< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Myanmar te ontdekken
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, trein, boot én binnenlandse vlucht
 • Twee dagen in de meest indrukwekkende historische tempel zone in Azië: Bagan (incl. entree)
 • Unieke route met de mooiste hoogtepunten van Myanmar
 • Mogelijkheid om een wandeling te maken in de prachtige omgeving van het Inle meer
 • Verrassende tocht rondom de Shwedagon pagode, Yangon
 • Bijzondere overnachting in een homestay in het dorpje Magyikan (vanaf maart 2018)
 • Treinrit van Bago naar Yangon (t/m februari 2018) en Treinrit van Kalaw – Inle meer (incl. lunch) (vanaf maart 2018)
 • Optioneel bezoek aan bijzonder olifantenproject in Kalaw
 • Boottocht en overnachtingen aan het Inle meer (incl. entree)
 • Optionele bijzondere fietstocht rondom Mandalay
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij de betoverend Shwedagon pagode
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Deze route geldt voor de reizen met vertrek t/m februari 2018.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Mandalay

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Mandalay / vrije dag

  image

  Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel en het houten Shwe In Bin Kyaung klooster die zeker het bezoeken waard zijn. De eerste dagen zal het je opvallen dat Myanmar op bepaalde punten nog in een ander tijdperk lijkt te leven. Zo loopt een groot deel van de mannen nog in een longyi, de traditionele rok. We overnachten de komende drie nachten in een sfeervol hotel.

 • 3

  Mandalay / vrije dag

  image

  De stad Mandalay heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht. Vlakbij Mandalay Hill ligt de Kuthodaw stupa, waar het grootste boek ter wereld wordt bewaard. Ook is het leuk de beroemde U Bein te bezoeken. Vanaf een bootje, schiet je de prachtigste foto's wanneer voetgangers in traditionele kleding bij een ondergaande zon de brug oversteken. Sluit de avond af met een etentje bij één van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is.

 • 4

  Mandalay / vrije dag

  image

  In de ochtend kun je mee met een fietstocht, indien je dit niet wil heb je de hele dag vrij te besteden. Breng een bezoek aan het Gold Pounders District. Hier zie je hoe de gouden blaadjes die de pelgrims op de gouden rots in Kyaiktiyo plakken, met de hand worden geslagen. Of breng een bezoek aan een markt, waar je je tegoed kunt doen aan allerlei heerlijke lokale gerechten.

  Optioneel Fietstocht bij Mandalay / €35,00 per persoon

  image

  Een ideale manier om Mandalay en zijn omgeving te verkennen is per fiets. Je kan in de ochtend mee op een fietstocht die je kennis laat maken met het platteland van Myanmar. We zien boeren hun akkers bewerken en buffels in modderpoelen. We stoppen bij een markt en de gids vertelt ons over de lokale producten. De fietstocht eindigt voor de lunch en de namiddag kan je vrij besteden. 

  Je fietst ongeveer 25 kilometer over vlakke wegen.

 • 5

  via Mingun naar Bagan

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar prachtige dag voor de boeg. Na het ontbijt maken we een riviercruise van ongeveer een uur over de Ayeyarwaddy rivier naar Mingun. Mingun is een voormalige koningsstad. De Mingun bel is de grootste koperen bel ter wereld, vier meter hoog en een omtrek van vijf meter. Per bus rijden we in ongeveer zes uur naar Bagan. We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 6

  Bagan / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis, we blijven hier dan ook twee volle dagen. In en rond Bagan staan honderden pagodes verspreid over zo'n 40 km². Hun schoonheid is uitzonderlijk en herinneren aan het oude rijk van Bagan. In de ochtend kan je deelnemen aan een excursie met paard en wagen. Indien je niet voor de excursie kiest kun je je dag naar eigen wensen invullen.

  Optioneel Beleef Bagan / €19,00 per persoon

  image

  In de ochtend kan je deelnemen aan de excursie: Beleef Bagan. Met paard en wagen en een gids bezoek je de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. De entreegelden voor de tempels en bezienswaardigheden tijdens de excursie zijn exclusief.

 • 7

  Bagan / vrije dag

  image

  De reden dat er zoveel tempels in Bagan zijn, is omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden af te troeven door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Voor weinig geld kun je overal een fiets huren. De beroemdste tempels zoals Ananda, Sulamani en Dhammayangyi moet je zeker bezoeken. Een zonsondergang met zicht op de pagodes mag je uiteraard niet missen.

  Puur Sawadee - Waterputten project

  Waterputten project

  Tijdens onze reizen door Myanmar bezoeken wij het bijzondere Bagan. Bagan is vooral bekend om de duizenden schitterende tempels die je hier vindt. Wat veel mensen niet weten is dat Bagan te kampen heeft met een enorme droogte, waardoor water om te wassen, eten te koken, te drinken of vee/planten te verzorgen niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

  In samenwerking met onze lokale agent willen we je de kans geven om een waterputten project te steunen. Met een kleine donatie kunnen we al een verschil maken voor de lokale bevolking. Als je een donatie wilt geven, kun je dit aan je reisbegeleider geven die ervoor zorgt dat het op de juiste plek terecht komt.

