< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Delhi

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  Delhi

  image

  De bruisende wereldstad Delhi zorgt direct voor een vuurdoop. Alle voor India zo kenmerkende elementen zijn in overdonderende mate aanwezig: heilige koeien die de straat blokkeren, gezellige thee- en eetstalletjes, motortaxi's en riksja's die allemaal tegelijk toeteren. Oud-Delhi is een ommuurde stad met poorten, nauwe straatjes, tempels, moskeeën en kleurrijke bazaars.

  image

  Het enorme Rode Fort en de Jama moskee torenen hoog uit boven de stad. Vanaf de minaret heb je een mooi uitzicht over de oude stad. Aan de markt staat een schitterende ‘gurdwara’, een Sikh heiligdom met een dak van goud. Het is hier een komen en gaan van mannen met imposante tulbanden en vrouwen gekleed in felgekleurde sari's. We overnachten in een comfortabel hotel in het centrum van Nieuw-Delhi.

 • 3

  naar Nawalgarh

  image

  We rijden met onze eigen bus in zo'n vijf uur naar Nawalgarh in de streek Shekhavati. Dit plaatsje ligt op een oude karavaanroute door Centraal-Azië. Rijke handelaars in onder meer katoen, kruiden en opium lieten hier prachtige woningen bouwen, haveli's genaamd. Deze haveli's zijn versierd met sierlijk houtsnijwerk en prachtige tekeningen. Nawalgarh is tegenwoordig een gemoedelijk plaatsje op het platteland waar je ezelkarren en kamelen op straat ziet lopen. We overnachten zelf ook in een mooie haveli met een heerlijke tuin en fijn zwembad. 

 • 4

  naar Bikaner

  image

  In zo'n vier uur rijden we naar Bikaner. Bikaner is een levendige stad in het uiterste westen van de Thar woestijn. De stad ligt aan de vroegere karavaanroute van Afrika naar Centraal-Azië. De door kamelen getrokken karren die door de smalle straten rijden doen aan deze tijd terugdenken. Het markante Junagarh Fort is een indrukwekkend bouwwerk uit de tijd van Mogolkeizer Akbar. Het fort wordt door een kilometer lange muur omgeven en herbergt vele zalen waaronder het Bloemenpaleis, dat versierd is met prachtige afbeeldingen en marmeren panelen. We overnachten in een majestueus paleis uit begin twintigste eeuw. In de tuin worden geregeld traditionele Rajasthani-voorstellingen gegeven met poppen en muziek.

 • 5

  naar Jaisalmer via Deshnok

  image

  Met onze eigen bus gaan we op weg naar Jaisalmer. Onderweg bezoeken we de curieuze rattentempel in Deshnok. Het complex wordt bewoond door duizenden ratten die door de Hindoes als reïncarnaties en dus als heilig beschouwd worden. Het immense Gouden Fort, met 99 bastions en opgetrokken uit geel zandsteen is het enige bewoonde fort in India. We overnachten in een luxe en comfortabel hotel met zwembad.

 • 6

  Jaisalmer / vrije dag

  image

  In het Gouden Fort kunt je uren rondslenteren. Binnenin bevindt zich het Maharadja paleis en er zijn diverse bewerkte Jaïntempels te bewonderen. Jaisalmer kent vele oude haveli’s (koopmanshuizen), waarvan de bewoners schatrijk waren in de tijden van de handelskaravanen. Het Patwon Ki Haveli is een van de mooiste met zijn schitterende gevel en muurschilderingen. Ook het driehonderd jaar oude Salim Singh Ki Haveli, de voormalige residentie van de eerste minister mag je niet overslaan. In Jaisalmer kun je ‘s avonds heerlijk eten in een van de vele restaurantjes met een schitterend uitzicht op het fort.

 • 7

  naar Jodhpur

  image

  In de middag rijden we met onze bus naar Jodhpur, bijgenaamd de ‘blauwe stad' omdat veel huizen blauw geschilderd zijn. Jodhpur heeft het meest imposante fort van Rajasthan, dat bijna honderd meter boven de oude stad uittorent. In Jodhpur zitten de beste antiquairs van India en voor relatief weinig geld vervoeren ze oude meubels per schip naar het verre Europa. Het is heerlijk om de stad wandelend te verkennen en rond te dwalen op de kleurrijke bazaar. We overnachten de komende twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad in de Aravalli heuvels en omgeven door meren.

 • 8

  Jodhpur / vrije dag

  image

  Vandaag kun je via een stijl weggetje naar het Mehrangarh Fort lopen, een van de grootste forten van India met muren tot 36 meter hoog. De bouw van het fort begon rond 1459, maar het grootste gedeelte dateert uit de tijd van maharadja Singh (1638-1678). Het museum in het fort is een van de beste van Rajasthan. Vanaf het terras van het fort heb je geweldige uitzichten over de kobaltblauwe stad eronder. Op loopafstand van het fort ligt het mooie Jaswant Thada mausoleum.

 • 9

  naar Udaipur via Kumbhalgargh

  image

  We rijden vandaag naar het prachtig gelegen Fort Kumbhalgargh. Vanaf het hooggelegen fort heb je een prachtig uitzicht op de omgeving. Na de lunch rijden we door naar Udaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Hier overnachten we in een comfortabel hotel met zwembad en een mooie tuin. 

 • 10

  Udaipur / vrije dag

  image

  Udaipur is een gezellige stad, waar je uren kunt ronddwalen door een wirwar aan straatjes. Het stadje staat vol met tempels, haveli’s en vooral paleizen: het schitterend gedecoreerde ‘City Palace’, het witte ‘Lake Palace’ (het zomerpaleis van de toenmalige maharadja; beroemd geworden door de James Bond film) en het ‘Monsoon Palace’, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Een boottochtje over meer is zeer aan te bevelen.

 • 11

  naar Bundi

  image

  We rijden naar het charmante stadje Bundi met zeer vriendelijke mensen, aan de rand van de woestijn. In de namiddag kun je wandelen naar het rustieke Taragarh Fort uit de 16e eeuw. In het fort zijn de beroemde miniaturen uit de Bundi school te zien. In Bundi verblijven we in een prachtig koloniaal hotel met zwembad.

 • 12

  naar Jaipur

  image

  Jaipur, de hoofdstad van Rajasthan wordt ook wel de ‘roze stad' genoemd vanwege de vele in roze zandsteen opgetrokken gebouwen. De rijk versierde façade van de Hawa Mahal (Paleis der Winden) domineert de hoofdstraat. Door de fraai bewerkte raampjes konden de haremvrouwen ongezien het straatleven gadeslaan. We overnachten in een voormalig paleis van de koninklijke familie. 

  image

  Het achterliggende paleis huisvest tegenwoordig een museum en in de tuinen vlakbij ligt een interessant observatorium. Dit opvallende, uiterst modern ogende, complex is echter ruim drie eeuwen oud! In Jaipur verblijven we in een sfeervol hotel dat vroeger eigendom was van de adel van Jaipur.

 • 13

  Jaipur / vrije dag

  image

  Je hebt de hele dag de tijd om deze stad in je op te nemen. De lokale bevolking is er vriendelijk en het eten voortreffelijk. Dat de stad chaotisch en druk is, geeft je het gevoel in het échte India te zijn. In de brede straten en kleine bazaars kun je antiek op de kop tikken. Raj Mandir is wellicht één van de mooiste art deco bioscopen van India en als je in stijl een Bollywood-film wilt zien, dan is dit de plek.

  image

  Vergeet ook het bekende Amber Fort niet, dat net iets buiten Jaipur ligt. Het is het meest indrukwekkende paleis in de Amber regio, gelegen op een heuvelrug met schitterend uitzicht over een meer.

 • 14

  naar Agra via Bharatpur vogel reservaat

  image

  Onderweg naar Agra komen we langs het beroemde Kaleodeo National Park, ook bekend onder de naam Bharatpur vogel reservaat. In het gebied overwinteren honderden vogelsoorten en de beste manier om het park te bewonderen is per fiets (ter plekke te huur). Na de lunch rijden we door naar Agra, waar we overnachten in een prachtig en luxe hotel. In de middag heb je al de tijd om een bezoek te brengen aan de Taj Mahal. 

 • 15

  Agra / Taj mahal - naar Delhi

  image

  In de periode van de mogols (1526-1858) was Agra de hoofdstad van India. Veel fraaie gebouwen dateren dan ook nog uit die tijd. Het beroemdste bouwwerk, de Taj Mahal is een van de zeven architectonische wereldwonderen. Het bouwwerk, gelegen aan de Yamunarivier is omringd door een prachtige tuin met vijvers en fonteinen. Met zonsopgang en zonsondergang wordt het witte marmer door de zon zachtroze gekleurd en krijgt het een sprookjesachtige aanblik.

  image

  Sjah Jahan bouwde het mausoleum na de dood van zijn geliefde vrouw Mumtaz en haar graf is bezet met ontelbare edelstenen. Later werd de Shah gevangengezet door zijn zoon en moest hij de rest van zijn leven vanuit een cel in het tegenoverliggende Rode Fort uitkijken op de Taj Mahal. Je hebt de hele ochtend de tijd om rond te dwalen in dit prachtige complex. 

  image

  's Middags rijden we in zo'n vier tot vijf uur naar Delhi. We hebben kamers gereserveerd in een comfortabel hotel bij het vliegveld. Na een afscheidsdiner (inbegrepen  bij de reis) gaan we naar het vliegveld voor onze terugvlucht naar Amsterdam. 

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  In de vroege ochtend vliegen we terug naar Amsterdam. Voor gegevens over de vlucht verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 18 deelnemers
 • Voor slechts € 1698,- reis je 16 dagen door dit bijzondere land
 • Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
 • Afwisselende rondreis door Rajasthan met mooie steden en landelijke gebieden
 • Overnachtingen in luxe en sfeervolle hotels, oude paleizen en een koopmanshuis
 • Bezoek aan de Taj Mahal, één van de zeven architectonische wereldwonderen
 • Bezoek aan het beroemde Bharatpur vogel reservaat
 • Bezoek aan het wereldberoemde Jaïntempel Ranakpur
 • Bezoek aan diverse forten, zoals Jaisalmer, Chittorgarh en Kumbhalgarh
 • Vervoer met eigen bus

Rondreis Rajasthan Pop-Up

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Comfort-Plus
Naar boven
 

Gezocht: Videoreporter
Ga jij met ons mee naar Indonesië?

Ben jij een kei in het maken van video’s én houd je van reizen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken namelijk een enthousiaste videoreporter die met ons meegaat naar het prachtige en veelzijdige Indonesië!