< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
 • Een van de mooiste treinritten van Indonesië inclusief
 • Van het begin tot het einde van de reis een Nederlands sprekende reisbegeleider
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Op Java over het algemeen twee nachten op één bestemming, zodat er meer rust ontstaat in het programma
 • Vier dagen op Bali, waarbij we het kunstenaarsdrop Ubud en de kustplaats Sanur bezoeken
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • Tijdens de reis met vertrek op 31 juli verblijf je één nacht in Kalibaru en drie nachten in Ubud.

  Tijdens de reizen met vertrek op 6 augustus, 10 september en 24 september 2017 blijf je één dag langer in Sanur en vertrek je op dag 17 naar Amsterdam waar je op dag 18 aankomt. De reis wordt daarmee één dag langer. 

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Bij aankomst worden we opgehaald door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Jakarta is een echte metropool: moderne wolkenkrabbers, winkelcentra en een wirwar aan verkeer.

 • 3

  via Bogor naar Bandung

  image

  We rijden met onze eigen bus naar Bogor, het vroegere Buitenzorg. Bogor is bekend van de schitterende botanische tuinen, waar je een mooie wandeling maakt tussen de duizenden planten- en boomsoorten. Na de lunch rijden we langs theeplantages en over de Puncakpas naar Bandung, waar we aan het eind van de middag aankomen. Bandung, bekend om de vele koloniale Hollandse huizen in art-deco stijl, is uitgegroeid tot een levendige, grote stad, vermaard om zijn prima winkel- en uitgaansmogelijkheden. We slapen twee nachten in een bijzonder art-deco hotel.

 • 4

  Bandung / vrije dag

  image

  Vandaag heb je een vrije dag. Je kan in een optionele excursie naar de Tangkuban Perahu. Dit is een actieve vulkaan dertig kilometer buiten de stad. Wil je dit niet dan kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Een fietstocht is een ideale manier om wat meer van deze stad te zien.

  Optioneel Tangkuban Perahu en Angklung concert / €35,00 per persoon

  image

  Met een bus rijden we naar de Tangkuban Perahu. Deze actieve vulkaan bevindt zich 30 kilometer buiten de stad Bandung. Met een lokale gids lopen we naar de rand van de krater en tijdens de terugweg lopen we langs de warmwaterbronnen. Hierna bezoeken we een voorstelling van een Angklungschool, waar kinderen diverse bamboe-instrumenten leren bespelen. 

 • 5

  trein naar Yogyakarta

  image

  Onze bus brengt ons naar het station van Bandung en neemt onze bagage mee naar Yogyakarta. Wij reizen met de trein in een uur of acht naar Yogyakarta, maar saai is het niet. Vanuit je comfortabele stoel kijk je uit over een klassiek Javaans landschap. Vooral de eerste uren zijn geweldig mooi als de trein een imposant berglandschap doorsnijdt over hoge bruggen en door tunnels. In de ochtend zijn de vulkanen nog in nevels gehuld en worden de rijstvelden volgens eeuwenoude tradities bewerkt. Een onvergetelijke rit! 

  image

  Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistieke centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro. We slapen 3 nachten in een gezellig hotel met zwembad.

  NB: Mocht de trein onverhoopt niet rijden of uitverkocht zijn, dan rijden we met onze bus naar Yogyakarta

 • 6

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend. 

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een tochtje met een traditionele angdong (paardenkar) of fiets, langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 7

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je kan een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straten. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In de stad worden allerlei oude ambachten uitgeoefend, zoals batikken en het maken van wayangpoppen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Prambanan, de andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen.

 • 8

  naar Malang

  image

  Vandaag staan we heel vroeg op want we hebben een zeer lange reisdag voor de boeg. We rijden via de stad Solo naar Malang. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn op de weg en de rit ongeveer 11 uur kan duren. Uiteraard maken we onderweg een aantal stops. Malang is een stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We slapen in een hotel dat in de stad gelegen is.

