< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  Vlucht Amsterdam - Jakarta - Yogyakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Bij aankomst worden we opgehaald door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons  hotel.

 • 3

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Yogyakarta, de sultanstad, is het eeuwenoude artistiek centrum van Java en is een vriendelijke, ontspannen stad. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro.

  image

  Vervolgens rijden we naar Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 4

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je kan een optionele tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straten. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In de stad worden allerlei oude ambachten uitgeoefend, zoals batikken en het maken van wayangpoppen. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Prambanan, de andere indrukwekkende tempel in de buurt van Yogya. In tegenstelling tot de Borobudur is dit een hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn prachtig gelegen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Malang

  image

  Vandaag staan we vroeg op want we hebben een lange reisdag voor de boeg. We worden afgezet bij het trein station van Yogyakarta en gaan vanuit daar verder met de trein richting Malang. Eenmaal aangekomen in Malang gaan we door naar onze accommodatie. Malang is een stad waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn.

  image

  Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar de Bromovulkaan

  image

  Via de stad Probolinggo beklimmen we met de bus de Bromo. De weg is steil, zo steil zelfs dat we het laatste stuk met een lokale bus moeten. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Het voordeel van deze locatie is dat je de volgende ochtend niet ver hoeft te rijden naar de Bromo. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen. ‘S avonds is het erg gezellig in het restaurant. Er wordt muziek gemaakt en bij kaarslicht heerst er een echte ‘chaletsfeer’.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kun je naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of zes naar Kalibaru. Onderweg is weer genoeg te zien. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  Kalibaru / vrije dag

  image

  Na de lange dag van gisteren is het vandaag heerlijk om bij te komen aan de rand van het zwembad. Ook kun je door de plantages wandelen en zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. De omgeving is schitterend, met felgroene rijstterrassen overschaduwd door een imposante vulkaan, maar het allerleukst is de lokale bevolking. Deze dag kun je heerlijk bijkomen en ben je helemaal klaar voor het volgende eiland dat we vanaf morgen gaan bezoeken, namelijk Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Munduk

  image

  ’s Ochtends vroeg rijden we naar de haven waar de veerboot voor ons klaar ligt die ons in ongeveer 1 uur naar Bali brengt. Daarna rijden we door naar Munduk. Daar nemen we afscheid van de bus en chauffeur die ons de afgelopen dagen overal hebben gebracht. Munduk is een dorp gelegen in een prachtige omgeving in de bergen van Bali. Wandelen is hier daarom ook erg geliefd.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Munduk / vrije dag

  image

  Deze dag kan je volledig zelf inplannen. Ga je voor een mooie wandeling door de prachtige omgeving of ga je toch liever het dorpje verkennen? Ook kan je beslissen om een bezoekje te brengen aan de bekende tempel Pura Ulun Danu Bratan die goed bereikbaar is vanuit Munduk.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Naar Ubud

  image

  Vandaag gaan wij door naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is van alles te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. 

  image

  Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. Ubud is ook dé plek om je te laten masseren, eindeloos langs de vele winkeltjes en handwerkplaatsen te lopen of te genieten van een heerlijke kop koffie.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren en eindeloos langs de vele winkels te lopen. Vandaag kun je een bijzondere fietstocht maken door de omgeving van Ubud.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch) / €35,00 per persoon

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 13

  Naar Sanur

  image

  Sanur, aan de oostkust van Bali, is een ideale plek om deze reis af te sluiten. De toeristische faciliteiten zijn er perfect. Wil je Kuta of Legian bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. 


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Sanur / vrije dag

  image

  Sanur heeft een mooi en breed strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen. 'S Avonds kun je kiezen uit een keur aan restaurantjes maar we raden je aan om een keer op de pasar malam (de avondmarkt) te gaan eten: de satés hier zijn misschien wel de lekkerste van de hele archipel!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 15

  Sanur / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste, volledige dag in Sanur. Ga je nog even lekker genieten aan het strand, of heb je wel zin in een spa behandeling? je kan natuurlijk ook kiezen voor een kook cursus of nog even de culturele kant meer ontdekken. Er is en blijft genoeg te doen in Sanur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag heb je nog alle tijd om te genieten op Bali voor we in de avond beginnen aan de terugvlucht naar Amsterdam. Er is in Sanur een lange boulevard met verschillende restaurantjes waarlangs je geweldig kunt wandelen. Wil je de laatste dag op het strand doorbrengen, dan kan dat uiteraard ook. Voor wat meer actie kun je deelnemen aan een surfles. Aan het eind van de middag maken we ons klaar om naar de luchthaven te gaan en nemen we afscheid van onze reisbegeleider die heel de reis met ons mee heeft beleeft.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Sanur

  Indonesië, Sanur, strand

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 2-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je twee nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.  - Verlenging Sanur - kort 2 dagen v.a. € 55,-
  - Verlenging Sanur - kort (o.b.v.1 persoon) 2 dagen v.a. € 100,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 19

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • +

  4-daagse verlenging Sanur

  Indonesië, Sanur, strand, verlenging

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met zijn heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan bieden wij een 4-daagse verlenging aan in Sanur. Tijdens deze verlenging verblijf je vier nachten extra in het hotel waar je de reis eindigt. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.


  - Verlenging Sanur - lang 4 dagen v.a. € 100,-
  - Verlenging Sanur - lang (o.b.v.1 persoon) 4 dagen v.a. € 195,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 16

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 17

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 18

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 19

  Sanur

  Vrij verblijf

 • 20

  terugvlucht naar Amsterdam

 • 21

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Java en Bali te beleven
 • Ontspannen afsluiter in een mooi 4-sterrenhotel aan het strand in Sanur
 • Van het begin tot het einde van de reis een Nederlands sprekende reisbegeleider
 • Overnachting aan de rand van de Bromo met prachtig uitzicht op de vulkaan
 • Op Java over het algemeen twee nachten op één bestemming, zodat er meer rust ontstaat in het programma
 • Vier dagen op Bali, waarbij we het kunstenaarsdrop Ubud en de kustplaats Sanur bezoeken
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Verblijf in sfeervolle en comfortabele hotels, vaak met zwembad
 • Het gemak van een groepsreis, goed geregeld en een vleugje avontuur
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Java & Bali Hoogtepunten

Zeg selamat pagi tegen Indonesië

image
17 dagen vanaf € 1.398
Naar boven
 

KLM Werelddeal Weken
Nú verlengd - profiteer nog een aantal dagen!

De KLM Werelddeal Weken zijn verlengd. Dat betekent wereldkortingen op diverse Sawadee reizen. Jouw korting tijdens de Werelddeal weken kan dus oplopen tot maar liefst €200!