

  ‘s ochends vroeg rijden we naar Shymkent. Onderweg nemen we een kijkje bij het Arystan-Bab Mausoleum en in het dorpje Otrar (of wat daar nog van over is, want hoewel het een belangrijke plaats op de Zijderoute was, is het nu een spookstadje). Ook in het dorp bezoeken we enkele mausoleums, een minaret en stenen beelden van dieren. ‘s Avonds stappen we op de nachttrein naar Astana.

 • 10

  trein over de steppe, aankomst Astana

  image

  We rijden nog de hele dag over de steppe van Centraal-Azië. ’s Avonds komen we aan de moderne, nieuwe hoofdstad van Kazachstan, Astana.

 • 11

  Astana / vrije dag

  image

  Wie wil, kan na het ontbijt mee op een uitgebreide stadstour. We beginnen in het ‘historische’ centrum, al is historie vrij relatief in deze nieuw gebouwde stad. De immense pleinen, heroïsche monumenten en extravagante gebouwen staan in sterk contrast met de grote leegte rondom de stad. Neem de lift naar de top van de Baiterek-toren voor een fenomenaal uitzicht.

 • 12

  Astana / bezoek Borovoe & Burabai NP

  image

  Vandaag gaan we een volle dag naar het Burubai Nationaal Park. In het park zijn 14 grotere en vele kleinere meren. In de Abylaykhan Vallei zie je verschillende rotsformaties die elk aan een Kazakse legende verbonden zijn. Tijdens de tour wordt lunch geserveerd en heb je een half uurtje de tijd om in het bos te wandelen. Je kunt ook nog een eenvoudige wandeling maken naar de top van de Bolektau-heuvel, vanwaar je prachtig zicht heb op het Borovoe-meer en omgeving.

 • 13

  Astana / bezoek Alshir

  image

  Net buiten Astana ligt Alzhir, een van de grootste voormalige Gulagkampen van de Sovjet Unie. Het kamp werd in 1938 geopend en was bedoeld voor echtgenotes en familie van verraders. Er wordt geschat dat er bijna 20.000 gevangenen zaten. Het zien van de cellen en de omstandigheden zal niemand in de koude kleren gaan zitten.

 • 14

  Astana / bezoek Korgalzhyn

  image

  Na het ontbijt rijden we naar het Korgalzhyn natuurreservaat, het grootste beschermde natuurreservaat van Kazachstan. Midden in de uitgestrekte droge steppe bevinden zich de meren van Tengiz-Korgalzhyn, het grootste watergebied van Centraal-Azië. In het bezoekerscentrum zie je wintertuin en een expositie over de geschiedenis en etnografie van het reservaat. Samen met een gids gaan we ook kort het reservaat zelf in.

 • 15

  vlucht naar Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Geen zware trektochten; wel mooie dagwandelingen
 • Twee nachten in een guesethouse bij het Kolsai-meer
 • Complete en mooie route door Kazachstan in 15 dagen
 • Authentiek, ongerept en niet toeristisch
 • Enorme variatie in landschappen: bergen, valleien en uitgestrekte (sneeuw)velden

Rondreis Kazachstan Pop-Up

Niet boekbaar

Naar boven
 

20,20 aanbetalings-actie
Profiteer jij ook?

Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!