< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Makassar

  We vliegen via Jakarta naar Makassar. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Makassar

  image

  We overnachten twee nachten in een comfortabel hotel met zwembad. Het hotel ligt vlakbij de boulevard Pantai Losari, die tegen de avond tot leven komt. Het is dé plek om onder het genot van een koud drankje de zonsondergang boven de baai te zien en bij te komen van de lange vlucht.

 • 3

  Makassar / vrije dag

  image

  Na het ontbijt kun je Makassar, tegenwoordig Ujung Padang genaamd, uitgebreid verkennen. Het leukste is om een tocht per becak (fietstaxi) te maken door deze chaotische, maar gezellige stad. We bezoeken Fort Rotterdam en de Paotere haven, waar vele traditionele Bugis-schepen worden geladen en gelost.

 • 4

  naar Sengkang / boottocht Tempe meer

  image

  Na het ontbijt rijden we in minibusjes naar Sengkang. Hier wonen de Bugis. Zij vormen tweederde van de bevolking van Zuid-Sulawesi. Onderweg stoppen we bij het karstgebergte waar we een korte wandeling maken. We lopen naar een prehistorische grot en een verborgen klein meer. Vervolgens gaan we met traditionele prauwen de rivier op zodat we een nog beter zicht krijgen op het gebergte en de kleurrijke omgeving.  

  image

  We rijden verder naar Sengkang, dat aan de oever van het Tempemeer ligt. Na het inchecken in ons hotel maken we ons klaar voor een boottocht op het gigantische meer. In het meer groeit lang gras waar we tussendoor varen. We proberen zoveel mogelijk vogels te spotten en maken kennis met de vissers die hier in drijvende huizen wonen. Wie weet worden we wel uitgenodigd voor een kopje thee. Onderweg naar ons hotel genieten we van een schitterende zonsondergang.

 • 5

  naar Torajaland

  image

  Via het centrale gebergte vervolgen we onze weg naar het land van het Toraja volk. We zien de top van de Rantemario, de derde hoogste berg van Indonesië en genieten van het uitzicht bij Buntu Kabobong, ook wel Erotic mountain genaamd. Als we geluk hebben komen we onderweg een Bugis bruiloft tegen. We zullen dan ongetwijfeld uitgenodigd worden om als eregasten de festiviteiten bij te wonen. De Toraja hangen over het algemeen het christelijke geloof aan, vermengd met sterk animistische trekken.

  image

  Zo staan ze vooral bekend om hun uitgebreide en kostbare uitvaartrituelen. Overledenen worden vaak een tijd 'bewaard' (gebalsemd) in of bij het huis van de familie voor ze in speciale grotten worden geplaatst die zich in steile rotswanden bevinden. De doden worden ter bescherming omringd door houten beeldjes, de zogenaamde tautau. Aan het einde van de middag komen we aan in Rantepao, waar we in een comfortabel hotel met zwembad overnachten.

 • 6

  Torajaland / vrije dag

  image

  Wie zin heeft, kan de levendige markt gaan bekijken, waar groente, fruit, kleding en palmwijn in bamboekokers wordt verkocht. Om de zes dagen is er ook een grote markt waarop karbouw (waterbuffel) en babi (varkens) aan de man worden gebracht. Het is mogelijk een facultatieve tocht door de omgeving te maken. Met minibusjes bezoeken we de belangrijkste en mooiste dorpen (Lemo, Londa en Kate Kesu) zodat je een goed beeld krijgt van de bijzondere cultuur en gebruiken van de Toraja.

 • 7

  dag 1 wandeltocht Torajaland

  image

  We beginnen aan onze driedaagse trekking onder begeleiding van een lokale gids door één van mooiste gebieden van Indonesië. Schitterende sawa's (rijstterrassen) worden afgewisseld met bamboebossen waartussen de traditionele zadeldaken verscholen liggen. De uitzichten over de verschillende valleien zijn adembenemend. Voor de wandeling is een goede basisconditie vereist. We lopen 5-6 uur per dag. Je dient rekening te houden met klimmen en klauteren over rotsen en natte voeten omdat je rivieren oversteekt. De komende twee nachten slaap je bij mensen thuis.

  Optioneel Achterblijven Rantepao (2 nachten)

  image
  Wil je de driedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Rantepao en op eigen gelegenheid dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt een jeeptoer maken naar de traditionele dorpen Sa'dan en Pallawa, vraag de lokale gids naar de mogelijkheden. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.

