< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Noord-India te beleven
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek aan het tempelcomplex van Khajuraho (UNESCO World Heritage)
 • Bezoek aan de indrukwekkende stad Varanasi
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Khajuraho naar Varanasi (t.w.v. € 100,-)
 • Prima hotels, soms met zwembad
 • Overnachting in een paleis van de maharadja
 • Privévervoer mét airconditioning tijdens gehele reis
 • Alle ontbijten inbegrepen

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Tijdens de reis met vertrek op 10 augustus 2018 reizen we op dag 2 al van Delhi naar Jaipur in plaats van op dag 3. Hierdoor schuift elke dag één dag op. Op dag 12 heb je dan een extra vrije dag in Delhi. Het programma wijzigt verder niet.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Optioneel Luxe waterfles / €20,00 per persoon

  waterfles

  Puur Sawadee - Luxe waterfles
  Wil je graag je steentje bijdragen aan een beter mileu? Bestel dan deze gepersonaliseerde hervulbare metalen waterfles. Je ontvangt de waterfles bij aanvang van de reis op de luchthaven van onze lokale vertegenwoordiger. Op de fles wordt het Sawadee logo en je naam gegraveerd.

  image

  Tijdens je reis door India zijn er in de bus grote waterflessen van waaruit je je eigen fles kan bijvullen. Je hoeft dus niet elke dag nieuwe plastic flesjes water te kopen, waardoor de hoeveelheid plastic afval terug gedrongen wordt. Aan het eind van de reis kan je de fles mee naar huis nemen als souvenir, of je kiest ervoor de fles achter te laten. Hij wordt dan schoongemaakt en gedoneerd aan mensen die zo'n fles goed kunnen gebruiken.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

 • 3

  Delhi / vrije ochtend; naar Jaipur

  image

  In de ochtend kun je zelf op pad gaan in Delhi. Een aanrader is een fietstocht door het het oude centrum. 's middags rijden we in zo'n vijf uur met onze eigen bus naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  Jaipur / vrije dag

  image

  Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan. Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende complex is echter ruim drie eeuwen oud! 

  image

  Zeer de moeite waard is het Amber Fort, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

 • 5

  naar Karauli

  image

  We reizen in zo’n zes uur naar Karauli, een pittoresk, levendig dorpje met kleurrijk beschilderde huizen en winkels. Het dorp oogt Middeleeuws, want alles loopt hier door elkaar: koeien, apen, varkens, kamelen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het oude stadspaleis en heerlijk dolen door de straatjes van Karauli. We overnachten hier in een charmant oud paleis wat nog altijd bewoond wordt door nakomelingen van de maharadja.

 • 6

  naar Agra (Taj Mahal)

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. Onderweg bezoeken we een Zuid-Indiase tempel en de bijzondere stepwell in Abhaneri, de grootste trapput ter wereld. Een trapput is een uniek concept uit India, en lijkt lijkt op een omgekeerde pyramide. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal.

 • 7

  naar Orcha

  image

  We nemen de Shatabdi Express van Agra naar Jhansi. De Shatabdi Express is een comfortabele airconditioned trein, en reizigers worden voorzien van snacks en water. Na ongeveer 3 uur komen we aan het eind van de ochtend aan in Jhansi, waar onze bus weer op ons staat te wachten. Het is nog een half uur rijden naar ons hotel in Orcha. In de middag kun je heerlijk ronddwalen langs paleizen die de sprookjes vertellen van de heersers in vroegere tijden. Hoogtepunten in Orcha zijn de 17-eeuwse Jehangir Mahal, de Raj Mahal en de Ram Raja Tempel. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 8

  naar Khajuraho

  image

  Het is de moeite waard om 's ochtends nog even naar de rivier te lopen, waar mensen aan het baden of de was aan het doen zijn. Of loop nog even het dorpje in, waar 's ochtends altijd veel bedrijvigheid is.

  image

  In de loop van de ochtend rijden we in vijf tot zes uur naar Khajuraho. We rijden door akkerbouwgebied met eenvoudige dorpen. In de loop van de middag arriveren we in ons aangename hotel.

 • 9

  Khajuraho / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om één van de grootste attracties van India te bezoeken. De tempels van Khajuraho zijn vooral bekend om de vrijmoedige erotische afbeeldingen uit de Kamasutra. Sinds 1986 staat het complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je hier een dag per fiets of te voet rondzwerft, zal je verbaasd staan hoe kunstenaars, en dus de bezoekers, al meer dan duizend jaar geleden omgingen met het thema erotiek en sensualiteit.

 • 10

  vlucht naar Varanasi

  image

  We reizen per vliegtuig verder naar het indrukwekkende bedevaartsoord Varanasi, sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

 • 11

  Varanasi / vrije dag

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad.

 • 12

  Varanasi/ naar Delhi via nachttrein

  image

  Je hebt nog een vrije dag in Varanasi. Een bezoek waard is Sarnath. Sarnath ligt net even buiten de stad en is een heiligdom voor boeddhisten. Het is de plaats waar Boeddha vijf eeuwen voor de jaartelling voor het eerst zijn volgelingen toesprak. De ruïnes van de stoepa's en tempels zijn erg interessant. s 'avonds nemen we de nachttrein naar Delhi, waar we de volgende ochtend aankomen.

 • 13

  Delhi

  Vandaag heb je nog een dag om de bruisende wereldstad Delhi verder te verkennen. Aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. We hebben dagkamers gereserveerd, zodat je je nog op kunt frissen. Laat in de avond vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Amsterdam. 

 • 14

  vlucht naar Amsterdam

  In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de intercontinentale vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Noord-India Hoogtepunten

Zeg Namasté tegen India

image
14 dagen vanaf € 1.298
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

 • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
 • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
 • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
 • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
 • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.