< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Tijdens deze reis gaat er een Nederlandstalige reisbegeleider én een lokale gids mee
 • Veel activiteiten inbegrepen, dus zeer weinig uitgaven ter plaatse
 • Tijdens de citytour in Manilla kom je alles te weten over deze hoofdstad
 • We varen langs de mooiste tropische eilanden tijdens de dagexcursie in El Nido
 • Bewonder de mooiste rijstterrassen van de Filipijnen bij Batad
 • Maak een boottocht en wandeling bij de bijzondere Taalvulkaan
 • Maak kennis met de gastvrije en vriendelijke Filipino's
 • Bezoek lokale markten en ontmoet lokale stammen
 • Vaar over de Underground River bij Puerto Princesa
 • Inclusief 3-daagse wandeling langs lokale dorpjes
 • We sluiten de reis af in het paradijselijke El Nido op Palawan

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Manilla

  We vliegen vandaag naar Manilla. Voor gegevens over de vlucht verwijzen we naar het vluchtschema verderop in deze reisroute.

 • 2

  aankomst Manilla

  image

  Als we aankomen in Manilla ontmoet je de reisbegeleider en word je naar je hotel gebracht. De Filipijnen bestaan uit meer dan 7000 eilanden, wij bezoeken de 2 mooiste. We beginnen de reis in hoofdstad Manilla, gelegen op het eiland Luzon. Luzon is het grootste en economisch gezien het belangrijkste eiland van de Filipijnen. De meeste mensen bezoeken dit eiland voor de vele rijstterrassen, de bijzondere stammen en diverse vulkanen, maar je zult al snel merken dat dit eiland nog veel meer te bieden heeft.

 • 3

  Manilla / vrije dag

  image

  Vandaag staat een uitgebreide city tour door Manilla op het programma. De leukste wijk in Manilla is Intramuros. Tijdens de Spaanse overheersing was dit het centrum van de stad. Helaas zijn veel gebouwen tijdens de Tweede Wereldoorlog vernietigd, maar er is gelukkig nog genoeg te zien. Zo stoppen we bij Fort Santiago en de San Augustin kerk die beide in deze wijk liggen. Uiteraard bezoeken we ook de mooie kathedraal van Manilla en zoeken we de rust op in het Rizal Park, waar de nationale held van de Filipijnen werd geëxecuteerd in 1896.

 • 4

  naar de Taal vulkaan & Tagaytay

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2,5 uur naar Talisay voor een wandeling bij de Taal vulkaan en het daarbij horende meer. Beide zijn werkelijk prachtig gelegen in de Batangas provincie. We maken een tochtje over het meer om bij het vulkaaneiland te komen. Vervolgens maken we een wandeling naar de rand van de vulkaan om de hoofdkrater te kunnen bewonderen. Het uitzicht boven op de berg, waar je in het kratermeer kunt kijken, is echt geweldig! Aan het eind van deze bijzondere dag rijden we door naar Tagaytay.

 • 5

  excursie Pagsanjan

  image

  We reizen vandaag in oostelijke richting naar Pagsanjan. Hier vind je de Magdapio watervallen, de bekendste en mooiste watervallen van de Filipijnen. Voor de filmliefhebbers: de eindscènes van de film Apocalypse Now zijn hier opgenomen. We lunchen eerst en varen dan met een bootje naar de watervallen. Hier kun je zwemmen of gewoon lekker relaxen bij het water. Na het bezoek rijden we terug naar Manila. Sluit hier je dag af met een drankje op het terras en een lekkere Aziatische maaltijd.

 • 6

  naar Baguio

  image

  Vanuit de hoofdstad rijden we vandaag naar Baguio. Baguio was een populaire bestemming voor Amerikaanse soldaten in de jaren 50. Breng een bezoekje aan de lokale markt of het BenCab museum. Als de tijd het toelaat dan kun je ook het dorpje Tam-Awan bezoeken. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan, maar in werkelijkheid is dit een nagebouwd kunstenaarsdorp. Erg bijzonder! We slapen in een hotel in Baguio.

 • 7

  naar Sagada

  We verlaten Baguio en we rijden in ongeveer 6 uur naar Sagada. Sagada is schitterend gelegen in de bergen en het is hier een stuk koeler dan in de rest van het land.

 • 8

  Sagada

  image

  Vandaag worden we opgehaald bij de accommodatie voor een bijzondere tour. Ontdek het schilderachtige stadje Sagada met zijn torenhoge pijnbomen, hangende doodskisten en onderaardse grotten die gebruikt worden als begraafplaatsen. Verder zie je vandaag bijzondere kalkstenen kliffen en schilderachtige watervallen. 

 • 9

  naar Banaue via Bontoc

  image

  We verlaten Sagada en rijden naar Bontoc. Bontoc is de hoofdstad van de Mountain Province. We bezoeken het zeer interessante Bontoc Museum, dat werd opgericht door twee Belgische zusters die tientallen jaren actief zijn geweest in dit gebied. In het museum vind je oude voorwerpen, foto's en je krijgt een beeld van de traditionele huizen. In de loop van de middag rijden we verder naar Banaue.

 • 10

  bezoek Bangaan

  image

  We stappen in een lokale jeepney voor een tour langs rijstterrassen en de daarbij horende dorpjes. Zo bezoeken we Bangaan, een traditioneel dorp gelegen in een schitterend dal. We maken een korte wandeling waarbij we zeker in contact komen met de vriendelijke bevolking. Ook bezoeken we een typisch Filipijns huis. Er is een uitkijkpunt om de oudste rijstterrassen, die bekend staan als het '8e wereldwonder', te zien. In de middag kun je nog een ontspannen wandeling maken naar dorpjes zoals Tam-An, Poitan, Matanglang of Bocos.

