< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
 • Een van de mooiste treinritten van Indonesië inclusief
 • Ontspannen afsluiter in een mooi 4-sterrenhotel aan het strand in Sanur
 • Van het begin tot het einde van de reis een Nederlands sprekende reisbegeleider
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Op Java over het algemeen twee nachten op één bestemming, zodat er meer rust ontstaat in het programma
 • Vier dagen op Bali, waarbij we het kunstenaarsdrop Ubud en de kustplaats Sanur bezoeken
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Bij aankomst worden we opgehaald door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Jakarta is een echte metropool: moderne wolkenkrabbers, winkelcentra en een wirwar aan verkeer.

 • 3

  via Bogor naar Bandung

  image

  We rijden met onze eigen bus naar Bogor, het vroegere Buitenzorg. Bogor is bekend van de schitterende botanische tuinen, waar je een mooie wandeling maakt tussen de duizenden planten- en boomsoorten. Na de lunch rijden we langs theeplantages en over de Puncakpas naar Bandung, waar we aan het eind van de middag aankomen. Bandung, bekend om de koloniale Hollandse huizen in art-deco stijl, is uitgegroeid tot een levendige, grote stad met prima winkel- en uitgaansmogelijkheden. We slapen twee nachten in een bijzonder art-deco hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Bandung / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Je kan in een optionele excursie naar de Tangkuban Perahu. Dit is een actieve vulkaan dertig kilometer buiten de stad. Wil je dit niet dan kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Tangkuban Perahu en Angklung concert / €35,00 per persoon

  image

  Met een bus rijden we naar de Tangkuban Perahu. Deze actieve vulkaan bevindt zich 30 kilometer buiten de stad Bandung. Met een lokale gids lopen we naar de rand van de krater en tijdens de terugweg lopen we langs de warmwaterbronnen. Hierna bezoeken we een voorstelling van een Angklungschool, waar kinderen diverse bamboe-instrumenten leren bespelen. 

 • 5

  trein naar Yogyakarta

  image

  Onze bus brengt ons naar het station van Bandung en neemt onze bagage mee naar Yogyakarta. Wij reizen met de trein in een uur of acht naar Yogyakarta, maar saai is het niet. Vanuit je comfortabele stoel kijk je uit over een klassiek Javaans landschap. Vooral de eerste uren zijn geweldig mooi als de trein een imposant berglandschap doorsnijdt over hoge bruggen en door tunnels. In de ochtend zijn de vulkanen nog in nevels gehuld en worden de rijstvelden volgens eeuwenoude tradities bewerkt. Een onvergetelijke rit! 

  image

  Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. We slapen 3 nachten in een gezellig hotel met zwembad.

  NB: Mocht de trein onverhoopt niet rijden of uitverkocht zijn, dan rijden we met onze bus naar Yogyakarta

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 7

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je kan een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straten. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In de stad worden allerlei oude ambachten uitgeoefend, zoals batikken en het maken van wayangpoppen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Prambanan, de andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Malang

  image

  Vandaag staan we heel vroeg op want we hebben een zeer lange reisdag voor de boeg. We rijden via de stad Solo naar Malang. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de weg en de rit ongeveer 11 uur kan duren. Uiteraard maken we onderweg een aantal stops. Malang is een stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn.

  image

   Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We slapen in een centraal gelegen hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel treinticket Yogyakarta-Malang / €29,00 per persoon

  Optioneel treinticket Yogyakarta-Malang

  In plaats van de rit, van Yogyakarta naar Malang met de bus af te leggen, kun je ervoor kiezen om dit stuk met de trein te reizen. Met de Malioboro Expres leg je, in ongeveer 7-8 uur, een prachtig traject af door het binnenland van Java. Je komt, wanneer je met de trein reist, een paar uur eerder aan in Malang. Het optionele treinticket is inclusief transfers in Yogyakarta en Malang. Grote bagage kun je de de avond van te voren meegeven aan de buschauffeur. Het treinticket is geldig voor een zitplaats in de hoogste klasse die de trein aanbiedt. Houd er rekening mee dat deze klasse niet vergelijkbaar is met klassen zoals we die in Nederland kennen.

  Let op: Het kan voorkomen dat er geen treintickets meer beschikbaar zijn. Indien dit het geval is dan laten we je dit weten.

 • 9

  naar de Bromovulkaan

  image

  Via de stad Probolinggo beklimmen we met de bus de Bromo. De weg is steil, zo steil zelfs dat we het laatste stuk met een lokale bus moeten. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. ‘s Avonds is het erg gezellig in het restaurant. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kun je naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of zes naar Kalibaru. Onderweg is weer genoeg te zien. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Na de lange dag van gisteren is het vandaag heerlijk om bij te komen aan de rand van het zwembad. Ook kun je door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan, maar het allerleukst is de lokale bevolking. Deze dag kun je heerlijk bijkomen en ben je helemaal klaar voor het volgende eiland dat we vanaf morgen gaan bezoeken, namelijk Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Ubud

  image

  ’s Ochtends vroeg rijden we naar de haven waar de veerboot voor ons klaar ligt die ons in ongeveer 1 uur naar Bali brengt. In vijf uur rijden we door naar Ubud. Daar nemen we afscheid van de bus en chauffeur die ons de afgelopen dagen overal hebben gebracht. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. 

  image

  Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. Ubud is ook dé plek om je te laten masseren, eindeloos langs de vele winkeltjes en handwerkplaatsen te lopen of te genieten van een heerlijke kop koffie. We slapen twee nachten in een hotel met zwembad. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 14

  naar Sanur

  image

  Sanur, aan de oostkust van Bali, is een ideale plek om deze reis af te sluiten. De toeristische faciliteiten zijn er perfect. Wil je Kuta of Legian bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. We overnachten de laatste twee nachten in een aangenaam hotel met tuin en zwembad dat op loopafstand van het strand ligt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Sanur / vrije dag

  image

  Sanur heeft een mooi en breed strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen.'s Avonds kun je kiezen uit een keur aan restaurantjes maar we raden je aan om een keer op de pasar malam (de avondmarkt) te gaan eten: de satés hier zijn misschien wel de lekkerste van de hele archipel!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je nog alle tijd om te genieten op Bali voor we in de avond beginnen aan de terugvlucht naar Amsterdam. Er is in Sanur een lange boulevard met verschillende restaurantjes waarlangs je geweldig kunt wandelen. Wil je de laatste dag op het strand doorbrengen, dan kan dat uiteraard ook. Voor wat meer actie kun je deelnemen aan een surfles. Aan het eind van de middag maken we ons klaar om naar de luchthaven te gaan en nemen we afscheid van onze reisbegeleider die heel de reis met ons mee heeft beleeft.
  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Sanur

  Indonesië, Sanur, strand

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 2-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je twee nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.

  LET OP: Voor de reizen met vertrek in Juli is het door een beperkte beschikbaarheid niet meer mogelijk deze verlenging te boeken.


  - Verlenging Sanur - kort 2 dagen € 55,-
  - Verlenging Sanur - kort (o.b.v.1 persoon) 2 dagen € 100,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • +

  4-daagse verlenging Sanur

  Indonesië, Sanur, strand, verlenging

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 4-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je vier nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.

  LET OP: Voor de reizen met vertrek in Juli is het door een beperkte beschikbaarheid niet meer mogelijk deze verlenging te boeken.


  - Verlenging Sanur - lang 4 dagen € 100,-
  - Verlenging Sanur - lang (o.b.v.1 persoon) 4 dagen € 195,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 19

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 21

  aankomst Amsterdam

Rondreis Java & Bali Hoogtepunten

Zeg selamat pagi tegen Indonesië

image
17 dagen vanaf € 1.398 € 1.348
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 30 september bij Pied a Terre, Amsterdam
 • 13 oktober bij theater Odeon, Zwolle 

Of zien we je tijdens ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november?

Meld je gratis & vrijblijvend aan.