< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Pieter Lammers Reisbegeleider Bhutan

In 1992 bezocht ik Bhutan voor de eerste keer en ik was onmiddellijk betoverd. Naast de ongerepte natuur en de oude Boeddhistische cultuur, werd ik getroffen door de vriendelijkheid en openheid van de mensen. Mijn liefde voor het land en zijn inwoners is gebleven en ik ben er sindsdien jaarlijks geweest. Eerst als ontwikkelingswerker, toen als toerist en de laatste 10 jaar als reisleider. Als reisbegeleider kan ik mijn passie telkens vernieuwen en delen met anderen. Op de foto zie je mij met mijn pleegdochter Kinley Dema. Een reis naar het prachtige Bhutan laat je kennis maken met het mooie landschap, de natuur, de architectuur - de indrukwekkende dzongs en kloosters - en de vriendelijke mensen. En ook niet onbelangrijk: de meeste reizen zijn zo gepland dat er ook een festival in zit, een spectaculaire belevenis!

Wandelen door het land van de donderdraak

In 1992 bezocht ik Bhutan voor de eerste keer en ik was onmiddellijk betoverd. Naast de ongerepte natuur en de oude Boeddhistische cultuur, werd ik getroffen door de vriendelijkheid en openheid van de mensen.

Iedereen was gewoon wie hij was, geen kapsones, geen pretenties, niets op te houden, of het nu hoogwaardigheidsbekleders waren of een boerin in een dorpje drie dagen lopen van de dichtstbijzijnde weg. Het was of de mensen geen buitenkant hadden, beter kan ik het niet uitdrukken. In tegenstelling tot de omringende landen kwamen de vrouwen zelfbewust, zelfstandig en geëmancipeerd over.

Mijn liefde voor het land en zijn inwoners is gebleven en ik ben er sindsdien jaarlijks geweest. Eerst als ontwikkelingswerker, toen als toerist en de laatste vier jaar als reisleider. Als reisbegeleider kan ik mijn passie telkens vernieuwen en delen met anderen.

Sawadee biedt twee prachtige reizen aan die je volop met het landschap, de natuur, de architectuur - de indrukwekkende dzongs en kloosters - en de mensen in aanraking brengt. De meeste reizen zijn zo gepland dat er ook een festival in zit. De wandelreis leidt langs afgelegen dorpjes waar de mensen nog leven zoals ze al duizenden jaren doen, in een schitterend landschap, waar de gouden langoer en de Rufus neushoornvogel zich veelvuldig laten zien.

Elke reis is voor mij weer genieten.

Rondreis Bhutan Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Evenementenagenda 2017

  • Kom 25 maart of 22 april naar Amsterdam
  • Maak kennis met ons wereldwijde aanbod
  • Ontdek alles over onze verschillende type reizen
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis
  • Profiteer van unieke acties

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.