< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Optioneel Luxe waterfles / €20,00 per persoon

  waterfles

  Puur Sawadee - Luxe waterfles
  Wil je graag je steentje bijdragen aan een beter mileu? Bestel dan deze gepersonaliseerde hervulbare metalen waterfles. Je ontvangt de waterfles bij aanvang van de reis op de luchthaven van onze lokale vertegenwoordiger. Op de fles wordt het Sawadee logo en je naam gegraveerd.

  image

  Tijdens je reis door India zijn er in de bus grote waterflessen van waaruit je je eigen fles kan bijvullen. Je hoeft dus niet elke dag nieuwe plastic flesjes water te kopen, waardoor de hoeveelheid plastic afval terug gedrongen wordt. Aan het eind van de reis kan je de fles mee naar huis nemen als souvenir, of je kiest ervoor de fles achter te laten. Hij wordt dan schoongemaakt en gedoneerd aan mensen die zo'n fles goed kunnen gebruiken.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 2

  Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, forten, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars. De Jama Masjid, grootste moskee van India en tevens één van de grootste in Azië, is zeker een bezoekje waard.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 3

  Delhi / nachttrein naar Bikaner

  image

  Vandaag kun je zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Aan het einde van dag nemen we de nachttrein naar Bikaner wat een belevenis op zich is.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  Bikaner

  image

  In de ochtend komen we aan in Bikaner. Dit is een levendige stad met een karakteristiek oud centrum in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. De woestijnstad staat tevens bekend om de jaarlijkse kamelenmarkt en de diversiteit aan culturele activiteiten zoals dansvoorstellingen.

  image

  Je kunt deze dag naar eigen wens invullen. Breng een bezoek aan het markante Junagarh Fort, een indrukwekkend bouwwerk uit de tijd van Mogolkeizer Akbar. Destijds gebouwd om de bevolking tegen indringers te beschermen. Het fort wordt door een kilometer lange muur omgeven en herbergt vele zalen waaronder het Bloemenpaleis, dat versierd is met prachtige afbeeldingen en marmeren panelen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Jaisalmer via Deshnok

  image

  Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden. In de loop van de middag komen we aan in Jaisalmer, een stadje in de Thar woestijn die vanwege de zandkleurige, gouden gebouwen ook wel de Gouden Stad genoemd wordt. We slapen 3 nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Het hoogtepunt van Jaisalmer is het immense Gouden Fort met 99 bastions. Opgetrokken uit geel zandsteen is dit het enige bewoonde fort in India. Doordat er vele woningen en winkeltjes zijn gevestigd lijkt het net een stad op zich. Je kunt hier uren slenteren door de nauwe steegjes. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. Aangezien Jaisalmer in de woestijn ligt, is een kamelenrit met aansluitend een woestijnovernachting zeker een aanrader.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Woestijnovernachting Jaisalmer / €45,00 per persoon

  image
  Liefhebbers kunnen één nacht in tenten doorbrengen tussen de prachtige zandduinen in de woestijn van Jaisalmer. Wiegend op een kameel (‘het schip van de woestijn'), geniet je van het mooie woestijnlandschap. Vanaf een duintop kijken we naar de zonsondergang, die meestal erg spectaculair is. De kamelenrit duurt ongeveer 1 uur en je slaapt in tenten, voorzien van een bed in de woestijn. Bij goed weer kun je ook in de open lucht slapen, met boven je alleen de sterren. Avondeten en ontbijt zijn inbegrepen. Slaapzak of matras zijn niet nodig.
 • 7

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Je hebt nog een hele dag om te genieten van het Gouden Fort van Jaisalmer, de vele tempels en haveli's. De stad kent vele oude haveli’s (koopmanshuizen), waarvan de bewoners schatrijk waren in de tijden van de handelskaravanen. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. In Jaisalmer kun je ‘s avonds heerlijk eten in een van de vele restaurantjes met een schitterend uitzicht op het fort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Jodhpur

  image

  We rijden in ongeveer 5 uur naar Jodhpur. Jodhpur wordt ook wel ‘de blauwe stad' genoemd, omdat veel huizen blauw geschilderd zijn. Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. Het is heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Jodhpur / vrije dag

  image

  Vandaag kun je via een stijl weggetje naar het Mehrangarh Fort lopen, een van de grootste forten van India met muren tot 36 meter hoog. De bouw van het fort begon rond 1459, maar het grootste gedeelte dateert uit de tijd van maharadja Singh (1638-1678). Het museum in het fort is een van de beste van Rajasthan. Vanaf het terras van het fort heb je geweldige uitzichten over de kobaltblauwe stad eronder. Op loopafstand van het fort ligt het mooie Jaswant Thada mausoleum.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Ghanerao via Ranakpur

  image

  We rijden naar Ranakpur, voor een bezoek aan de wereldberoemde, marmeren Jaïntempel: een van de spectaculairste tempels van India. Vervolgens komen we aan in het niet-toeristische stadje Ghanerao, aan de rand van Kumbhalgarh Nationaal Park. Je kunt wandelen door het stadje met diverse tempels, kleine winkeltjes en vriendelijke mensen. We overnachten in een authentieke lodge, omringd door een prachtige groene omgeving.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Udaipur via Kumbhalgarh

