< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Perfecte combinatie tussen actief bezig zijn en heerlijk relaxen aan de kust
 • Inclusief wandeltocht in traditioneel Torajaland
 • Heerlijk snorkelen op één van de mooiste snorkelplekken van Bali
 • Inclusief boottocht op het Tempemeer, één van de grootste meren van Indonesië
 • Comfortabele en gezellige hotels, vaak met zwembad
 • Sluit je reis af in een comfortabel hotel dichtbij het prachtige strand van Seminyak
 • Inclusief binnenlandse vlucht van Sulawesi naar Bali
 • Ontdek Makassar per becaktocht (fietstaxi) en bezoek Fort Rotterdam
 • Veel vrije dagen om zelf in te vullen om het prachtige Bali te ontdekken
 • Mogelijkheid tot strandverlenging in Seminyak

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Makassar

  We vliegen via Jakarta naar Makassar. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Makassar

  image

  We overnachten drie nachten in een comfortabel hotel met zwembad. Het hotel ligt vlakbij Losari strand en Fort Rotterdam. In de avond komt de boulevard van Makassar tot leven komt. Het is dé plek om onder het genot van een koud drankje de zonsondergang boven de baai te zien en bij te komen van de lange vlucht.

 • 3

  Makassar / stadstour

  image
  Na het ontbijt kun je Makassar, tegenwoordig Ujung Padang genaamd, uitgebreid verkennen. Het leukste is om een tocht per becak (fietstaxi) te maken door deze chaotische, maar gezellige stad. We bezoeken Fort Rotterdam en de Paotere haven, waar vele traditionele Bugis-schepen worden geladen en gelost. • 4

  naar Sengkang / boottocht Tempe meer

  image

  Na het ontbijt rijden we in minibusjes naar Sengkang. Hier wonen de Bugis. Zij vormen tweederde van de bevolking van Zuid-Sulawesi. Onderweg stoppen we bij het karstgebergte waar we een korte wandeling maken. We lopen naar een prehistorische grot en een verborgen klein meer. Vervolgens gaan we met traditionele prauwen de rivier op zodat we een nog beter zicht krijgen op het gebergte en de kleurrijke omgeving.  

  image

  We rijden verder naar Sengkang, dat aan de oever van het Tempemeer ligt. Na het inchecken in ons hotel maken we ons klaar voor een boottocht op het gigantische meer. In het meer groeit lang gras waar we tussendoor varen. We proberen zoveel mogelijk vogels te spotten en maken kennis met de vissers die hier in drijvende huizen wonen. Wie weet worden we wel uitgenodigd voor een kopje thee. Onderweg naar ons hotel genieten we van een schitterende zonsondergang.

 • 5

  naar Torajaland

  image

  Via het centrale gebergte vervolgen we onze weg naar het land van het Toraja volk. Als we geluk hebben komen we onderweg een Bugis bruiloft tegen. We zullen dan ongetwijfeld uitgenodigd worden om als eregasten de festiviteiten bij te wonen. De Toraja hangen over het algemeen het christelijke geloof aan, vermengd met sterk animistische trekken.

  image

  Zo staan ze vooral bekend om hun uitgebreide en kostbare uitvaartrituelen. Overledenen worden vaak een tijd 'bewaard' (gebalsemd) in of bij het huis van de familie voor ze in speciale grotten worden geplaatst die zich in steile rotswanden bevinden. De doden worden ter bescherming omringd door houten beeldjes, de zogenaamde tautau. Aan het einde van de middag komen we aan in Rantepao, waar we in een comfortabel hotel met zwembad overnachten.

 • 6

  Torajaland / vrije dag

  image

  Wie zin heeft, kan de levendige markt gaan bekijken, waar groente, fruit, kleding en palmwijn in bamboekokers wordt verkocht. Om de zes dagen is er ook een grote markt waarop karbouw (waterbuffel) en babi (varkens) aan de man worden gebracht. Het is mogelijk een facultatieve tocht door de omgeving te maken. Met minibusjes bezoeken we de belangrijkste en mooiste dorpen (Lemo, Londa en Kate Kesu) zodat je een goed beeld krijgt van de bijzondere cultuur en gebruiken van de Toraja.

 • 7

  dag 1 wandeltocht Torajaland

  image

  We beginnen aan onze tweedaagse trekking onder begeleiding van een lokale gids door één van mooiste gebieden van Indonesië. Schitterende sawa's (rijstterrassen) worden afgewisseld met bamboebossen waartussen de traditionele zadeldaken verscholen liggen. De uitzichten over de verschillende valleien zijn adembenemend. Voor de wandeling is een goede basisconditie vereist. We lopen 5-6 uur per dag. Je dient rekening te houden met klimmen en klauteren over rotsen en natte voeten omdat je rivieren oversteekt. De komende nacht slaap je bij mensen thuis.

  Optioneel Achterblijven Rantepao (1 nacht) o.b.v. 1 persoon

  image
  Wil je de tweedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Rantepao en op eigen gelegenheid dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt een jeeptoer maken naar de traditionele dorpen Sa'dan en Pallawa, vraag de lokale gids naar de mogelijkheden. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.

