< Terug naar resultaten

Praktische informatie

 Deskundige reisbegeleiding

Deze West Bhutan reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of Engelssprekende lokale reisbegeleid(st)er.
Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.
Indien de reis begeleid wordt door een Nederlandstalige reisbegeleider gaat er ook een lokale Bhutanese gids mee gedurende de reis. Dit is in Bhutan namelijk verplicht maar tevens ook nog eens ontzettend handig. Hij/zij spreekt de taal en kan je veel vertellen over het land en zijn cultuur. Je Nederlandse reisbegeleider heeft echter de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis en blijft te allen tijde je eerste aanspreekpunt voor wat betreft planning, programma en organisatorische zaken.

 Beste reistijd

De beste reistijd voor Bhtuan zijn de maanden oktober tot maart. Het is er dan wel het koeler, maar dan is de lucht het meest helder en heb je de beste vergezichten op de Himalaya. In de maanden maart tot mei is het lente in Bhutan: veel bloesems, maar ook kans op mist. Half juni tot half september is het regentijd.
Het is in Bhutan nooit erg warm. In het voor- en najaar wordt het overdag 20 °C tot 25 °C. ‘s Avonds wordt het fris en de temperatuur kan in de bergen tot onder het vriespunt dalen, vooral in de maanden december, januari en februari. In de bergen komt ook vaak mist voor.

image

 West Bhutan reizen met een festival

In Bhutan vinden jaarlijks vele boeddhistische festivals plaats die van heinde en verre honderden Bhutanezen trekken. De religieuze festivals bieden de bevolking de mogelijkheid om hun geloof te versterken en veel zegeningen te ontvangen. Het is ook een gelegenheid om oude vrienden weer eens te zien en gezien te worden. Daarom dragen de mensen hun mooiste kleren en juwelen en brengen ze veel te eten en te drinken mee. Tijdens onze reizen maken we enkele, wat kleinschaliger, festivals mee.

Punakha Drubchen en Timphu Dromchoe

Tijdens de reis met vertrek 16 februari 2018 maken we het unieke Punakha Drubchen mee. In de 17e eeuw werd Bhutan meerdere malen binnengevallen door Tibetaanse troepen, die een zeer kostbare relikwie, de Rangjung Kharsapani, in beslag namen. Tijdens dit festival wordt een dramatische reconstructie getoond van de strijd met het Tibetaanse leger die uiteindelijk gewonnen werd.

Tijdens de reis met vertrek op 7 september maken we het Thimphu Dromchoe mee. Dit is een eendaags festival dat dateert uit de 17e eeuw. Het werd voor het eerst geïntroduceerd door Kuenga Gyeltshen in 1710, die werd erkend als de reïncarnatie van Jampel Dorji, zoon van Zhabdrung Nawang Namgyel. We zien heilige dansen die gewijd zijn  aan de beschermende god van Bhutan, Palden Lhamo. Volgens de legende verscheen Pelden Lhamo voor Kuenga Gyeltshen terwijl hij in meditatie was.


Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

  Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

   Zwaarte

  • Zwaarte van de wandeldagen

   arrow
   • image

    De lichtste wandelvakantie. Enkele wandeldagen en/of een lichte meerdaagse trekking in het programma zijn opgenomen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 3 tot 5 uur gewandeld.

   • image

    Lichte wandelvakantie. Iets meer wandeldagen en/of trekkings met mogelijk meer hoogteverschillen. Er wordt op deze dagen gemiddeld 4 tot 6 uur gewandeld.

   • image

    Iets sportievere wandelvakantie Drie tot vijf uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 300 meter. Een normale conditie volstaat.

   • image

    Tochten met een sportief karakter. Vier tot zes uur wandelen per dag over goed begaanbare paden. Hoogteverschillen tot 600 meter. Geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet of bereid is de conditie vooraf op peil te brengen.

   • image

    Tochten met een zeer sportief karakter. Zes tot acht uur wandelen dag over vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen. Hoogteverschillen tot 1000 meter. Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist.

