< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Welkom in Indonesië! Op de luchthaven worden we opgewacht door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel waar we één nacht verblijven. Jakarta is een echte metropool: een drukte van jewelste, moderne wolkenkrabbers, musea, monumenten, winkelcentra en een wirwar aan verkeer. Afhankelijk van de vlucht heb je nog wat vrije tijd om de eerste indrukken op je in te laten werken.

 • 3

  Jakarta / Old Town; naar Bandung

  image

  Na het ontbijt bezoeken we de bekende Old Town van Jakarta. Tijdens de wandeling leer je over de geschiedenis van de stad en wandel je onder andere langs het oude treinstation, de oude haven van het hindoeïstische koninkrijk, koloniale gebouwen die je zullen herinneren aan de Nederlandse geschiedenis in Indonesië, Nederlandse architectuur en het Fatahillah museum. In de middag rijden we langs theeplantages naar Bandung, waar we aan het eind van de middag aankomen. We slapen twee nachten in een comfortabel hotel in de stad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Bandung / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Bandung staat bekend om de koloniale Hollandse huizen in art-deco stijl en is uitgegroeid tot een levendige, grote stad met prima winkel- en uitgaansmogelijkheden. Je kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen en rondslenteren. Ook kun je een optionele excursie maken naar de Tangkuban Perahu en de Domas-krater. Dit is een actieve vulkaan dertig kilometer buiten de stad. Ook zijn hier warmwaterbronnen waar je kunt pootje baden.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  treinrit naar Wonosobo

  image

  Na het vroege ontbijt vertrekken we naar het treinstation van Bandung om vervolgens op de trein te stappen naar Kutoarjo. De 7 uur durende treinrit is erg bijzonder en brengt ons door verschillende mooie landschappen van Java. Eenmaal aangekomen in Kutoarjo brengt de bus ons in 2 à 3 uur naar Wonosobo waar we begin van de avond aankomen. Wonosobo is de ideale overnachtingsplek voor een bezoek aan het Dieng Plateau. De rest van de avond is ter vrije besteding.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  via Dieng plateau en Telaga Warna naar Magelang

  image

  We staan midden in de nacht op om de zonsopgang bij het Dieng plateau te bewonderen. De wandeltocht vanaf het beginpunt naar Sekunir Hill duurt ongeveer een half uur en bestaat uit trappen en verharde wegen. Boven geniet je van een adembenemend uitzicht op valleien en plantages terwijl de zon op komt. Vervolgens bezoeken we het unieke meer van Telaga Warna met haar kleurrijke tinten. Loop rond de Sikidang-krater en bezoek de Arjuna tempel. Een tempel zo magnifiek als Borobudur en Prambanan, maar dan nóg ouder. In de middag rijden we in 2 uur naar Magelang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Na het ontbijt rijden we naar het dorpje Candirejo, gelegen in de buurt van Yogyakarta. We verkennen de omgeving per fiets en maken kennis met de lokale bevolking. Hieronder lees je meer over deze bijzondere excursie. Na ons bezoek rijden we naar de volgende bezienswaardigheid van vandaag, de spectaculaire Borobudur, 's werelds grootste boeddhistische heiligdom. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend.

  image

  In de middag vervolgen we onze weg in ongeveer anderhalf uur naar Yogyakarta. Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. We slapen 3 nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 8

  Yogyakarta / traditie en cultuur

  image

  Vandaag draait alles om traditie en cultuur. We bezoeken een authentiek batikproductiebedrijf waar we tijdens een workshop alles leren over de Batik kunst. In de middag lunchen we in een kunstgalerij die beheerd wordt door jonge kunstenaars. De galerij wordt gefinancierd door de winst van het restaurant, een goed doel op zich! Vervolgens krijgen we een rondleiding in de Bakpia-fabriek waar je een lokale snack kunt proeven. De laatste stop is bij een traditionele wever, waar je meer te weten komt over deze Indonesische traditie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  Yogyakarta / stadstour Kotagede

  image

  Na het ontbijt gaan we naar Kotagede, de oude stad van Yogya, waar de geschiedenis begon, nog voordat het moderne Sultan's paleis werd gebouwd. In een traditionele becak, een Javaanse riksja, voel je de unieke en mystieke sfeer van de oudheid. In Kotagede mengde het Javaans-hindoeïsme zich met de islam, met een kleine Europese invloed. Dit maakt dit gebied heel bijzonder. Je zult ook getuige zijn van de overblijfselen van de aardbeving in 2006 die delen van de stad verwoestte. We eindigen bij een traditionele zilverfabriek waar je ’s middags eventueel een workshop kunt volgen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  treinrit naar de Bromovulkaan

  image

  Vroeg in de ochtend nemen we de comfortabele lokale trein vanaf Yogya naar Mojokerto. Gedurende 4 uur kun je genieten van mooi uitzicht op de omgeving. Eenmaal aangekomen rijden we in 3 uur naar Cemoro Lawang, het stadje aan de rand van de Bromo, waar we inchecken in ons hotel. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. ‘s Avonds is het erg gezellig in het restaurant. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  naar Kalibaru

  image

  We staan heel vroeg op om de zonsopgang bij de Bromo mee te maken. Met jeeps rijden we naar een spectaculair panoramapunt waar het uitzicht op Mount Bromo, Mount Batok en de Tengger zandzee adembenemend is. Daarna gaan we naar de zandvlakte om vervolgens de 245 trappen van de krater te beklimmen voor een spectaculaire ervaring. Eenmaal boven kun je het gerommel van de actieve vulkaan horen. Na een ontbijt en douche rijden we in ca. zeven naar Kalibaru. Onderweg is weer genoeg te zien. Ons koloniale hotel ligt heel bijzonder, tussen kruidnagel- en koffieplantages.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Kalibaru / Glenmore plantagegebied

  image

  Vandaag zullen we ons bevinden op het platteland van Java. Na het ontbijt rijden we in zo'n drie kwartier naar de plantages van Glenmore. Hier bevindt zich de grootste koffieverwerkingsfabriek van Zuidoost-Azië. Naast koffie vind je hier ook cacao en rubberverwerking en vele planten zoals durian, suikerriet, kruidnagel, nootmuskaat en vanille. We wandelen en maken kennis met de donkere chocoladesmaak van de koffie die hier in dit vulkanische grondgebied groeit. Aanschouw het dagelijkse leven van de plantagearbeiders en vergeet uiteraard de koffie niet te proeven!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Kalibaru / optioneel Ijen

  image

  Vandaag kun je op je vrije dag door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan, maar het allerleukst is de lokale bevolking. Ook kun je heerlijk bijkomen aan de rand van het zwembad van ons hotel. Kom heerlijk bij van de afgelopen dagen en maak je helemaal klaar voor het volgende eiland dat we vanaf morgen gaan bezoeken, namelijk Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Beklimming Ijen / €90,00 per persoon

  Beklimming Ijen

  Je kunt er vandaag voor kiezen om de Ijen te beklimmen. Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een 3 kilometer steil zand/grindpad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt.

  image

  Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. Eenmaal boven kun je genieten van prachtig zicht over het grootste kratermeer van Java, gevuld met groenblauw water. Nadat wat meer te hebben geleerd over de zwavelindustrie in dit gebied, ga je bergafwaarts en rijd je terug naar het hotel.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 4 personen.

 • 14

  naar Pemuteran

  image

  We staan vroeg op en rijden na het ontbijt naar de haven van Ketapang waar we de oversteek naar Bali zullen maken. In ongeveer 1 uur zal de veerboot ons bij het volgende eiland brengen. We rijden door een schilderachtige panorama van rijstvelden en Balinese dorpjes naar onze volgende bestemming Pemuteran. Pemuteran is een ontspannen dorp dicht bij het West Bali National Park. We verblijven drie nachten in een comfortabel hotel aan het strand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Pemuteran / vrije dag

  image

  Je hebt in Pemuteran twee vrije dagen om zelf in te vullen. Wat zeker een bezoekje waard is op je vrije dag, is het West-Bali National Park, ook wel Bali Barat National Park genoemd. Dit prachtig beschermd natuurgebied in het noordwesten van Bali is niet zo bekend onder vele reizigers. Zonde! Je waant je hier in een natuurlijke omgeving en bent even helemaal weg van de drukte. Het ongerepte park bestaat uit regenwoud, bossen, uitgedoofde vulkanen, droge savanne, zandstranden en koraalrif. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Pemuteran / vrije dag

  image

  Vandaag heb je nog een volle vrije dag die je naar eigen wens in kunt vullen. Wat misschien een leuk idee is, is het bezoeken van Menjangan Island. Dit is de ideale plek om te snorkelen. Het koraalrif is hier prachtig en er zijn kleurrijke tropische vissen in overvloed. Zie voor meer informatie hieronder. Gelukkig blijven we ook in een mooi resort waar je heerlijk kunt ontspannen als je liever even uitrust in plaats van dingen onderneemt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Menjangan Island / €45,00 per persoon

