< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • CHINA

 • 1

  vlucht Amsterdam - Kunming

  Vandaag gaat de reis naar China beginnen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Kunming

  image

  We komen aan in Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. De stad is prachtig gelegen tussen de bergen en heeft zo'n 3 miljoen inwoners. De stad is een smeltkroes van etnische minderheden. Breng zeker een bezoekje aan de bloemen- of vogelmarkt. De Yuantong tempel is ook zeker een must! We verblijven twee nachten in deze stad.


 • 3

  Kunming / bezoek West Hill Forest Park

  image

  Na het ontbijt brengen we, onder leiding van een gids, een bezoek aan het West Hill Forest Park. Dit bergachtige park ligt aan de oevers van het grote Dianchi meer. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht over het meer. Belangrijke bezienswaardigheden in het park zijn de Dragon Gate en de Huating tempel. De Dragon Gate is gehouwen uit de rotsen van een steile klif. De Huating tempel is meer dan 900 jaar oud en is een van de grootste tempels van Yunnan. De tempel staat bekent vanwege haar kleurrijke beelden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  naar Stone Forest

  image

  Vandaag bezoeken we het bekende Stone Forest. Dit gebied bestaat uit ontelbaar veel kalkstenen rotsformaties. De puntige formaties steken als messen uit de grond, waardoor ze op stenen bomen lijken. Via platformen en hangbruggen kun je door dit stenen woud heen wandelen. Sinds de Ming Dynastie, wordt het ook wel het "eerste wereldwonder" genoemd. We overnachten een nacht vlakbij het park.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  via Tonghai naar Jianshui

  image

  Na het ontbijt rijden we verder naar Xingmeng, een Mongools dorpje in Tonghai. Hier leer je meer over de geschiedenis van de Mongoolse verovering in de Yuan dynastie. Daarna rijden we verder naar Jianshui. Hier bezoeken we onder andere de indrukwekkende roodkleurige stadspoort, de Chao Yang toren en de oude waterputten van de stad. Jianshiu is een oude stad die op de route ligt waar vroeger vele volkeren van noord naar zuid trokken. We slapen twee nachten in deze indrukwekkende oude stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jianshui / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een bezoek brengen aan Zhu's familietuin, een groot complex dat gebouwd is in de Qing dynastie. In het complex vind je prachtige gebouwen, volkshuisjes en lieflijke tuinen. Breng in Jianshui ook zeker een bezoek aan de Confucius tempel, de derde grootste Confucius tempel in China. Een andere aanrader is de Dubbele Drakenbrug. Deze brug is wel 148 meter lang en drie meter breed. De brug loopt over de Lu rivier en Tachon rivier. Bij stil water en mooi weer, schiet je hier prachtige foto's. In het dorpje Tuanshan vind je huizen die gebouwd zijn tijdens de Ming en Qing dynastie.                                                  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Yuanyang / bezoek Laohuzui rijstvelden

  image

  We rijden in ongeveer 4 uur naar Yuanyang. In de middag staat het spectaculaire bezoek aan de Laohuzui rijstvelden op het programma. In de winter tot het begin van de lente (ongeveer vanaf november tot en met april), worden de rijstvelden gevuld met bronwater uit de bergen. De weerspiegeling van de lucht op de velden geeft, vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang, een prachtig en onvergetelijk beeld. Hier schiet je misschien wel de mooiste foto's van de hele reis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Yuanyang / bezoek dorpjes en rijstvelden

  image

  Na het ontbijt rijden we naa rhet doprje Duoyishu vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de Duoyishu rijstvelden. Daarna bezoeken we het etnische dorpje Qingkou. In dit dorpje, dat prachtig is gelegen tussen de rijstvelden, maken we kennis met de Hani minderheid. Zij leven al generaties lang in paddenstoelvormige huizen. Daarna bezoeken we de Bada Hani rijstvelden, misschien wel de mooiste van heel China. Daarna rijden we terug naar Yuanyang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Mengzi en Wenshan naar Malipo

  image

  Na het ontbijt rijden we via Mengzi en Wenshan naar Malipo. Malipo ligt vlak bij de grens met Vietnam, waardoor we morgen nog maar een klein stukje hoeven te rijden naar de grens. Geniet van een heerlijke laatste Chinese maaltijd in een van de vele restaurantjes in Malipo.

 • VIETNAM

 • 10

  via Thang Thuy naar Quan Ba

  image

  We rijden naar de grens met het tweede land van deze rondreis; Vietnam. We steken over bij de Thanh Thuy grensovergang. Na de formaliteiten rijden we naar onze homestay in Quan Ba in de provincie Ha Giang. Bij aankomst staat onze lokale familie al te wachten. 's Avonds kun je genieten van de prachtige omgeving midden in de natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  via Quan Ba naar Dong Van

  image

  We rijden verder naar Dong Van. De rit is lang, maar onderweg is genoeg te zien en beleven. Zo kunnen we bijvoorbeeld stoppen bij doprjes als Pho Cao en Sung La, thuis van de witte H'mong minderheid. Ook kunnen we stoppen bij kleurrijke marktjes. Aan het eind van de middag komen we aan in Dong Van. We bezoeken het Dong Van Karst Plateau vanwaar je uitzicht hebt over het Geopark. De omgeving kenmerkt zich door puntige bergen die als piramides de grond uitsteken. Een spectaculair uitzicht!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Dong Van / wandeltocht

  image

  Vandaag staat er een prachtige wandeling op het programma. We wandelen langs hoge bergen, schitterende rijstvelden en maken kennis met de Thay en Dao minderheden in verschillende dorpjes. We lopen door groene bamboe bossen en genieten onderweg van prachtige vergezichten. In verschillende seizoenen kun je de lokale bevolking zien ploegen met hun buffels in de rijstvelden. De wandeltocht is niet zwaar en dus voor de meeste mensen toegankelijk. Neem in ieder geval je digitale en niet digitale geheugen mee, voor onvergetelijke plaatjes die je onderweg tegenkomt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  via Meo Vac naar Bao Lac

  image

  We verlaten Dong Van en rijden via de indrukwekkende Mai Pi Leng Pass verder naar Bao Lac. De route is prachtig. Onderweg stoppen we regelmatig bij prachtige uitzichtpunten. Vanaf een van de punten heb je uitzicht op de Nho Que rivier in een van de meest unieke valleien van Vietnam. In Dong Van woont de Black Lolo, een etnische minderheid en komen oorspronkelijk uit de Chinese Yunnan provincie. Ze zijn ongeveer 400 jaar geleden naar delen van Vietnam en Laos gemigreerd. Je maakt een wandeling door het dorp en krijgt zo een goed beeld over hoe deze etnische minderheid leeft. We overnachten vandaag in een eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Cao Bang

  image

  We rijden in ongeveer 4 tot 5 uur verder in zuidoostelijke richting naar Cao Bang. Onderweg stoppen we bij prachtige uitzichtpunten en kleine bergdorpjes. De omgeving van Cao Bang is ruig en ongerept. Hier wonen de vriendelijke Dao en Nung. Afhankelijk van onze aankomsttijd kunnen we nog een bezoek brengen aan de lokale markt. In de middag kun je wandelen in de ruige omgeving met prachtige vergezichten. We slapen twee nachten in een hotel in Cao Bang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Cao Bang / bezoek Ban Gioc watervallen

  image

  Vandaag staat er een hoogtepunt op het programma; de Ban Gioc watervallen. Dit zijn de grootste watervallen van Vietnam. Zeker in het regenseizoen dondert het water van verschillende kanten naar beneden. Vanaf de watervallen wandelen we naar de Nguon Ngao grot. Daarna bezoeken we het dorpje Khuoi Ky, waar de Nung minderheid woont. In de middag maken we een wandeling over een rotsig pad naar Lan Duoi. De Nung minderheid is het grootst in dit gebied. De Nung spreken dezelfde taal als de Tay.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  naar Ba Be Nationaal Park / boottocht

  image

  We rijden in ongeveer 5-6 uur naar Ba Be Nationaal Park. Het Ba Be Nationaal Park is één van de mooiste parken van Vietnam. De busrit naar Ba Ba van ongeveer vijf uur is zeker de moeite waard. De schilderachtige omgeving van het nationaal park, leent zich uitstekend voor een relaxte boottocht over het Ba Be meer. In de middag varen we tijdens een boottocht over dit grootste natuurlijke meer van Vietnam.

  image

  Onderweg meren we aan voor korte wandelingen naar een waterval en genieten we van de rijke flora en fauna die aanwezig is. De komende nacht slapen we bij de lokale bevolking en is de overnachting primitief.De lokale familie maakt voor ons deze dag de maaltijden klaar. Zo geniet je vandaag van een verrukkelijke lunch én diner. Omdat we overnachten bij een lokale familie krijgen we letterlijk een kijkje in de keuken bij de Vietnamese bevolking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 17

  naar Hanoi

  image

  Het is tijd om onze reis af te sluiten in de hoofdstad, in ongeveer 6-7 uur rijden we naar Hanoi. Bezoek vanmiddag of vanavond zeker de oude wijk. In dit drukbevolkte stukje Hanoi werden verschillende gilden gehuisvest en de meeste zijn sindsdien niet meer verhuisd. Zo is er een straat voor kruidendokters en een straat waar je alles kunt kopen voor in de tempel. Natuurlijk kun je in de oude wijk ook prima eten en souvenirs kopen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Hanoi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je mee op een excursie door de hoofdstad. Bezoek ook zeker het beroemde mausoleum van de leider Ho Chi Minh. Deze kun je alleen ’s ochtends bezoeken. Te voet, per cyclo(fietstaxi) of fietsend kun je de prettige sfeer van deze stad opsnuiven. Een aanrader is ook de tempel van de literatuur. 's Avonds kun je naar de waterpoppenshow en eet je natuurlijk een heerlijke bun cha op een plastic krukje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Ontdek Hanoi / €17,00 per persoon

  Ontdek Hanoi

  Tijdens deze excursie maken we in een halve dag kennis met de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. We beginnen in het hartje van de stad, bij het Hoan Kiem meer. Hier komen de Vietnamezen om te relaxen of te sporten rondom het meer. Op een eilandje op het meer staat de Ngoc Son tempel. Via een rode brug betreden we deze tempel. Daarna lopen we naar het oude kwartier van de stad. Hier is het een drukte van belang met vele winkels en straatverkopers. Elke straat in het oude kwartier heeft zijn eigen ambacht. Zo heb je een straat waar ze alleen maar sloten verkopen en een straat waar je alles kunt kopen voor een tempel. Daarna bezoeken we de tempel van de literatuur, de eerste universiteit van Vietnam. Nog steeds komen hier studenten om foto's te maken wanneer ze geslaagd zijn. Ons laatste bezoek is aan het westen van de stad, bij het Tay Ho meer. Hier bezoeken we de Tran Quoc tempel. Ook kun je nog een stukje langs het meer lopen. Hier ontvlucht je even de drukte van de stad.

  Inclusief: transfer, gids en entreegelden voor de Ngoc Son tempel, de tempel van de literatuur en de Tran Quoc tempel.

  Let op: deze excursie gaat door bij een minimum aantal personen van vijf.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Afhankelijk van je vlucht heb je nog tijd om rond het Hoan Kiem meer te lopen. 's Ochtends zie je veel Vietnamezen sporten rondom het meer. Het is heerlijk om op een bankje te ploffen met een ijsje en de drukte rond het meer te bekijken. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  aankomst Amsterdam

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Halong Bay

  Het is mogelijk om deze rondreis te verlengen met een bezoek aan Halong Bay. Op dag 19 (de dag dat de groep terug vliegt naar Amsterdam), vertrek je naar Halong Bay. Hier maak je een prachtige tocht langs de kalkstenen rotsformaties. Eten en slapen doe je aan boord. Ook kun je deelnemen aan verschillende activiteiten zoasl kajakken of vissen. De volgende dag keer je terug in Hanoi en op dag 21 heb je een vrije dag in Hanoi. De prijs is inclusief transfers, bootovernachting en maaltijden.


  - Verlenging Halong Bay (obv. 2 personen) 2 dagen v.a. € 190,-
  - Verlenging Halong Bay (obv. 1 persoon) 2 dagen v.a. € 270,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 19

  naar Halong Bay

  De groep vertrekt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam, maar jij gaat vandaag verder naar Halong Bay. In de haven staat de boot je al op te wachten. Terwijl we wegvaren krijg je een heerlijke lunch. Daarna heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals kajakken of vissen. Daarna geniet je van een mooie zonsondergang en een diner op het dek van de boot.

 • 20

  naar Hanoi

  Je kunt de ochtend vroeg beginnen met een lesje Tai Chi. Na het ontbijt vaart de boot naar het eilandje Titov. Je kunt hier lekker relaxen op het strandje of via een lange trap naar een prachtig uitzichtpunt lopen. Daarna vaart de boot terug naar de haven, vanwaar je terug rijdt naar Hanoi. In de avond kun je bijvoorbeeld naar de waterpoppenshow.

 • 21

  Hanoi / vlucht naar Amsterdam

  Je hebt vandaag de tijd om Hanoi verder te ontdekken. Aan het begin van de avond rijden we naar het vliegveld voor de vlucht naar Amsterdam.

 • 22

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Bijzondere combinatie door ongerept China en Vietnam
 • Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
 • Maak kennis met verschillende etnische minderheden
 • Verblijf in kleinschalige hotels en homestays
 • Veel wandelingen inclusief in de reissom
 • Bezoek aan de spectaculaire Ban Gioc watervallen
 • De mooiste rijstterrassen van China; bij Yuanyang
 • Bezoek aan West Hill Forest Park en Stone Forest bij Kunming
 • Bezoek aan het bijzondere dorpje Qingkou

Rondreis China & Vietnam Pop-Up

Vriendelijke minderheden en schitterende rijstvelden

image
20 dagen vanaf € 2.298
Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zondag 22 juni 2019

 • Laat je inspireren door diverse reispresentaties over o.a. India&Nepal, Australië en Costa Rica. 
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.