< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie tijdens de reis

 •  

  Hotel Qilu - Beijing

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer

  Het aangename Qilu hotel ligt in het centrum van Beijing. Op loopafstand liggen het Qianhai meer en het Beihai park. Iets ten noorden van het hotel ligt een mooie hutong (oude wijk).

 •  

  Hongye Grand Hotel - Xi'an

  • image image
   wifi
  • image image
   eigen badkamer
  • image image
   zwembad

  Het Hongye Hotel bevindt zich nabij het centrum van Xi'an, op loopafstand van de Drum Tower. Het hotel is comfortabel en biedt kamers met airconditioning. Tevens is er voor de liefhebbers een zwembad aanwezig. Het hotel heeft een Chinees restaurant. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het WiFi netwerk.

Accommodatie algemeen

We slapen in comfortabele hotels. Hou er wel rekening mee dat de matrassen in Chinese hotels erg hard zijn. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van matrassen. 

Kamerindeling en éénpersoonskamer

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We verplaatsen ons het grootste deel van de reis per eigen bus. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde
slaapplaatsen in de hardsleeper klasse: 6 bedden per
coupe, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. Hardsleeper
bedden zijn (in tegenstelling tot dat de naam suggereert) voorzien van
matrassen. Tussen Xi'an en Hong Kong maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. Deze wordt uitgevoerd door China Southern, Southwest China of Air China.

Rondreis China - Pop-up

Niet boekbaar

Naar boven