< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Moskou

  image

  Aan het eind van de middag komen we na een rechtstreekse vlucht met KLM aan in de hoofdstad van de Russische Federatie; Moskou. Na het welkomstdiner (inclusief) is er wellicht tijd om een 'watertje' (vodka) te nuttigen in de stad.
  Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema. We slapen in een hotel in het centrum van Moskou, op loopafstand van vele bezienswaardigheden. We blijven hier twee nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 2

  Moskou / stadstour en vrije dag

  image

  Vandaag staat een stadstour van een halve dag onder leiding van een gids op het programma. We ontdekken het bonkende hart van de Russische Federatie. Klassieke hoogtepunten zoals het Kremlin, het Rode Plein en de Basilkathedraal worden uiteraard niet overgeslagen. Moskou biedt genoeg historische musea, gebouwen en theaters. Wie de sfeer van de koude oorlog wil proeven, kan ook nog op excursie naar een diepe bunker waar de jaren 60 in museumvorm voortleven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Moskou / Kremlin, Trans-Siberië Expres

  image

  Het Kremlin, het historische hart van Moskou is een van de hoogtepunten van de hoofdstad. Bij deze reis is een bezoek aan het Kremlin inbegrepen. Het tijdstip is variabel en hangt af van beschikbaarheid. Onder leiding van een gids  bezoek je het mausoleum van Lenin en ga je via de Alexandertuin en de Kutafiatoren naar de Wapenzaal (Kremlin Armoury) en het Kremlin zelf. 's Avonds laat stappen we op de trein der treinen: de Trans-Siberië Expres.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Trans-Siberië Expres

  image

  De Trans-Siberië Expres is feitelijk een verzamelnaam voor alle treinen die vanuit Moskou en het westen van Rusland dwars door Siberië naar Vladivostok gaan. Heerlijk relaxed schuiven eindeloze berkenbossen of toendra aan je voorbij. Om de zoveel bossen rij je door een dorpje recht uit een sprookjesboek. Bij kleine houten huisjes met blauw geschilderde kozijnen werken oude vrouwtjes in de moestuin, lopen ganzen over het zandpad en rijdt een paard en wagen met een lading stro.

 • 5

  Jekaterinenburg / stadstour

  image

  De gehele reis in één ruk maken zou echter zonde zijn. Naast dat zeven dagen trein wel een erg lange zit is, is er onderweg ook meer dan genoeg om voor uit te stappen. De eerste stop is Jekaterinenburg. Vandaag gaan we met een lokale gids de stad verkennen. Jekaterinenburg is een van de grootste steden van Rusland. De grote 'Kathedraal op het Bloed' is de plek waar de Romanovs, de tsarenfamilie, om het leven werd gebracht. Vlakbij is het grote Rastorgoejev-Charitonov Landgoed, het belangrijkste monument van de stad. Jekaterinenburg heeft naast historie ook veel modern vertier te bieden. In de drukke winkelstraten zijn veel restaurants en terrasjes. We slapen in een comfortabel hotel in het centrum van de stad.

 • 6

  Jekaterinenburg / Trans-Siberië Expres

  image

  Tegenwoordig is Jekaterinenburg een grote, gezellige stad in de Oeral, maar historisch bekend van tsarin Catharina de Grote en de plek waar tsaar Nicolaas II met zijn familie is vermoord. We maken een uitstapje naar Ganina Jama, het klooster net buiten de stad waar de familie begraven ligt. 's Avonds stappen we weer op de trein voor een langere rit dwars door Siberië.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Trans-Siberië Expres

  image

  Na verloop van tijd begint alles z'n eigen plek te krijgen. Je kent de mensen in de wagon, mensen komen bij elkaar op bezoek voor eten en een praatje maken, kinderen spelen in de gang en die unieke geur van Russische treinen begint zich te ontwikkelen. Denk bij de geuren aan het oude metaal van de wagons, de kolenkachel voor de samovar, de diesel van de loc, maar ook de parfum van de provodnitsa en je hebt een geurenpallet dat voor altijd aan de Russische tijdreis zal doen denken.

