< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hua Yu Hotel - Beijing

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Het Hua Yu Hotel ligt gelegen in het stadscentrum van Beijing waardoor je snel toegang hebt tot alle bekende bezienswaardigheden van de stad. De kamers zijn comfortabel en hebben allen een eigen badkamer. Het hotel biedt een traditioneel Chinees restaurant en is gespecialiseerd in Beijing- en Shandong- gerechten.
 •  

  Beijing naar Luoyang - Nachttrein

  Deze nachttrein brengt ons naar Xian. Tijdens het traject hebben we gereserveerde slaapplaatsen in open compartimenten met zes bedden (hardsleeper). Dekens en lakens worden verzorgd.

 •  

  ​Zhou Wang Cheng Hotel - Luoyang

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Dit ligt op een centrale plek waardoor je snel toegang hebt tot alle bekende bezienswaardigheden van de stad. Het is ongeveer 5 minuten lopen naar het Zhouwang plein. Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer en gratis internet.  

 •  

  Union Alliance Atravis Executive Hotel - Xi'an

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Dit gunstig gelegen hotel ligt op loopafstand van de de Bell en Drum Tower en Muslim Food Street. De kamers in het hotel bieden airco en een eigen badkamer. Het restaurant serveert Chinese gerechten.
 •  

  Liqing Hotel - Ping An

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  In de heuvels van het Longji nationaal park ligt het Liqing hotel. Vanuit Pingan heb je verschillende wandelmogelijkheden om langs rijstterrassen te lopen. Er is een Chinese eetruimte en een café dat westers en lokale specialiteiten serveert. De sfeer is vriendelijk en rustig. Er is tevens WiFi beschikbaar.

 •  

  Fawlty Towers Hotel - Yangshuo

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Fawlty Towers Hotel ligt op 150 meter afstand van West Street, de oudste straat in Yangshuo! De kamers met houten vloeren hebben een eigen badkamer, airconditioning en er is wifi beschikbaar.
 •  

  Hong Kong West Hotel - Hong Kong

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  Hong Kong West hotel ligt op het schiereiland Kowloon. Hier vind je de moderne wijk Tsim Sha Tsui met vele musea, wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten die je kan ondernemen in Hong Kong.

Accommodatie algemeen

We slapen in comfortabele hotels. Het kan voorkomen dat niet overal tweepersoonsbedden beschikbaar zijn. Hou er  rekening mee dat de matrassen in Chinese hotels erg hard zijn. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van matrassen. Tijdens de overnachtingen in Longji gaat niet alle bagage mee, je neemt voor deze twee overnachtingen een aparte rugzak mee.

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 375,- extra een éénpersoonskamer boeken.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht. Wanneer je liever een eigen kamer hebt, dan kun je voor € 375,- extra een éénpersoonskamer boeken.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We verplaatsen ons het grootste deel van de reis per eigen bus. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde
slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per
coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper
bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van
matrassen. Houd er
rekening mee dat op de treinstations alle bagage gecontroleerd wordt en scherpe
voorwerpen, zoals zakmessen of scharen, niet mee de trein in mogen. Tussen Xi'an en Guilin maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. Deze wordt uitgevoerd door China Southern, Southwest China of Air China.

Rondreis China Hoogtepunten

Zeg ni hao tegen China

image
18 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!