  Optioneel Achterblijven Rantepao (2 nachten) o.b.v 1 persoon

  image
  Wil je de driedaagse wandeltocht liever niet maken dan kun je ervoor kiezen om achter te blijven in het hotel in Rantepao en op eigen gelegenheid dagwandelingen in de omgeving te maken. Je kunt een jeeptoer maken naar de traditionele dorpen Sa'dan en Pallawa, vraag de lokale gids naar de mogelijkheden. Het ontbijt in het hotel is inbegrepen.
 • 8

  dag 2 wandeltocht Torajaland

  image

  We lopen verder over smalle paden en komen door rustige dorpjes gelegen in een bebost berglandschap. 's Nachts slapen we in een tongkonan (een traditionele woning van de Toraja met zadeldak) op een hooggelegen klif met indrukwekkend uitzicht. Hier maken we kennis met de traditionele levenswijze van de Toraja. Onze meereizende gids/kok bereidt onze maaltijden. Proef zeker ook de tuak (palmwijn) die een belangrijke plaats in het leven van de Toraja in neemt.

 • 9

  dag 3 wandeltocht Torajaland

  image

  Na de laatste wandeling door dit fenomenale landschap komen we in de loop van de dag terug in Rantepao. In het hotel kun je het stof van je lijf wassen en nagenieten van deze bijzondere tocht. Indien de oorspronkelijke route vanwege regenval te glibberig en daardoor te gevaarlijk is, wordt een alternatieve route aangeboden. Je loopt dan in plaats van door de sawa's en rijstvelden meer door de dorpen. De overnachting zal in dezelfde homestays plaatsvinden.

 • 10

  naar Pendolo aan het Poso meer

  image

  We verlaten Torajaland via slingerende bergwegen en dalen af richting de kust. Langs de kant van de weg zien we rijstvelden en plantages waar sagopalm, tabak, cacao en koffie wordt verbouwd. Pendolo is een klein dorp aan de zuidkant van het Poso meer. Hier verblijven we in eenvoudige bungalows aan de oever van het meer. Je kan dus snel het meer in springen voor een verfrissende duik! 

 • 11

  naar Tentena

  image

  We rijden in drie uur naar de noordkant van het meer. Tentena is een klein christelijk stadje met een prettige sfeer. De twee stadsdelen zijn verbonden door een loopbrug. Na aankomst bij ons hotel vertrekken we naar de spectaculaire Saluopa waterval, waar je in het koele water van één van de terrassen kunt poedelen.

 • 12

  naar de Bada vallei

  image

  Na het ontbijt maken we ons klaar voor de avontuurlijke driedaagse tocht door de Bada vallei. Deze vallei staat bekend om zijn mysterieuze megalieten uit de Bronstijd. We reizen in een 4x4 truck over onverharde wegen. Het is een pittige tocht van ongeveer 5 uur, daardoor komen er ook nog maar weinig toeristen in deze vallei. Na aankomst bij ons zeer eenvoudige guesthouse frissen we ons even op. Vervolgens trekken we onze wandelschoenen aan en gaan we op zoek naar Palindo, een grote megaliet die lijkt op een reus van wel 5 meter. De wandeling (+/- 3 uur) gaat via cacaoplantages, rijstvelden en kleine dorpen.

 • 13

  Bada Vallei

  image

  We maken een trekking langs verschillende afgelegen megalieten. Sommige delen doen we per jeep, andere al wandelend. De gids neemt ons mee naar Maturu oftewel de slapende commandant en naar andere megalieten zoals Kalamba en Oba. Ondertussen vertelt hij honderduit over deze prehistorische stenen. We brengen ook een bezoek aan Kampung Tinoe en leren hoe de lokale bevolking kleding maakt uit de bast van bomen. We wandelen vandaag ongeveer 5 uur. In de namiddag keren we terug naar ons guesthouse.

 • 14

  naar Tentena

  image

  Na het ontbijt verlaten we de Bada Vallei en rijden we per jeep via de hobbelige weg weer terug naar Tentena. De rest van de dag kun je zelf invullen, een ontspannen avond zal zeer welkom zijn. We slapen weer in hetzelfde hotel.

 • 15

  naar Ampana

  image

  In ongeveer 5 uur rijden we naar Ampana, een kleine visserplaats in de Togian baai. De tocht biedt mooie uitzichten op de kust en inkijkjes in het tradionele vissersleven. Laat dit slaperige dorpje op je inwerken en pas je aan aan het rustige tempo van de bewoners. Je kan een bezoek brengen aan de lokale markt of een boek lezen. We overnachten in een kleinschalige accommodatie

 • 16

  Eclipse / verder naar de Togian eilanden (Kadidiri Beach)

  image

  Vroeg in de ochtend varen we kort naar Tanjung Api Nationaal Park, de plek waar we de totale zonsverduistering van 2016 zullen mee maken. Dit nationale park staat bekend vanwege de natuurlijke vuren die door aardgassen ontstaan. Tevens is dit nationale park een van de beste plekken waar je de meeste kans hebt om de zonsverduistering helemaal mee te maken. Terwijl we op de zonsverduistering wachten ontbijten we en hoort er ook een gekookte ei bij die van het natuurlijke vuur van het nationale park komt. Natuurlijk kunnen we de eclipse het beste meemaken bij een onbewolkte lucht. De hele eclipse duurt ongeveer 2,5 uur.

  image

  Hierna gaan we met onze eigen boot verder naar de Togian eilanden, waar we aanleggen bij Kadidiri Beach. Deze vulkanische eilandengroep staat pas sinds enkele jaren in de belangstelling. De zeetuinen in de omgeving zijn indrukwekkend en het loont zeer de moeite om te gaan snorkelen of duiken. Er worden hier soms zelfs walvissen gespot! De overtocht duurt een uur of zes. We verblijven in een mooie resort in bungalows aan het strand. Alle maaltijden worden speciaal voor ons bereid en zijn bij de prijs inbegrepen.

 • 17

  Togian eilanden / vrij verblijf

  image

  Twee volle dagen om te genieten van deze heerlijke plek in the middle of nowhere. Uiteraard kunnen er boottochten georganiseerd worden om te gaan snorkelen of duiken. Daarnaast kun je de paalwoningen bezoeken die hier door de Bajo-vissers zijn opgetrokken. Er kan ook gesnorkeld worden voor het strand van het resort dus je kunt hier ook gewoon van de rust genieten.

 • 18

  Togian eilanden / vrij verblijf

  image

  Vandaag nog een volle dag om te genieten van deze prachtige plek.

 • 19

  via Bunta naar Luwuk

  image

  Met onze charterboot varen we naar Bunta, op het vasteland van Sulawesi. Deze tocht duurt ongeveer 4 uur. In de haven van Bunta wachten onze minibusjes ons op en brengen ons naar Luwuk, de grootste stad in de regio. We overnachten in een nieuw hotel met zwembad.

 • 20

  vlucht naar Amsterdam

  Vanaf Luwuk vliegen we naar Jakarta waar we de internationale vlucht naar Amsterdam nemen.

 • 21

  aankomst Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Verlengingspakketten

 • +

  4-daagse verlenging Manado

  Manado


  Wanneer je nog langer wilt genieten van de rust dan kun je je reis met vier dagen verlengen in Manado. Manado is een levendige Indonesische stad waar je grote warenhuizen en zelfs bioscopen vindt! Slenter 's avonds langs de grote boulevard en bestel een heerlijke saté. Je verblijft in het NDC Resort & Spa, dit resort heeft een eigen duikschool waar je verschillende duikcursussen kunt volgen. Tevens kun je een snorkelexcursie boeken naar de Bunaken of een excursie maken naar het Tangkoko Nationaal Park op zoek naar het spookdiertje (Tarsius). Deze optionele excursie is zeker een aanrader.

  Inbegrepen in de verlenging:

  * binnenlandse vlucht van Luwuk naar Manado

  * transfers van/naar het vliegveld van Luwuk en Manado, het hotel

  *drie overnachtingen in het resort, inclusief ontbijt


  Bovenstaande prijzen zijn per persoon. Tijdens de verlenging gaat de reisbegeleider niet mee. Indien je alleen reist is het niet mogelijk het verlengingspakket op indeling te boeken, maar geldt een eenpersoonskamertoeslag (selecteer dan het verlengingspakket gebaseerd op 1 persoon. Aan het boeken van een verlengingspakket zijn extra kosten verbonden. Als je de verlenging direct bij boeking bij ons aanvraagt bedragen deze € 50 per persoon (tot een maximum van € 100 per factuur). Indien er geen vlucht beschikbaar is of enkel tegen meerprijs kan worden geleverd, nemen we telefonisch contact met je op. Je kunt dan zelf beslissen of je hiermee akkoord gaat.

 • 20

  vlucht naar Manado

  Vandaag word je opgehaald en vlieg je naar Manado waar je naar het resort wordt gebracht.

 • 21

  Manado

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken.

 • 22

  Manado

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken.

 • 23

  Manado

  Vrij verblijf. Je kunt er voor kiezen om te gaan snorkelen of duiken.

 • 24

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag word je per auto naar het vliegveld gebracht. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 25

  aankomst Amsterdam


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • UNIEKE KANS! Speciale eclipsreis met kans op zien van complete zonsverduistering
 • Inclusief 3-daagse wandeltocht in traditioneel Torajaland
 • Relaxed einde op de prachtige Togian eilanden (o.b.v. volpension)
 • Neem een verfrissende duik in het grote Posomeer
 • Wandelen in de Badavallei met mysterieuze megalieten
 • Boottocht op het Tempemeer, één van de grootste meren van Indonesië

Rondreis Indonesië - Sulawesi Eclips

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 


Nacht van Sawadee

Speel mee én profiteer vandaag van leuke extra's!

Van 12:00 uur tot 00:00 vieren wij ieder uur dat ergens op aarde de nacht valt. Naast leuke extra's bij het maken van een boeking kun je ieder uur meedoen aan een nieuwe quiz. Speel jij ook mee?!