 • 8

  Trans-Siberië Expres

  image

  Niets zo lekker als een ouderwetse Russische maaltijd recht van het land: kruimige aardappels, gekookte eieren, worst of gebraden kippenpootjes, bietensalade, gerookte riviervis en zoete pannenkoekjes met bosvruchten toe. In elke wagon vind je een grote samovar met heet water en bij de provodnitsa – de wagonwaardin – kun je voor weinig theeglazen met sierlijk gevlochten metalen houders lenen. De meeste passagiers hebben zelf eten meegenomen en zodra men zich genesteld heeft – schoenen uit, slippers aan, kleren uit, kloffie aan – worden grote hoeveelheden voedsel en drank uit de tassen gehaald die ook met iedereen gedeeld worden.

 • 9

  Trans-Siberië Expres / Ulan-Ude

  image

  Omdat Rusland zo immens groot is en mensen in verschillende tijdzones in- en uitstappen, staan de horloges in één wagon op zoveel verschillende tijden dat niemand weet hoe laat het werkelijk is. Maakt ook niet uit. Je slaapt als je moe bent en je eet als je honger hebt. Urenlang kun je turen over de vlaktes, bossen en meren of een boekje lezen en als je moe bent doe je een tukkie op je schoon opgemaakte bed. Aan het eind van de middag komt de trein in Ulan-Ude in het oosten van Siberië. Hier klimmen we van de trein en word je naar een hotel in de stad gebracht. Tijd om Siberië van dichtbij te gaan ontdekken!

 • 10

  Baikalmeer / bezoek dorp Oudgelovigen

  image

  Ulan-Ude is de hoofdstad van de Republiek Boerjatië, een Russische deelrepubliek waar de Boerjat wonen, een volk dat sterk gerelateerd is aan de Mongolen. Hier maken we een stadstour. Ulan-Ude heeft een unieke culturele mix van Russische en Boerjatische tradities, waarbij datsans (Russisch boeddhistische kloosters) naast het grootste beeld ter wereld van Lenins hoofd staan. We maken een uitstapje naar een dorp van de Oudgelovigen: orthodoxe Christenen die in de 17e eeuw uit het westen van Rusland werden verbannen. Het dorp is weinig veranderd sinds die tijd. We bezoeken een kerk en het museum, luisteren naar oude volksliederen en eten 's avonds heerlijke lokale gerechten.

  NB. De meeste uitstapjes vanaf het Baikalmeer gaan over zeer slechte wegen, maar zijn desondanks zeker de moeite waard. 

  image

  Als je wilt kun je ’s avonds mee de avond laten we ons verwennen door een bezoek te brengen aan een banya (een traditioneel Russisch badhuis). De venik (bundel berken takken) waarmee je op je rug wordt geslagen om de bloedsomloop te verbeteren, maakt dit bezoek aan de sauna een wel hele bijzondere ervaring. Onderweg naar ons guest house bezoeken we een nonnenklooster en zien we de zogenaamde schildpadrots in het Baikalmeer. Daarna nemen we intrek in ons guest house aan het Baikalmeer, waar we vier nachten zullen verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 11

  Baikalmeer / Barguzin Vallei

  image

  We verblijven drie volle dagen aan het Baikalmeer in een knus guest house. Je kunt vandaag en morgen mee op excursie (inbegrepen) of lekker je eigen gang gaan. Vandaag staat een dagexcursie naar de prachtige Barguzin Vallei met picknick lunch op het programma: een 200 bij 35 km grote vallei.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 12

  Baikalmeer / boottocht, Ushkaniy Eilanden

  image

  Vandaag gaan we het meer op. We varen o.a. naar de Ushkaniy Eilanden om een kolonie zeehonden te bekijken. De dieren worden hier ‘hazen’ (Ushjaniy) genoemd omdat ze zo snel bewegen. In de afgelegen dorpjes zien we hoe de vissers leven. Met wat geluk en met wat hulp van een van de vissers sla je zelf een vis aan de haak. Let op: Tot en met mei (soms zelfs juni) is het Baikalmeer nog bevroren en gaan we per voertuig langs het meer. Ook dan bezoeken we afgelegen dorpjes, geniet je van verse vis, dans en een kampvuurtje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 13

  Baikalmeer / vrije dag

  image

  Goryachinsk, het dorp waar we verblijven, is genoemd naar de heetwaterbronnen (goryachi = heet). Neem dus vooral een bad in een van de bronnen, of relax in een van de banya’s (Russische sauna’s). Op loopafstand van ons guest house vind je ook het zandstrand van het Baikalmeer, voor wie behoefte heeft aan juist een frisse duik.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 14

