< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Indien er een lokale Engelssprekende reisbegeleid(st)er mee gaat, worden de delen in Thailand begeleid door een Thaise gids. De Thaise gids gaat mee met de fietstochten en ontmoeten we weer bij de Cambodjaans/ Thaise grens, om samen naar Koh Chang te gaan. De rest van de reis wordt begeleid door een Cambodjaanse reisbegeleid(st)er.

 Beste reistijd

Cambodja is het hele jaar door warm. De regenperiode duurt van mei tot oktober en ook in onze winter kunnen tropische buien vallen. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die een uur of twee duurt. In de regenperiode voelt de warmte nogal drukkend aan.
Tijdens deze periode is het reizen zwaarder, maar zeker mogelijk.
Beste reistijd: Het hele jaar door is Cambodja prima te bereizen, maar de ideale reistijd is van november tot en met maart. Het regent dan minder en de temperatuur is aangenaam.

image

 Cambodja en Thailand reizen met een festival

Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in Boedhistisch Zuidoost Azie. Je kunt tijdens onze reizen het volgende festival bezoeken:

Songkran: Het Songkran is het Thaise Nieuwjaar en wordt op 13 april gevierd in het gehele land. Het Thaise woord "Songkran" komt uit het Sanskriet en betekent: "verplaatsen". De viering van Songkran is namelijk verbonden aan de positie van de zon en tijdens Songkran verandert de zon haar positie. De moderne Songkran wordt ook wel "het feest van het water" genoemd, omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Veel Thai gaan de straat op en hebben veel plezier. Doordat het zo warm is, is het vele water een welkome verkoeling.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. De reisroute is goed uitgebalanceerd en bevat geen vreselijk lange, uitputtende dag trajecten. Een positieve instelling is wel belangrijk. Het overwegend warme en soms vochtige klimaat maakt inspanningen soms zwaar. Je zult meer van de fiets- en wandeltochten genieten als je in goede conditie bent. Tijdens de fietstocht zijn er weinig heuvels die beklommen moeten worden. Je fietst twee dagen met een gemiddelde afstand van ongeveer 35 kilometer per dag. In Cambodja staat het toerisme nog in de kinderschoenen. De omstandigheden zijn af en toe primitief en vragen om een flexibele instelling.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Het vervoer tijdens deze reis is zeer gevarieerd. Je verkent twee landen op de fiets, te voet, per boot en met de bus.
Tijdens het fietsen is er ondersteunend vervoer aanwezig die ook alle bagage meeneemt.
De infrastructuur in Cambodja laat nog wel eens te wensen over, waardoor het reizen zwaar kan worden of tot wijziging van de route overgegaan kan worden.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Chambok homestay Cambodjaanse familie

We overnachten bij een Cambodjaanse familie in het dorpje Chambok. De ontwikkeling van deze kleinschalige toeristische initiatieven in Chambok wordt ondersteund door het Nederlands comite van IUCN, een natuurorganisatie die kleinschalige duurzame toerisme projecten op het gebied van biodiversiteit financiert. Voor meer informatie klik hier.

Te Gast In Cambodja en Thailand

image image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Cambodja en Thailand

Reizen door het land van de Khmer

image
21 dagen vanaf € 1.898 € 1.848
Naar boven
 

Maak kans op een reisvoucher
ter waarde van € 750!

De herfst is in aantocht.. Dagen worden korter, het wordt kouder.. Heb je al zin in vakantie? Als reisliefhebber kunnen we je vast en zeker blij maken met een Sawadee reisvoucher t.w.v. € 750!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij dan de gelukkige!