< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Mumbai

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema. Na aankomst word je naar je hotel in Mumbai gebracht.

 • 2

  Mumbai / stadstour

  image

  Vandaag heb je de hele dag de tijd om de grootste stad van India te ontdekken, vroeger bekend als Bombay. Deze stad zorgt meteen voor een vuurdoop dus neem rustig de tijd om alle indrukken in je op te nemen. Tijdens een stadstour neemt de gids je mee door deze chaotische stad en brengt hij je langs een aantal bijzondere bezienswaardigheden en leuke wijken. We verblijven twee nachten in de buurt van de sfeervolle wijken Colaba en Malabar waar je goed kunt eten, winkelen, beroemde tuinen kunt bezichtigen en over de boulevard kunt paraderen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  via Anand naar Bhavnagar

  image

  In de vroege ochtend nemen we de express trein naar Anand waar we voor de middag aankomen en onze weg in ongeveer 3,5 uur per bus vervolgen naar Bhavnagar. Onderweg maken we een stop bij Lothal, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de oude Indus-beschaving. Lothal stond ook bekend om zijn arteriële straten, microben van goud, ivor, aardewerk en ondergrondse waterafvoering. Aan het eind van de middag komen we aan in de havenstad Bhavnagar met zijn vele haveli's (gedecoreerde koopmanshuizen). We verblijven hier één nacht in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  via Palitana naar Diu

  image

  Voordat we naar Diu afreizen kun je ervoor kiezen om vroeg op te staan om samen met de pelgrims de Palitana te beklimmen, op zo’n 50 km afstand gelegen van Bhavnagar. De heuvels van Palitana worden ook wel ‘Above of the Gods’ genoemd en zijn bedekt met 863 tempels gelegen in een groene omgeving. De torens van de tempels glinsteren door het vroege zonlicht en zorgen voor een adembenemend gezicht. De klim met 4000 treden duurt ongeveer twee uur, maar je moet ook weer naar beneden. Vergeet geen water mee te nemen, het is behoorlijk intensief!

  image

  Na de optionele klim reizen we verder naar Diu, een klein eiland aan de kust van Gujarat wat bekend stond als het Gibraltar van het oosten. Het was een boeiende Portugese kolonie met als hoofdattractie het majestueuze fort. In de oude stad staan een aantal herenhuizen die behoorden tot de rijke kooplieden. De St Paul's kerk met zijn gotische gevel en het Nagar Sheth Haveli zijn ook de moeite waard om te bezoeken. Het kleurrijke Nagar Sheth is in Europese en Indiase stijl gebouwd met mooie balkons, stenen leeuwen en ingewikkelde bogen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  Diu / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. Je kunt verschillende katholieke kerken in Diu bezichtigen, relaxt langs het strand wandelen of het eiland per fiets verkennen. Ook het vissersdorpje Vanakbara aan de westkust is fascinerend. Vanakbara ligt tussen een bebost gebied en een kokosnootplantage in en vishandel is hier een dagelijkse bezigheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Sasan Gir / Gir National Park

  image

  We rijden door naar Sasan Gir. Eenmaal aangekomen maken we een jeepsafari in het nabijgelegen Gir National Park op zoek naar de Aziatische leeuw. Dit is de enige plaats in Azië waar deze unieke diersoort nog in het wild te bewonderen is. Het heuvelachtige landschap is begroeid met droge bossen en er stromen talrijke rivieren doorheen. Daarnaast is het een paradijs voor nog meer diersoorten, zoals herten, wilde zwijnen, langoeren en luipaarden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 7

  via Somnath naar Junagadh

  image

  We rijden vandaag richting Junagadh met een stop bij het direct aan zee gelegen Somnath. Dit stadje is een belangrijke historische plaats in de Indiase geschiedenis. De tempel van Somnath werd door indringers geplunderd, gereconstrueerd en vervolgens opnieuw geplunderd. Na het bezoek aan verschillende tempels in Somnath vervolgen we onze reis naar het noordelijker gelegen Junagadh. Een van de meest historische steden van India met een wirwar van smalle straatjes, kleurrijke bazaars en bijzondere gebouwen zoals het sprookjesachtige Mahabat Maqbara.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Junagadh / vrije dag

