< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Rajasthan reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Noord-India heeft een subtropisch klimaat. De beste reistijd voor Noord-India is van september tot en met maart. Overdag kan de temperatuur dan oplopen tot 30 °C, ‘s avonds koelt het af en kan het zelfs koud zijn (5 graden). Vanaf april t/m juli is het een warme tijd (mei kan zelfs extreem zijn, met temperaturen boven de 40 graden). Tijdens de regentijd (in de maanden juli en augustus) is het warm, benauwd en het regent regelmatig. Een rondreis door Noord-India is dan zwaarder, maar wel goed mogelijk. Het regent zelden de hele dag; meestal betreft het een enorme bui die hooguit een of twee uur duurt.

Klimaatgrafiek Delhi

image

 Rajasthan reizen met een festival

Festivals in India zijn altijd erg kleurrijk. Er zijn markten, dansen en muziek, vaak processies en altijd heel veel eten. Natuurlijk komen er altijd veel Indiërs op de festivals af; iedereen loop er op zijn best bij: de mannen lopen rond in hun witte dhoti’s met daarboven felgekleurde tulbanden. De vrouwen dragen hun mooiste sieraden en schitterende sari’s. Vooral in Rajasthan zijn er het hele jaar door festivals. Tijdens onze Noord India reizen kun je de volgende festivals bezoeken:

Pushkar Festival: het beroemdste festival van Rajasthan, waarbij het doorgaans rustieke pelgrimsplaatsje aan de rand van de woestijn in gezellige chaos van duizenden kamelen, pelgrims, marskramers, (lokale) toeristen, waarzeggers en straatmuzikanten. Op de grootste kamelenmarkt van India worden niet alleen tienduizenden kamelen, ezels en paarden verhandeld, er is van alles te koop: schitterende sari’s en sierraden, kamelenzadels en de heerlijkste vruchtensappen. Er treden ook allerlei straatartiesten op. Een van de hoogtepunten is de kamelenrace door de zandduinen.

Holi: in februari/maart vieren alle hindoes Holi. Dit lentefeest is tevens hun nieuwjaarsfeest. De avond voorafgaand aan Holi wordt een stapel van hout of bamboe (symbool voor het kwaad) verbrand onder begeleiding van gebeden en muziek. De volgende dag keert men terug om met de as een tilak op elkaars voorhoofd te plaatsen, als teken van geluk. Hierna wordt er tot in de late uurtjes uitbundig gefeest. Iedereen besprenkelt elkaar met parfum, verf en water, terwijl uitbundig wordt geroepen: Happy Holi! (neem dus oude kleren mee!)

Bikaner Kamelenfestival: 2-daags festival in het teken van kamelen: kamelenraces, kamelenoptocht, kamelendansen, kamelenverkiezing, kameelmelken en als culinair hoogtepunt: kamelenmelksnoepjes. Natuurlijk afgewisseld met dans, muziek en vuurwerk.

Jaisalmer Woestijnfestival: 3-daags, kleurrijk festival met kamelenraces, veel muziek en dans en lokale wedstrijden, zoals ‘’mooiste snor’’ en ‘’tulband binden’’. Khajuraho dansfestival: jaarlijks worden in de Khajuraho tempels een week lang klassieke dansvoorstellingen opgevoerd. De beste kunstenaars en performers uit alle delen van India nemen aan het festival deel en vertonen bekende dansstijlen zoals het ingewikkelde voetenwerk van de Kathak, de verfijnde Bharathanatyam. Naast de dansvoorstellingen zijn er ook verschillende ambachtslieden.

Jodhpur, Marwar Festival: 2-daags evenement gewijd aan muziek en dans in het Mehrangarh fort en het Umaid Bhawan Paleis. Het was oorspronkelijk bekend als het 'Maan Festival' en vindt plaats tijdens volle maan. Ook paardrijden en polo wordt beoefend tijden het festival. Jaipur,

Gaungaur festival: Gangaur wordt in heel Rajasthan gevierd maar is het beste te zien in Jaipur, begint de dag na Holi en duurt 2 weken. Gangaur wordt gevierd ter ere van de Godin Gauri, symbool van deugd, devotie, vruchtbaarheid en de perfecte, gehuwde vrouw. Op de laatste dag van het festival worden levendige beelden van Gauri meegenomen een processie, begeleid door traditioneel geklede kamelen, paarden en olifanten. 

Jaipur Teej Festival: wordt overal in Rajasthan gevierd, maar is meest kleurrijk in Jaipur. In een processie van wel een kilometer lang, wordt het beeld van de godin Parvati meegedragen, vergezeld van rijkelijk versierde praalwagens, olifanten, paarden en kamelen. 

Divali: het lichtjesfeest, wordt de overwinning van het goede over het kwade (van het licht over de duisternis) gevierd. Tijdens het feest worden binnenshuis en op de erven kleine lichtjes (diya's) aangestoken, gemaakt van klei, met boter als brandstof. In de steden worden de lichtjes op vensterbanken, balkons en dakranden neergezet; heel sfeervol!

Omschrijving Vertrekdatum Aantal dagen Status

* B=boekbaar, GV=boekbaar/gegarandeerd vertrek, NB=niet meer boekbaar/vol

Indien je de reis met het Pushkarfestival boekt, wijkt de reisroute 2 dagen af van de bovenstaande beschrijving: je verblijft een dag minder in Jodhpur, je verblijft niet in Bundi. In plaats hiervan overnacht je 2 nachten in tenten in Pushkar. Het programma ziet er dan als volgt uit: 

Dag 1 t/m dag 7: gelijk aan reguliere route.
Dag 8 naar Ghanerao via Ranakpur
Dag 9 naar Udaipur via Kumbhalgargh / optionele wandeling
Dag 10 Udaipur / vrije dag

Dag 11-12 Pushkar Festival

Na een vroege start rijden we naar Pushkar. Dit rustieke pelgrimsplaatsje aan de rand van de woestijn is gelegen rondom het heilige Pushkarmeer. Dit meer heeft volgens de overlevering zijn bestaan te danken heeft aan de god Brahma. Aan de ‘ghats', de rituele wasplaatsen, baden de vele pelgrims in het heilige water. Vanaf een heuveltop in de buurt heb je hierop een mooi uitzicht. In de bedrijvige straatjes bevinden zich enkele boeiende Hindoeïstische tempels, waarvan de Brahma-tempel de belangrijkste is. Tijdens de Pushkar festival verblijven we twee nachten in een mooi tentenkamp ten westen van het stadje. Pushkar is die dagen het middelpunt van duizenden kamelen, pelgrims, marskramers, (lokale) toeristen, waarzeggers en straatmuzikanten. Dan is het een (gezellige) drukte in het anders zo rustige stadje. Op de beroemde kamelenmarkt (de grootste in India) worden niet alleen tienduizenden kamelen, ezels en paarden verhandeld, er is van alles te koop: van mooie sari’s tot kamelenzadels, sierraden en de heerlijkste vruchtensappen. Er treden ook allerlei straatartiesten op. Iedereen loop er op zijn best bij: de mannen lopen rond in hun witte dhoti’s met daarboven felgekleurde tulbanden. De vrouwen dragen hun mooiste sieraden en schitterende sari’s. Een van de hoogtepunten van het festival is de kamelenrace door de zandduinen.

Dag 13 van Pushkar naar Jaipur
Dag 14 t/m dag 18: gelijk aan reguliere route.

Uiteraard plannen wij met veel zorg de data en het programma van de festivalreizen. Wij willen er nadrukkelijk op wijzen dat het in een heel uitzonderlijk geval mogelijk is dat de lokale of nationale autoriteiten op het laatste moment alsnog het festival afgelasten of de datum wijzigen. Indien dit voor vertrek bekend is zullen we je daar uiteraard van op de hoogte brengen, dit is echter geen reden om de reis te annuleren.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen die gezond is aan de reis deelnemen. Vanwege het grote cultuurverschil zijn een flexibele instelling en incasseringsvermogen noodzakelijk. In deze reis zitten een aantal langere reisdagen, die de reis zwaar kunnen maken. Door de kwaliteit van de wegen in India, de vele wegwerkzaamheden, files en langzaam verkeer kunnen korte afstanden in India veel tijd in beslag nemen.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

Tijdens het grootste deel van de reis beschikken we over een eigen bus. Hierdoor kunnen we onderweg stoppen waar we willen en bovendien het plattelandsleven van dichtbij meemaken. De afstanden tussen Delhi en Bikaner wordt overbrugd per nachttrein. We hebben dan gereserveerde slaapplaatsen.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Rondreis - Het beste van Rajasthan

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Comfort plus
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!