 • 11

  bezoek Batad

  image

  Vandaag stappen we wederom in een jeepney, het populairste vervoersmiddel van de Filipijnen. Jeepneys zijn kleurige, verlengde jeeps die van oorsprong overblijfselen zijn van de na de tweede wereldoorlog. Ze zijn destijds door de Amerikanen achtergelaten op de Filipijnen en nu gebruiken de Filipino's ze als openbaar vervoersmiddel in en buiten de stad.

  image

  Met deze jeepney rijden we naar de start van de wandeling van Batad. De Batad terrassen staan bekend als de mooiste rijstterrassen van de Ifugao provincie. Bij aankomst met de jeepney word je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de rijstterrassen. Daarna begint een pittige afdaling naar het Ifugao dorp beneden in het dal. Een hoogtepunt van deze reis. We slapen weer in Banaue.

 • 12

  naar Clark

  Vandaag rijden we van Banaue naar Clark wat in de provincie Pampanga ligt. Aan het einde van de middag kun je nog relaxen voordat je begint aan de Mount Pinatubo klim de volgende dag.

 • 13

  beklimming Pinatubo

  image

  We vertrekken vandaag vroeg om een wandeling te maken bij de actieve vulkaan Mount Pinatubo. Pinatubo is in 1991 voor het laatst uitgebarsten, de heftigste vulkaanuitbarsting ter wereld tijdens de vorige eeuw. Na de uitbarsting is er boven in de vulkaan een kratermeer ontstaan dat we vandaag kunnen bewonderen. 

  image

  We stappen in een jeep en genieten van een ruige rit over een terrein dat lijkt op een maanlandschap. Onderweg zien we uitgestrekte asvelden en rotsachtige rivieren. Als we uitstappen, wandelen we richting de top. Het uitzicht op het kratermeer is adembenemend en elke minuut van de tocht waard. Na de tour rijden we weer naar Manila waar we aan het eind van de middag aankomen.

 • 14

  vlucht naar Palawan

  image

  We vliegen naar Puerto Princesa, gelegen op het eiland Palawan dat door veel mensen wordt beschouwd als het mooiste eiland van Filipijnen. De vlucht alleen al is adembenemend door het geweldige uitzicht op de vele eilandjes. Op Palawan vind je hagelwitte stranden en tropische jungles. Na aankomst op het eiland, rijden we naar ons hotel in Puerto Princesa. Je merkt gelijk dat de sfeer op Palawan heerlijk relaxed is.

 • 15

  via de Subterranean River naar San Rafael

  image

  Vandaag maken we een bijzondere tour bij de beroemde Subterranean River (ook wel Underground River genoemd). De ondergrondse rivier staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is uitgeroepen tot 1 van de 7 nieuwe natuurwonderen. Deze plek is voor natuurliefhebbers een ware droom. Na de tour reizen we verder naar San Rafael waar we 2 nachten zullen verblijven.

 • 16

  bezoek Batak stam

  image

  Op de Filipijnen leven 70 verschillende soorten stammen. Wij bezoeken vandaag de zogenaamde Batak stam, zij wonen in het noordoostelijke deel van het Palawan. Er zijn nog ongeveer 500 Batak over die ook wel Tinitianes worden genoemd. Nadat we zijn afgezet met de bus, lopen we in ongeveer 1,5 uur naar de stam toe. Lunchen doen we aan de kant van de rivier in het regenwoud. Na de tour keren we terug naar ons hotel in San Rafael.

 • 17

  naar El Nido

  image

  Na het ontbijt rijden we in ongeveer 5 uur naar ons hotel in El Nido. El Nido ligt in het noordelijkste puntje van het eiland Palawan en het is een waar paradijs. Witte stranden, helderblauw water en een perfect temperatuurtje om de reis ontspannen af te sluiten. Het hotel waar we slapen is gelegen in de gemeente El Nido, we verblijven hier 3 nachten.

 • 18

  El Nido / eilandtour

  image

  Als je in El Nido bent, mag een schitterende eilandtour zeker niet ontbreken. Tijdens een dagexcursie bezoeken vandaag bijvoorbeeld Big Lagoon, Small Lagoon, Simizu en Commando Beach. Geniet vanaf een bootje van de tropische uitzichten en de idyllische eilandjes die we aandoen. Deze excursie is inbegrepen in de reissom.

 • 19

  El Nido / vrije dag

  image

  Vandaag kun je je dag inplannen zoals je dat zelf wilt. Ga je een dagje luieren op het hagelwitte strand of kies je toch liever voor iets actiefs? In El Nido kan het allemaal. Zo kun je bijvoorbeeld grotten of watervallen in de buurt bezoeken of heerlijk gaan snorkelen of wandelen. Ook kun je nog een eilandtour maken, eilanden genoeg! De reisbegeleider informeert je graag over alle mogelijkheden die je hier hebt. 

 • 20

  vlucht naar Manilla

  image

  We rijden in een uur of 5 terug naar Puerto Princesa, waar we op het vliegtuig naar Manilla stappen. De laatste nacht van deze reis brengen we door in het bij ons bekende hotel. We weten zeker dat deze reis een onuitwisbare indruk bij je heeft achtergelaten. 

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

 • 22

  aankomst Amsterdam

Rondreis Filipijnen

De gastvrijheid van 7000 eilanden

image
22 dagen vanaf € 2.998
Naar boven