 • 9

  naar de Bromovulkaan

  image

  Via de stad Probolinggo beklimmen we met de bus de Bromo. De weg is steil, zo steil zelfs dat we het laatste stuk met een lokale bus moeten. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. ‘s Avonds is het erg gezellig in het restaurant. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

 • 10

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kun je naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of zes naar Kalibaru. Onderweg is weer genoeg te zien. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur.

 • 11

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Na de lange dag van gisteren is het vandaag heerlijk om bij te komen aan de rand van het zwembad. Ook kun je door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan, maar het allerleukst is de lokale bevolking. Deze dag kun je heerlijk bijkomen en ben je helemaal klaar voor het volgende eiland dat we vanaf morgen gaan bezoeken, namelijk Bali.

  Puur Sawadee - Plantage de Grote Tuin

  image

  Nabij Kalibaru, ligt plantage de Grote tuin (Kebun Besar). Deze plantage is gesticht door de Nederlander Meijer Wielandt, de grootvader van de huidige eigenaresse mevrouw Harnik. Op de plantage worden rijst, koffie en palmbomen verbouwd. Ook is er een kruidentuin, waar onder meer vanille, gember, peper, kaneel, foelie en nootmuskaat worden gekweekt. Vandaag kun je een rondleiding krijgen over de plantage, de kruidentuin en de sawa’s (rijstvelden). Na de rondleiding wordt is het tijd voor koffie, thee en lekkere hapjes. Je kunt deze activiteit ter plaatse boeken.

 • 12

  naar Ubud

  image

  ’s Ochtends vroeg rijden we naar de haven waar de veerboot voor ons klaar ligt die ons in 2½ uur naar Bali brengt. In vijf uur rijden we door naar Ubud. Daar nemen we afscheid van de bus en chauffeur die ons de afgelopen dagen overal hebben gebracht. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. Ubud is ook dé plek om je te laten masseren, eindeloos langs de vele winkeltjes en handwerkplaatsen te lopen of te genieten van een heerlijke kop koffie. We slapen twee nachten in een hotel met zwembad. 

 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 14

  naar Sanur

  image

  Sanur, aan de oostkust van Bali, is een ideale plek om deze reis af te sluiten. De toeristische faciliteiten zijn er perfect. Wil je Kuta of Legian bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. We overnachten de laatste twee nachten in een aangenaam hotel met tuin en zwembad dat op vijf minuten lopen van het strand ligt.

 • 15

  Sanur / vrije dag

  image

  Sanur heeft een mooi en breed strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen.'s Avonds kun je kiezen uit een keur aan restaurantjes maar we raden je aan om een keer op de pasar malam (de avondmarkt) te gaan eten: de satés hier zijn misschien wel de lekkerste van de hele archipel!

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  We maken ons vandaag klaar naar de luchthaven te gaan en nemen afscheid van onze reisbegeleider die heel de reis met ons mee heeft beleeft. • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Sanur - kort

  Indonesië, Sanur, strand


  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 2-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je twee nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.


  - Verlenging Sanur - kort 2 dagen € 60,-
  - Verlenging Sanur - kort (o.b.v.1 persoon) 2 dagen € 110,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • +

  Verlenging Sanur - lang

  Indonesië, Sanur, strand, verlenging

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 4-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je vier nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.


  - Verlenging Sanur - lang 4 dagen € 110,-
  - Verlenging Sanur - lang (o.b.v.1 persoon) 4 dagen € 200,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 19

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 21

  aankomst Amsterdam

Rondreis Indonesië - Java, Bali Hoogtepunten

Zeg selamat pagi tegen Indonesië

image
17 dagen vanaf € 1.398
Naar boven
 

Stem & Win
Maak kans op een gratis reis

Laat ons weten welke bestemming jij het liefst zou willen ontdekken en maak kans op een reis naar het land van je keuze!