  Meer informatie over het project vind je hier. Tijdens deze reis kun je, tegen een meerprijs, het waterputten project ook bezoeken met een gids. De reisbegeleider vertelt je hier graag meer over.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  via Mount Popa naar Kalaw

  image

  We rijden in ongeveer twee uur naar Mount Popa. Vlak naast Mount Popa ligt de heilige berg Taung Kalat, met daarop een klooster. De wandeling naar boven maak je samen met pelgrims. Vervolgens rijden we in een uur of vijf door naar Kalaw. We slapen hier de komende twee nachten in een gezellig hotel.

 • 9

  Kalaw / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan een olifantenproject. Indien je niet mee gaat naar het project zijn er vandaag verschillende activiteiten mogelijk. De omgeving van Kalaw is zeer geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. Onder begeleiding van een wandelgids zijn verschillende mooie dagtochten mogelijk naar een van de Palaung dorpjes. Wie het een dagje lekker rustig aan wil doen, kan in Kalaw naar de markt gaan of houdt het gewoon bij een goed boek.

  Optioneel Olifanten project Kalaw / €60,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Olifanten project Kalaw

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een olifantvriendelijk olifanten- en herbebossingsproject te bezoeken. Lokale jongeren hebben dit olifantenproject recentelijk opgezet waar gepensioneerde en/of invalide olifanten met zorg opgevangen worden. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Een lunch midden in het bos is inbegrepen.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 10

  Inle meer / boottocht over het meer

  image

  Het is maar een klein stukje rijden naar Nyaung Shwe, de toeristische uitvalbasis voor het Inle meer. Vandaag verkennen we het meer per boot. Het is een mooie tocht over het meer en grote kans dat je op het meer de Intha's aan het werk ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht. We bezoeken een mooie pagode, lunchen aan het meer en maken een tochtje door lokale dorpjes waar huizen op palen staan tussen de unieke ‘’drijvende tuinen’’, waar het Inle meer bekend om staat. De komende twee nachten verblijven in Nyaung Shwe. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis in Myanmar is een bezoek aan het Inle meer.

 • 11

  naar het Inle meer / Pa O wandeling

  image

  Vandaag maken we een wandeling in de bergen. Tijdens de wandeling passeer je allerlei velden met gewassen, sfeervolle dorpjes en heb je onderweg prachtige uitzichten op het meer. Het hoogteverschil is ongeveer 300 meter en het pad is goed, maar sommige stukken zijn behoorlijk warm. In een dorpje nuttigen we onze lunch. Een tuk tuk brengt ons vervolgens terug naar ons hotel. 

 • 12

  vlucht naar Yangon; naar de Gouden Rots

  image

  Vanuit Nyaung Shwe rijden we in ongeveer een uur naar Heho. Vanaf hier nemen we een tijdsbesparende binnenlandse vlucht naar Yangon. Vanaf Yangon reizen we verder naar Kyaiktiyo, naar de beroemde Gouden Rots. Deze rots balanceert op de rand van een ravijn en wordt volgens de legende in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha. Aan het eind van de middag arriveren we in Kinpun. Een truck brengt ons een stuk naar boven, het laatste stuk wandelen we naar boven. Daar kun je getuige zijn van de devotie van pelgrims en hun uitgebreide rituelen. Wanneer het helder weer is, is het uitzicht adembenemend. 

 • 13

  via Bago naar Yangon

  image

  Na een rit van ongeveer twee en een half uur komen we aan in Bago. We bezoeken de grote pagode van Bago, het replica paleis van de voormalige koning. Vanuit Bago reizen we per trein in ongeveer twee uur naar Yangon. Dit is een leuke gelegenheid om een praatje aan te knopen met de lokale bevolking. Je zult erachter komen dat Birmezen oprecht vriendelijke mensen zijn. Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar. De stad is echter nog steeds het economisch centrum en kloppend hart van het land. We overnachten nog twee nachten in Yangon.

 • 14

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk. Samen met de gids bezoeken we eerst de kloosters die rondom de pagode liggen. De Shwedagon pagode is de grootste tempel in Myanmar en is bedekt met meer dan 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De middag kun je vrij besteden.

 • 15

  vlucht Yangon - Amsterdam

  image

  Vandaag kan je de laatste souvenirs kopen of nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Buiten de stad zal je merken dat er heel weinig gemotoriseerd verkeer is. Geniet van deze laatste dag in Myanmar. Aan het eind van de dag worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam.


  NB. Tijdens de reizen met vertrek op 20 oktober 2017, 10 november 2017 en 9 februari 2018 heb je op dag 15 nog een vrije dag in Yangon en vlieg je de volgende ochtend terug naar Amsterdam waar je dezelfde avond aankomt.

 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Birma / Myanmar Hoogtepunten

Zeg mingalabar tegen Myanmar

image
16 dagen vanaf € 1.898 € 1.798
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

 • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis
 • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.