< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Van actief en avontuurlijk Flores naar een ontspannen afsluiting op Bali
 • Maar liefst vier volle vrije dagen aan het strand in Seminyak
 • Kleine groepen van maximaal 16 deelnemers
 • Ontspannen driedaagse boottocht langs Komodo en Rinca (inclusief alle maaltijden!)
 • Snorkelen op de mooiste snorkelplekken van Azië
 • Leuke fietstocht langs dorpen en rijstvelden in Ruteng
 • Bezoek aan de kleurrijke Kelimutu vulkaan
 • Ontspannen afsluiting op Bali in een comfortabel hotel aan het strand
 • Wandeltocht en overnachting in een traditioneel bergdorp op West-Flores
 • Mogelijkheid voor bijzondere massage in Labuan Bajo

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Denpasar

  We vliegen eerst naar Jakarta en vervolgens nemen we een binnenlandse vlucht naar Denpasar. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Bali

  image

  Na aankomst op Bali rijden we meteen door naar ons hotel in Sanur. Het is een ideale locatie om bij te komen van de vlucht. De komende nacht slaap je in een comfortabel hotel met zwembad. 's Avonds kun je genieten van een drankje aan het strand.

 • 3

  vlucht naar Maumere

  image

  Vandaag vliegen we van Bali naar Flores. Het uitgestrekte Flores is wat betreft natuur het mooiste eiland van de Kleine Sunda eilanden. Tijdens de vlucht zie je de bergketens met de vele (soms actieve) vulkanen onder je liggen. Bij helder weer kun je soms zelfs al de Kelimutu vulkaan zien liggen, waar je over een paar dagen op zult staan. Aangekomen op Flores volgt een korte transfer naar ons hotel, gelegen in een mooie baai waar we de komende twee nachten verblijven.


 • 4

  Maumere / bezoek Watublapi

  image

  De ochtend is vrij te besteden. Je kunt lekker uitslapen, gaan zwemmen of snorkelen of gewoon lekker luieren aan het strand. Halverwege de middag gaan we de bergen in, naar het authentieke dorpje Watublapi. Een bijzonder en leerzaam bezoek waarbij je van dichtbij kennis maakt met de lokale bevolking.

  Puur Sawadee - Watublapi

  Watublapi

  We bezoeken het authentieke dorpje Watublapi. In het dorpje worden door de vrouwen de befaamde ikat-sarongs gemaakt. De ikat is een zeer arbeidsintensieve weefmethode en het is heel interessant om het hele proces te zien. Aansluitend wordt een traditionele dansvoorstelling opgevoerd.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 5

  naar de Kelimutu vulkaan

  image

  We beginnen een tocht door de bergen naar de Kelimutu vulkaan. Onderweg zullen we enkele stops maken, zoals in Jopu, een dorp met enkele traditionele huizen. Hier worden schitterende ikats geweven, maar met heel andere patronen en kleuren dan in Watublapi. We rijden naar de andere kant van het eiland en houden een koffiestop op een mooie plek aan zee. We vervolgen onze weg langs rijstvelden en cacaobomen. We overnachten in een kleinschalige eco-lodge aan de voet van de Kelimutu vulkaan.

 • 6

  beklimming Kelimutu vulkaan / naar Bajawa

  image

  Voor dag en dauw vertrek je per bus naar de Kelimutu vulkaan voor een adembenemende zonsopkomst. De bekendste attractie op Flores bestaat uit drie gekleurde kratermeren, die regelmatig van kleur veranderen. De meren zijn nu turkoois, groen en zwart/rood. Niemand kan verklaren waarom dit gebeurt. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer drie kwartier lopen naar het uitzichtspunt vanwaar je de drie meren kunt zien. Neem wat warms mee, want het kan koud zijn! Na afloop kun je een mooie afdalende wandeling maken naar een waterval. 

  image

  Het is een vrij slechte weg met vele bochten naar Bajawa in de bergen. Bajawa ligt op 1200 meter hoogte waardoor de temperatuur heel aangenaam is. Vanaf ons eenvoudig hotel zie je de mooie vulkaan Inerie (2150 m) al liggen.

 • 7

  Bajawa / wandelen in het Langgagebied

  image

  In de ochtend vertrek je naar het Langgagebied, iets ten zuiden van Bajawa. Je maakt onder leiding van een lokale gids een wandeling met prachtige vergezichten. De grond is hier heel vruchtbaar en de omgeving is weelderig groen. Onderweg zal de gids je vanalles vertellen over de gewassen die we tegenkomen zoals vanille, cashewnoten, koffie, cacao en papaya.  

  image

  We bezoeken verschillende dorpjes, waar zich rond een langgerekt plein de traditionele huizen bevinden. Op het plein staan zogenaamde Ngadhu en Bhaga, die de mannelijke en vrouwelijke voorouders uitbeelden. Deze voorouderbeelden spelen een belangrijke rol in het dagelijkse leven. Men brengt nog steeds regelmatig offers. In de middag rijden we weer terug naar ons hotel. Je hebt alle tijd om naar de plaatselijke markt te gaan, een potje te kaarten of een boek te lezen. Voor de mensen die nog energie hebben, is een bezoek aan Wawo Muda een aanrader.

