< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Het beste van Indonesië in avontuur en comfort
 • Actieve rondreis met veel mogelijkheden om te fietsen en wandelen
 • Spectaculaire jeep-wandeltocht naar de Bromo-vulkaan
 • Overnachtingen in zeer comfortabele hotels, meestal met zwembad
 • Bezoek aan bekende hoogtepunten maar ook aan gebieden met nog weinig toerisme
 • Inclusief bezoek aan Candirejo, een sfeervol Javaans dorp
 • Originele wandelingen door rijstvelden en dorpjes
 • Bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempels
 • Een leuke fietstocht langs de rijstvelden op Lombok
 • Veel vrijheid in het programma zodat je ook tijd hebt om er zelf op uit te trekken
 • Mogelijkheid tot excursie per fietstaxi (becak) door het gezellige Yogyakarta
 • Heerlijke afsluiting in een 4-sterrenhotel aan het strand van Gili Trawangan

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Medan

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Medan

  image

  We komen aan in de dampende tropenstad Medan. Medan is de hoofdstad van Noord-Sumatra. Je ziet de eerste typisch Indonesische vervoersmiddelen, zoals de Becak (fietstaxi), al voorbij razen. In de avond kun je de stad op eigen houtje ontdekken. Aanraders zijn een bezoek aan de Grote Moskee en het paleis van de sultan. Uiteraard mag een bordje Nasi Goreng of saté niet ontbreken. We slapen één nacht in een comfortabel hotel in de stad. 

 • 3

  naar Bukit Lawang

  image

  Na het ontbijt stappen we in de bus en rijden we in ongeveer vier uur door naar Bukit Lawang. Onderweg leer je Sumatra al echt kennen, want er zijn nog al wat hobbels in de weg te voelen. Bukit Lawang is een klein dorp aan de oevers van de Bahorok rivier. We overnachten twee nachten in een sfeervolle eco-lodge, hier kan je bijkomen van de reis. 

 • 4

  Bukit Lawang / vrije dag

  image

  Je kunt vandaag een 2 tot 3 uur durende optionele trekking door Bukit Lawang doen. Tijdens deze jungletocht maak je grote kans op het zien van orang-oetans. Het kan tijdens de wandeling voorkomen dat je over een pad van takken, bladeren en stronken loopt en soms wat moet klimmen. Aan het begin van de middag kom je weer terug bij de lodge. Je kunt een verfrissende duik in de rivier nemen of vanaf je terras de vele junglegeluiden uit het woud in je opnemen. Langs de rivier vind je talloze gezellige restaurantjes waar het 's avonds goed vertoeven is.

 • 5

  naar Berastagi

  image

  Vandaag hebben we een lange reisdag voor de boeg, we rijden door de Karo Hooglanden naar Berastagi. Onderweg zie je het lokale leven aan je voorbij trekken, we passeren plantages en kleine dorpen. De Karo Hooglanden liggen op een vruchtbaar plateau, geflankeerd door verschillende vulkanen. Door het koele klimaat was het een geliefde verblijfplaats voor de Nederlanders in koloniale dagen. 's Avonds moet je hier dan ook echt je trui aantrekken. Na aankomst in Berastagi heb je tijd om de beroemde fruitmarkt te bezoeken. We overnachten in een gezellig hotel met zwembad. 

 • 6

  naar Tobameer

  image

  Na een vroeg ontbijt vertrekken we over een lange, kronkelende weg door de Karo hooglanden. Onderweg stoppen we in het dorp Dokan, waar de Batak Baro stam woont. Hier kunnen we een kijkje nemen binnen in een van de traditionele huizen. Na deze koffiestop vervolgen we onze weg en komen we aan bij de Si-Piso-Piso waterval. 

  image

  Het laatste deel van de weg geeft spectaculaire uitzichten op het Tobameer, het grootste en diepste kratermeer van Zuidoost-Azië. Via haarspeldbochten dalen we de kraterrand in. We schepen in voor de overtocht naar het schiereiland Samosir, waar we aan het eind van de dag aankomen. Ons hotel waar we twee nachten verblijven, is prachtig gelegen aan het meer.

 • 7

  Tobameer / vrije dag

  image

  Samosir, dat wordt omringd door steile bergwanden, is een heerlijke plek om zelf per fiets of wandelend te verkennen. Het eiland wordt bewoond door de Batak Toba. Tot aan het begin van deze eeuw waren ze koppensnellers en kanibalen en ook nu nog kent hun dagelijks leven vele animistische trekjes. Verspreid over het eiland staan 'huisjes voor altijd', waarin de beenderen van overleden familieleden worden bewaard. 's Avonds kun je in één van de kleine restaurants zien en horen waar de Batak in Indonesië beroemd om zijn: hun zangkunst en hun vrolijke natuur.

  Optioneel Optionele boottocht Tobameer

  Optionele boottocht Tobameer

  Vandaag kun je een optionele boottocht op het Tobameer maken. We vertrekken vroeg en bezoeken eerst het dropje Sigapiton. We bezoeken een schooltje en wandelen door het dorpje, waar het boerenleven aan je voorbij gaat. Vervolgens kan de boottocht beginnen en varen we naar de Bingalom waterval, waar je heerlijk kunt zwemmen. Na een verfrissende duik wordt de lunch op de boot geserveerd onder het genot van een muzikale voorstelling. Tijdens de boottocht stop je o.a. bij het indrukwekkende koningsgraf in Tomok en bij Ambarita, waar je de stenen stoelen en tafels ziet waaraan vroeger recht werd gesproken. We keren terug in het hotel, na een relaxte en interessante dag. 

  Lunch en een muzikale voorstelling zijn inbegrepen.

 • 8

  Vlucht naar Jakarta

  image

  We reizen terug naar Medan om daar in het vliegtuig te stappen naar Jakarta, de hoofdstad van Java. Aan het eind van de middag landen we op dit mooie eiland. 

 • 9

  naar Bandung

  image

  In de ochtend doen we een citytour door Jakarta. We brengen tijdens deze tour een bezoek aan Sunda Kelapa, Fatahillah museum en Batavia oude stad. Nederlandse invloeden zijn in de architectuur door de hele stad goed zichtbaar. De oude haven, Sunda Kelapa, speelde een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de stad. Tegenwoordig liggen in deze haven traditionele houten boten. Het Fatahillah museum heeft historische voorwerpen te bezichtiging uit de prehistorische tijd. 

  image

  In de Batavia oude stad staan veel Nederlandse oud-koloniale gebouwen en zelfs grachten met ophaalbruggen. Na al deze indrukwekkende bezienswaardigheden stappen we in de bus en rijden we in ongeveer drie uur naar Bandung. We verblijven twee nachten in een bekend hotel in de stad. Dit hotel heeft een groot zwembad, horecagelegenheden en een spa. 

 • 10

  Bandung / vrije dag

  image

  De drukke stad Bandung wordt omringd door rijstvelden, vulkanen, theeplantages en hot springs. We beginnen vandaag met een wandeling door het historische centrum. De wandeling brengt je langs verschillende hoogtepunten. Je ziet de grote moskee en verschillende musea. Braga street is een van de oudste en bekendste straten van de stad. Hier hebben we pauze en kun je wat drinken op een terras. Na de stop lopen we verder langs de city hall en Church kathedraal. Na deze wandeling kun je zelf de stad verder ontdekken. 

 • 11

  naar Yogyakarta

  image

  We stappen 's ochtends vroeg in de trein en zetten de reis voort richting Yogyakarta. Dit is een vriendelijke, ontspannen stad en je zult meteen merken hoe enthousiast de Indonesiërs reageren op je aanwezigheid. De komende dagen zullen we plekken op Midden- en Oost-Java bezoeken. We verblijven de komende drie nachten in een modern en comfortabel hotel. 

 • 12

  Yogyakarta / bezoek Candirejo + Borobudur

  image

  Vandaag bezoeken we de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Een lange stenen trap leidt naar de vele plateaus, die met grandioze reliëfs versierd zijn. Je kunt hier op eigen gelegenheid ronddwalen. Het uitzicht vanaf het hoogste plateau tussen de stoepa’s is altijd indrukwekkend. Hierna gaan we verder naar Candirejo. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Puur Sawadee - Candirejo

  image

  Vandaag bezoeken we ook Candirejo, een typisch Javaans dorp, op een steenworp afstand van de Borobudur. De vriendelijke bewoners hebben, gesteund door een ontwikkelingsorganisatie, een duurzaam toerismeproject opgericht dat het Javaanse dorpsleven onder de aandacht wil brengen en waarbij de inkomsten ten goede komen aan de lokale bevolking. Het is erg leuk om hier op je gemak rond te kijken en op te gaan in het dagelijkse leven. We maken een fietstocht langs plantages en over schaduwrijke paden. Sawadee biedt jullie een heerlijke traditionele Javaanse lunch aan in Pendopo, een typisch Javaans ontmoetingshuis. Dit ontmoetingshuis is gebouwd door de inkomsten die de lokale bevolking de laatste jaren bij elkaar hebben weten te sparen. Vol trots laten ze dit huis aan jullie zien. Alle inkomsten komen ten goede aan de lokale bevolking. Aan het eind van de dag rijden we weer terug naar ons hotel in Yogya.

  Weetje: Het woord Candirejo is een combinatie van twee Javaanse woorden: Candi en Rejo. Candi betekent tempel, maar het kan ook steen betekenen aangezien Candirejo een behoorlijk stenig gebied is. Het woord Rejo betekent vruchtbaar. Candirejo staat dus voor de stad dat vol met stenen was, maar toch vruchtbaar bleef.

  In veel van onze reizen hebben we een Puur Sawadee project opgenomen. Een Puur Sawadee project heeft op de lange termijn een positieve impact op natuur, lokale economie, culturele interactie en / of bescherming van de bestemming. Puur Sawadee projecten geven reizigers de mogelijkheid om op een unieke manier kennis te maken met een land en tevens een steentje bij te dragen aan positieve ontwikkelingen op de plaats van bestemming.

 • 13

  Yogyakarta / Prambanan

  image

  Je zult tijd te kort komen in Yogyakarta, de sultanstad en het eeuwenoude artistieke centrum van Java. In de ochtend kunnen we een tocht per becak (fietstaxi) maken langs werkplaatsen in de smalle stille straatjes. We bezoeken het Kraton, het paleis van de sultan. In het Kraton zijn vaak wayang- en dansvoorstellingen te zien, begeleid door een gamelan orkest. Daarna is het leuk om per becak een aantal kleinschalige galerieën en handwerkplekken te bezoeken. Fraai bewerkt zilver, leer en textiel zijn er te koop. 

  image

  Yogyakarta is het centrum van oud Javaanse kunst zoals batik en het maken van wayangpoppen. Het maakt de stad bij uitstek geschikt voor het kopen van souvenirs. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Prambanan, een indrukwekkend hindoeïstisch bouwwerk. De drie hoofdtempels zijn schitterend gelegen. We keren daarna weer terug naar ons hotel in Yogya.

 • 14

  naar Malang

  image

  Er staat vandaag een lange reisdag voor de boeg. We rijden van Yogyakarta met onze eigen bus naar Malang. Deze rit duurt zo'n 11 uur. Het is een lange reisdag maar er is genoeg te zien, en natuurlijk maken we meerdere stops onderweg.

  Optioneel treinticket Yogyakarta-Malang

  Optioneel treinticket Yogyakarta-Malang

  In plaats van de rit, van Yogyakarta naar Malang met de bus af te leggen, kun je ervoor kiezen om dit stuk met de trein te reizen. Met de Malioboro Expres leg je, in ongeveer 7-8 uur, een prachtig traject af door het binnenland van Java. Je komt, wanneer je met de trein reist, een paar uur eerder aan in Malang. Het optionele treinticket is inclusief transfers in Yogyakarta en Malang. Grote bagage kun je de de avond van te voren meegeven aan de buschauffeur. Het treinticket is geldig voor een zitplaats in de hoogste klasse die de trein aanbiedt. Houd er rekening mee dat deze klasse niet vergelijkbaar is met klassen zoals we die in Nederland kennen.

  Let op: Het kan voorkomen dat er geen treintickets meer beschikbaar zijn. Indien dit het geval is dan laten we je dit weten.

 • 15

  naar Bromo

  image

  We vertrekken vroeg om de Bromo-vulkaan te bestijgen. In een uur rijden we naar een typisch Oost-Javaans dorp (Tumpang) waar we al jaren te gast zijn. Hier gaan we op koffievisite bij een familie. In dit dorpje wisselen we van vervoermiddel. Onze bus maakt plaats voor stevige open jeeps, waarop we staand een avontuurlijke rit maken door het vulkaanlandschap tussen Bromo en Semeru naar het beginpunt van onze trektocht.

  image

  We dalen af in de grote krater, waar de Bromo in ligt, en lopen in ongeveer drie uur over een grillig zwart gestolde lavazee naar de andere kant van de kraterrand. Als je geen zin hebt in deze wandeling kun je ook een gedeelte met paardjes afleggen of met de jeeps doorrijden. Het hotel is schitterend gelegen op de kraterrand. Als de zon ondergaat boven de krater mag je dat absoluut niet missen.

