< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Mette van der Heide Reisbegeleidster China

Peking eend, panda?s en Hong Kong

"Hé kom eens terug!" De nachttrein van Peking naar Xi'an was net vertrokken en ik stond halverwege op de trap naar mijn bed. De Chinese vrouw klopte uitnodigend op het onderste bed, en even later deed ik mijn uiterste best om aan vijf medepassagiers uit te leggen waar molens precies voor dienen. Praten werd wel iets bemoeilijkt door de Chinese koekjes die me om de drie woorden werden toegestopt.

Dit is zomaar iets dat me afgelopen zomer overkwam, alleen maar een voorbeeld om duidelijk te maken waar China voor mij voor staat: onbeschrijfelijk aardige, nieuwsgierige en vooral praatgrage mensen. Je kunt niet alles over China in een boekje lezen en dit soort ontmoetingen maken iedere reis weer uniek.

Omdat ik altijd op zoek ben naar afwisseling is China mijn ideale bestemming: van de groene rijstterrassen in Longji, waar vrouwen in kleurige klederdracht hun rode pepers op de daken van hun huisjes drogen, naar de moderne skyline van Shanghai, en dan snel door naar de vrolijke chaos in de volkse buurtjes.

En bereid je ook maar voor op totaal andere dingen dan de afhaalchinees: verse kruiden en lokale specialiteiten zorgen telkens weer voor een totaal ander menu. Als ik aan de straat in Xi'an denk waar de Hui-minderheid lamsvlees en broodjes roostert, krijg ik spontaan trek! En er gaat ook niets boven de zelfgestookte zoete rijstwijn van de gastvrouw van ons hotel in Ping'an. Ze zou er tot in Nederland beroemd voor moeten zijn.

China is echt mijn land! Nou ja, dat van mij, én 1.2 miljard Chinezen. Maar ik geniet nog steeds van iedere dag dat ik er mag zijn en het vind het ontzettend leuk om erbij te zijn als reizigers kennismaken met dit prachtige land en alles wat het te bieden heeft.

Rondreis China

Over de Chinese Muur naar de mooiste skyline

image
23 dagen vanaf € 2.298 € 2.228
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is nog ver te zoeken.. Je kunt dus vast wel iets gebruiken om je dag wat zonniger te maken.. We kunnen je dan ook vast blij maken met een Bever cadeaukaart (t.w.v. € 250) om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis!

Kans maken? Beantwoord dan onderstaande vraag en wie weet ben jij de gelukkige!