< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Mandalay via Bangkok

  image

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens, verderop in deze beschrijving.

 • 2

  Mandalay / aankomst

  image

  Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Aan de zuidkant van de stad liggen de schitterende Mahumuni tempel, het houten Shwe In Bin Kyaung klooster en de jademarkt. In het centrum ligt het grote, oude fort. De stad heeft haar naam te danken aan de heuvel Mandalay Hill. Als je naar boven klimt heb je vooral bij zonsondergang een prachtig uitzicht. We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Mandalay / optionele fietstocht

  image

  Een ideale manier om de stad en de omgeving te verkennen is per fiets. Je kan in de ochtend mee op een fietstocht die je kennis laat maken met het platteland van Myanmar. We zien boeren hun akkers bewerken, buffels in de modder en de lokalen die naar ons zwaaien. We stoppen bij de markt en de gids vertelt ons over de lokale producten. De fietstocht eindigt voor de lunch en de namiddag kan je vrij besteden.

 • 4

  Mandalay / optionele treinrit

  Als je kiest voor de optionele treinrit, zul je vroeg moeten opstaan. Per auto of bus word je in ongeveer 5 uur naar Kyaukme gebracht. De trein brengt je terug naar Pyin Oo Lwin, via het beroemde Gokteik viaduct en zal er ook ongeveer 5 uur over doen. We boemelen langzaam door spectaculaire landschappen voordat we bij het beroemde Gokteik viaduct aankomen. Het uitzicht vanaf het viaduct is overweldigend.

  image

  Aan het eind van de middag komen we aan in Pyin Oo Lwin. In een taxi die je deelt met medereizigers of lokalen word je terug naar Mandalay gebracht. Als je niet kiest voor de treinrit, dan heb je vandaag een hele dag om Mandalay te verkennen. Er is genoeg te doen. Zo kan je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het 'gold pounders’ district en zien hoe de gouden blaadjes die de pelgrims op de gouden rots in Kyaiktiyo plakken, hier nog met de hand worden geslagen.

 • 5

  naar Bagan via Mingun

  image

  Na het ontbijt maken we een riviercruise van ongeveer een uur over de Ayeyarwaddy rivier naar Mingun. Mingun is een voormalige koningsstad. Vooral de Mingun pagode met zijn vier poorten is zeer fotogeniek. De Mingun bel is de grootste koperen bel ter wereld (vier meter hoog en een omtrek van vijf meter). We varen stroomafwaarts weer terug naar Mandalay. Per bus rijden we in ongeveer 6 uur naar Bagan. We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 6

  Bagan

  image

  In en rond Bagan staan honderden pagodes verspreid over zo'n 40 km². Hun schoonheid is uitzonderlijk en herinneren aan het oude rijk van Bagan. In de ochtend kan je deelnemen aan de excursie: Beleef Bagan. Met paard en wagen en een gids bezoek je de mooiste tempels van Bagan. Onderweg wisselen indrukwekkende tempels en prachtige landschappen elkaar af. Deze excursie is bij uitstek geschikt om het gebied alvast te verkennen en je te oriënteren op wat je de komende dagen verder nog wil zien.

 • 7

  Bagan

  image

  De reden dat er zoveel tempels zijn, is omdat opeenvolgende koningen elkaar probeerden af te troeven door steeds mooiere en grotere tempels te bouwen. Voor weinig geld kun je overal een fiets huren. De beroemdste tempels, zoals Ananda, Sulamani en Dhammayangyi moet je zeker bezoeken en geven je een echt Indiana Jones gevoel. Een zonsondergang met zicht op de pagodes mag je uiteraard niet missen. Enkele tempels mag je zelfs beklimmen en vanaf zo'n tempel wordt de zonsondergang nog mooier.

 • 8

  naar Kalaw via Mount Popa

  image

  We rijden in ongeveer twee uur naar Mount Popa. Op deze berg wonen de 37 'nats'; beschermgeesten en slechte geesten waar de Birmezen in geloven toen ze animistisch waren en die nog steeds een belangrijke plaats in hun leven innemen. Vlak naast Mount Popa ligt de heilige berg Taung Kalat, met daarop een klooster. De wandeling naar boven maak je samen met veel pelgrims. Vervolgens rijden we in een uur of vier, door naar Kalaw.

 • 9

  Kalaw / bezoek olifanten project

  image

  We bezoeken een olifanten- en herbebossingsproject. In Myanmar wordt helaas op grote schaal tropisch regenwoud gekapt. Lokale jongeren hebben dit olifantenproject recentelijk opgezet waarbij ze bos herplanten en tevens de lokale bergstammen die hier wonen, duidelijk maken voorzichtig met de natuur om te gaan. Verder worden in dit natuurgebied met veel zorg gepensioneerde en/of invalide olifanten opgevangen, zodat deze rustig van hun oude dag kunnen genieten. Als je het leuk vindt, mag je de mahouts (olifantendrijvers) helpen met het voeren van de olifanten of assisteren bij hun dagelijkse wasbeurt. Een lunch midden in het bos is inbegrepen. Je kunt op deze dag ook een prachtige wandeltocht (ongeveer twee uur) maken door het regenwoud.

