< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Borneo Ruig en Ongerept reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: Het eiland Borneo heeft een typisch tropisch klimaat: het is er het hele jaar warm en vochtig. In het regenwoud kun je af en toe een bui verwachten, ook buiten de moessontijd. De temperatuur zakt haast nooit onder de 20 °C. Overdag is het ongeveer 30 °C. Tijdens de moessontijd (november tot februari) is het reizen iets zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt. De moesson wordt ieder jaar, waarschijnlijk mede door de ontbossing, steeds moeilijker te voorspellen.

Beste reistijd: de beste reistijd is van maart t/m oktober, maar ook in onze wintermaanden is zowel het Maleisische als het Indonesische deel van Borneo goed te bereizen.

De Ramadan is de traditionele vastenmaand van de moslims. Dit is vaak niet zo’n geschikte periode om naar Indonesië / Maleisië te gaan, omdat veel restaurants vanaf de vroege ochtend tot zonsondergang gesloten zijn. Voor deze reis is dit echter niet zo'n groot probleem. In 2010 is het Ramadan van 11 augustus t/m 9 september.

image

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen geschikt. Naast een goede gezondheid is een positieve instelling onmisbaar. Zeker op Kalimantan kunnen afstanden langer en/of korter zijn dan gepland. Ook kan het gebeuren dat er geschoven wordt met onderdelen uit het programma. Tevens moet je rekening houden met het feit op de beide boottochten er weinig privacy is en de sanitaire voorzieningen beperkt zijn.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis zul je veel gebruik maken van boten, kijangs (lokale vierwiel aangedreven auto's) en eigen coasterbussen. Ook maak je drie binnenlandse vluchten op het traject Jakarta - Palangkaraya, Banjarmassin - Balikpapan en Balikpapan – Tarakan. Deze worden uitgevoerd met Batavia Air.

Momenteel staan alle Indonesische luchtvaartmaatschappijen nog vermeld op een door de EU opgestelde lijst. Hierop staan luchtvaartmaatschappijen vermeld die (nog) niet voldoen aan de EU-normen voor veiligheid of daarvan (nog) geen voldoende bewijs hebben geleverd.
Volgens de ANVR-richtlijnen is het mogelijk om deze reis toch uit te voeren, als de touroperator een aansprakelijkheidsverzekering heeft die ook geldig is op vluchten met de luchtvaartmaatschappijen die op de zwarte lijst staan vermeld. Uiteraard zijn alle vluchten waar we gebruik van maken, gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering.
Voorwaarde is wel dat we je expliciet informeren dat je een reis maakt waarbij we gebruik maken van een luchtvaartmaatschappij die op de Europese zwarte lijst staan. Na boeking van deze reis ontvang je van ons per e-mail een afstandsverklaring. Zodra we de verklaring retour ontvangen, kunnen we de reis definitief aan je bevestigen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

GreenSeat

Sawadee biedt je de mogelijkheid om de schadelijke uitstoot van je vliegreis te compenseren via Greenseat. GreenSeat zorgt voor compensatie van CO2-uitstoot door te investeren duurzame energieprojecten. Deze projecten, die voornamelijk uitgevoerd worden in ontwikkelingslanden, voorkomen uitstoot van CO2 en geven de lokale bevolking toegang tot (duurzame) energie. Een voorbeeld hiervan is het duurzaam bosproject in de Danum Vallei in Sabah. Door intensieve en grootschalige houtkap in de omgeving van de Danum vallei is het bos ernstig beschadigd. Door de overwoekering van lianen kunnen de meeste bomen niet op natuurlijke wijze terugkomen. Na jarenlang onderzoek zijn plant- en cultivatiemethoden ontdekt, waarmee het regenwoud langzamerhand weer in de oorspronkelijke staat zal terugkeren. Zodra het tropisch bos hersteld is, zal het gebied duurzaam worden beheerd.

Te Gast In Indonesië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Borneo Ruig en Ongerept

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!