< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze West Bhutan reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.
Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.
Naast je Nederlandstalige reisbegeleider gaat er ook een lokale gids mee gedurende de reis. Dit is in Bhutan namelijk verplicht maar tevens ook nog eens ontzettend handig. Hij/zij spreekt de taal en kan je veel vertellen over het land en zijn cultuur. Je Nederlandse reisbegeleider heeft echter de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de reis en blijft te allen tijde je eerste aanspreekpunt voor wat betreft planning, programma en organisatorische zaken.

 Beste reistijd

De beste reistijd voor Bhtuan zijn de maanden oktober tot maart. Het is er dan wel het koeler, maar dan is de lucht het meest helder en heb je de beste vergezichten op de Himalaya. In de maanden maart tot mei is het lente in Bhutan: veel bloesems, maar ook kans op mist. Half juni tot half september is het regentijd.
Het is in Bhutan nooit erg warm. In het voor- en najaar wordt het overdag 20 °C tot 25 °C. ‘s Avonds wordt het fris en de temperatuur kan in de bergen tot onder het vriespunt dalen, vooral in de maanden december, januari en februari. In de bergen komt ook vaak mist voor.

image

 West Bhutan reizen met een festival

In Bhutan vinden jaarlijks vele boeddhistische festivals plaats die van heinde en verre honderden Bhutanezen trekken. De belangrijkste en meest drukbezochte festivals van Bhutan zijn die van Thimphu en Paro. Het Talo Tsechu festival in Punakha is kleinschaliger en wordt door minder toeristen bezocht. Tijdens de reis met vertrek op 29 maart 2017 maak je het Talo Tsechu festival mee. 

De religieuze festivals bieden de bevolking de mogelijkheid om hun geloof te versterken en veel zegeningen te ontvangen. Het is ook een gelegenheid om oude vrienden weer eens te zien en gezien te worden. Daarom dragen de mensen hun mooiste kleren en juwelen en brengen ze veel te eten en te drinken mee. 

Talo Tsechu/Punakha Festival

Het Talo Tsechu festival is een lokaal festival in Punakha dat drie dagen duurt. Tijdens het festival beelden de monniken, getooid in prachtige kostuums en maskers, verschillende indrukwekkende, traditionele dansen uit. Het Zhungdra (klassieke dans) is één van de hoogtepunten van dit festival. Deze dans bestaat uit drie delen en op elke dag wordt er één performance gegeven. Het is een kleinschalig festival waar nog niet veel toeristen komen. 

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Talo Tsechu 29 mrt 2017 16 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

  Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

   Zwaarte

  • Zwaarte van de reis

   arrow
   • image

    Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

   • image

    Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

   • image

    Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

   • image

    Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

   • image

    Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

   image
  • Comfort van de overnachtingen
   arrow
   • image

    Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

   • image

    Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

   • image

    Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

   • image

    Comfortabele hotels

   • image

    Zeer comfortabele hotels

   image

  In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. De wegen zijn vaak slecht, zeker als het geregend heeft. Deze reis kent geen lange reisdagen. We bezoeken een aantal plaatsen waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Met een flexibele instelling zul je dan ook meer van de reis genieten. We staan vroeg op om de dag zo optimaal mogelijk te benutten. In Bhutan is de individuele vrijheid beperkt door het vrij volle programma en de gezamenlijke maaltijden.

  Verwacht tijdens de reis geen luxe. Een reis naar Bhutan is relatief duur, niet vanwege de kwaliteit van de hotels in Bhutan, maar omdat de Bhutaanse overheid het toerisme in Bhutan wil reguleren. Daarom bestaat er van overheidswege een vast toegangstarief voor Bhutan van 250 US$ per persoon per dag, waaruit bijna alles bekostigd wordt. Dit bedrag is inclusief in onze reissom.

  Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

   Vervoer ter plaatse

  Gedurende de gehele reis hebben we onze eigen bus (zonder airconditioning). Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen.

   Duurzaam toerisme

  Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

  Projecten

  Circus Kathmandu

  Puur Sawadee - Circus Kathmandu

  Tijdens de reis bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Circus Kathmandu. Dit is een ititiatief van ondernemende Nepalese jongeren die het slachtoffer waren geworden van child trafficking. Ze zijn het circus begonnen als bron van inkomsten en als middel om hernieuwd zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens een bezoek aan Circus Kathmandu kun je genieten van indrukwekkende circus acts, waarna je uitleg krijgt over dit indrukwekkende initiatief.

  NB. Deze excursie gaat door bij een minimum van 10 personen. De prijs is ongeveer 13 euro per persoon.

  Rondreis West Bhutan

  Wandelen door het land van de donderdraak

  rondreis Bhutan
  16 dagen vanaf € 3.698
  Naar boven
   

  Stem & Win
  Maak kans op een gratis reis

  Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!