 • 10

  Naar het Inle meer via Pindaya grotten

  image

  Eén van de hoogtepunten tijdens de reis in Myanmar is een bezoek aan het Inle meer. We rijden in twee uur van Kalaw naar het Inle meer. Onderweg stoppen we vlakbij Pindaya bij de beroemde Boeddha grotten. Hier staan bijna 9000 beelden in allerlei soorten en maten opgesteld. Het Inle meer heeft een aangenaam koel klimaat. Vooral de kleurige drijvende markten zijn zeer fotogeniek. Van heinde en verre komen stammen naar de markt om groente, fruit, pannen en potten te kopen en te verkopen. We overnachten twee nachten in Nyaung Shwe.

 • 11

  Inle meer / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag een boot huren en het meer verkennen. Een mooie tocht is de route naar Inthein, waar je een prachtig klooster kunt bezoeken. Grote kans dat je op het meer de Intha's aan het werk ziet. De Intha's staan bekend als de 'beenroeiers'. Die bijnaam danken ze aan hun bijzondere roeitechniek. Terwijl ze achter op hun boot staan, bewegen ze de roeispaan met één been zodat ze beide armen vrij hebben voor de visvangst. Een merkwaardig gezicht.

 • 12

  Vlucht naar Yangon

  image

  Vanuit Nyaung Shwe rijden we in ongeveer een uur naar Heho. Vanaf hier nemen we een binnenlandse vlucht naar Yangon, meestal hebben we een vroege vlucht. Yangon is de voormalige hoofdstad van Myanmar. De stad is echter nog steeds het economisch centrum en kloppend hart van het land. De bus brengt ons in ongeveer 30 minuten naar ons hotel, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Vanuit het hotel zijn de mooiste bezienswaardigheden per (fiets) taxi gemakkelijk te bereiken.

 • 13

  Yangon / bezoek Shwedagon pagode

  image

  Yangon kun je niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan de Shwedagon pagode. In de ochtend nemen we ruim de tijd om kennis te maken met dit 98 meter hoge bouwwerk. Samen met de gids bezoeken we eerst de kloosters die rondom de pagode liggen. De Shwedagon pagode is de grootste tempel in Myanmar en is bedekt met meer dan 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. De middag kun je vrij besteden.

 • 14

  naar de Gouden Rots

  image

  We reizen naar Kyaiktiyo naar de beroemde Gouden Rots. Deze rots balanceert op de rand van een ravijn en wordt volgens de legende in evenwicht gehouden door een haar van Boeddha. Rond de middag arriveren we in Kinpun waar we inchecken in ons eenvoudig hotel. Een truck brengt ons vervolgens een stuk naar boven, het laatste stuk wandelen we naar boven. De wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur. In het bedevaartseizoen van november tot maart komen hier duizenden pelgrims.

 • 15

  naar Yangon via Bago

  image

  Na een rit van ongeveer drie uur komen we aan in Bago. We bezoeken hier één van de grootste kloosters van Myanmar: het Kha Khat Wain klooster. Als de tijd het toelaat, kunnen we zien hoe de monniken in lange rijen aansluiten om hun portie rijst in ontvangst te nemen. Vanuit Bago reizen we per trein in ongeveer twee uur terug naar Yangon. Dit is een leuke gelegenheid om een praatje aan te knopen met de lokale bevolking. Je zult erachter komen dat Birmezen oprecht vriendelijke mensen zijn.

 • 16

  terugvlucht Yangon - Amsterdam

  image

  Vandaag kan je de laatste souvenirs kopen of nog enkele bezienswaardigheden bezoeken. Steek je met de ferry de Yangonrivier over, dan zit je meteen tussen de rijstvelden. Buiten de stad zal je merken dat er heel weinig gemotoriseerd verkeer is. Geniet van deze laatste dag in Myanmar en laat de afgelopen weken nog eens de revue passeren.

 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar de vluchtgegevens, verderop in deze beschrijving.

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse strandverlenging Ngwe Saung


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 25

  vertrek Yangon- Ngwe Saung strand

 • 26

  Ngwe Saung strand

 • 27

  Ngwe Saung strand

 • 28

  Ngwe Saung strand

 • 29

  vertrek Yangon- Amsterdam

 • 30

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

Rondreis Birma / Myanmar

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!