< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze China reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Klimaat: In China reizen we door meerdere klimaatzones, die per seizoen ook sterk verschillend zijn. In het algemeen geldt dat tussen juni en september de meeste regen valt. In het noorden stijgen de temperaturen in deze periode tot boven de 30 °C. In de lente en vroege herfst zijn de temperaturen koeler, zo tussen de 15 en 20 °C. ‘s Avonds koelt het wel flink af. In november kan het al flink koud worden in het noorden. Het zuiden is het hele jaar door zacht met in het voor- en najaar maximum temperaturen tussen 20 en 28 °C. In de zomer kan het, mede door de regen, vochtig warm zijn met temperaturen tot 32 °C. In de winter kan het in Beijing, Xi’an en Shanghai overdag best koud worden. In Ping’an en Yangshuo is het tussen de 10 en 18 °C. In alle hotels is verwarming (en/of verwarmde airconditioning).

 China reizen met een festival

Het meemaken van een eclips is een bijzondere ervaring. De totale zonsverduistering van 22 juli 2009 duurt maar liefst bijna zes minuten en wordt daarmee de langstdurende eclips van deze eeuw. Shanghai en omgeving liggen in het centrum van het schaduwpad. Als je meegaat met de China reis met vertrek 7 juli 2009 of met vertrek 20 juli 2009, maak je deze unieke gebeurtenis mee. De reis die vertrekt op 20 juli wordt in omgekeerde volgorde uitgevoerd. Vertrek op 7 juli 2009:Na aankomst op 21 juli in Shanghai (vanuit Guilin) reizen we meteen door naar Xitang, een pittoresk stadje 110 km ten zuidwesten van Shanghai. Van de zogenaamde "waterstadjes'' is dit zeker één van de mooiste en meest authentieke. Xitang floreerde als handelsstad al in de 13e eeuw. Het is een beeldschoon stadje met honderden bruggetjes, steegjes en oude huizen. Je waant je meteen in het keizerlijke China. Een prachtige plek om in de ochtend van 22 juli de totale zonsverduistering mee te maken! Op 22 juli reizen we naar Shanghai waar we overnachten. Op 23 juli vliegen we terug naar Nederland. Vertrek op 20 juli 2009:Na aankomst op 21 juli in Shanghai reizen we meteen door naar Xitang (voor een beschrijving zie: hierboven). We overnachten op 21 juli in Xitang. Op 22 juli - na het zien van de eclips - reizen we naar Shanghai waar we op 22 en 23 juli zullen overnachten. Op 24 juli vliegen we naar Guilin, hiervandaan reizen we door naar Yangshuo, hier slapen we drie nachten. We verblijven vervolgens twee nachten in Longji, dat is een nacht korter dan bij het normale programma (door nacht extra in Xitang). Volledig aangepaste programma: 20-jul Vlucht AMS - Shanghai 21-jul Aankomst Shanghai - Xitang 22-jul Xitang (eclips) - Shanghai 23-jul Shanghai 24-jul Vlucht Shanghai - Guillin - Yangshuo 25-jul Yangshuo 26-jul Yangshuo 27-jul Longji 28-jul Longji 29-jul Vlucht naar Xi'an 30-jul Xi'an 31-jul Xi'an - trein naar Beijing 1-aug Trekking op de muur, Beijing 2-aug Trekking op de muur, Simatai 3-aug Beijing 4-aug Beijing 5-aug Vlucht Beijing - AMS
Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan deze reis deelnemen. Een positieve en flexibele instelling zijn wel belangrijk. Hoewel het aantal lange reisdagen beperkt is zijn er toch een aantal dagen waarop je meer dan zes uur onderweg bent omdat we zoveel mogelijk willen zien. Je kunt de reis verder zo actief maken als je wilt omdat de meeste excursies optioneel zijn. De reis kenmerkt zich verder door veel individuele vrijheid. Houd er rekening mee dat wegen soms slecht kunnen zijn (vooral in de omgeving van Longji). Deze reis is bijzonder afwisselend, maar ook intensief! Voor eventuele ongemakken word je wel volop beloond met avontuur, prachtige natuur en ongedwongen ontmoetingen met de vriendelijke bevolking.
Mocht je twijfelen over mogelijke deelname, neem dan contact met ons op.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende vormen van transport. We verplaatsen ons met een eigen bus. Dit houdt in dat we onderweg leuke stops kunnen maken. Tijdens de nachttreintrajecten hebben we gereserveerde slaapplaatsen in open compartimenten met zes bedden, waarbij voor dekens en lakens gezorgd wordt. We hebben hier bewust voor gekozen omdat je op deze manier gemakkelijk contact maakt met de bevolking. Er is onder de -nieuwsgierige- Chinese reizigers altijd wel iemand die een beetje Engels spreekt.
Tussen Xi’an/Guilin en Guilin/Chengdu maken we gebruik van een binnenlandse vlucht van China Southern, Southwest China of Air China.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Te Gast In China

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis China

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven