< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze India - Ladakh reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Ladakh is slechts een paar maanden per jaar over de weg bereikbaar. Alleen van half juni tot en met half september zijn de passen sneeuwvrij. Deze maanden zijn uitermate geschikt voor een bezoek aan Ladakh. Augustus is de warmste maand met temperaturen rond de 25 ºC en daarom een prettige maand om in Ladakh te reizen. Vanwege de grote hoogte kan het 's nachts afkoelen, meestal rond de 5 graden en niet onder het vriespunt. De Himalaya vormt een natuurlijke barrière voor de wolken waardoor er in Ladakh vrijwel geen neerslag valt. Het is vaak helder lenteachtig weer met strakblauwe luchten, kortom heerlijk wandelweer. In Delhi is het in de zomermaanden erg warm en je kunt er ook op flink wat regen rekenen. Het regent zelden de hele dag, meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt. In Manali en Dharamsala is de temperatuur vanwege de hogere ligging erg aangenaam, maar ook hier kan flink wat regen vallen.

image

 India - Ladakh reizen met een festival

Festivals behoren tot de meest indrukwekkende gebeurtenissen in de Himalayaregio. De hele bevolking stroomt naar de kloosters, waar spectaculaire maskerdansen en eeuwenoude religieuze allegorieën worden opgevoerd. Het is daarom zeker de moeite waard om bij de keuze voor je vertrekdatum rekening te houden met een dergelijk festival. Tijdens onze reizen doen we de volgende festivals aan:

Het Lamayuru Festival

Gedurende het Lamayuru festival voeren de monniken gemaskerde dansen, gebeden en rituelen uit om zo weg te blijven van het kwaad. Ook dansen zij voor vrede in de wereld. Het Lamayuru klooster is een pre-historisch klooster en dankt zijn naam 'Yuru Gonpa' aan Yuru Kabgyat en zijn mythologische connectie met het klooster. 

Gedurende deze reis is de route iets aangepast om het festival mee te kunnen maken:

dag 1 t/m 9 volgens het normale programma
dag 10 trekking dag 4 van Themisgang naar Lamayuru / festival
dag 11 verblijf in Lamayuru / festival
dag 12 via Archi naar Leh
dag 13 bus naar Sarchi
dag 14 t/m 22 volgens het normale programma

Het Hemis Festival

Bij het Hemis Festival wordt de geboorte van Guru Rinpoche, ofwel Guru Padmasambhava herdacht. Guru Padmasambhava is de 8de eeuwse Indiase goeroe die vereerd wordt voor de verspreiding van het boeddhisme in de gehele Himalaya. Er vinden bijzondere gebedsceremonies en indrukwekkende maskerdansen plaats.

Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Hemis, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. De maaltijden zijn hier inbegrepen. Vanuit Hemis reizen we terug naar Leh, vanaf waar we de trekking starten.

Het Phyang Festival

Tijdens dit festival vinden veel bijzondere maskerdansen plaats in het Phyang klooster, op slechts 14 km van Leh. Dit klooster is het meest actieve klooster van Ladakh. Het onthullen van de immense thanka van Skyabje Jigten Gombo is voor de boeddhistische pelgrims het hoogtepunt van het twee dagen durende festival.

Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Phyang, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. Vanuit Phyang reizen we terug naar Leh, vanaf waar we de trekking starten.

Het Takthok Festival 

Het Takthok Festival is één van de grootste festivals van de Ladakh, gevierd in de grot-gompa van Tak-Thok. 

Gedurende deze reis verblijven we op dag 3 en 4 zoals gepland in Leh. Op dag 5 gaan we met de bus naar Takthok, waar we een nacht overnachten in een kamp vlakbij het klooster. Vanuit Takthok reizen we terug naar Leh, vanaf waar we de trekking starten.

Het Ladakh Festival

Het Ladakh festival vindt elk jaar plaats in september in Leh en de omliggende dorpjes. De openingsceremonie wordt groots uitgepakt met een optocht die begint in Leh. Verschillende culturele groepen uit Ladakh komen hier jaarlijks naartoe in hun kleurrijke traditionele Ladakhi jurken. Tijdens dit festival kan je genieten van traditionele muziek en dans, tentoonstellingen, boogschieten wedstrijden, polo wedstrijden en regionale lekkernijen.

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status
Lamayuru festival 11 jun 2017 22 B
Hemis festival 29 jun 2017 22 B
Phyang festival 17 jul 2017 22 GV
Thaktok festival 29 jul 2017 22 B
Ladakh festival 03 sep 2017 22 B

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

Deze avontuurlijke rondreis is niet voor iedereen weggelegd. Naast een goede gezondheid is een positieve instelling onmisbaar. Omdat Ladakh op grote hoogte ligt en vanwege de meerdaagse trektocht, moet je conditie redelijk tot goed zijn. Tijdens de vierdaagse trektocht loop je op een hoogte van 3200 tot 3800 meter en loop je tussen de vier en zes uur per dag. Je loopt over paden die soms behoorlijk stijgen en dalen. Het traject van Leh naar Manali kan soms een aantal dagen afgesloten zijn vanwege landslides. Het kan dan noodzakelijk zijn om te vliegen. Ook kunnen we door sneeuwval vast komen te zitten. Hierdoor kunnen reisdagen langer worden en kan het gebeuren dat het programma aangepast moet worden. Extra kosten zijn in dit geval voor eigen rekening. Vanwege de onzekere weers- en wegomstandigheden op dit traject zijn een flexibele instelling en incasseringsvermogen noodzakelijk.

Medicijnen ter preventie van hoogteziekte
Omdat je bij deze reis hoog invliegt (Leh ligt op 3550 m) adviseren wij om voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of GGD om te bespreken of je de eerste dagen Diamox kunt slikken. Informeer altijd bij de eigen huisarts of specialist welke medicijnen je mag gebruiken, en in welke dosis! Voor meer informatie verwijzen wij naar: http://www.hoogteziekte.info/page15.php.

Gezien de grote stijging tijdens de reis is de kans op hoogteziekte helaas niet uit te sluiten. Zie de hoogteopbouw van onze reis voor meer informatie. Het is belangrijk om dagelijks minimaal 2 liter te drinken.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

Hoogteopbouw van de reis:

Tijdens deze reis slaap je op maximaal 4100 meter hoogte. Lees daarom het stuk over hoogteziekte goed door onder het kopje 'gezond op reis' bij praktische informatie.

image

 Vervoer ter plaatse

In Ladakh reizen we van Leh naar Manali met eigen vervoer, hiermee wordt tevens de bagage vervoerd tijdens de trektocht. Van Manali naar Amritsar beschikken we over een eigen bus. Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen. Indien deze weg moeilijk begaanbaar is vanwege sneeuwval worden jeeps ingezet of in het uiterste geval vliegen we terug. Extra kosten zijn in dit geval voor eigen rekening. De reisdagen tijdens deze tocht door de Himalaya kunnen zijn lang; zeven à acht uur per dag, mede afhankelijk van de weersomstandigheden. Van Amritsar naar Delhi reizen we met een dagtrein. We reizen tweede klasse in coupés met airconditioning.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

  Nieuws

 • Liquiditeitsprobleem India

  15 dec 2016

  In hun strijd tegen corruptie, heeft de regering van India onlangs besloten alle briefjes van INR 500 en INR 1000 af te schaffen. Daarnaast kunt u per keer maximaal een bedrag van INR 2000 pinnen bij de pinautomaten. Wij raden u daarom aan het grootste deel van het zakgeld in contante euro's mee naar India te nemen. Daar kunt u het geld omwisselen naar roepies. 

Rondreis India - Ladakh

Wandelen in klein-Tibet

image
22 dagen vanaf € 2.098
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!