< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Yogyakarta

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Yogyakarta

  image

  Na een overstap in Jakarta, vliegen we direct door naar Yogyakarta waar we beginnen met onze prachtige rondreis. Na een korte transfer van vliegveld naar Yogyakarta, kun je bijkomen van de vlucht in ons hotel met zwembad waar we 3 nachten zullen verblijven. Yogyakarta is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid.

 • 3

  Yogyakarta / vrije dag

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle straten. In de stad worden vele oude ambachten uitgeoefend. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. Yogyakarta is het centrum van oud Javaanse kunst zoals batik en het maken van wayangpoppen. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Het is een aanrader om tegen de avond wat rond te slenteren in de gezellige straatjes rondom Jalan Malioboro en een restaurant uit te zoeken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Yogyakarta / bezoek Candirejo en Borobudur

  image

  Vervolgens rijden we naar de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen of een gids inhuren. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is enorm indrukwekkend.  

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 5

  naar Tawangmangu

  image

  We beginnen de dag vroeg met een bezoek aan de Prambanan. De drie hindoeïstische hoofdtempels zijn prachtig gelegen. Via tabak- en suikerrietvelden rijden we verder naar de mysterieuze, erotische Sukuhtempel. Ver beneden je ligt de laagvlakte van Centraal-Java te dampen in het tropenlicht. We maken een mooie, pittige wandeling van ongeveer drie uur door dit ongerepte berggebied naar Tawangmangu. In dit deel van Java zien ze niet veel Europeanen en je zult heel wat bekijks trekken. We slapen in een zeer eenvoudig hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  naar Malang

  image

  Via een steile pas rijden we naar Madiun om van daar uit door Oost-Java te rijden. Aan het eind van de middag arriveren we in de koele stad Malang waar nog veel koloniale gebouwen te bewonderen zijn. Voor Nederlanders is het altijd leuk om in de bekende Toko Oen wat te drinken en de (vergane) glorie van Tempo Doeloe te ondergaan. ’s Avonds is de alun-alun (centrale stadsplein) heel levendig met flanerende mensen en eetstalletjes. We overnachten in een gezellig guesthouse in het centrum van Malang.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 7

  naar Bromo / jeep- en wandeltocht

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze trektocht. 

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Als je geen zin hebt in deze wandeling kun je ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 8

  naar Kalibaru

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte hier is werkelijk adembenemend. Na een stevig ontbijt rijden we in een uur of vijf naar Kalibaru. Ons koloniale hotel hier ligt heel bijzonder, midden tussen kruidnagel- en koffieplantages. Je bent hier één met de natuur. Dit is een heerlijke plek om even bij te komen aan de rand van het zwembad en te genieten van de rust.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 9

  naar Ketapang

  image

  In de morgen hebben we nog tijd om over de plantages te wandelen en te zien hoe de verschillende gewassen verbouwd worden. In de middag volgt een korte rit naar Ketapang, ons uitvalspunt voor de beklimming van de Ijen-vulkaan morgen. Hier verbijven we in een hotel aan het strand met een zwembad. Ketapang ligt nabij het levendige stadje Banyuwangi en het is mogelijk optioneel een tour door de stad te maken per becak

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  naar Lovina / beklimming Ijen

  image

  Voor dag en dauw vertrekken we per jeep naar één van de mooiste vulkanen: de Ijen. In ongeveer vijf kwartier loop je over een steil zand/grind pad naar de kraterrand. Het is niet alleen de natuur, het kratermeer en de vulkaan die deze tocht bijzonder maken, maar het zijn vooral de zwaveldragers die je tegenkomt. Uit de krater worden brokken zwavel gehakt die eerst uit de krater omhoog worden gedragen en vervolgens naar beneden naar een verzamelpunt. Dit is een zware klus en het is ongelofelijk dat de meeste dragers tussen de 70 en 100 kilo sjouwen. 

  image

  Na de wandeling rijden we met de jeep terug naar Ketapang en stappen weer over in de bus. Het is nog maar een heel klein stukje naar de veerboot die ons naar Bali brengt. Aan de Balinese noordkust verblijven we 2 nachten. Het hotel ligt pal aan het strand dat hier overigens uit zwart vulkaanzand bestaat.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Lovina / vrije dag

  image

  Vandaag staat in het teken van zon en strand! Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een optionele excursie naar Pulau Menjangan, dat op twee uur rijden van Lovina ligt. Dit is echt een aanrader: Er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 12

  naar Ubud

  image

  Dwars door de hooglanden dalen we af naar Ubud. In dit kunstenaarsdorp, gelegen tussen de groene sawa's, is veel te doen. Er zijn talloze winkels en galeries waar je souveniers kunt kopen. Er zijn musea met moderne Indonesische schilderkunst. Je kunt 's avonds een dansvoorstelling bijwonen. We slapen drie nachten in een hotel met zwembad.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 13

  Ubud / vrije dag

  image

  Vandaag heb je weer een grote keuze aan activiteiten. In Ubud kun je een kookcursus volgen om je Indonesische kookkunsten te verbeteren. De omgeving van Ubud is interessant met schitterende rijstterrassen waar je mooie wandelingen kan maken. Geniet ook zeker van een heerlijke kop koffie en loop eens over de markt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 14