 • 8

  wandeltocht en overnachting in traditioneel dorp

  image

  Vandaag gaan we op weg naar Belargahi, waar we de komende nacht verblijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Belargahi te komen. Zo kun je een uitdagende wandeling van zo een 3 uur maken. Je wandelt door het bos en over paden naar Belaraghi. Ben je een minder goede wandelaar dan is er ook een kortere wandeling van ongeveer een uur door mooie natuur. Uiteraard gaan er lokale gidsen mee tijdens de wandelingen.

  image

  De bewoners van Belaragi zeggen dat bezoekers uit het buitenland hun gasten zijn en geen toeristen. Daarom word je traditioneel verwelkomd met een ceremonie genaamd Ti'Ikaebunusi. Een bamboefluit concert maakt het bezoek compleet. Het kan voorkomen dat tijdens de welkomstceremonie een offer plaatsvindt door middel van het slachten van een varken of kip. Het traditionele dorp behoort tot de Ngada bevolking en ligt op een open plek in het bos. Het dorp bestaat uit 16 huizen die allemaal door families bewoond worden.

 • 9

  naar Ruteng

  image

  Na het ontbijt is het tijd om de families gedag te zeggen. Het is ongeveer een uur bergafwaarts wandelen naar het dorp Paukete. Hier staat onze bus te wachten om ons naar Ruteng te brengen. Onderweg maken we nog een aantal stops om bijvoorbeeld te zien hoe Arak gemaakt wordt en om te lunchen. Ruteng is een klein en hooggelegen stadje waardoor het lekker koel is.In de middag heb je de tijd om te relaxen of je kunt de lokale markt bezoeken. Je slaapt in het gastenverblijf van een nonnenklooster.

 • 10

  naar Labuan Bajo

  image

  In de ochtend maken we een mooie, twee uur durende fietstocht langs kleine dorpen en rijstvelden. Hier liggen de zeldzame spinnenweb rijstvelden. Daarna gaan we op weg naar Labuan Bajo. Dit is een charmant en rommelig stadje, gelegen aan een mooie baai met vele kleine eilanden. Het is één van de weinige islamitische steden van West-Flores en de bescheiden moskee torent uit boven de verzameling houten huisjes die voor een gedeelte in het water staat.

  image

  Ook is het mogelijk om een heerlijke massage te nemen, als je hier niet van houdt, kan je ook genieten van de verrukkelijke kip saté die ze hier langs de kant van de weg verkopen. Het is de ideale plek om even je batterijen op te laden en te genieten van de zonsondergang. We overnachten de komende nacht in een mooi hotel vlakbij de zee.

  Optioneel Massage Labuan Bajo

  image

  Puur Sawadee - Massage Labuan Bajo
  Liefhebbers kunnen zich laten masseren in het bijzondere massagecentrum Yayasan Ayo Mandiri. De masseurs zijn allemaal doof/slechthorend of blind/slechtziend. Handicaps die in de huidige Indonesische maatschappij nog vaak leiden tot afhankelijkheid en afzondering. Het werk in de massagekliniek geeft hen zelfvertrouwen en laat hen meedraaien in de maatschappij. Naast het geven van massages en het runnen van een eigen centrum, leren de masseurs ook hun vak over te dragen aan nieuwe masseurs. De Balinese full body massage duurt 90 minuten waarbij gebruikt wordt gemaakt van aromatherapeutische olie. Vervoer van en naar het hotel is inclusief. Yayasan Ayo Mandiri is nauw verbonden met de stichting Kita Juga (vertaling: 'wij ook!') Voor meer informatie zie Kita Juga.


  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 11

  dag 1 boottocht naar Rinca

  image

  We gaan aan boord van onze traditionele houten boot voor een unieke, ontspannen tocht door een van de mooiste gebieden van Indonesië. De eerste boottocht voert naar Rinca Island waar je heerlijk kunt snorkelen. Op dit eiland gaan we naar het dorpje Kekusang, waar we (afhankelijk van de lesroosters) misschien de school kunnen bezoeken. We overnachten op de boot.

  image

  De boot beschikt over een gemeenschappelijke slaaphut met eenvoudige bedden. De meeste mensen prefereren een slaapplaats op het dek. Slapen op het dek onder de sterrenhemel is een bijzondere ervaring, een duizend-sterren hotel. Er zijn eenvoudige zoetwaterdouches en toiletten aan boord. Het eten tijdens deze dagen is inclusief.

 • 12

  dag 2 boottocht naar Komodo

  image

  Je maakt een mooie ochtendwandeling en geniet van het ruige landschap van dit eiland. Hier leeft de drie meter lange Komodo varaan, die een gewicht van wel 140 kilo kan bereiken. Ook leven hier herten, wilde varkens en waterbuffels, allen een natuurlijke prooi voor de allesverslindende draken. Daarna varen we verder naar het Komodo waar we op de boot overnachten. De varanen komen steeds naar dezelfde plek en je hebt dus vrijwel 100% kans om Komodo varanen te zien. 

