< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • In 10 dagen bezoek aan veel hoogtepunten
 • Afwisselende rondreis van de Chinese Muur tot de reuzenpanda's
 • Veel excursies inclusief
 • Ontspan in de bamboe theehuizen van Chengdu
 • Bezoek aan het wereldberoemde Terracotta leger
 • Uniek bezoek aan de Chinese muur in de winter
 • Kennis maken met de geliefde reuzenpanda

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Tijdens de reis met vertrek op 17 februari zul je China bezoeken tijdens het Chinese nieuwjaar. In China is dit het moment dat families bij elkaar komen om samen het nieuwe jaar in te luiden.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Beijing

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Beijing / vrije dag

  image

  Na aankomst in China rijden we in ongeveer een uur naar de hoofdstad van China, Beijing. De komende twee dagen heb je de tijd om deze mooie stad te verkennen. Vandaag kun je naar het Plein van de Hemelse Vrede wandelen, het grootste openbare plein ter wereld. 's Avonds is het zeker de moeite om de beroemde peking eend te proeven, die in vele restaurants wordt geserveerd. De komende twee nachten overnachten we in een centraal gelegen hotel.

 • 3

  Beijing / city tour

  image

  We maken vandaag een stadstour door Beijing onder leiding van een gids. Tijdens deze tour ontdekken we de verschillende kanten van deze miljoenenstad. We bezoeken onder andere een Hutong, een oude buurt, in de omgeving van de verboden stad. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kun je naar eigen wens invullen.

 • 4

  Beijing / bezoek aan de Chinese muur

  image

  Eén van de hoogtepunten van Beijing is een bezoek aan de Chinese Muur: terecht aangewezen als één van de zeven wereldwonderen. Een bezoekje is dan ook zeker de moeite waard. Je kunt een deel van de mooi behouden muur beklimmen. Het is er redelijk steil en de wandeling is soms uitdagend. Maar zoals Mao Zedong zei: Hij die de Grote Muur niet heeft beklommen, is geen echte man.

 • 5

  Beijing / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag ter vrije besteding. Ga in de ochtend zeker naar één van de parken in Beijing waar jong en oud Tai Chi beoefent. Het grote Beihai Park is hier erg geschikt voor. Het is ook leuk om de hutongs (traditionele wijken) van Beijing per fiets of te voet te verkennen. Wie zin heeft kan ‘s avonds een indrukwekkende acrobatievoorstelling bezoeken.

 • 6

  nachttrein naar Xi'an

  image

  We hebben nog een laatste dag in Beijing. Tijdens de Ming- en Qingdynastieën woonden de keizers van China in de paleizen van de Verboden Stad. Je kunt hier uren ronddwalen. Wanneer je eindigt bij de poort in het noorden is het de moeite waard om de Kolenheuvel te beklimmen. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de Verboden Stad. Aan het eind van de dag stappen we in de nachttrein die ons in 14 uur naar Xi’an brengt.

  NB: Op de reis met vertrek op 17 februari zullen wij reeds in de middag per exprestrein vertrekken naar Xian, in de avond komen wij hier aan waarna we zullen overnachten in ons groepshotel in Xi'an.

 • 7

  Xi'an / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om Xi’an, de stad die gedurende elf dynastieën de hoofdstad van China was, te ontdekken. De nog geheel overeind staande stadsmuren vormen een perfecte rechthoek waarbinnen de oude stad ligt. Het is leuk om de stadsmuren per fiets of tandem te verkennen. We slapen hier een nacht in een comfortabel hotel in Xi'an. Bezoek de Moslimwijk, een wirwar van smalle straatjes met winkels en restaurants. Een absolute aanrader is het Shaanxi Historical Museum. In dit mooie museum ontdek je veel over de Chinese dynastieke geschiedenis.

 • 8

  Xi'an / Terracottaleger; expresstrein naar Chengdu

  image

  Vroeg in de ochtend arriveren we in Xi’an waar we uiteraard een bezoek brengen aan het Terracottaleger, ooit vervaardigd om het grafcomplex van keizer Qin Shihuang te bewaken. Elk beeld heeft een uniek gelaat en zijn in 214 voor Christus aan de keizer bij zijn dood meegegeven als grafgiften. Later is het Terracottaleger geleidelijk aan bedekt met een drie meter dikke zandlaag. Het Terracottaleger is één van de grootste archeologische vondsten van de 20e eeuw. In de middag stappen we in de expresstrein die ons naar Chengdu zal brengen.

 • 9

  Chengdu / bezoek panda centrum

  image

  Bij aankomst in Chengdu staat de bus te wachten die ons naar ons hotel brengt. Vandaag brengen we een bezoek aan het panda centrum even buiten de stad. Hier leven 80 tot 90 panda’s in een nagebootste natuurlijke omgeving. Een fokprogramma zorgt ervoor dat dit unieke diersoort niet uitsterft. ‘s Avonds kun je genieten van de heerlijke keuken die Chengdu te bieden heeft. Probeer eens huoguo (hotpot). Dit hete gerecht is typisch Sichuanees en wordt geserveerd aan speciaal daarvoor ontworpen tafeltjes.

 • 10

  vrije ochtend in Chengdu / vlucht naar Amsterdam

  image

  In de ochtend heb je nog de tijd om Chengdu te ontdekken. Chengdu is een miljoenenstad, maar je kunt hier ook de Chinese gezelligheid in de kleine straatjes vinden. Langs de rivier en rondom de Sichuan universiteit liggen veel theehuizen. Je kan hier heerlijk zitten en thee drinken. Het moderne deel van de stad wordt gedomineerd door het immense standbeeld van Mao. In de middag/avond nemen we het vliegtuig terug naar Amsterdam.

Rondreis China Winter Pop-Up

Binnenkort boekbaar.

image
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een reis voor 2 personen

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!