< Terug naar resultaten

Verblijf & vervoer

Hieronder volgt een selectie van de accommodaties die we gebruiken tijdens deze reis. In het geval dat we niet terecht kunnen in een bepaald hotel, wijken we uit naar een gelijkwaardige accommodatie.

Info over de accommodaties
Vervoer ter plaatse

Accommodatie algemeen

We logeren vooral in hotels en guesthouses met een gezellige sfeer. Daardoor kunnen we vlotter contact leggen met de lokale bevolking en leren we het land van dichtbij kennen. De kamers zijn over het algemeen verzorgd en comfortabel. Lakens en handdoeken zijn meestal beschikbaar. In veel Chinese hotels krijg je ook een zeepjes en tandenborstel. Ook de mogelijkheid tot het maken van thee is vaak voor handen. Het sanitair is meestal gemeenschappelijk op de gang, maar soms is het op de kamer.

In de meeste hotels is er een “laundry service” beschikbaar tegen een kleine vergoeding maar met een toegevoegde waarde voor de lokale economie (wordt meestal met de hand gedaan door de lokale “wasvrouw”).

Kamerindeling en éénpersoonskamer

Het is voor deze bestemming niet mogelijk een éénpersoonskamer te boeken.

icon_man Als je alleen op reis gaat hoef je geen éénpersoonskamertoeslag te betalen. We gaan er dan wel vanuit dat je een kamer (of tent indien van toepassing) deelt met een medereiziger van hetzelfde geslacht.
icon_man icon_man Als je met z'n tweeën op reis gaat, deel je samen een kamer (of tent). Je kunt kiezen tussen een 'twin' of een 'double'. Een twin-kamer heeft twee aparte bedden; een double heeft een tweepersoonsbed. Sommige hotels hebben alleen maar twin-kamers en soms zijn alle doubles al vergeven waardoor je toch twee aparte bedden hebt.
icon_man icon_man icon_man Als je met z'n drieën op reis gaat, delen twee personen een 'double' of 'twin' kamer (of tent) en één deelnemer wordt ingedeeld in een twin-kamer (of tent) met een andere medereiziger van hetzelfde geslacht.

Bij het maken van de boeking kun je opgeven wat voor kamerindeling je wenst.

 Vervoer ter plaatse

We streven op onze bestemming naar een variatie aan transportmiddelen (trein, boot, fiets, bus, auto, te voet). De schaarse plaatsen van lokale bevolking inpalmen op de bus doen we niet, ook dat is verantwoord transport.

We maken zo veel mogelijk gebruik van het openbaar vervoer, dit is voordelig en meestal goed georganiseerd. De kwaliteit van het wegennet is zeer goed. Om afgelegen plaatsen te verkennen of verschillende bezienswaardigheden te combineren op één dag kan het charteren van een minibusje een alternatief zijn.

We nemen drie keer een nachttrein op deze reis. De ritten duren zo'n 8 à 12 uur. Op de trein reizen we meestal in 'hardsleepers', dat zijn stapelbedden in een compartiment van 6 stapelbedden met het nodige beddengoed en kussens. We nemen één keer een binnenvlucht die niet meer dan een goed uur zal duren. Het transport naar Hong Kong is een nachtbus met stapelbedden.

Rondreis China Go-26

Actieve jongerenreis dwars door het machtige China

jongerenreis
23 dagen vanaf € 2.971
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

  • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
  • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.