< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Bhutan Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Temperatuur: het is in Bhutan nooit erg warm. ‘s Avonds wordt het fris en de temperatuur kan hoog in de bergen tot onder het vriespunt dalen, vooral in de maanden november en december. Het gebied waar de zesdaagse trektocht wordt gelopen is niet zo hoog, nl. tussen de 1000 en de 1500 meter. In de wintermaanden is het hier overdag meestal zo’n 15-20 °C en je hebt veel kans op zon en strakblauwe luchten. ’s Avonds daalt de temperatuur tot 0-5°C. Van juni – half september is het regentijd, maar ook in andere maanden kan er nog flink wat regen vallen.

De beste reistijd:
In de maanden oktober - maart is het koude tijd: beste vergezichten op de Himalaya.
In de maanden maart - mei is het droge tijd: veel bloesems, kans op mist.

image

 Bhutan Ruig en Ongerept reizen met een festival

In Bhutan vinden jaarlijks vele boeddhistische festivals plaats die van heinde en verre honderden Bhutanezen trekken, die soms dagen moeten lopen om de festivalplaats bij de Dzongs te bereiken. De belangrijkste en meest drukbezochte festivals van Bhutan zijn die van Thimpu en Paro. Het Jambay Lakhang festival in de Bhumtangvallei is kleinschaliger, maar wordt ook steeds meer door toeristen bezocht. Ura Yakchoe, Tangbi Mani en Trongsa Tsechu worden daarentegen veel minder bezocht. In Bhutan vinden jaarlijks vele boeddhistische festivals plaats die van heinde en verre honderden Bhutanezen trekken, die soms dagen moeten lopen om de festivalplaats bij de Dzongs te bereiken. De belangrijkste en meest drukbezochte festivals van Bhutan zijn die van Thimpu en Paro. Het Jambay Lakhang festival in de Bhumtangvallei is kleinschaliger, maar wordt ook steeds meer door toeristen bezocht. Ura Yakchoe, Tangbi Mani en Trongsa Tsechu worden daarentegen veel minder bezocht. Gom Kora in Trashiyangtse trekt veel verschillende bevolkingsgroepen uit zowel het oosten van Bhutan als uit Assam in India. De religieuze festivals bieden de bevolking de mogelijkheid om hun geloof te versterken en veel zegeningen te ontvangen. Het is ook een gelegenheid om oude vrienden weer eens te zien en gezien te worden. Daarom dragen de mensen hun mooiste kleren en juwelen en brengen ze veel te eten en te drinken mee. Het belangrijkste festival is de 'Tsechu' wanneer in alle Dzongs in Bhutan de grote daden van Padmasambhava worden gememoreerd. Het festival wordt via de maankalender vastgesteld en duurt enkele dagen. Tijdens het festival beelden de monniken met indrukwekkende dansen, getooid in prachtige kostuums en maskers de verschillende verschijningsvormen van Padmasambhava uit. Er brandt meestal een groot vuur waar de bevolking over heen springt om hun zonden te reinigen en nieuwe zegeningen te krijgen.
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Naast een goede gezondheid is een positieve instelling onmisbaar. Voor het lopen van de zesdaagse Nabji trail, moet je conditie redelijk tot goed zijn. Het geïsoleerde oosten wordt door slechts weinig toeristen bezocht, waardoor hier weinig faciliteiten voor toeristen aanwezig zijn. De wegen in Bhutan zijn redelijk goed, maar omdat we hoge passen over moeten om van het westen naar het oosten te rijden, kunnen we in de winter (december tot en met februari) door sneeuwval vast komen te zitten. Hierdoor kunnen reisdagen langer worden en kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden. Extra kosten zijn in dit geval voor eigen rekening. Een flexibele instelling en incasseringsvermogen zijn dus noodzakelijk. Tijdens de zesdaagse trektocht loop je op een hoogte van 1000 tot 1500 meter. Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op. Zie het volgende overzicht voor meer specifieke afstanden en looptijden tijdens de zesdaagse trail:

Tongtongphey-Jangbi: 3-4 uur, 8km, 400 m klimmen
Jangbi-Kubdra: 6-7 uur, 14 km, paar keer steil klimmen
Kubdra-Nabji: 6-7 uur, 14 km, hoofdzakelijk dalen
Nabji-Korphu: 3-4 uur, 11 km, steile klim 500m
Korphu (of Nabji)-Nyimshong: 3-4 uur, 12 km, hoofdzakelijk dalen, steile klim aan het eind
Nyimshong-Reotola: 6-7 uur, 7 km, 900 m dalen en 600 m stijgen

NB: tijdens de wandeltocht wordt bij groepen van meer dan 10 personen de groep opgesplitst in twee groepen die elk op een verschillend punt starten. Het kan dus gebeuren dat je de trail in omgekeerde volgorde loopt. Tijdens de trail wordt je altijd vergezeld door een lokale engelssprekende gids.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen met een eigen bus door Bhutan. Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen. We vliegen van Delhi naar Paro met de Bhutanese luchtvaartmaatschappij Druk Air (met een tussenstop in Kathmandu) en van Guwahati naar Delhi met een Indiase maatschappij (Jet Airways, Air Sahara, Indian Airlines of Kingfisher Airlines).

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Salaam Balaak Trust

Het Salaam Baalak fonds zet zich in om kinderen uit de sloppenwijken van Delhi een kans op onderwijs te geven. Je kunt dit initiatief steunen door deel te nemen aan een bijzondere wandeling door de wijk Paharganj en het New Delhi treinstation. Niemand kent de straten van deze wijken beter dan de jongeren die hier opgegroeid zijn. Zij hebben met behulp van het Salaam Baalak fonds een opleiding tot gids gevolgd en laten je op inspirerende wijze een kijkje nemen in hun wereld. In het opvangcentrum dat je onderweg bezoekt vertellen zij over hun leven op straat. www.salaambaalaktrust.com.
Bekijk een filmpje over deze wandeling op YouTube.

image

Black Mountains National Park

In het Black Mountains Nationaal Park is samen met de lokale bevolking een toerisme project opgezet om de bevolking te betrekken bij het toerisme en dit gebied te beschermen. Het is een unieke manier om de vriendelijke Bhutanezen beter te leren kennen. De inkomsten komen direct bij de lokale bevolking terecht.

Rondreis Bhutan Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!