  image

  Vandaag kun je bij zonsopkomst de heilige berg Girnar beklimmen, een uitgedoofde vulkaan met prachtige tempels. Het is een uitdagende klim van 900 meter via een pelgrimsweg. Om de tempels te bewonderen hoeft de hoogste top niet te worden bereikt. Na zo’n 4000 treden dienen de eerste (en mooiste) tempels zich al aan. Later op de dag bezoeken we Fort Uparkot. Binnen het complex van 20 meter hoge muren bevindt zich de Jama Mashid. Deze tempel is gebouwd van de resten van een door moslims verwoeste hindoetempel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  via Gondal naar Rajkot

  image

  Vandaag rijden we in ongeveer 2 uur naar het noordelijker gelegen Gondal waar we een bezoek brengen aan de Royal Garages. We bevinden ons tussen een collectie gerestaureerde vintage en klassieke auto’s: van sportwagens tot limousines en Amerikaanse auto’s tot voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Ook bezoeken we Naulakha Palace, het oudste en tevens mooiste paleis in Gondal wat momenteel als museum aandoet. De ingang is via een hoge poort met klokkentoren. Na deze bezienswaardigheden vervolgen we onze weg naar Rajkot waar we één nacht zullen verblijven.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  via Ajrakhpur naar Bhuj

  image

  In de ochtend bezoeken we de Rabari stammen in het dorpje Gautam Garh om een koemelkproces te aanschouwen. Vervolgens rijden we in ongeveer vier uur naar Bhuj. Onderweg maken we stops bij de ambachtelijke dorpjes Ajrakhpur en Bhujodi. Ajrakhpur is grotendeels opgeknapt na getroffen te zijn door de aardbeving in 2001. Vele inwoners zijn hier bezig met de textielproductie en het maken van prachtige handwerken. Ze laten graag zien hoe ze te werk gaan. We slapen drie nachten in een eenvoudige accommodatie in Bhuj.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Bhuj / vrije dag

  image

  De komende drie dagen heb je veel tijd om Bhuj en haar omgeving goed te verkennen. Bhuj is de hoofdstad van het Kutch district wat ook wel bekend staat als woestijnachtig gebied. Ondanks dat de stad is getroffen door de aardbeving heeft het haar charme behouden en is het een van de meest sfeervolle steden van Gujarat en zelfs van heel India. De ommuurde stad is rijk aan oude koopmanshuizen, tempels en paleizen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Bhuj / vrije dag

  image

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om er op uit te trekken in de bijzondere omgeving van Bhuj. Te midden van het woestijnachtige gebied liggen kleine, schilderachtige dorpjes met een eeuwenoude geschiedenis waar het traditionele leven nog vrij puur is. In de dorpjes wonen verschillende bevolkingsgroepen zoals hindoes, moslims, landbouwers en vee nomaden. De stammen beschikken over hun eigen cultuur, kleding, tradities en ambachten. Ze houden zich voornamelijk bezig met textiel weven, pottenbakken of leer bewerken. De stammen slapen vaak in lemen hutten met zelfgemaakte
  dakbedekking.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Bhuj / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag nog een dag op ontdekking in Bhuj of omgeving. Liever even een dagje rust voordat we doorreizen? Plof neer op een terrasje en aanschouw het dagelijkse leven. Kun je geen genoeg krijgen van alle nieuwe indrukken? Breng dan een bezoek aan het spiegelpaleis Aina Mahal of het Parag Mahal museum, de voormalige thuisbasis van royalty’s. Ook heeft Bhuj een werkplaats waar handgemaakte houten schepen worden gemaakt. Geniet 's avonds van de zonsondergang bij de Great White Rann waar natuurwitte zoutvlaktes verspreid over honderden
  kilometers te bewonderen zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bajana

  image

  In de vroege ochtend rijden we naar Little Ran of Kutch waar we inchecken in ons hotel voor de komende nacht. In de avond maken we een avondsafari in de Wild Ass Wildlife Sanctuary. Het gebied staat vooral bekend om de bedreigde wilde ezel die hier leeft, maar er is ook grote kans op het spotten van Indiase antilopen en gazelles. Andere dieren die in dit gebied voorkomen zijn de wolf, woestijnvos, jakhals, woestijnkat en hyena’s. Vogelliefhebbers zijn hier ook aan het goede adres. Pak je verrekijker bij de hand en spot flamingo’s, pelikanen, kraanvogels en ooievaars.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
  • Diner
 • 15

  via Modhera en Patan naar Ahmedabad

  image

  Na het ontbijt reizen we verder naar Ahmedabad met enkele stops onderweg. Zo bezoeken we de Zonnetempel van Modhera, de hoofdstad van een oud Hindoe-koninkrijk met haar vele tempels, de bijzondere trapputten van Rani Ki Vav en een museum in Patola waar men traditionele sarees maakt. In de avond komen we aan in Ahmedabad, de grootste stad van Gujarat en tevens uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Ahmedabad / vrije dag

  image

  Je hebt twee vrije dagen in de levendige hoofdstad van Gujarat. Een stad waar verval en bloei elkaar afwisselden en oud en nieuw nu samenkomen. De stad kent vele hoogtepunten van de islamitische bouwkunst zoals de Rani Sipri moskee, de Jama Mashid en de Sidi Bashir. Ook kun je hier prachtige witte jaintemples bewonderen in marmeren stijl. Een bezoekje aan de Sabarmati Ashram waar Gandhi de laatste 13 jaar van zijn leven heeft gewoond is ook de moeite waard.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Ahmedabad / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een vroege ochtendwandeling maken en bijzondere wijken met prachtige koopmanshuizen bewonderen. Enkele wijken zijn niet veel anders dan een wirwar van smalle straatjes die uitkomen op een groot vierkant plein. Deze historische residentiële nederzettingen worden uitvoerig uitgelegd tijdens de wandeling. Verder kun je diverse moskeeën of hindoetempels bezichtigen die Ahmedabad rijk is. In de avond kun je in de omgeving rondlopen en het lokale leven rondom de Sabarmati rivier aanschouwen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  vlucht naar Mumbai / avondvlucht naar Amsterdam

  Je hebt nog een vrije dag om naar eigen wens in te vullen. In de avond vliegen we naar Mumbai om vervolgens vanaf daar de nachtvlucht te nemen naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen we naar het vluchtschema.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis door het weinig bezochte maar zeer boeiende Gujarat
 • Bewonder de historische forten van Diu en Junagadh
 • Beklim net als vele pelgrims de heuvels van Palitana en Girnar met zonsopgang
 • Spot de unieke Aziatische leeuw in Gir National Park
 • Maak kennis met de stammen van de kleurrijke woestijndorpjes in de omgeving van Bhuj
 • Twee vrije dagen in Ahemdabad, werelderfgoed van UNESCO
 • Oog in oog met wilde ezels, wolven en hyena’s in het Wild Ass Wildlife Sanctuary
 • Bezoek aan een oud Hindoe-Koninkrijk met o.a. de zonnetempel van Modhera
 • Genoeg tijd om het fascinerende Mumbai te verkennen
 • Bezoek aan plekken waar cultuurliefhebbers hun hart op kunnen halen
 • Het gemak van een groepsreis met veel individuele vrijheid
 • Overnachtingen in zeer comfortabele hotels

Rondreis India - Gujarat Pop-up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Los jij de puzzel het snelst op?


Ben jij goed in puzzelen? Dan hebben we een mooie uitdaging voor je!

Los de puzzel zo snel mogelijk én in zo min mogelijk kliks op en wie weet ben jij de winnaar van een GoPro Hero 7 White!

Ben je er klaar voor?