  image

  We rijden vandaag naar het prachtig gelegen Fort Kumbhalgarh dat wordt omgeven door bergtoppen. Vanaf het hooggelegen fort heb je een mooi uitzicht op de omgeving. De aanleg van de 36 kilometer lange muur rondom het fort zorgde voor goede bescherming tegen tegenstanders. Na de lunch rijden we door naar Udaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Hier overnachten we in een centraal gelegen, comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Wandeling naar Kumbhalgarh / €15,00 per persoon

  image

  Wie wil kan ook vanaf Ghanerao wandelen naar het fort. Bij deze optionele wandeling gaat langs diverse dorpjes, door het Kumbhalgarh Nationaal Park naar Kumbhalgarh Fort. Dit is een zeer mooie wandeling van 20 km over vlak terrein, op de laatste 4 kilometer na, dat omhoog gaat. De wandeling vindt plaats onder begeleiding van een lokale gids. De groep verzameld zich weer bij Kumbhalgarh en gezamenlijk rijden we naar Udaipur.

 • 12

  Udaipur / vrije dag

  image

  Udaipur is een sfeervolle stad, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen: het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’, het witte ‘Lake Palace’ (het zomerpaleis van de toenmalige maharadja; beroemd geworden door de James Bond film) en het ‘Monsoon Palace’, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. In de avond kun je een traditionele dansvoorstelling bijwonen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Udaipur / vrije dag

  image

  Aan de rand van Udaipur ligt Lake Pichola. Het meer is omringd door een bergachtige omgeving en het schitterende City Palace. Om de omgeving volledig in je op te kunnen nemen kun je het beste een bootje huren en rond het meer varen. Zeker aan te bevelen! Wanneer je goed timet en de zonsondergang kunt meepakken zie je Lake Pichola en haar omgeving op het mooist.

  Indien je de reis met het Pushkarfestival boekt, wijkt de reisroute 2 dagen af. Meer informatie vind je onder het kopje festivalreizen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  naar Bundi

  image

  We rijden naar het charmante stadje Bundi met zeer vriendelijke mensen, aan de rand van de woestijn. Dit ongerepte stukje India staat vooral bekend om haar waterbronnen, haveli's en het oude centrum. In de namiddag kun je wandelen naar het rustieke Taragarh Fort uit de 16e eeuw. In het fort zijn de beroemde miniaturen en muurschilderingen uit de Bundi school te zien. In Bundi verblijven we in een sfeervol hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  naar Jaipur

  image

  Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De stad heeft een typische Indiase cultuur en vele bezienswaardigheden. De hoofdstraat van de stad wordt gedomineerd door de rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Windpaleis). Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  image

  Jaipur vormt samen met Delhi en Agra de gouden driehoek van India. Als je de stad gaat verkennen breng dan ook een bezoek aan het paleis achter de Hawa Mahal, waar tegenwoordig een museum is gevestigd. In de omliggende tuinen ligt het grootste stenen observatorium ter wereld. Jantar Mantar is een opvallend, uiterst modern ogend, complex van ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten vind je vele straatverkopers en kleine bazaars waar je antiek op de kop kunt tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India en als je in stijl een Bollywood-film wilt zien, dan is dit de plek.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Jaipur / vrije dag

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het ligt op zo'n 10 kilometer van de stad en is makkelijk te bereiken met de bus of een felgekleurde riksja. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over het Maotha meer. Het fort diende destijds als verblijfsplaats van de keizers van het Mogolrijk. Het is mogelijk om het fort op eigen houtje te verkennen, maar je kunt ook een gids huren die je veel kan vertellen over dit eeuwenoude fort.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Agra / Taj mahal

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. Onderweg bezoeken we een Zuid-Indiase tempel en de bijzondere stepwell in Abhaneri, de grootste trapput ter wereld. Een trapput is een uniek concept uit India, en lijkt op een omgekeerde pyramide. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Ook een bezoekje aan Agra Fort en de Baby Taj zijn de moeite waard.

  image

  In Agra bevindt zich het absolute symbool van India. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het unieke bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik. Sjah Jahan bouwde dit mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  naar de luchthaven van Delhi

  image

  In de ochtend kun je nog door Agra struinen, bijvoorbeeld in het Rode Fort. Binnen de 20 meter hoge muren van dit Rode Fort bevindt zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Delhi voor de terugvlucht naar Amsterdam. Hierbij is het avontuur helaas ten einde gekomen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis door Rajasthan met mooie steden en landelijke gebieden
 • Bezoek aan diverse forten, zoals Jaisalmer en Kumbhalgarh
 • Unieke dagwandeling van Ghaneroa naar Kumbhalgarh fort (optioneel)
 • Overnachtingen in een aantal sfeervolle heritage hotels, zoals een oud paleis
 • Mogelijkheid om een nacht te overnachten in de woestijn
 • Bezoek aan het wereldberoemde Jaïntempel Ranakpur
 • Diverse festivalreizen, zoals het Pushkar festival
 • Vervoer met eigen bus en een nachttrein
 • Veel individuele vrijheid
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis India - Rajasthan

Forten en paleizen

image
20 dagen vanaf € 1.498 € 1.448
Naar boven
 


Stem & Win

Maak kans op een droomreis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!