< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

Zeg ni hao tegen China

"Hé kom eens terug!" De nachttrein van Peking naar Xi'an was net vertrokken en ik stond halverwege op de trap naar mijn bed. De Chinese vrouw klopte uitnodigend op het onderste bed, en even later deed ik mijn uiterste best om aan vijf medepassagiers uit te leggen waar molens precies voor dienen. Praten werd wel iets bemoeilijkt door de Chinese koekjes die me om de drie woorden werden toegestopt.

Dit is zomaar iets dat me afgelopen zomer overkwam, alleen maar een voorbeeld om duidelijk te maken waar China voor mij voor staat: onbeschrijfelijk aardige, nieuwsgierige en vooral praatgrage mensen. Je kunt niet alles over China in een boekje lezen en dit soort ontmoetingen maken iedere reis weer uniek.

Omdat ik altijd op zoek ben naar afwisseling is China mijn ideale bestemming: van de groene rijstterrassen in Longji, waar vrouwen in kleurige klederdracht hun rode pepers op de daken van hun huisjes drogen, naar de moderne skyline van Shanghai, en dan snel door naar de vrolijke chaos in de volkse buurtjes.

En bereid je ook maar voor op totaal andere dingen dan de afhaalchinees: verse kruiden en lokale specialiteiten zorgen telkens weer voor een totaal ander menu. Als ik aan de straat in Xi'an denk waar de Hui-minderheid lamsvlees en broodjes roostert, krijg ik spontaan trek! En er gaat ook niets boven de zelfgestookte zoete rijstwijn van de gastvrouw van ons hotel in Ping'an. Ze zou er tot in Nederland beroemd voor moeten zijn.

China is echt mijn land! Nou ja, dat van mij, én 1.2 miljard Chinezen. Maar ik geniet nog steeds van iedere dag dat ik er mag zijn en het vind het ontzettend leuk om erbij te zijn als reizigers kennismaken met dit prachtige land en alles wat het te bieden heeft.

Rondreis China Hoogtepunten

Zeg ni hao tegen China

image
18 dagen vanaf € 1.698
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

  • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
  • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
  • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.