   • Alle omschrijvingen zijn globale omschrijvingen. Elke reis wordt gewogen naar de lengte van de etappes, klimaat, de moeilijkheid van het terrein en het hoogteverschil. Persoonlijke factoren als conditie, ervaring, leeftijd en gewicht hebben wij bij de indeling in categorieën geen rol kunnen laten spelen.

   image
  • Comfort van de overnachtingen
   arrow
   • image

    Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

   • image

    Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

   • image

    Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

   • image

    Comfortabelere, Luxere hotels

   • image

    Luxe hotels

   image

  In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. De wegen zijn vaak slecht, zeker als het geregend heeft. Deze reis kent geen lange reisdagen. We bezoeken een aantal plaatsen waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Met een flexibele instelling zul je dan ook meer van de reis genieten. We staan vroeg op om de dag zo optimaal mogelijk te benutten. In Bhutan is de individuele vrijheid beperkt door het vrij volle programma en de gezamenlijke maaltijden.

  Verwacht tijdens de reis geen luxe. Een reis naar Bhutan is relatief duur, niet vanwege de kwaliteit van de hotels in Bhutan, maar omdat de Bhutaanse overheid het toerisme in Bhutan wil reguleren. Daarom bestaat er van overheidswege een vast toegangstarief voor Bhutan van 250 US$ per persoon per dag, waaruit bijna alles bekostigd wordt. Dit bedrag is inclusief in onze reissom.

   Paspoortinformatie

  Je hebt een paspoort nodig dat nog minimaal zes maanden geldig is bij het verlaten van Bhutan en Nepal en nog 2 lege bladzijden naast elkaar heeft.

  NB. Belgische reizigers hebben een internationale reispas nodig.

  Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken. Hou er rekening mee dat bij sommige beroepen (o.a. media en/of krijgsmacht) soms een andere dan de reguliere visumprocedure moet worden gevolgd. Voor reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit kunnen afwijkende visumvoorwaarden van toepassing zijn, anders dan in onze reisbeschrijving vermeld. Indien door de desbetreffende Ambassade en/of Consulaat om persoonlijke redenen geen visum aan jou wordt toegekend, kan Sawadee Reizen niet aansprakelijk worden gesteld. Conform de ANVR-Reizigersvoorwaarden (Boekingsvoorwaarden) 2018 art. 6.4 komen onkosten voor het niet (geheel) kunnen maken van de reis vanwege het ontbreken van geldige (reis)documenten voor rekening van de reiziger. Wel kun je het risico op het buiten je schuld om niet krijgen van een visum bij sommige verzekeraars laten afdekken.

  Verder dienen alleenreizende ouders en ouders met een andere achternaam dan hun (minderjarige = t/m 17 jaar) kind bij reizen buiten het Schengen-gebied te kunnen aantonen dat zij het ouderlijk gezag hebben over het meereizende kind. Denk hierbij (advies Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee) aan: Verklaring toestemming vakantie en kopie paspoort andere (niet-meereizende) ouder, recent uittreksel GBA kind, eventueel uitspraak met betrekking tot gezag en omgang/ouderschapsplan/geboorteakte kind. Zorg dus dat je op tijd over de juiste papieren beschikt. De Koninklijke Mareschaussee heeft extra controles aangekondigd voor deze zomer. Voor overige informatie kun je terecht op de website van de Rijksoverheid en Koninklijke Marechaussee. Voor reizigers met de Belgische nationaliteit verwijzen wij graag naar Buitenlandse Zaken.

  Let op: De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op een identiteitskaart.

   Visuminformatie

  Visum Bhutan

  Voor Bhutan is een visum nodig dat bij de grensovergang afgegeven wordt. Hiervoor is echter wel een visumautorisatie nodig, die door Sawadee wordt geregeld. De kosten voor dit visum bedragen US$ 40,- en zijn in de reissom inbegrepen. 

  KLEURENSCAN toemailen!
  Voor de vlucht en de visumaanvraag voor Bhutan hebben naast je juiste paspoort-gegevens, ook een duidelijk leesbare KLEUREN SCAN van je paspoort nodig. Wij verzoeken je deze KLEUREN SCAN direct na boeking te versturen naar:  service@sawadee.nl. Indien je een nieuw paspoort aanvraagt en de scan niet direct kan doorsturen neem dan direct contact met ons op.

