< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Unieke combinatie van bezoek aan Jakarta, Komodo en Bali!
 • Ontspannen driedaagse boottocht langs Komodo en Rinca (inclusief maaltijden!)
 • Sta oog in oog met de vraatzuchtige Komodovaraan op het eiland Komodo
 • Relaxte afsluiting in een 4-sterren strandhotel in Canggu
 • Wandel tussen de schitterende Balinese rijstvelden
 • Optionele fietstocht in de omgeving van Ubud
 • Ideale combi van natuur, cultuur en strand
 • Snorkel tussen kleurrijke vissen
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd voor jezelf hebt
 • Verblijf in comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Mogelijkheid voor bijzondere massage in Labuan Bajo

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam – Jakarta

  Vandaag gaat het grote avontuur naar Indonesië beginnen. Op het vliegveld of in het vliegtuig zal je waarschijnlijk al wat groepsgenoten tegenkomen. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Jakarta

  image

  Bij aankomst worden we opgehaald door de reisbegeleider die tot het einde van de reis bij de groep blijft. Na aankomst rijden we naar ons centraal gelegen hotel. Jakarta is een echte metropool: moderne wolkenkrabbers, winkelcentra en een wirwar aan verkeer. Je slaapt de komende twee nachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Jakarta / citytour

  image

  Na een goede nachtrust staat een citytour door Jakarta op het programma. We vertrekken in de ochtend richting de oude haven van Jakarta, Sunda Kelapa. Het geeft je een beeld van de vroegere tijden aangezien ze nog steeds laden en lossen middels een loopplank. We gaan door naar het historisch museum van Jakarta, genaamd Fatahillah. Binnen zijn nog veel meubels, schilderijen en overblijfselen te zien uit de 17e eeuw. Vervolgens rijden we naar het Nederlandse Batavia waar we Nederlandse Koloniale panden kunnen bezichtigen.

  image

  Ook is er mogelijkheid om te lunchen en op te laden voor de middag. Als laatste bezoeken we de Monas, het nationale monument met een hoogte van 132 meter dat symbool staat voor de oorlog in Indonesië. Het monument is gebouwd om de strijd voor onafhankelijkheid van Indonesië te herdenken. In de namiddag gaan we terug naar het hotel en heb je een vrije avond.

 • 4

  Vlucht naar Labuan Bajo

  image

  Eind van de ochtend nemen we een vlucht naar Labuan Bajo (letterlijk: haven van de zeenomaden). Dit charmante en rommelige stadje is gelegen aan een mooie baai met vele kleine eilanden. Het is één van de weinige islamitische steden van West-Flores en de bescheiden moskee torent uit boven de verzameling houten huisjes die voor een gedeelte in het water staan. Ook is het mogelijk om een heerlijke massage te nemen of te genieten van de verrukkelijke saté die ze langs de kant van de weg verkopen. Het is de ideale plek om op te laden en te genieten van de zonsondergang.

  Optioneel Massage Labuan Bajo

  image

  Puur Sawadee - Massage Labuan Bajo
  Liefhebbers kunnen zich laten masseren in het bijzondere massagecentrum Yayasan Ayo Mandiri. De masseurs zijn allemaal doof/slechthorend of blind/slechtziend. Handicaps die in de huidige Indonesische maatschappij nog vaak leiden tot afhankelijkheid en afzondering. Het werk in de massagekliniek geeft hen zelfvertrouwen en laat hen meedraaien in de maatschappij. Naast het geven van massages en het runnen van een eigen centrum, leren de masseurs ook hun vak over te dragen aan nieuwe masseurs. De Balinese full body massage duurt 90 minuten waarbij gebruikt wordt gemaakt van aromatherapeutische olie. Vervoer van en naar het hotel is inclusief. Yayasan Ayo Mandiri is nauw verbonden met de stichting Kita Juga (vertaling: 'wij ook!') Voor meer informatie zie Kita Juga.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  dag 1 boottocht naar Rinca en Komodo

  image

  We gaan aan boord van onze traditionele houten boot voor een unieke, ontspannen tocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. We varen naar Rinca en maken een mooie wandeling. Op dit onherbergzame eiland leeft de drie meter lange Komodovaraan, die een gewicht van wel 140 kilo kan bereiken. Verder leven er herten, wilde varkens, waterbuffels, de grootpoothoen en kuifkaketoes, alle een natuurlijke prooi voor de allesverslindende draken.

  image

  Hierna varen we verder naar Komodo waar we een mooie wandeling maken onder leiding van een lokale gids. De varanen komen steeds naar dezelfde plek en je hebt dus vrijwel 100% kans om Komodo varanen te zien. De boot beschikt over een gemeenschappelijke slaaphut met eenvoudige bedden. De meeste mensen prefereren een slaapplaats op het dek. Slapen op het dek onder de sterrenhemel is een bijzondere ervaring, een duizend-sterren hotel. Er zijn eenvoudige zoetwaterdouches en toiletten aan boord. Het eten tijdens deze dagen is inclusief.

 • 6

  dag 2 boottocht naar Gili Lawa

  image

  Vervolgens varen we verder en gaan we snorkelen bij het schitterende Pink beach. Dit strand heeft deze naam gekregen vanwege de roze gloed op het strand, verkregen doordat het witte zand zich met stukjes roze schelpen heeft vermengd. Vervolgens gaan we verder naar een snorkelpunt waar een zeer grote kans is op het zien van de grote Manta roggen. Met wat geluk komen we deze tegen! Na een lunch aan boord genuttigd te hebben gaan we verder naar Gili Lawa waar nog even tijd is om te snorkelen. Dit is tevens de overnachtingsplek voor vanavond.

 • 7

  dag 3 boottocht naar Bima

  image

  In de ochtend hebben we, afhankelijk van de getijden, nog tijd om te snorkelen bij Tanjung Bandera. We hebben nog een laatste lunch aan boord en vervolgens varen we door naar Sape. Daar staat de bus op ons te wachten die ons naar Bima brengt. Net buiten Bima liggen uitgestrekte zoutvelden. In het droge seizoen wordt hier uit zeewater zout gewonnen. We overnachten in een zeer eenvoudig hotel.

 • 8

  aankomst Bali / naar Ubud

  image

  Vandaag verlaten we Komodo en nemen we een binnenlandse vlucht naar Denpasar. Bij aankomst op Bali vervolgen we onze reis direct naar het sfeervolle, schildersachtige Ubud. We hebben genoeg vrije tijd om ons onder te laten dompelen in de Balinese cultuur en de hoogtepunten te bezichtigen. We slapen in Ubud drie nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 9

  Ubud / vrije dag

  image

  In Ubud kom je tijd te kort. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. Wie weet zie je nog een leuke souvenir om mee te nemen voor het thuisfront. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung.

  image

  Het leukste aan Ubud is misschien wel Monkey Forest. Dit is een apenbos waar meer dan driehonderd apen los tussen de mensen rondlopen. Naast de vele apen zijn er in dit bos ook twee tempels te vinden. De apen en het bos zijn heilig voor veel Balinezen. Wees voorzichtig en laat ze niet te dichtbij komen! Let ook goed op je spullen want ze zijn vliegensvlug. 's Avonds kun je in Ubud een dansvoorstelling bekijken in een paleis. 

 • 10

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je de optionele fietstocht maken. Wil je niet gaan fietsen dan is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, biedt genoeg vertier. Er zijn talloze winkels en galerieën om souvenirs te kopen. Misschien kom je wel iets leuk tegen voor een vriendje of vriendinnetje thuis. Er zijn musea die een mooie collectie moderne Indonesische schilderkunst bezitten.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 11

  naar Lovina, via Ulan Danu

  image

  We rijden in noordelijke richting tot aan Lovina. Onderweg kun je genieten van het veranderende landschap en bezoeken we een aantal niet te missen plaatsen zoals de Ulun Danu water tempel aan de oevers van het meer Bratan. Ook stoppen we bij het Tamblinganmeer en Buyanmeer voor het geweldige uitzicht. Zowel meer Tamblingan en Buyan meer liggen op een plateau en worden omringd door groene heuvels en koffieplantages. Hier kun je genieten van de koelere klimaat. 

 • 12

  strand Lovina / vrije dag

  image

  Het is erg leuk om langs het strand te lopen en te zien hoe de lokale vissersbevolking leeft. Je ziet ze elke dag uitvaren. Maak eens een praatje en wie weet wordt je uitgenodigd voor een kop koffie. Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden, maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan. Pulau Menjangan ligt op een uur rijden van Lovina. Dit is echt een aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

 • 13

  naar Munduk, via de Banjar warmwaterbron

  image

  In een uur rijden we van Lovina de bergen in, op weg naar Munduk. We rijden vandaag in kleinere busjes omdat de weg naar Munduk vrij smal is. Onderweg krijgen we de kans om het enige boeddhistische klooster van Bali te bezoeken. We stoppen ook bij de Banjar warmwaterbron. Vergeet niet om je zwemkleding mee te nemen! Munduk is een typisch Balinees dorp, met zijn dorp-tempel en drukke ochtendmarkt. Groeiende kruidnagel en rijst zijn het levensonderhoud van de dorpelingen, dus er zijn rijstterrassen en kruidnagel-plantages zo ver als je ogen kunnen zien. Erg leuk om te zien hoe dit hier groeit, terwijl wij het in Nederland zo in de supermarkt kopen.


 • 14

  naar Canggu

  image

  Vandaag hebben we een vrije ochtend voordat we naar Canggu vertrekken. Het gebied rondom Munduk is uitermate geschikt voor lange en korte wandelingen naar onder andere mooie watervallen die zich in een groene omgeving bevinden. Wanneer je er voor kiest om een korte wandeling te maken, kan het hotel je helpen een lokale gids te regelen.

  image

  In de middag vertrekken we richting Canggu. Een typisch surfersplaatsje gelegen aan de westkust van Bali. Je vindt er rijstvelden, rustige stranden, hoge golven en hippe eettentjes met heerlijk eten. Een ideale plek om deze reis af te sluiten. Wil je Seminyak, Kuta of Sanur bezoeken dan kun je makkelijk een taxi nemen. We overnachten de laatste drie nachten in een comfortabel hotel met zwembad.

 • 15

  Canggu / vrije dag

  image

  Het plaatsje Canggu bestaat uit verschillende straatjes die allen uitkomen bij een stuk strand. Maak een lange wandeling langs het strand en kijk hoe surfers in de hoge golven verdwijnen. Bali staat niet voor niets bekend als surfersparadijs. Misschien leuk om zelf een lesje op het surfboard te wagen? Je kunt ook uitstapjes maken naar naastgelegen plaatsjes. Seminyak is de dichtstbijzijnde badplaats met leuke winkeltjes en souvenirs.  

 • 16

  Canggu / vrije dag

  image

  Wat dacht je van een bezoek aan Pura Tanah Lot, de bekendste tempel van Bali en ook nog eens op een rots in het water! Als het water laag staat kun je er naar toe lopen, maar helaas kun je hem niet betreden. Met zonsondergang kun je hier prachtige foto's schieten. Een mooier einde van de reis kun je je haast niet voorstellen.

 • 17

  terugvlucht naar Amsterdam

  Helaas, de rondreis zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! We stappen vandaag op het vliegtuig naar Amsterdam waar je afscheid neemt van je groepsgenoten. De vluchttijden staan vermeld bij het vluchtschema.

 • 18

  Aankomst in Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Canggu

  verlenging canggu

  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust van Canggu, dan kun je verlengen voor twee extra nachten. Tijdens deze verlenging verblijf je in het hotel, waar je aan het eind van je rondreis verblijft. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.

  Let op: Tijdens de reis met vertrek op 29 juli 2018 is het niet mogelijk deze verlenging te boeken.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Canggu

  Vrij verblijf

 • 22

  Canggu

  Vrij verblijf

 • 23

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 24

  aankomst Amsterdam

Rondreis Indonesië: Komodo & Bali Pop-up

Niet boekbaar

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 23 februari presentaties Thailand & Vietnam, Amsterdam
 • 24 februari Zuid-Afrika middag, Amsterdam
 • 1 t/m 3 maart, Fiets- en Wandelbeurs
 • 10 maart bij Theater Kikker, Utrecht
 • 13 april fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.