De achtergrond van Cambodja 

Cambodja ligt tussen de landen Thailand, Vietnam en Laos in en grenst aan de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee. Jarenlang was het land geen geschikte reisbestemming maar het stelt zich nu weer open voor toeristen. Dit is ook de reden dat de buurlanden van Cambodja meer ontdekt zijn onder reizigers. Dé reden dus om je koffers te pakken en op onderzoek uit te gaan in dit prachtige land vol mysterie en traditie. Arm maar liefdevol

Bevolking 

De meeste Cambodjanen horen etnisch gezien bij de Khmer. Daarnaast leven er ook Vietnamezen en Chinezen in het land, een kleine groep Thais, islamitische Chams en bergvolkeren. Een deel van de Cambodjanen leeft buiten het land in provincies van noordoost Thailand en het zuidelijk deel van Vietnam.

Geschiedenis 

Van het begin van de 9e eeuw tot ongeveer 1350 was Cambodja onderdeel van een groot Khmer-rijk. Dit rijk strekte zich uit over grote delen van Zuidoost-Azië waaronder het hedendaagse Cambodja, delen van Vietnam, Laos, Thailand en tot aan de oostelijke grenzen van Myanmar. Vanaf het midden van de 15e eeuw verzwakte dit rijk en werd het verscheurd door conflicten. Van het eind van de 19e eeuw tot 1953 werd Cambodja geregeerd door de Fransen. Sindsdien kent het land een turbulente geschiedenis met veel politieke wisselingen. De Vietnamoorlog en daarna het regime van de Rode Khmer zijn zwarte bladzijden uit de geschiedenis van dit land waarbij vele burgerdoden vielen. Inmiddels krabbelt het land langzaamaan weer op.


Wist je dat… 

 • De Khmerkeuken veel buitenlandse invloeden kent zoals noedels uit China en curries uit India? 
 • Het Angkorgebied op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? 
 • De gemiddelde temperatuur het hele jaar ongeveer 30 graden is? 
 • Er in Cambodja wordt betaald met de Riel? 
 • Cambodjanen in sommige streken hun huizen op metershoge palen bouwen voor als de waterstand hoog is?

Foto's & Video's

Droom weg bij de mooiste beelden van Cambodja

Het indrukwekkende Cambodja is nog niet zo bekend als de buurlanden maar doet hier niet voor onder. Het beroemde tempelcomplex Angkor Wat, de diepe jungle, traditionele dorpjes, uitgestrekte nationale parken en prachtige stranden is wat dit land de reiziger te bieden heeft. Cambodjanen zijn een gastvrij volk en dit zal zeker bijdragen aan een onvergetelijke rondreis.

Er zijn 6 rondreizen naar Cambodja die voldoen aan jouw wensen
 • Rondreis Laos & Cambodja Het leven langs de Mekong
  • Ontdek de mooiste bekende en onbekende hoogtepunten van Laos en Cambodja
  • Tweedaagse boottocht over de Mekong naar de koningsstad Luang Prabang
  • Geniet van een dag heerlijk relaxen op het karakteristieke Khong Island

  Gegarandeerd vertrek op:
  21 feb - alle vertrekdata

  23 dagen
  vanaf € 2.198,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  21 feb - alle vertrekdata

 • Rondreis Laos & Cambodja Tempels, jungle en kleurrijke bergstammen
  • Unieke route met bekende hoogtepunten en minder bezochte gebieden
  • Verblijf in Hinboun Nationaal Park met bezoek aan de beroemde Khong Lor grot
  • Bezoek aan Pak Ou grotten

  Gegarandeerd vertrek op:
  24 nov - alle vertrekdata

  30 dagen
  vanaf € 2.598,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  24 nov - alle vertrekdata

 • Rondreis Indochina Hoogtepunten Pop-Up Het beste van Laos, Vietnam en Cambodja
  • Ontdek de mooiste hoogtepunten van Laos, Vietnam en Cambodja
  • 2-daagse boottocht door het grandioze natuurgebied Halong Bay
  • Genoeg tijd om de prachtige tempelcomplexen van Angkor te bezichtigen
  21 dagen
  vanaf € 2.098,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Cambodja en Thailand Reizen door het land van de Khmer
  • Zeer gevarieerde, unieke reis door Cambodja met afsluiting in Thailand
  • Twee volle dagen om de wereldberoemde tempels van Angkor te bezoeken
  • Bijzondere homestay overnachting op het eiland Koh Trong

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 okt - alle vertrekdata

  21 dagen
  vanaf € 1.798,- inclusief CO2-compensatie
  Bekijk deze reis

  Gegarandeerd vertrek op:
  13 okt - alle vertrekdata

 • Rondreis Indochina Koloniale grandeur en natuurschoon
  • Twee volle dagen om Angkor Wat te bezoeken
  • Tweedaagse boottocht over de Mekong
  • Veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen

  Gegarandeerd vertrek op:
  05 nov , 07 jan - alle vertrekdata

  26 dagen
  vanaf € 2.398,- inclusief CO2-compensatie
 • Rondreis Cambodja & Thailand Go-26 Actieve jongerenreis door Cambodja & Thailand
  • Op reis met onze Belgische partner Joker
  • Reis met leeftijdsgenoten door Cambodja & Thailand
  • Ga op in de gezellige drukte van de metropool Bangkok
  Blijf op de hoogte
  20 dagen
  Boekbaar vanaf
  27-12-2018
 • Toon ook reizen met internationale groepen

Hoogtepunten, rondreis Cambodja

Angkor tempels 

Angkor is de naam van de oude hoofdstad van het grote Khmerrijk. De tempels in dit complex liggen verspreid en zijn gebouwd door verschillende heersers. Angkor Wat is de bekendste en grootste tempel. Deze hindoeïstische tempel wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld en is zeer indrukwekkend om te bezoeken. Een leuke manier om de tempels te bezoeken is via brommertaxi of per fiets.


Battambang 

In de gebieden buiten de twee grote steden van Cambodja lijkt het soms of de tijd heeft stil gestaan. De provincie Battambang wordt ook wel de rijstschuur van het land genoemd. Op de markt in de gelijknamige stad zijn veel agrarische producten te vinden. Het plaatsje heeft een pittoresk uiterlijk en ligt in de bocht van de rivier de Sangker. De koloniale Franse sfeer is hier nog te proeven. 

Phnom Penh 

De hoofdstad van Cambodja is een mooie stad om te verkennen. Phnom betekent de heuvel van Penh. De stad ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Mekong en Tonlé Saprivier. Het Koninklijk Paleis is sprookjesachtig en een bezoek waard. Erg indrukwekkend en confronterend is een bezoek aan het Tuol Sleng museum. Hier ontdek je de geschiedenis van de Rode Khmer die aan de macht waren en mensen gevangen hielden en martelden. De meeste kwamen aan hun eind in een van de Killing Fields. 

Kirirom Nationaal Park 

Tijdens een wandeling door dit nationale park kan je genieten van de prachtige omgeving en het heuvelachtige landschap. Het park kent veel watervallen en is een thuis voor bedreigde diersoorten. Er zijn picknickplaatsen waar je even op adem kan komen en de omgeving op je in kan laten werken.

Chambok 

Chambok is een dorpje waar kleinschalige toeristische initiatieven worden ondersteund door het Nederlands Comité van IUCN. Het dorpje ligt in een beschermd natuurgebied zodat de bevolking op een duurzame wijze gebruik mag maken. Een overnachting bij een Cambodjaanse familie in Chambok is een unieke ervaring. Je maakt kennis met de mensen en kan vanuit hier een wandeling maken naar een mooie waterval. 

Beste reistijd Cambodja

Het is in Cambodja het hele jaar erg warm. In de regentijd, die van mei tot oktober duurt, kunnen er tropische buien vallen en is de warmte nogal drukken. Het reizen is hierdoor zwaarder, maar zeker nog mogelijk. Van november tot en met maart is de beste reistijd voor Cambodja, aangezien het dan minder regent en de temperatuur aangenaam is.

image

Reistips Cambodja 

Battambang 

Voor de reizigers die graag het leven op het Cambodjaanse platteland willen leren kennen is een excursie naar Battambang een perfecte uitkomst. Je verkent de mooie boerendorpjes en tempels per tuktuk, leert de omgeving kennen en krijgt een beter beeld van het landelijke leven in Cambodja. 

Fietstocht Angkor 

De tempels van Angkor zijn over een groot gebied verspreid en een goede manier om de tempels te ontdekken is dan ook per fiets. Je kan samen met een Engelssprekende gids de hoogtepunten van het reusachtige tempelcomplex bezoeken en meer leren over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Bezoek de majestueuze tempels Angkor Wat, Angkor Thom en de Bayon en lunch in traditionele Khmer stijl. Een fietstocht is een bijzondere en leuke manier om Angkor te ontdekken.

Kampong Klaeng 

In de buurt van Siem Reap ligt het vissersdorp Kampong Klaeng. Wat dit dorp zo bijzonder maakt zijn de metershoge palen waarop de huizen zijn gebouwd. In de droge tijd loopt er alleen een kleine rivier door het dorp en kan je na een korte boottocht een wandeling door het dorp maken. In de regentijd kan het water tot wel acht meter hoger staan en vaar je met een boot tussen de huizen door en kan je kennis maken met de dorpsbewoners.

Killing Fields 

De recente geschiedenis van Cambodja is gekenmerkt door verdriet en trieste gebeurtenissen. Wie zich hier in wil verdiepen kan een bezoek brengen aan een van de Killing Fields, die enkele kilometer buiten Phnom Penh liggen. Je leert hier meer over de machtsperiode van de Rode Khmer en de tragedie die zich hier heeft afgespeeld.

Naar boven
 

Sawadee Reisevent 25 november
DeFabrique, Utrecht

 • Lezingen door documentairemaker: Ruben Terlou
 • Vlogworkshop door vlogger Teun Peters
 • Workshop Smartphone fotografie  
 • Lancering nieuwe brochure 2019/2020
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.