  Pasfoto's meenemen! Voor deze reis zijn 2 pasfoto’s nodig, die je ter plekke moet inleveren voor het visum in Bhutan.

  Het Nepal-visum zelf regelen

  Voor deze Nepal-Tibet reis is voor Nepal een visum van 30 dagen (multiple entry) nodig. Indien je in Nederland woont, kun je het visum voor Nepal het best zelf regelen via het consulaat in Amsterdam. Dit is sneller en goedkoper dan via de VisumCentrale. Kijk voor meer informatie op: Consulaat Nepal. Bij een bezoek aan het consulaat kun je voor € 2,50 extra op de uitgifte van het visum wachten. Neem je paspoort, een pasfoto, de boekingsbevestiging/factuur, een ingevuld aanvraagformulier (te vinden op de website) en het bedrag voor je visum (contant en gepast) mee. Vanwege de tijd en de bureaucratische rompslomp is het niet mogelijk om het visum ter plekke op de luchthaven van Kathmandu te kopen.

  Indien je in België woont, kun je het visum aanvragen bij de Ambassade van Nepal, Avenue Brugmann 210, 1050 Brussel. Tel: 02-346 26 58 en Fax: 02/344 13 61.

  Extra visuminformatie

  Extra visuminformatie

  Vul bij verblijfplaats Nepal Hotel Manang in. 


  Als reiziger ben je zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten (een geldig paspoort en eventuele benodigde visa) te beschikken.

  Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade, Visumcentrale-Nederland of Visumcentrale-België.

    Financiën

  Munteenheid

  De munteenheid in Nepal is de Nepalese rupee. Een euro is momenteel ongeveer 110 Nepalese rupee waard. 

  De munteenheid van Bhutan is de ngultrum. Een euro is momenteel ongeveer 75 ngultrum waard. In Nepal worden geen ngultrums geaccepteerd. Het is aan te raden om eerst je ngultrums op te maken. Als je in Nepal je laatste rupees terug wilt wisselen naar euro’s of dollars heb je je e bankwisselafschriften of ATM-bonnen nodig.

  Cash, creditcard of pinnen?

  Zowel in Kathmandu als in Bhutan kun je op veel plekken pinnen. Ook kun je contante dollars of euro’s omwisselen in lokale valuta. Tijdens festivals in Bhutan zijn de banken gesloten en ben je afhankelijk van ATM’s. In Bhutan kun je in Thimphu en Paro pinnen bij de Punjab National Bank of bij de Bank of Bhutan.
  In Bhutan wordt de creditcard maar nauwelijks geaccepteerd. In noodgevallen kun je heel af en toe geld krijgen, maar tegen commissies van meer dan 10%. In Nepal worden creditcards alleen geaccepteerd in de luxe hotels en duurdere winkels. Daarom raden wij aan deze mee te nemen als reserve, maar niet als primair betaalmiddel.  We raden aan om zo veel mogelijk te pinnen. Neem daarnaast wat cash geld mee als reserve betaalmiddel.

  Een overzicht van beschikbare pinautomaten en plekken waar je met creditcard kunt betalen vind je op www.mastercard.com. We raden je aan een extra pinpas en/of creditcard mee te nemen voor noodgevallen. In het buitenland is voor het gebruik van een creditcard altijd een pincode nodig.

  Misbruik van bankpassen en/of skimmen is een wereldwijd probleem en veel banken hebben inmiddels pinbetalingen in het buitenland uitgeschakeld. Als je buiten Europa reist, zorg er dan voor dat je met je bankpas geld kunt opnemen buiten Europa. Informeer bij je bank of je bankpas goed is ingesteld en hoe je dit desgewenst kunt aanpassen naar 'wereld'.

  Zakgeld

  Het richtbedrag aan zakgeld op deze reis is € 150,- per persoon per week.