  Optioneel Achterblijven Rantepao (1 nacht)

  image
  Wil je de tweedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Rantepao en op eigen gelegenheid dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt een jeeptoer maken naar de traditionele dorpen Sa'dan en Pallawa, vraag de lokale gids naar de mogelijkheden. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.
 • 8

  dag 2 wandeltocht Torajaland

  image

  Na het ontbijt wandelen we verder over smalle paden en komen we vele panoramische rijstvelden  en traditionele dorpjes tegen. Aan het einde van de middag worden we terug gebracht naar het hotel. In het hotel kun je het stof van je lijf wassen en nagenieten van deze bijzondere tocht.

 • 9

  binnenlandse vlucht naar Bali

  image

  Vandaag is het een lange reisdag, waarbij we vroeg opstaan. Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven van Makassar. Deze rit duurt ongeveer 7-8 uur met tussenstops om de benen te strekken. Ook stoppen we op een unieke spot en zien we de top van de Rantemario, de derde hoogste berg van Indonesië en genieten van het uitzicht bij Buntu Kabobong, ook wel 'Erotic mountain' genaamd. Na de binnenlandse vlucht komen we aan op Bali. We overnachten in een comfortabel hotel in Ubud, een gezellig kunstenaarsdorp. 

 • 10

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een mooie fietstocht maken. Ook als je niet gaat fietsen, is er meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Optioneel Fietstour Ubud (inclusief lunch)

  image

  In Ubud kun je een mooie fietstocht maken. Je wordt met de bus naar de rand van de Batur-vulkaan gebracht. Het uitzicht dat je hier 's morgens vroeg hebt op het kratermeer en Gunung Agung, Bali's hoogste berg, is fantastisch. Daarna volgt de fietstocht bergafwaarts over kleine weggetjes. Er wordt gezorgd voor lunch en er gaat een gids mee die vertelt over het traditionele leven van de Balinees, ver weg van de toeristenstromen. Inbegrepen: transport, fiets, valhelm, gids en lunch (drankjes niet inbegrepen).

  NB Deze excursie kan vanaf 7 jaar geboekt worden.

 • 11

  naar Pemuteran

  image

  Bali is niet een groot eiland, vandaag reizen we naar de meest zuidwestelijke hoek van Bali; Pemuteran. Dit is een klein vissersdorpje en één van de beste snorkellocaties van Bali. Onderweg stoppen we op prachtige plekken om foto's te maken en te lunchen. In Pemuteran verblijven we de komende twee nachten in een mooi hotel dichtbij het strand. Aan het eind van de middag kun je nog even naar het strand of een verfrissende duik in het zwembad nemen.

 • 12

  Pemuteran / vrije dag

  image

  Het is mogelijk om op snorkeltocht te gaan naar Menjangan eiland. We maken een boottocht naar dit marine park waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen met vele gekleurde vissen om je heen! Menjangan staat bekend als één van de mooiste snorkelplekken van Bali. Ga je niet mee snorkelen dan kun je het dorpje verkennen of de warmwaterbronnen van Banjar bezoeken.

 • 13

  naar Legian

  image

  Vandaag rijden we naar onze laatste plek op Bali, we sluiten de reis af aan het strand van Legian, in het zuiden van Bali. Legian heeft een mooi en breed strand waarlangs je heerlijk kunt wandelen. We verblijven drie nachten in een comfortabel boutique hotel met zwembad. Het hotel ligt op een paar minuten lopen van het strand.

  Tijdens het verblijf in Legian is er geen reisbegeleider aanwezig.

 • 14

  Legian / vrije dag

  image

  Vandaag een heerlijke vrije dag om Legian of de omgeving te verkennen. Een aanrader is om surflessen te volgen van de lokale surfscholen die zich op het strand bevinden. Daarnaast zijn er vele sfeervolle restaurantjes. Bij zonsondergang is het gezellig druk op het strand en loopt het strand vol met de plaatselijke bevolking.

 • 15

  Legian / vrije dag

  image

  Ook vandaag kun je nog heerlijk relaxen aan het strand of bij het zwembad. Bij zonsondergang is het gezellig druk op het strand en loopt het strand vol met de plaatselijke bevolking.

 • 16

  vlucht naar Amsterdam

  Vanaf Bali vliegen we naar Jakarta waar we de internationale vlucht naar Amsterdam nemen.

 • 17

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  Verlenging Legian

  Wil je nog wat langer genieten van Bali met haar heerlijke klimaat en bijzondere cultuur dan kun je in hetzelfde hotel verlengen met drie extra nachten. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, transfers en ontbijt.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger.

 • 16

  Legian / vrije dag

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken of op het strand te blijven.

 • 17

  Legian / vrije dag

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken of op het strand te blijven.

 • 18

  Legian / vrije dag

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken of op het strand te blijven.

 • 19

  vlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 20

  aankomst Amsterdam

Rondreis Indonesië - Sulawesi en Bali - Chill & Adventure

Boekbaar vanaf 01-01-2018.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
×
Bedankt, we houden je op de hoogte
Naar boven