 • 13

  dag 3 Komodo / naar Labuan Bajo

  image

  Onder leiding van een lokale gids maken we een wandeling over het eiland Komodo. De varanen komen steeds naar dezelfde plek en je hebt dus vrijwel 100% kans om Komodo varanen te zien. Tijdens de wandeling over het droge eiland kun je zeker hun sporen zien, dus het spoorzoeken kan beginnen. Hierna varen we terug naar Labuan Bajo waar we de laatste nacht op Flores doorbrengen.

 • 14

  binnenlandse vlucht naar Bali

  image

  Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven waar je afscheid neemt van de reisbegeleider. Na de binnenlandse vlucht komen we aan op Bali en kan het relaxen beginnen. We rijden naar Seminyak, gelegen aan de westkust van Bali. Ons hotel heeft een zwembad en ligt aan of dichtbij het strand. In de avond kun je heerlijk saté eten in één van de restaurants waar Seminyak om bekend staat. 

 • 15

  Seminyak / vrije dag

  image

  Gedurende de dagen in Seminyak kun je verschillende optionele excursies maken. Seminyak staat ook bekend om de goede golven om te surfen. Er zijn verschillende surfscholen en in kleine groepen leer je snel om je eerste golven te pakken. Het is een heerlijk gevoel wanneer je na even ploeteren eindelijk kunt blijven staan. 

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In de omgeving van Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht over kleine weggetjes. We fietsen op mountainbikes en fietsen voornamelijk bergafwaarts deels over onverharde routes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 16

  Seminyak / vrije dag

  image

  In Seminyak bevinden zich vele wellness centra, waar je nog meer tot rust komt. Heb je meer zin in iets actiefs? Je kunt vandaag een dagtrip maken waarbij je in één dag een groot deel van Bali kunt ontdekken. De lokale host kan je helpen met het boeken van deze dagtrip.
  image

  Je bezoekt een traditioneel huis, bijzondere tempels en de Tegalalang rijstvelden. Deze rijstvelden zijn één van de meest gefotografeerde landschappen van Bali. Daarnaast bezoeken we het paleis en wonen we een leuke dansvoorstelling bij.  Optioneel Een kijkje in het Balinese boerenleven

  image

  We beginnen in het dorpje Undisan waar we de gids van vandaag ontmoeten. We wandelen door het dorpje waar je kennis maakt met het boerenleven. Aangekomen bij de rijstvelden leren we hoe het land wordt beploegd en hoe rijst wordt geplant en geoogst. Zelf gaan we ook aan de slag en ervaren we het boerenleven. Na hard werken genieten we van een welverdiende lunch en verfrissende kokosnoot midden in de rijstvelden. Na de lunch maken we een mooie wandeltocht door de velden en bezoeken we de Dalem tempel en waterval. Vervolgens staat een bezoek aan de zilver- en goudsmid op het programma. Zij maken sieraden voor Balinese danseressen en bruidsparen. Het laatste bezoek van vandaag is aan een traditioneel Balinees huis waar we aan verschillende activiteiten kunnen deelnemen, zoals het maken van een offer en traditionele muziek. Na deze dag heb je de verschillende kanten van het Balinese leven van dichtbij meegemaakt en leren kennen.  

  Inclusief: transfers, Engelssprekende gids, lunch en donatie aan het dorp.

 • 17

  Seminyak / vrije dag

  image

  Ook vandaag kun je weer genieten van het strand van Seminyak. Daarnaast kun je ervoor kiezen om vandaag een leuke kookcursus te doen. De reisbegeleider kan je helpen dit te regelen.


  Optioneel Balinese kookcursus

  Kookcursus Bali

  Tijdens deze excursie duiken we in de traditionele Balinese keuken. We leren onder andere hoe we kokosolie en traditionele Balinese taart maken. Tijdens de kookcursus maak je kennis met het "oude Bali". Veel ingrediënten die we gebruiken halen we rechtstreeks uit de kruidentuin die bij de keuken hoort. Uiteraard proeven we onze zelfgemaakte en andere Balinese lekkernijen tijdens de lunch.

  Inclusief: transfers, kookworkshop en Balinese lunch.

  Optioneel Excursiepakket Bali

  Je kunt ervoor kiezen om een excursiepakket op Bali te boeken voor de vrije dagen in Seminyak. In het excursiepakket zitten de fietstour Ubud, een kijkje in het boeren dorpsleven en de Balinese kookcursus. Op dag 15 maak je de fietstour, op dag 16 neem je een kijkje in het Balinese boerenleven en op dag 17 volg je de Balinese kookcursus. Het boeken van het excursiepakket is voordeliger dan het boeken van de losse excursies.

 • 18

  Seminyak / vrije dag

  image

  Vandaag is je laatste kans om te genieten van het strand en of zwembad. Je kan in de vele winkels van Seminyak, Kuta of Legian nog je laatste souvenirs kopen. Bij zonsondergang is het gezellig druk op het strand en loopt het strand vol met de plaatselijke bevolking. 

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  Vanaf Bali vliegen we naar Jakarta waar we de internationale vlucht naar Amsterdam nemen.

 • 20

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Indonesië - Flores en Bali Chill & Adventure

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven