< Terug naar resultaten

Reisinfo

 Deskundige reisbegeleiding

Deze Indonesië / Molukken reis wordt begeleid door een Nederlandstalige reisbegeleid(st)er of een lokale Engelstalige reisbegeleid(st)er.

Onze reisbegeleiders zijn stuk voor stuk professioneel en gepassioneerd en hebben een intensieve, door Sawadee ontwikkelde training gevolgd. De reisbegeleiders zorgen ervoor dat de reis zo optimaal mogelijk verloopt en zijn je eerste aanspreekpunt bij vragen of opmerkingen. Zij geven je graag tips over mogelijke excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Onze reisbegeleiders beantwoorden graag al je vragen, maar neem zelf ook een goede reisgids mee. De reisbegeleider verwelkomt je op de bestemming bij aankomst op de luchthaven.


 Beste reistijd

Op de Molukken zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van andere Indonesische eilanden. Op de noordelijke Molukken duurt de droge tijd van april tot november en op de zuidelijke en centrale Molukken duurt de droge tijd van oktober tot maart. De beste reistijd voor de Molukse eilanden is van september tot en met april. De temperatuur in de droge periode ligt rond de 30°C en in de natte periode rond de 23°C.

Ramadan en Offerfeest

In 2016 duurt de ramadan van 6 juni t/m 5 juli. Reizen tijdens de ramadan is goed mogelijk, maar je kunt eventueel wel te maken krijgen met gesloten restaurants, attracties en winkels. Ook kan het op sommige plaatsen drukker zijn dan normaal, waardoor je iets langer onderweg bent. Hoe streng de ramadan wordt nageleefd verschilt per regio. Vergelijkbare omstandigheden gelden voor het Offerfeest, dat in 2016 plaats zal vinden van 11 t/m 13 september.

 Zwaarte

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met nauwelijks lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met weinig lange reisdagen en/of lichte dagwandelingen

  • image

   Licht avontuurlijke reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zeer avontuurlijke reis met meerdere lange reisdagen en/of zware meerdaagse wandelingen

  image
 • Comfort van de overnachtingen
  arrow
  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met veel basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met meerdere basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels afgewisseld met enkele basic (kampeer)overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels

  • image

   Zeer comfortabele hotels

  image

In principe kan iedereen met een normale conditie aan deze reis meedoen. De route is goed uitgebalanceerd en reisdagen worden afgewisseld met rustdagen. Houd wel rekening met een aantal lange reisdagen over soms bochtige wegen. Daarnaast moet je er niet tegen op zien om twee nachten onder primitieve omstandigheden te slapen. Je slaapt op een matje op de grond en deelt het zeer eenvoudige sanitair met de bewoners.
Wat een reis door de Molukken extra zwaar kan maken is dat de infrastructuur op het eiland minder goed ontwikkeld is dan op de meeste andere Indonesische eilanden. Wie dit geen bezwaar vindt krijgt hier een prachtige reis over een bijzonder en onontdekt eiland voor terug.

Neem bij twijfel even contact op met onze reisexperts. Houd er rekening mee dat vanwege het avontuurlijke karakter van onze reizen en onvoorziene omstandigheden (een weg kan onbegaanbaar raken, een vervoermiddel kan kapot gaan of een binnenlandse vlucht heeft vertraging) het voor kan komen dat we, ondanks zorgvuldige planning vooraf, toch genoodzaakt zijn een dagindeling of programmaonderdeel aan te passen. Een programmawijziging gebeurt zoveel mogelijk in overleg met de groep maar de uiteindelijke beslissing ligt bij de reisbegeleiding.

 Vervoer ter plaatse

We reizen met een eigen bus over de eiland. Om naar de andere eilanden te komen maken we gebruik van lokale ferries en binnenlandse vluchten.

 Duurzaam toerisme

Toerisme is de grootste industrie ter wereld, met een enorm potentieel aan economische groei en werkgelegenheid. Helaas veroorzaakt toerisme ook negatieve effecten op de natuur en lokale culturen. Wij proberen op zoek te gaan naar duurzame alternatieven om de negatieve effecten van toerisme te beperken en de positieve effecten te versterken. Sawadee Reizen hecht veel belang aan het verantwoord omgaan met cultuur, natuur en milieu. We houden ons zoveel mogelijk aan culturele codes en verwachten dat ook van onze reizigers. Het is -indien van toepassing- gemakkelijk om te vergeten dat we soms door zeer arme gebieden reizen.

Projecten

image

Bebas Kembali Project en Burung Indonesia

Op het eiland Seram bezoeken we het Bebas Kembali Project. Deze organisatie heeft als doel de bedreigde wilde kaketoes en papegaaien van de Molukken te behouden. In Lolobata Nationaal park op het eiland Halmahera gaan we met de lokale bevolking op zoek naar vogels. Deze lokale bevolking heeft trainingen gevolgd in het opsporen van de vogels via de organisatie Burung Indonesia.

Te Gast In Indonesië

image

Een goede voorbereiding op een verre reis is niet alleen leuk maar ook belangrijk. De boekjes uit de serie 'Te gast in' zijn een ideale manier om je goed voor te bereiden. In deze uitgaven belichten diverse auteurs het alledaagse leven in verre, vaak onbekende landen. Hierdoor kom je meer te weten over de bewoners, hun omgangsvormen en levenswijze. Op het boekingsformulier kun je aangeven of je geïnteresseerd bent in de uitgave van Te Gast In. De kosten bedragen € 8,95 per boekje, exclusief verzendkosten.

Rondreis Indonesië / Molukken

Momenteel niet boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven