< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Uniek: maak het Holi festival mee in Jaipur, alleen tijdens deze reis!
 • Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol
 • Ontdek de 3 steden van de Gouden Driehoek: Jaipur, Delhi en Agra
 • Bezoek de wereldberoemde Taj Mahal
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht van Varanasi naar Delhi (t.w.v. €120,-)
 • Complete, afwisselende reis naar de hoogtepunten van Noord-India
 • Bezoek aan de indrukwekkende stad Varanasi
 • Prima hotels, soms met zwembad
 • Directe vlucht van Amsterdam naar Delhi en terug
 • Privévervoer mét airconditioning tijdens gehele reis
 • Witte kleding voor tijdens het Holi festival inclusief

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Delhi

  Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Delhi / stadstour

  image

  Na het ontbijt gaan we op pad om zowel oud-Delhi als nieuw-Delhi te ontdekken. Samen met een gids dompelen we ons onder in deze enorme stad. In oud-Delhi slaan we de Raj Ghat, het rode fort en een ritje in een Riksja natuurlijk niet over. In nieuw-Delhi zijn nog duidelijk sporen te zien van de Britse bezetting. Aan het eind van de dag ben je vol van alle geuren, kleuren en indrukken. Welkom in India!

 • 4

  naar Pushkar

  image

  Het is een lange tocht vandaag. In een uur of 7 rijden we naar Pushkar, aan de rand van de woestijn. Na aankomst heb je nog even de tijd om Pushkar te bekijken. Een bezoek aan het meer is een aanrader en sla ook de Brahma tempel niet over. 's Avonds zou je een avondgebed mee kunnen maken in een van de tempels, erg bijzonder!

 • 5

  naar Jaipur

  image

  Vanochtend heb je nog tijd om in Pushkar rond te lopen. Na het ontbijt vertrekken we per bus naar Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan. Jaipur wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. Vanmiddag kan je zelf bepalen wat je doet. We overnachten 3 nachten in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

 • 6

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om Jaipur te ontdekken. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Vergeet zeker het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

  image

  Vanavond begint het Holi festival al met de rituele verbranding van een stapel hout of bamboe onder begeleiding van gebeden en muziek. Deze stapel hout staat symbool voor het kwaad. Morgen barst het Holi festival los, dus rust goed uit.

 • 7

  Jaipur / Holi festival

  image

  Vandaag is het zo ver, trek je witte kleding aan en zet al je zintuigen open. Het hotel zorgt voor traditionele witte kleding die je tijdens dit festival aan kan. Met de hopen as die over zijn gebleven na de rituele verbrandingen van gisteravond, plaatst men een tilak (stip) op elkaars voorhoofd, als teken van geluk. Hierna wordt er tot in de late uurtjes uitbundig gefeest. Iedereen besprenkelt elkaar met parfum, verf en water, terwijl uitbundig wordt geroepen: Happy Holi! 

 • 8

  via Fatehpur Sikri naar Agra

  image

  Onderweg naar Agra brengen we een bezoek aan Fatehpur Sikri, een verlaten stad van rood zandsteen. De stad is laat in de 16e eeuw gebouwd, maar vrij snel daarna alweer verlaten omdat de waterbronnen opdroogden. De stad is compleet met paleizen en moskeeën, en nog nagenoeg in dezelfde staat als 300 jaar geleden. Het heeft iets mysterieus om hier rond te lopen. 

  image

  In de middag komen we aan in Agra, bekend om de wereldberoemde Taj Mahal die een keizer liet bouwen voor zijn geliefde. Morgenochtend zullen we dit wereldwonder aanschouwen, vanmiddag heb je de tijd om al het andere moois van Agra te ontdekken. 

 • 9

  Agra - Taj Mahal / nachttrein naar Varanasi

  image

  De wekker staat vroeg vandaag, we bezoeken de Taj Mahal als zij op haar mooist is: met zonsopkomst. Vanuit elke hoek lijkt de Taj perfect, maar het ingelegde marmerwerk dat je van dichtbij ziet is pas echt adembenemend. Hierna bezoeken we het Rode Fort, dat uitkijkt op de Taj. Binnen de 20 meter hoge muren van het Rode Fort bevind zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen. 's Avonds nemen we de nachttrein naar Varanasi. 

 • 10

  Varanasi / vrije dag

  image

  We komen 's ochtends aan in het indrukwekkende bedevaartsoord Varanasi, sinds eeuwen onbetwist dé belangrijkste Hindoe-pelgrimsplaats van India. De Engelse auteur Mark Twain schreef ooit: ‘Benares is ouder dan de geschiedenis, ouder dan traditie, nog ouder dan legende en ziet er twee keer zo oud uit als deze drie samen’.

  image

  Op de brede trappen naar de Ganges is het altijd een drukte van jewelste met pelgrims. Een lange rij ghats (rituele wasplaatsen) ligt langs de linkerkant van de oever. Bij twee daarvan zie je rookpluimen omhoog kringelen: overledenen worden in processie naar deze ghats gedragen, besprenkeld met ghee (geklaarde boter) en gecremeerd. Hun as wordt daarna in de rivier de Ganges gestrooid, de grootste wens van iedere Hindoe.

 • 11

  Varanasi / avondvlucht naar Delhi

  image

  Een ervaring om nooit te vergeten is 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te lopen en te zien hoe de zeer devote Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren en in de heilige Ganges baden. Of laat je langs de ghats van de Ganges roeien om Varanasi in de rode morgengloed tot leven te zien komen. Vanaf het water heb je een goed uitzicht over de overdonderende taferelen die zich afspelen in deze unieke stad. 's Avonds vliegen we terug naar Delhi.

 • 12

  vlucht naar Amsterdam

  Het avontuur zit er alweer op. Heel vroeg in de ochtend pakken we het vliegtuig terug naar Amsterdam, waar we 's ochtends aankomen. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij je naar het vluchtschema.

Rondreis Noord-India Pop-Up

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

Rondreis Noord-India HOLI
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven
 

Informatiedag Amsterdam
Zaterdag 24 juni 2017

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en schrijf je in voor diverse reispresentaties. O.a. Iran, Nieuw-Zeeland & Zuidelijk Afrika.
 • Maak kennis met de mensen achter de schermen.
 • Doe inspiratie op voor je volgende reis.

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.