  Dit bedrag is een gemiddelde van wat reizigers de laatste jaren tijdens deze reis hebben uitgegeven aan maaltijden en drankjes, bijkomende excursies, entreegelden, eventuele plaatselijke luchthavenbelastingen en fooien. Natuurlijk is je eigen uitgavenpatroon hierbij ook bepalend. Souvenirs zijn daarom niet inbegrepen. Tijdens de reis zijn verschillende (optionele) excursies mogelijk, die je ter plaatse (met behulp van de reisbegeleider) kunt boeken. Indien een excursie beter vooraf kan worden geboekt, dan staat deze vermeld in de reisbeschrijving en op het boekingsformulier.

  Enkele voorbeelden van uitgaven tijdens deze reis:

  Persoonlijke uitgaven: eten, drankjes en souvenirs (in totaal) € 200,-
  Fooien € 80,-
  Optionele excursies en entreegelden € 22,-

  Dit zijn de richtbedragen zoals bekend in januari 2018. Uiteraard kunnen deze in de loop van het jaar wijzigen. Daarnaast kan de koers van de dollar en lokale valuta gewijzigd zijn waardoor de prijzen van excursies en activiteiten mogelijk anders uitvallen.

    Maaltijden

  Tijdens deze reis zijn de volgende maaltijden inclusief:
  • 10x ontbijt
  • 10x lunch
  • 10x diner

  In Bhutan zijn alle maaltijden in de reissom inbegrepen. Voor lunch en diner staan uitgebreide buffetten klaar en heb je de keuze uit diverse gerechten. In Nepal zijn alleen de ontbijten bij de reissom inbegrepen. Dit is een bewuste keus omdat we de vrijheid van het individueel reizen willen combineren met het gemak van een groepsreis.


  Eten en drinken


  In Nepal en Bhutan is het eten uitstekend en uitbundig. De keuze aan restaurants is enorm. De keus aan vegetarische gerechten is groot. Wees voorzichtig met vlees, zelfs in de duurdere restaurants. Men eet met de rechterhand, of met lepel en vork, maar nooit met de linkerhand, deze wordt als onrein beschouwd en alleen voor sanitaire doeleinden gebruikt.


  Het voedsel in Bhutan is bijzonder heet gekruid, meer dan de helft bestaat uit pepertjes. Voor ons wordt speciaal gekookt. In een wat minder scherpe variant is het eten heerlijk. Tijdens het verblijf in Bhutan eten we gezamenlijk.


  Drink geen leidingwater. Overal zijn flessen mineraalwater en frisdranken te koop. Let er wel op dat de dop goed verzegeld is. 

    Taal & Cultuur

  De Bhutanese taal is erg ingewikkeld maar je kunt makkelijk met Engels uit de voeten, omdat er op scholen in het Engels wordt les gegeven. 

  Aanbevolen literatuur


  • Himalaya: in het spoor van het Tibetaans Boeddhisme” van Sjoerd de Vries.

  • Jamie Zeppa: Voorbij hemel en aarde

  • Brigitte Das: Koninkrijk in de wolken

  • Kunzang Choden: Tsomo’s Karma

  • Matthieu Ricard: Bhutan, parel van de Himalaya

  Films


  • Er zijn een aantal indrukwekkende films over Bhutan gemaakt:

  • The Cup (regie Khyentse Norbu, 1999): de eerste fil ooitin Bhutan gemaakt

  • Travellers and magicians (regie Khyentse Norbu, 2004)

  • The Other Final (regie Johan Kramer, 2002): over 'de andere finale': die tussen Bhutan en het eiland Montserrat, de twee laagst geklasseerde voetballende landen van de wereldranglijst zich voor op hun onderlinge wedstrijd, de 'andere finale'

  • BLØF in Bhutan: 'Rockin' the Himalayan mountain

  • Bhutan: Taking The Middle Path To Happiness (regie Thomas Fendetti, 2007)

   Wat neem ik mee op reis

  Uitrusting

  Ter plaatse maakt het vervoer vaak deel uit van het avontuur. Reizen per (privé) bus, truck, boot, trein, terreinwagen; tijdens een Sawadee reis kan het allemaal! Omdat de bagageruimte in deze vervoermiddelen vaak beperkt is, raden we je af om een harde koffer mee te nemen. Het beste kun je kiezen voor een flexibele rugzak, sporttas of zachte koffer. Kijk daarnaast ook eens kritisch naar wat je echt nodig hebt op reis, de ervaring leert dat je al snel te veel meeneemt. Omdat je zelf verantwoordelijk bent voor het dragen van je bagage naar de accommodatie, geldt in dit geval: less is more!

  Luchtvaartmaatschappijen staan meestal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo toe. Voor binnenlandse vluchten hanteren sommige luchtvaartmaatschappijen een lagere bagagelimiet. Dit staat dan vermeld in het tabblad 'vluchtinfo', onder het kopje vluchtinformatie.

  Kleding

  In de Himalaya heerst overdag een prettige temperatuur en 's nachts is het behoorlijk fris, vooral in de wintermaanden.. Houd rekening met grote temperatuurverschillen! Het is handig om ‘laagjes-kleding' mee te nemen: kleding die je als het afkoelt over elkaar heen kunt aantrekken en bij warmer weer snel uittrekt. In de meeste hotels kun je je kleding laten wassen. Het is raadzaam om goed bedekkende kleding te dragen. Passende kleding beschermt je niet alleen tegen de zon en de warmte, maar getuigt ook van respect voor de cultuur. Het contact met de lokale bevolking verloopt een stuk prettiger als je je aan de lokale normen en waarden weet aan te passen. Het is daarom aan te raden om te zorgen dat de schouders en bovenbenen (tot en met de knieën)  bedekt zijn. Bedenk dat je bij heilige plaatsen en/of tempels er in ieder geval ‘netjes' uit moet zien; soms gelden er strengere kledingvoorschriften en moeten armen en benen helemaal bedekt zijn. Voor de grote festivals in Bhutan gelden vaak nog strengere kledingvoorschriften: lange broek (geen spijkerbroek), schouders en armen bedekt en een kraag; een sjaal wordt dan niet geaccepteerd.

  Wat je écht nodig hebt:

  • rugzak(je) voor je dagelijkse uitstapjes voor in de bus
  • warme wollen trui of fleece
  • stevige wandelschoenen
  • regenjack / windjack
  • als je contactlenzen draagt, neem dan ook een bril mee
  • hoofddeksel, goede zonnebril en zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor (voor gezicht)
  • kleurenkopie van je paspoort
  • 2 kleurenpasfoto’s (zie visuminformatie)
  • geprinte versie van je internationale e-ticket i.v.m. toegangscontroles op de vliegvelden

  Daarnaast is het aan te raden om (een) wandelstok(ken) mee te nemen.

  Wat je niet hoeft mee te nemen:

  • slaapmatje
  • slaapzak
  • klamboe

  Roken

  Als je rookt, houdt er dan rekening mee dat in Bhutan roken in het openbaar niet toegestaan is. Ook de verkoop van tabak is overal in Bhutan verboden. Over ingevoerde rookwaren moet bij de grens 200 % invoerrechten betaald worden.

  Fotografie, video en opladen 

  In de meeste hotels kun je de batterijen van je camera opladen. Hiervoor heb je een wereldstekker nodig. Denk daarom ook aan een reserveset batterijen. Pas vanaf april 2001 zijn de dzongs opengesteld voor toeristen. Er mag echter niet binnen in de dzong gefotografeerd worden, wel op de binnenplaats. Ook tijdens festivals zijn de dzongs in de regel open voor toeristen. Houd er rekening mee dat het maken van foto's in Bhutan niet overal is toegestaan, vraag altijd toestemming en wees terughoudend!

  Daarnaast is het ook altijd handig om een Powerbank bij je te hebben.

   Gezond en veilig op reis

  Medicijnen

  We raden je aan om een bescheiden reisapotheek mee te nemen. Denk hierbij o.a. aan pijnstillers, desinfecterende middelen, zonnebrand, (blaren)pleisters, middelen tegen koorts, diarree, verstopping, insectenbeten en reisziekte. Daarnaast zijn een tekentang en ORS (Oral Rehydration Salts, tegen uitdroging) aan te raden. Onze reisbegeleiders hebben zelf ook een beperkte EHBO-kit mee. 

  Gebruik je speciale medicijnen(bijv. medicijnen die onder de opiumwet vallen en/of grote hoeveelheden), neem dan voldoende mee en vraag je apotheek om een KNMP-reisdocument voor je op te stellen. Houd dit document in je handbagage.

  Vaccinaties en malariaprofylaxe

  Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe bijzonder vaak veranderen, raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of thuisvaccinatie.nl. Het is handig om deze reisroute mee te nemen tijdens de afspraak. Met een volledig vaccinatieschema moet vier tot zes weken voor vertrek begonnen worden. Bekijk hier meer uitleg over beschikbare vaccinaties.

  Nepal en Bhutan stellen geen vaccinaties verplicht.

  Voor deze reis wordt in de regel geadviseerd je te beschermen tegen:
  Buiktyfus
  DTP (difterie, tetanus, polio)
  Hepatitis A
  Rabiës

  Thuisvaccinatie.nl

  Sawadee werkt samen met Thuisvaccinatie.nl. Dit is een landelijk werkend vaccinatiecentrum. Zij vaccineert aan huis of op locatie en geeft je advies over het gebruik van malariaprofylaxe. Gecertificeerde medewerkers komen bij je langs wanneer het jou uitkomt, zelfs in de avonduren. Dus geen reis- en wachttijd! De tarieven liggen op het niveau van of zelfs lager dan die van de GGD of huisarts, je betaalt geen extra kosten voor de service aan huis. Klik hier voor meer informatie over Thuisvaccinatie, zoals de voordelen, de werkwijze, en het maken van een afspraak.

  Check je reisverzekering!

  Logo Europeesche

  De kosten van medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kunnen enorm oplopen. Wie goed verzekerd op reis gaat voorkomt hoge kosten. Daarom stellen we een individuele reisverzekering verplicht. Meer informatie over het Sawadee Verzekeringspakket i.s.m. Europeesche Verzekeringen vind je hier.

  Hulp op zak app

  De Hulp op Zak-app biedt je snelle hulp als je schade hebt tijdens je vakantie. Bij een noodsituatie bereik je direct de alarmcentrale van je verzekeraar. De app is via deze pagina te downloaden.

  Veiligheid en reisadvies

  De veiligheid van klanten en personeel staat bij Sawadee altijd op de eerste plaats. Via onze contacten met agenten en lokale autoriteiten volgen wij de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

   Contact tijdens de reis

  Tijdsverschil

  Het tijdsverschil met Bhutan is 5 uur en met Nepal 4 uur en 3 kwartier (tijdens de zomertijd is het tijdsverschil een uur minder)

  Contact met het thuisfront

  De meeste hotels hebben wifi. Bellen of mailen kan ook bij de verschillende internet café's en telecomkantoortjes. Mobiel bellen is in Nepal en Bhutan in de steden overal mogelijk. Informeer voor vertrek bij je provider of mobiele telefonie met je bestaande abonnement en telefoontoestel mogelijk is. Post vanuit Nepal en Bhutan doet er normaal gesproken zo'n twee weken over.

  Noodgevallen en calamiteiten

  Zorg ervoor dat thuisblijvers altijd op de hoogte zijn van zowel je reisschema als je vluchtgegevens. Actuele vluchttijden zijn te vinden op www.schiphol.nl, www.brusselsairport.be/nl of in de Schiphol Amsterdam Airport en Brussels Airport App (gratis te downloaden in de Appstore).

  We sturen geen lijst van de hotels waar we tijdens de reis verblijven omdat deze nog wel eens wisselen en de kamers vaak onder een andere naam geboekt zijn. In geval van nood zijn we voor zowel reizigers als thuisblijvers 24 uur per dag bereikbaar. Bel daarom niet met het hotel maar met Sawadee. Tijdens kantooruren kun je ons bellen op +31204202220. Buiten kantooruren word je doorgeschakeld met onze alarmdienst of kun je direct ons noodnummer bellen: +31206516035.

  Tip: maak een digitaal dossier aan. Scan je paspoort, visa, e-tickets en andere belangrijke bescheiden en mail deze naar jezelf. Zo heb je, ingeval van diefstal of verlies tijdens de reis, altijd kopieën van je belangrijke papieren achter de hand.

   Duurzaam toerisme

  Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

  Rondreis West Bhutan

  Niet boekbaar

  Naar boven