< Terug naar resultaten

Rondreis China Go-26

Actieve jongerenreis dwars door het machtige China

Waarom deze reis?

 • Op reis met onze Belgische partner Joker
 • Reis met leeftijdsgenoten door China
 • Ga mee op ontdekkingsreis dwars door China van Beijing naar Hong Kong
 • Maak kennis met kleurrijke Chinese minderheden: Bai, Naxi en de Zhuang
 • Ontdek de grote diversiteit aan prachtige natuur van China

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image

Route 23 daagse rondreis China Go-26

Samen met leeftijdsgenoten reis je door China. Deze jongerenreis laat je in 23 dagen het mooiste van dit excentrieke land zien. Gedurende de reis heb je veel individuele vrijheid en in overleg met de reisleider kun je met de groep of zelf je eigen programma aan activiteiten samenstellen. 

China blijft verbazen! Of het nu gaat om oude Chinese tradities, traditionele vechtsporten, een doolhof van originele hutongs of rijkelijk versierde tempels. Historische bouwwerken die tot de verbeelding spreken staan naast hypermoderne wolkenkrabbers. Veel Chinese gebruiken zijn ons Westerlingen volkomen vreemd. De enorme taalbarrière zorgt ervoor dat je snel leert met handen en voeten te communiceren. En dan de Chinese keuken … Chinezen eten werkelijk alles en wie er open voor staat zal zich te goed doen aan heerlijke, soms uitdagende gerechten.

 1. Dag - Jongerenreis China
 2. Dag - Dag 1-4 | Beijing
 3. Dag - Dag 5-7 | Pingyao & Xi'an
 4. Dag - Dag 8-12 | Chengdu en omgeving
 5. Dag - Dag 13-19 | Wandelen door rijstvelden, varen langs karstgebergten
 6. Dag - Dag 20-23 | Hong Kong
Bekijk Route Jongerenreis China, 23 dagen

 • Go-26 jongerenreizen in samenwerking met Joker

  De Go26 reizen worden uitgevoerd door Joker, al jaren de Belgische partner van Sawadee. Je reist dus met een overwegend Belgische groep in je eigen leeftijdscategorie. Ook de reisleid(st)er heeft doorgaans de Belgische nationaliteit. Je vliegt vanaf Brussel naar je reisbestemming. Sawadee en Joker streven ernaar om jongeren op hun eigen manier de wereld te laten ontdekken.

  Meer over Jongerenreizen

Go-26 reizen

Go-26 reizen zijn reizen voor jongeren van 18 tot 26 jaar die samen de wereld willen zien. Met een kleine groep leeftijdsgenoten ontdek je de hele wereld. Je reist langs minder platgetreden paden naar het beste wat je bestemming te bieden heeft. De gemiddelde leeftijd is 22 jaar. We reizen altijd op een actieve manier: te voet, met de fiets, te paard, met het openbaar vervoer of zelfs per kano of kameel ... Omdat elke reiziger ‘actie’ anders invult, is de reis flexibel. Je bepaalt vaak samen met je reisgenoten wat je gaat doen en hoe jullie reis er uit komt te zien. Door de flexibele manier van reizen wordt je reisavontuur een goede mix van gezelligheid, ontspanning en ontdekking. Verder kun je tijdens de reis ook veel sportieve en actieve elementen verwachten. Wat is nou leuker om met je nieuwe vrienden op een avontuurlijke manier de wereld te ontdekken?

Wat kun je tijdens onze reizen verwachten?

 • Een mix van cultuur en natuur
 • Durven en gewoon dóen
 • Van de gebaande paden af 
 • Op een originele manier de highlights ontdekken
 • Gezellige ontdekkingsreizigers en avonturiers
 • Nieuwe ervaringen opdoen en vriendschappen voor het leven


  Beijing

  Voor alle cultuurliefhebbers is de hoofdstad van China en groot hoogtepunt. Op het grote Tian'anmen plein (Plein van de Hemelse Vrede) in Beijing laten Chinese toeristen zich onder het wakend oog van Mao fotograferen. Dit plein is het grootste openbare plein ter wereld. Het plein biedt ook een prachtig uitzicht over de toegangspoort van de Verboden Stad. Er zijn veel leuke dingen op loopafstand van het plein. Zo zijn er de straten Dazhalan en Liulichang in de buurt. Hier zijn veel galarijen met antiek, leuke winkels en lekker eten. Een van de dingen die je moet proberen in Beijing is Peking Eend. Een bezoek aan de machtige Chinese Muur mag natuurlijk ook niet ontbreken.