  Trans-Mongolië Expres

  image

  Tijd om Rusland te verlaten. We rijden terug naar Ulan Ude, waar we in de loop van de middag weer op de trein stappen. Vanaf hier gaan we naar het zuiden en wordt het spoortraject de Trans-Mongolië genoemd. We rijden over enorme Mongoolse vlaktes richting Ullanbaatar. Wellicht vang je al een glimps op van de traditionele Mongoolse tenten (gers).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  Ulaanbaatar

  image

  Vandaag bekijken we Ulaanbaatar tijdens een stadstour. Onder andere de stalinistische architectuur en de brede straten die vooral rondom het Sükhbataar plein te vinden zijn, komen langs. Je kunt ook een bezoek brengen aan het winterpaleis van Bogd Khan en het Mongools Historisch Museum. Beklim de trappen naar het Zaisan Memorial ten zuiden van Ulaanbaatar en je hebt een fantastisch uitzicht over de stad. 's Avonds kun je een traditionele culturele show zien (inclusief).

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Terelj NP

  image

  Heuvels vol groene weiden, wouden en spectaculaire rotsformaties: dat is Terelj NP. Hier maken we een prachtige wandeling onder leiding van een gids. 's Avonds leer je hoe je traditionele Mongoolse knoedels (buuz) maakt. We slapen in een traditionele ger-kamp.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  Ulaanbaatar

  image

  Terug naar de Mongoolse hoofdstad, waar we een tour maken naar het Chingis Khan monument. Dit monument laat een enorm standbeeld van de Mongoolse strijder Chingis Khan zien. Hij veroverde op brute wijze de halve wereld in de 13e eeuw. Voor de Mongoolse bevolking een echte nationale held. Zijn gezicht is ook terug te vinden op flessen likeur, snoepverpakkingen en bankbiljetten. We verblijven in hetzelfde comfortabele hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Trans-Mongolië Expres

  image

  We stappen 's ochtends vroeg voor de laatste keer op de trein en hebben nu de Chinese hoofdstad als eindpunt. Geniet nog even van de rust in Mongolië voor we aankomen in Beijing. 

 • 19

  Beijing / vrije dag

  image

  Aan het eind van de ochtend komen we aan in Beijing. de rest van de dag en morgen heb je de tijd om de hutons (oude straten), het Verboden Paleis en het Plein van de Hemelse Vrede te bezichtigen. 's Avonds is het zeker de moeite om de beroemde peking eend te proeven, die in vele restaurants wordt geserveerd.

 • 20

  Beijing / excursie Chinese Muur

  image

  We vertrekken deze ochtend richting één van de grootste bouwwerken in de geschiedenis van de mens; de Chinese Muur. Onder leiding van een gids verkennen we dit indrukwekkende en immens lange wereldwonder. 's Avonds eten we voor de laatste keer samen en sluiten we deze megatreinreis van ruim 7500 km af.

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Aansluitende reis in China


  Bij de meeste Trans-Siberiëreizen is het mogelijk een aansluitende reis door Mongolië of China (en Tibet) te boeken.

  Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met een van onze medewerkers.


  - verlenging Beijing (twin/double p.p.) 2 dagen v.a. € 75,-
  - verlenging Beijing (single) 2 dagen v.a. € 150,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • +

  2-daagse verlenging Beijing

  Je kunt je verblijf in de Chinese hoofdstad verlengen met 2 extra dagen. Je verblijft in hetzelfde hotel. Bij de verlenging is de transfer naar het vliegveld inbegrepen.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Reis mee op de meest iconische treinreis ter wereld
 • Meerdere langere stops onderweg
 • Uitgebreid en spectaculair programma (5 dagen) rondom het Baikalmeer
 • Twee volle dagen Moskou, inclusief bezoek Kremlin
 • Twee dagen Jekaterinenburg
 • Volpension bij het Baikalmeer (4 dagen) en Terelj NP
 • Inclusief dagexcursie Barguzin Vallei
 • Inclusief boottocht op het Baikalmeer
 • Inclusief culturele avond Ulaanbaatar
 • Overnachting in traditionele ger in Terelj NP
 • Inclusief dagtocht naar de Chinese Muur

Rondreis Trans-Siberië Expres

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

Rusland, Mongolië, Trans Siberië, Baikal, trein
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Avontuur-Plus
Naar boven
 

Kerstreizen actie
Profiteer van kortingen tot wel €300,-

Breng jij de kerstvakantie ook veel liever aan de andere kant van de wereld door? Dan hebben wij speciaal voor jou een aantal reizen geselecteerd waarbij je kunt profiteren van kortingen tot wel €300,-!