  Snorkelen Menjangan Island

  Je kunt er vandaag voor kiezen om een bezoek te brengen aan Menjangan Island. Duik in het verfrissende water en ontdek de adembenemende onderwaterwereld, want het koraal hier is o zo mooi. De boottocht en lunch zijn inclusief tijdens deze excursie.

  NB. Het minimum aantal deelnemers voor de excursie is 4 personen.

 • 17

  naar Ubud

  image

  Voordat we aankomen in Ubud maken we nog een aantal leuke stops. De eerste stop is bij de Pura Beji. Deze tempel is van zandsteen gebouwd en is gewijd aan Dewi, de godin van de rijst. Vervolgens maken we een stop bij de Candi Kuning-markt waar veel lokaal fruit te proeven is. Ook bezoeken we de Ulun Danu-tempel, de bekende watertempel aan het meer van Beratan. Eenmaal in Ubud heb je de avond vrij om naar eigen wens in te vullen. In de avond is het een zeer sfeervol plaatsje met veel leuke barretjes en restaurants. We verblijven hier drie nachten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  Ubud / wandeltocht in de omgeving

  image

  Het sfeervolle, schilderachtige kunstenaarsdorp Ubud is gelegen tussen de groene sawa’s en er is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souvenirs kunt kopen en musea met moderne Indonesische schilderkunst. We hebben genoeg tijd om ons onder te laten dompelen in de Balinese cultuur en de hoogtepunten in en rondom het stadje te bezichtigen.

  image

  We trekken vandaag de rijstvelden in en maken kennis met de Balinese bevolking. We rijden vanaf het hotel naar Payogen Village, een kleine gemeenschap wat tevens de toegangspoort is tot de Campuhan Ridge walk. Hier heb je panoramisch uitzicht op de smaragdgroene rijstvelden en het nog ongerepte agrarische landschap. We wandelen en maken onderweg een stop bij Sari Organic, waar 100% biologische hapjes en drankjes geserveerd worden. Na een lokale lunch keren we terug naar het hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Ubud / vrije dag

  image

  Ubud is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren, bijzondere tempels en musea te bezoeken of om eindeloos langs de vele winkels, handwerkplaatsen en markten te slenteren. Vandaag kun je doen wat je zelf wilt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het bekende Monkey Forest. Dit is een apenbos met tempels waar meer dan driehonderd apen los tussen de mensen rondlopen. Ook kun je deelnemen aan een excursie die je langs verschillende kunstgalerijen van Ubud brengt. 's Avonds kun je in Ubud een dansvoorstelling bekijken in een paleis.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We beschikken vandaag nog over dagkamers aangezien we een avondvlucht hebben. Aan het einde van de middag rijden we naar de luchthaven om vervolgens in de avond op het vliegtuig naar Amsterdam te stappen. Voor de vluchtgegevens- en tijden verwijzen we je naar het kopje 'vluchtinfo'.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Beleef de mooiste hoogtepunten van Java en Bali
 • Eén van de mooiste treinritten van Indonesië in het programma
 • Ontspannen meerdaags verblijf aan de noordkust van Bali
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Kennismaken met de locals bij Candirejo, een typisch Javaans dorp
 • Mogelijkheid tot het beklimmen van de Ijen vulkaan
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur

Rondreis Java & Bali

Boeiende tradities en natuurlijke schoonheid

image
21 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Schrijf je in en WIN!

Wil je kans maken op een van deze prijzen? Laat dan hier je e-mailadres achter, blijf op de hoogte van ons reisnieuws en wie weet ben jij de gelukkige winnaar!

 • Een Eastpak Tranverz M Trolley
 • 2x bol.com bon t.w.v. €25,-

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.