< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen we je naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

 • 3

  Delhi / vrije dag

  image

  Vandaag kun je zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. De leukste manier om Delhi te ontdekken is echter per fiets. 

  Optioneel Delhi fietstour

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  naar Agra

  image

  Vandaag rijden we met onze eigen bus naar Agra, dat in de periode van de mogols (1526-1858) de hoofdstad van India was. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Morgen met zonsopkomst aanschouwen we dit indrukwekkende gebouw. We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel.

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

 • 5

  Agra / Taj Mahal visit

  image

  De Taj Mahal, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik. Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal. 

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

 • 6

  naar Ranthamboré Nationaal Park

  image

  In zo'n zes uur rijden we naar Ranthamboré Nationaal Park, dat bekend staat om de tijgers die je hier kan spotten. Het park kenmerkt zich door de variatie van dichte rijke bossen, open vlaktes, afgewisseld met steile hellingen en indrukwekkende rotsformaties. De natuur van het park is zeer bijzonder en maakt een bezoek aan deze regio in Rajasthan een must voor natuurliefhebbers.

 • 7

  ochtend gamedrive / naar Jaipur

  image

  We staan vroeg op om een gamedrive te maken in Ranthamboré Nationaal park. We hebben een een redelijke kans om tijgers te spotten, deze imposante dieren zijn de hele dag actief. Naast tijgers hebben we ook kans om de lippenbeer, het Axishert, luipaarden en krokodillen te zien. Na de gamedrive rijden we door naar Jaipur, dat op ongeveer drie uur rijden ligt.

  Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan. We overnachten hier twee nachten.

 • 8

  Jaipur / bezoek Amber fort

  image

  Jaipur is mede bekend om het Amber Fort, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer. We brengen een bezoek aan het fort, waarna je de rest van de dag hebt om de stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken.

 • 9

  naar Delhi / avondvlucht naar Kathmandu

  image

  In een uur of 6 rijden we terug naar Delhi, waar ons India avontuur alweer ten einde is. Op naar Nepal! Aan het eind van de middag of begin van de avond pakken we het vliegtuig naar Kathmandu. Na een vlucht van twee uur komen we aan en gaan we met een transfer naar het hotel.

 • 10

  Kathmandu / stadstour

  image

  Op iedere straathoek van Kathmandu kun je je verwonderen over kunstig bewerkte tempels, huizen met schitterende houtgesneden ramen of kleurrijke rituelen. Met de stadstour komen we zeker langs het belangrijkste punt van de stad: Durbar Square, het centrale plein. Hier vind je tempels, musea, paleizen en religieuze beelden. De Tibetaanse boeddhistische stupa Bodhnath is één van de belangrijkste centra van het Tibetaanse Boeddhisme. Het is de grootste stupa in Nepal en lijkt (vanuit de lucht) op een reusachtige Mandala.

 • 11

  naar Bandipur

  We reizen in ongeveer 5 uur naar Bandipur, een charmant bazaardorpje in een prachtige omgeving. Bandipur is een rustig Newari dorpje dat vroeger een welvarende nederzetting op de handelsroute tussen Nepal en India was. Dit kun je nog altijd terugzien in de mooie traditionele 18e eeuwse huizen. Het dorpje ligt in een prachtige subtropische omgeving waar je kunt wandelen. Aan de horizon schitteren de besneeuwde toppen van de Himalaya. Je overnacht in een sfeervolle Newari-stijl accommodatie in het dorpcentrum.

 • 12

  naar Pokhara

  We rijden verder naar Pokhara; prachtig gelegen aan het Fewameer. Pokhara ligt aan de voet van het machtige Annapurna massief. Aan de horizon schitteren de witte Himalaya reuzen met toppen tot boven de achtduizend meter, een geweldig gezicht.  In Pokhara kun je tal van activiteiten ondernemen. Zo kun je heerlijk roeien over meer, of maak een wandeling naar de witte Peace Pagoda aan de overkant  van het meer. Vanuit hier heb je een geweldig uitzicht over Pokhara en de Himalaya. Ook is het leuk om om langs het meer te fietsen. 

 • 13

  Pokhara / vrije dag

  image

  's Ochtends vroeg is de het uitzicht van de opgaande zon op het water en de witte bergen op de achtergrond geweldig. Je kunt er gemakkelijk een bootje huren of rustig door de straten slenteren. Je kan er ook voor kiezen een 2-daagse wandeling (incl. overnachting) te maken in het Annapurna gebied. 

 • 14

  naar Kathmandu

  image

  Als iedereen terug is van de trekking zetten we weer koers richting Kathmandu. Het is een uur of zes rijden, we zullen aan het begin van de avond aankomen in het ons bekende hotel. Geniet vanavond van het laatste diner van deze reis, voor we morgen via Delhi terug vliegen naar Amsterdam. 

 • 15

  vlucht naar Amsterdam via Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Kanotocht in Chitwan Nationaal Park
 • Inclusief lokale gids in India
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van India en Nepal te beleven
 • Afwisselende route door indrukwekkende steden en mooie natuur
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek aan het tempelcomplex van Khajuraho (UNESCO World Heritage)
 • Verblijf in comfortabele hotels
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Genieten van de heerlijke Aziatische keuken
 • Bezoek aan Chitwan Nationaal Park
 • Mogelijkheid om op het meer van Pokhara een boottochtje te maken
 • Privévervoer mét airconditioning tijdens gehele reis

Rondreis Rondreis India en Nepal kort

Niet boekbaar

Naar boven
 

Profiteer alleen deze week nog!
Betaal slechts €50,- aan


Maak je reisplannen concreet en profiteer deze week nog van onze unieke actie.

Als je nu een reis boekt, betaal je slechts € 50 aan in plaats van 20% van de reissom.