  Ubud / vrije dag

  image

  In de ochtend staat er een fietstocht door Ubud op de planning, de middag kan je naar eigen wensen inplannen. Er is meer dan genoeg te doen in Ubud. Dit is dé plek om je eens uitgebreid te laten masseren of om eindeloos langs de vele winkels en handwerkplaatsen te lopen. De omgeving is interessant met schitterende rijstterrassen op de flanken van Gunung Agung. Langs de weg vind je overal bontgekleurde processies en tegen de avond nemen de Balinezen massaal een bad in een irrigatiekanaal.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Lunch
 • 15

  naar Candidasa

  image

  Na het ontbijt  rijden we richting Candidasa. Dit vissersplaatsje is gelegen aan een baai aan de oostkust van Bali.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 16

  Candidasa / vrije dag

  image

  Vandaag heb je alle tijd om zelf Candidasa te ontdekken. Er is een rustige lagune waar je lekker op het strand kan relaxen of kan snorkelen. Ook het Taman Ujung waterpaleis is een bezoekje waard. Dit is een van de drie waterpaleizen van de oude koning van Karangasem. Hoewel dit paleis minder bekend is dan Tirtagangga, is het zeker de moeite.

  image

  Voor de kust bij Lovina heb je verschillende snorkelmogelijkheden, maar als je de onderwaterwereld op zijn allermooist wil zien, maak dan een excursie naar Pulau Menjangan. Pulau Menjangan ligt op een uur rijden van Lovina. Dit is echt een aanrader: er zijn hier zo veel vissen dat je het gevoel hebt in een tropisch aquarium te zwemmen!

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  naar Sidemen

  image

  Sidemen ligt hoog in de bergen en is omgeven door de Balinese omgeving van rijstterrassen en kokospalmen. Met de schitterende groene rijstvelden en heuvels heb je een geweldig uitzicht op de vulkaan Gunung Agung! Wat is alles mooi groen hier! In de middag maken we een wandeling door het dorp en langs de rijsterrassen met een lokale gids. De makkelijke wandeling duurt ongeveer twee uur en is goed te doen. Er worden meerdere stops gehouden voor wat uitleg van de gids en om te genieten van de prachtige natuur.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 18

  naar Nusa Lembongan / via Orchid tuin, Tingingan dorp en Sanur

  image

  Vandaag is het tijd om vanuit de rijstvelden van Sidemen naar het Strand op Nusa Lembongan te reizen. Onderweg bezoeken we de Orchid tuin en het Tihingan dorp waar je je gamelan (Indonesisch muziekinstrument) vaardigheden kunt laten zien. Wie kan de gamelan het beste bespelen? Tihingan is een zogenaamd Bali Aga dorp waar de ritueleen van de oorspronkelijke bewoners ban Bali worden uitgevoerd. Vanaf Sanur varen we met de ferry in ongeveer een half uur naar het rustige Nusa Lembongan een eiland voor de kust van zuid Bali met weinig verkeer.


  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 19

  Nusa Lembongan / vrije dag

  image

  Nusa Lembongan heeft verschillende baaien met prachtige stranden. Je kunt er op veel plekken heerlijk zwemmen of snorkelen. Bij het snorkelen is er zelfs een kans om een manta te zien. In het oosten van het eiland zijn mangrovebossen te vinden. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 20

  Nusa Lembongan / vrije dag

  image

  Vandaag nog een heerlijke dag in het teken van zon, zee en strand. Je kan er ook voor kiezen om het nabijgelegen Nusa Penida te bezoeken. Dat ongerepte eiland heeft verschillende prachtige ruige baaien waar de natuur nog vrij spel heeft. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Vandaag nemen we de boot terug naar het vasteland. In de haven staat onze bus te wachten die ons naar de luchthaven brengt.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 22

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Nusa Lembongan

  Verlenging Nusa Lembongan

  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust van Nusa lembongan, dan kun je in hetzelfde hotel verlengen voor twee extra nachten. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, (boot)transfers en ontbijt.


  - Verlenging Nusa Lembongan (obv 1p) 2 dagen v.a. € 170,-
  - Verlenging Nusa Lembongan (obv 2p) 2 dagen v.a. € 100,-

  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 21

  Nusa Lembongan

  Vrij verblijf

 • 22

  Nusa Lembongan

  Vrij verblijf

 • 23

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag nemen we de boot terug naar het vasteland. In de haven staat onze bus te wachten die ons naar de luchthaven brengt.

 • 24

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 22 deelnemers
 • Reis begint in Yogyakarta, meer tijd op Oost-Java, het mooiste deel van Java
 • Actieve rondreis met veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan gebieden met nog weinig toerisme
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Heerlijke stranddagen op Nusa Lembongan, mogelijkheid om te snorkelen
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Indrukwekkende beklimming van de Ijen-vulkaan
 • Originele wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Verblijf in koloniaal hotel op een sfeervolle plantage in Oost-Java
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Java & Bali

Langs vulkanen en rijstvelden

image
22 dagen vanaf € 1.698
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.