  Geweldige natuurlijke diversiteit

  China is een land met een zeer diverse dieren- en plantenwereld. Het bekendste dier uit het land is de panda. Deze kun je vooral in de buurt van Chengdu bezoeken. Omdat de panda zich voornamelijk met bamboe voedt zal het alleen in de regio van Chengdu te vinden zijn. Helaas is dit dier met uitsterven bedreigd, daarom gebruiken tal van dierenorganisaties de panda als symbool. Een ander bijzonder dier dat zeker het vermelden waard is, is de witte Yangtzedolfijn, één van de enige zoetwaterwalvissen in de wereld.

  Ook is het aantal planten, bomen en bloemen dat in China groeit opvallend. Door de grote geografische verscheidenheid en het verschil in hoogte, kent elk deel van China een specifieke flora. Verrassend is ook dat er meer dan 2.000 eetbare soorten zijn en dat een heleboel planten als medicijn worden gebruikt. Ginseng is een van de bekendste, deze plant heeft een gunstig effect heeft op de bloeddruk en het immuunsysteem.

  De nationale bloem is de peony (pioenroos) met vrij grote bloesems in verschillende lichte kleuren.

  Yangshou, het landschap van China

  In zuidelijk China ligt een spectaculair landschap van bossen, meren en watervallen. De omgeving van Yangshuo heeft iets weg van een traditionele Chinese pentekening.  In deze helderblauwe meren liggen de restanten van bomen die honderden jaren geleden in het water zijn gevallen. Door de grote hoeveelheid kalk zijn deze nog goed bewaard gebleven. Geniet van dit prachtige gebied te voet of op de fiets. Er is genoeg te verkennen in Yangshuo. Je kunt een kookcursus volgen, leren kalligraferen of op een van de vele terrasjes genieten van het uitzicht en het heerlijke eten.

  Religie

  China is een atheïstisch land. Iedereen mag zijn godsdienst kiezen, of heeft er geen. Toch bestaan er nog steeds traditionele godsdiensten in China: het taoïsme, confucianisme en het boeddhisme. In bepaalde steden wonen ook een groot aantal islamieten: zo kan je in Xi'an op een lokale foodmarket de heerlijke Arabische keuken proeven.

  Het taoïsme heeft een beschouwende kijk op het leven waarbij de mens zijn eigen natuur moet volgen zonder dat hem beperkingen van buitenaf worden opgelegd. Alles ontstaat uit eigen beweging.

  Het confucianisme is genoemd naar de Chinese filosoof Confucius die de bevolking - mede dankzij 3.000 regels - de codes, regels en normen van hun gedrag voorhoudt. Het confucianisme zegt dat je niet mag leven zoals je hart het je ingeeft, maar wel zoals de maatschappij dat van je verlangt. Algemene karaktertrekken als ijver, bescheidenheid en eerbied voor het gezin zijn aan dit geloof te danken. Volgens het confucianisme is het belangrijk dat ieder individu intelligent is en emotioneel in balans.

  Jongerenreis China

  Rondreis China Go-26

  Binnenkort boekbaar.
  Ik blijf graag op de hoogte.

  jongerenreis
  Bedankt, we houden je op de hoogte

  Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

  Naar boven
   

  20,20 aanbetalings-actie
  Profiteer jij ook?

  Maak nu je reisplannen voor volgend jaar concreet en profiteer van onze unieke '20,20 actie': iedereen die nu een reis boekt met vertrek in 2020, betaalt slechts €20,20 aan. En dit is in plaats van 20% van de reissom!