< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yangon

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yangon / stadswandeling

  image

  Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar. De stad is echter nog steeds het economisch centrum en kloppend hart van het land. Bij aankomst maken we een wandeling door het oude gedeelte van de stad. We lopen langs oude koloniale gebouwen. De gids vertelt je van alles over de geschiedenis en kan over bijna elk gebouw wel wat vertellen. Tijdens deze wandeling gaan we terug in de tijd. 

 • 3

  vlucht naar Mandalay

  image

  Vandaag vliegen we naar Mandalay. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel en het houten Shwe In Bin Kyaung klooster die zeker het bezoeken waard zijn. De eerste dagen zal het je opvallen dat Myanmar op bepaalde punten nog in een ander tijdperk lijkt te leven. Zo loopt een groot deel van de mannen nog in een longyi, de traditionele rok. 

  image

  De stad Mandalay heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht. Vlakbij Mandalay Hill ligt de Kuthodaw stupa, waar het grootste boek ter wereld wordt bewaard. Ook is het leuk de beroemde U Bein te bezoeken. Vanaf een bootje, schiet je de prachtigste foto's wanneer voetgangers in traditionele kleding bij een ondergaande zon de brug oversteken. Sluit de avond af met een etentje bij één van de vele barbecue restaurants die Mandalay rijk is. We overnachten de komende nachten in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Mandalay / fietstocht

  image

  In de ochtend maken we een leuke fietstocht. Een ideale manier om Mandalay en zijn omgeving te verkennen en je kennis te laten maken met het platteland van Myanmar. We zien boeren hun akkers bewerken en buffels in modderpoelen. We stoppen bij een markt en de gids vertelt ons over de lokale producten. De fietstocht eindigt voor de lunch en de namiddag kan je vrij besteden. Je fietst ongeveer 25 kilometer over vlakke wegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Sagaing naar Bagan

  image

  Vandaag hebben we een lange, maar prachtige dag voor de boeg. Na het ontbijt rijden we naar Sagaing, thuis van meer dan 6.000 monniken en nonnen. Je vind hier 500 stupa’s. Sagaing ligt op een heuvel aan de flanken van de Ayeyarwaddy rivier, een vredige plek. We bezoeken de nonnen op de Sagaing heuvel, de U Min Thonze en Soon Oo Pon Nya Shin pagodes. Na het bijzondere bezoek aan Sagaing rijden we verder naar Bagan waar we drie nachten blijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 6

  Bagan / vrije dag

  image

  Een bezoek aan Bagan is een onmiskenbaar hoogtepunt van deze reis, we blijven hier dan ook twee volle dagen. In en rond Bagan staan honderden pagodes verspreid over zo'n 40 km². Hun schoonheid is uitzonderlijk en herinneren aan het oude rijk van Bagan. In de ochtend gaan we met paard en wagen en een gids naar de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wilt zien. De entreegelden voor de tempels en bezienswaardigheden tijdens de excursie zijn exclusief.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  Bagan / vrije dag

  image

  De reden dat er zoveel tempels in Bagan zijn, is omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden af te troeven door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Voor weinig geld kun je overal een fiets huren. De beroemdste tempels zoals Ananda, Sulamani en Dhammayangyi moet je zeker bezoeken. Een zonsondergang met zicht op de pagodes mag je uiteraard niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Puur Sawadee - Waterputten project

  Waterputten project

  Tijdens onze reizen door Myanmar bezoeken wij het bijzondere Bagan. Bagan is vooral bekend om de duizenden schitterende tempels die je hier vindt. Wat veel mensen niet weten is dat Bagan te kampen heeft met een enorme droogte, waardoor water om te wassen, eten te koken, te drinken of vee/planten te verzorgen niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

  In samenwerking met onze lokale agent willen we je de kans geven om een waterputten project te steunen. Met een kleine donatie kunnen we al een verschil maken voor de lokale bevolking. Als je een donatie wilt geven, kun je dit aan je reisbegeleider geven die ervoor zorgt dat het op de juiste plek terecht komt.

  Meer informatie over het project vind je hier. Tijdens deze reis kun je, tegen een meerprijs, het waterputten project ook bezoeken met een gids. De reisbegeleider vertelt je hier graag meer over.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  met de boot naar Salay

  image

  Na het ontbijt gaan we met de boot naar Salay. De boottocht duurt ongeveer drie uur en gaat over een weinig bezocht gedeelte van de Ayarwaddy rivier. Op dit gedeelte vind je zeer weinig toeristen, wat de tocht extra bijzonder maakt. Eenmaal aangekomen in Salay, bezoeken we een prachtig uit hout gesneden klooster. Vanaf het klooster wandelen we langs verschillende kloosters, tempel ruïnes en koloniale gebouwen. Vervolgens worden we met tuk tuks naar het dorpje Magyikan gebracht. 