 • 16

  naar Lombok

  image

  Je kunt 's morgens vroeg opstaan om de zonsopgang op de Bromo mee te maken. Met jeeps kunnen we naar een spectaculair panoramapunt rijden. Het uitzicht op Bromo, Semeru en het Tenggergebergte is hier adembenemend. Na een stevig ontbijt vliegen we van Java naar ons laatste eiland: Lombok. Aan het eind van de middag landen we en worden we per bus naar ons hotel gebracht. Dit hotel ligt aan het strand van Senggigi. Dit is een redelijk toeristisch kustplaats met gezellige restaurants en winkels. We verblijven hier de komende twee nachten. 

 • 17

  Senggigi / fietstocht

  image

  We maken een bijzondere, gemakkelijke fietstocht met een paar korte klimmetjes. We fietsen over smalle wegen en door kleine dorpen, waardoor je een Lombok te zien dat nog maar weinigen kennen. Vaak zijn er mensen aan het werk op de rijstvelden en komen we langs een kleine plaatselijke markt tegen. We maken een korte wandeling door een typisch Sasak dorp waar ze manden vlechten.

 • 18

  naar Tetebatu / bezoek Pringgasela

  image

  We gaan naar Tetebatu, een dorp op de flanken van de Rinjani vulkaan. Onderweg stoppen we in Pringgasela. Hier krijgen we een heerlijke Sasak maaltijd aangeboden bij één van de weefsters thuis. Na de lunch kan je rustig Pringgasela verkennen en kijken hoe op traditionele wijze de mooiste doeken worden geweven. Het is heel leuk om te zien hoe deze songket door de vrouwen voor het huis wordt vervaardigd. We kunnen ook naar Masbagik, waar nog op traditionele wijze keramiek wordt gemaakt.

 • 19

  naar Gili Trawangan

  image

  In de directe omgeving van het hotel kun je prachtig wandelen langs de flanken van de Rinjani. Je loopt langs mooie groene rijstterrassen en traditionele dorpjes. Onderweg kom je enthousiaste kinderen tegen die Engels willen oefenen. Het laatste stuk gaat door het bos, langs watervallen en waar je soms zwarte langoerapen tegenkomt. Vervolgens gaan we naar het havenplaatsje Bangsal, en stappen hier op een lokale boot. 

  image

  Hiermee varen we naar het mooie en rustige Gili Trawangan, dé perfecte afsluiting van onze rondreis. We worden per traditionele paard en wagen naar ons hotel gebracht. De komende drie nachten overnachten we in dit comfortabele hotel, gelegen direct aan het strand! 

 • 20

  Gili Trawangan / vrije dag

  image

  Het koraaleiland is omgeven door mooie palmstranden. Je kunt er heerlijk zwemmen of snorkelen. Bij het snorkelen is er zelfs een kans om zeeschildpadden te zien. Je kunt ook wandelen naar het zoutmeer in het westen van het eiland.

 • 21

  Gili Trawangan / vrije dag

  image

  Vandaag nog een heerlijke dag in het teken van zon, zee en strand. Je kan er ook voor kiezen om één van de andere Gili eilanden gaan verkennen. Met de lokale boot kan je in de ochtend naar Gili Meno of Gili Air gaan en in de namiddag keer je weer terug.

 • 22

  vlucht naar Amsterdam

  image

  Helaas, het zit er alweer op en waarschijnlijk is de tijd voorbij gevlogen! Vandaag maken we ons op om met de bus richting de luchthaven te gaan.

 • 23

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  2-daagse verlenging Gili Trawangan

  verlenging, gili, strand

  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust van Gili Trawangan, dan kun je verlengen voor twee extra nachten. Tijdens deze verlenging verblijf je in het hotel, waar je aan het eind van je rondreis verblijft. De prijs is inclusief hotelovernachtingen, (boot)transfers en ontbijt.


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Vraag je de wijziging later aan, dan zijn de kosten hoger. Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 22

  Gili Trawangan

  Vrij verblijf

 • 23

  Gili Trawangan

  Vrij verblijf

 • 24

  terugvlucht naar Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 25

  aankomst Amsterdam

Rondreis - Het beste van Indonesië

Niet boekbaar

Comfort-Plus
Naar boven
 

Maak kans op Bever cadeaukaart
ter waarde van € 250!

De zomer is ver te zoeken dus kun je vast wel iets gebruiken om je dag zonniger te maken. Wil je kans maken op een Bever cadeaukaart om artikelen aan te schaffen voor je volgende reis?

Door deelname schijf je je in voor de wekelijkse Sawadee nieuwsbrief. Sawadee respecteert jouw privacy en gebruikt hiervoor de richtlijnen vanuit de AVG wetgeving. Bekijk ons privacybeleid.