< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Afwisselende rondreis door Rajasthan met mooie steden en landelijke gebieden
 • Bezoek aan diverse forten, zoals Jaisalmer en Kumbhalgarh
 • Unieke dagwandeling van Ghaneroa naar Kumbhalgarh fort (optioneel)
 • Overnachtingen in een aantal sfeervolle heritage hotels, zoals een oud paleis
 • Mogelijkheid om een nacht te overnachten in de woestijn
 • Bezoek aan het wereldberoemde Jaïntempel Ranakpur
 • Diverse festivalreizen, zoals het Pushkar festival
 • Vervoer met eigen bus en een nachttrein
 • Veel individuele vrijheid

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

  Optioneel Puur Sawadee - Waterfles / €20,00 per persoon

  waterfles

  Sawadee biedt alle reizigers de mogelijkheid om een waterfles met eigen naam en Sawadee logo te bestellen bij boeking. Deze duurzame metalen waterfles helpt om plasticverspilling in India tegen te gaan en milieuvriendelijker te reizen. Je ontvangt de waterfles bij aanvang van de reis op de luchthaven van onze lokale vertegenwoordiger.

  image

  De waterfles kan gedurende de reis worden bijgevuld in de bussen waar we mee reizen. Na afloop van de reis kun je er voor kiezen de waterfles mee naar huis te nemen of te doneren aan de lokale bevolking. Onze lokale vertegenwoordiger zal de flessen op de luchthaven in ontvangst nemen en doneren aan de lokale NGO (non-gouvernementele organisatie).

 • 2

  Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in Kharol Bagh, het toeristische centrum van Delhi met leuke winkeltjes en restaurants.

 • 3

  Delhi / nachttrein naar Bikaner

  image

  Vandaag kun je zelf op pad gaan in Delhi. Zeer aan te bevelen is een uitstapje naar het Humayuns Mausoleum en de Qutab Minar, één van de eerste moskeeën in India, gebouwd in Afghaanse stijl. Het moderne Delhi vind je rondom Connaught Place, een groot rond plein met vele winkels en goede restaurants. Aan het einde van dag nemen we de nachttrein naar Bikaner.

  Optioneel Delhi fietstour / €40,00 per persoon

  image

  Onder begeleiding van een deskundige gids kun je in de ochtend een fietstochtje door oud-Delhi maken. Hier ervaar je het kleurrijke India van heel dichtbij: al fietsend door de historische wijk Shahjahanabad werp je een blik op het leven van de grote Mughal keizer Shah Jahan die hier in de 17e eeuw heerste. Andere bezienswaardigheden die je tijdens de fietstocht tegenkomt zijn het Rode Fort, de Jama Masjid en een geurige kruidenmarkt waar je ogen te kort komt. Vervoer van en naar het beginpunt van de fietstocht, helm en fiets zijn inbegrepen in de prijs, evenals ontbijt, water en snacks. Bekijk de video van een van onze reizigers voor een korte impressie:

 • 4

  Bikaner

  image

  In de ochtend komen we aan in Bikaner. Dit is een levendige stad in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. Het markante Junagarh Fort is een indrukwekkend bouwwerk uit de tijd van Mogolkeizer Akbar. Het fort wordt door een kilometer lange muur omgeven en herbergt vele zalen waaronder het Bloemenpaleis, dat versierd is met prachtige afbeeldingen en marmeren panelen.

 • 5

  naar Jaisalmer via Deshnok

  image

  Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden.
  In de loop van de middag komen we aan in Jaisalmer. Het immense Gouden Fort, met 99 bastions en opgetrokken uit geel zandsteen is het enige bewoonde fort in India. We overnachten in een comfortabel hotel.

 • 6

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  In het Gouden Fort kunt je uren rondslenteren. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. Jaisalmer kent vele oude haveli’s (koopmanshuizen), waarvan de bewoners schatrijk waren in de tijden van de handelskaravanen. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. In Jaisalmer kun je ‘s avonds heerlijk eten in een van de vele restaurantjes met een schitterend uitzicht op het fort.

  Optioneel Woestijnovernachting Jaisalmer / €45,00 per persoon

  image
  Liefhebbers kunnen één nacht in tenten doorbrengen tussen de prachtige zandduinen in de woestijn van Jaisalmer. Wiegend op een kameel (‘het schip van de woestijn'), geniet je van het mooie woestijnlandschap. Vanaf een duintop kijken we naar de zonsondergang, die meestal erg spectaculair is. De kamelenrit duurt ongeveer 1 uur en je slaapt in tenten, voorzien van een bed in de woestijn. Bij goed weer kun je ook in de open lucht slapen, met boven je alleen de sterren. Avondeten en ontbijt zijn inbegrepen. Slaapzak of matras zijn niet nodig.
 • 7

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  Je hebt nog een hele dag om te genieten van het Gouden Fort van Jaisalmer, de vele tempels en haveli's. 

 • 8

  naar Jodhpur

  image

  We rijden in ongeveer 5 uur naar Jodhpur. Jodhpur wordt ook wel ‘de blauwe stad' genooemd, omdat veel huizen blauw geschilderd zijn. Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. Het is heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 9

  Jodhpur / vrije dag

  image

  Vandaag kun je via een stijl weggetje naar het Mehrangarh Fort lopen, een van de grootste forten van India met muren tot 36 meter hoog. De bouw van het fort begon rond 1459, maar het grootste gedeelte dateert uit de tijd van maharadja Singh (1638-1678). Het museum in het fort is een van de beste van Rajasthan. Vanaf het terras van het fort heb je geweldige uitzichten over de kobaltblauwe stad eronder. Op loopafstand van het fort ligt het mooie Jaswant Thada mausoleum.

 • 10

  naar Ghanerao via Ranakpur

  image

  We rijden naar Ranakpur, voor een bezoek aan de wereldberoemde, marmeren Jaïntempel: een van de spectaculairste tempels van India. Vervolgens komen we aan in het niet-toeristische stadje Ghanerao, aan de rand van Kumbhalgarh Nationaal Park. Je kunt wandelen door het stadje met diverse tempels, kleine winkeltjes en vriendelijke mensen. We overnachten in een paleis uit 1606, waarvan een 15-tal kamers volledig zijn gerenoveerd, maar de authentieke uitstraling heeft behouden. Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over het stadje en de bergen.

 • 11

  naar Udaipur via Kumbhalgargh

  image

  We rijden vandaag naar het prachtig gelegen Fort Kumbhalgargh. Vanaf het hooggelegen fort heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Na de lunch rijden we door naar Udaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Hier overnachten we in een centraal gelegen, comfortabel hotel.

  Optioneel Wandeling naar Kumbhalgargh / €15,00 per persoon

  image

  Wie wil kan ook vanaf Ghanerao wandelen naar het fort. Bij deze optionele wandeling gaat langs diverse dorpjes, door het Kumbhalgarh Nationaal Park naar Kumbhalgargh Fort. Dit is een zeer mooie wandeling van 20 km over vlak terrein, op de laatste 4 kilometer na, dat omhoog gaat. De wandeling vindt plaats onder begeleiding van een lokale gids. De groep verzameld zich weer bij Kumbhalgargh en gezamenlijk rijden we naar Udaipur.

 • 12

  Udaipur / vrije dag

  image

  Udaipur is een gezellige stad, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen: het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’, het witte ‘Lake Palace’ (het zomerpaleis van de toenmalige maharadja; beroemd geworden door de James Bond film) en het ‘Monsoon Palace’, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Een boottochtje over meer is zeer aan te bevelen.

  Indien je de reis met het Pushkarfestival boekt, wijkt de reisroute 2 dagen af. Meer informatie vind je onder het kopje festivalreizen.

 • 13

  naar Bundi

  image

  We rijden naar het charmante stadje Bundi met zeer vriendelijke mensen, aan de rand van de woestijn. In de namiddag kun je wandelen naar het rustieke Taragarh Fort uit de 16e eeuw. In het fort zijn de beroemde miniaturen uit de Bundi school te zien. In Bundi verblijven we in een sfeervol hotel.

 • 14

  naar Jaipur

  image

  Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan.

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

 • 15

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India en als je in stijl een Bollywood-film wilt zien, dan is dit de plek.

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

 • 16

  naar Karauli

  image

  We reizen in zo’n zes uur naar Karauli, een pittoresk, levendig dorpje met kleurrijk beschilderde huizen en winkels. Het dorp oogt Middeleeuws, want alles loopt hier door elkaar: koeien, apen, varkens, kamelen. Je kunt hier een bezoek brengen aan het oude Stadspaleis en heerlijk dolen door de straatjes van Karauli. We overnacht in een charmant oud paleis, dat nog altijd bewoond wordt door de kleinkinderen van de Maharadja. 

 • 17

  Agra / Taj mahal

  image

  We reizen in de vroege ochtend naar Agra. Onderweg bezoeken we een Zuid-Indiase tempel en de bijzondere stepwell in Abhaneri, de grootste trapput ter wereld. Een trapput is een uniek concept uit India, en lijkt lijkt op een omgekeerde pyramide. In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal. 

 • 18

  naar de luchthaven van Delhi

  image

  In de ochtend kun je nog door Agra struinen, bijvoorbeed in het Rode Fort. Binnen de 20 meter hoge muren van het Rode Fort bevind zich een kleine stad met moskeeën, kamers en tuinen, voordat we terugrijden naar de luchthaven van Delhi voor de vlucht naar Amsterdam.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis India - Rajasthan

Forten en paleizen

image
19 dagen vanaf € 1.498
Naar boven