  image

  In Magyikan nemen we een kijkje in het leven van de lokale bevolking. We ontdekken het boerenleven, traditionele activiteiten en maken kennis met de inwoners van Magyikan. We slapen vannacht bij de mensen thuis. Het is een bijzondere ervaring en de inwoners zijn ontzettend trots en vriendelijk. s’ Avonds eet je natuurlijk bij je “eigen” gezin. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Kalaw

  image

  Het ontbijt wordt klaargemaakt door jouw gastgezin. Na het ontbijt heb je nog de tijd om door het dorpje heen te lopen en afscheid te nemen van je familie. Daarna rijden we verder waarna we na ongeveer zeven uur aankomen in Kalaw. We overnachten twee nachten in een gezellig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 10

  Kalaw / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan een olifantenproject. Indien je niet mee gaat naar het project zijn er vandaag verschillende activiteiten mogelijk. De omgeving van Kalaw is zeer geschikt voor het maken van prachtige wandeltochten. Onder begeleiding van een wandelgids zijn verschillende mooie dagtochten mogelijk naar een van de Palaung dorpjes. Wie het een dagje lekker rustig aan wil doen, kan in Kalaw naar de markt gaan of houdt het gewoon bij een goed boek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Olifanten project Kalaw / €60,00 per persoon

  image

  Puur Sawadee - Olifanten project Kalaw

  Vandaag heb je de mogelijkheid om een olifantvriendelijk olifanten- en herbebossingsproject te bezoeken. Lokale jongeren hebben dit olifantenproject recentelijk opgezet waar gepensioneerde en/of invalide olifanten met zorg opgevangen worden. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Een lunch midden in het bos is inbegrepen.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 11

  wandelend en met de trein naar het Inle meer

  image

  We staan vroeg op en beginnen met onze wandeltocht. We wandelen ongeveer drie uur door het dorpje Danu. Hier kun je de dagelijkse bezigheden van de Danu heuvelstam bewonderen. Ze verbouwen verschillende producten zoals thee en rijst. Aan het eind van de ochtend komen we aan in Myin Dike, vanwaar we op de trein stappen. De treinrit is fantastisch. We rijden door bergen en dalen naar het Inle meer. Onderweg krijgen we lunch. Onderweg kan de trein verschillende stops maken in dorpjes van heuvelstammen om goederen af te geven. De dorpjes zijn prachtig om te zien. De trein stopt in Shwe Nyaung bij het Inle meer. We overnachten drie nachten bij het meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 12

  Inle meer / een dag op het meer

  image

  Vandaag verkennen we het meer per boot. Het is een mooie tocht over het meer en grote kans dat je op het meer de Intha's aan het werk ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht.

  image

  We bezoeken een mooie pagode, lunchen aan het meer en maken een tochtje door lokale dorpjes waar huizen op palen staan tussen de unieke ‘’drijvende tuinen’’, waar het Inle meer bekend om staat. De komende twee nachten verblijven in Nyaung Shwe. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis in Myanmar is een bezoek aan het Inle meer.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Inle meer / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een dag om volop te genieten van de omgeving van het Inle meer. Het meer ligt meer dan 850 meter boven de zeespiegel en heeft hierdoor een aangenaam koel klimaat. Op en rondom het meer zijn genoeg activiteiten te ondernemen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  vlucht naar Yangon bezoek Shwedagon pagode

  image

  Vanuit Nyaung Shwe, gelegen aan het Inle meer, rijden we in ongeveer een uur naar Heho. Vanaf Heho nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon. Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk. Samen met de gids bezoeken we eerst de kloosters die rondom de pagode liggen. De Shwedagon pagode is de grootste tempel in Myanmar en is bedekt met meer dan 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De middag kun je vrij besteden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  vlucht Yangon - Amsterdam

  image

  Vandaag kan je de laatste souvenirs kopen of nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Buiten de stad zal je merken dat er heel weinig gemotoriseerd verkeer is. Geniet van deze laatste dag in Myanmar. Aan het eind van de dag worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht naar Amsterdam.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Myanmar te ontdekken
 • Afwisselende vormen van vervoer: eigen bus, trein, boot én binnenlandse vlucht
 • Twee dagen in de meest indrukwekkende historische tempelzone in Azië: Bagan (incl. entree)
 • Unieke route met de mooiste hoogtepunten van Myanmar
 • Mogelijkheid om een wandeling te maken in de prachtige omgeving van het Inle meer
 • Verrassende tocht rondom de Shwedagon pagode, Yangon
 • Bijzondere overnachting in een homestay in het dorpje Magyikan
 • Bijzondere treinrit van Kalaw neer het Inle meer (incl. lunch)
 • Optioneel bezoek aan bijzonder olifantenproject in Kalaw
 • Boottocht en overnachtingen aan het Inle meer (incl. entree)
 • Optionele bijzondere fietstocht rondom Mandalay
 • Bezoek Yangon, inclusief rondleiding bij de betoverend Shwedagon pagode
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht

Rondreis Birma / Myanmar Hoogtepunten

Zeg mingalabar tegen Myanmar

image
16 dagen vanaf € 1.898
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!