< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Jakarta (27 december)

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  vlucht Jakarta naar Sorong via Makassar (28 december)

  image

  We vliegen van Jakarta naar Makassar, tegenwoordig Ujung Padang genaamd. Hier worden we naar een hotel gebracht zodat we even op adem kunnen komen. 's Nachts vliegen we door naar Sorong.

 • 3

  aankomst Sorong (29 december)

  image

  We komen aan in de havenstad Sorong, in het westen van Papua, de toegangspoort voor Raja Ampat. Wij rijden naar de haven en gaan aan boord van de Katharina. We varen een zuidelijke koers richting de Misool archipel. Onderweg meren we aan en kunnen we genieten van een verfrissende duik. Aan het einde van de dag dineren we heerlijk op het dek terwijl we de zon onder zien gaan na onze eerste dag op zee.

 • 4

  Misool archipel (30 december)

  image

  Wie wil, kan de zonsopgang bewonderen over de pittoreske eilandengroep van de Misool archipel. Dit zijn kleine eilandjes die door het constante getij van de oceaan helemaal zijn weggevaagd bij de basis. Zowel het landschap boven als onderwater is magnifiek. Je kan er met een zeekajak op uit en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Na een volle dag eilandhoppen zal de Katharina het anker uitgooien in Tomolol Bay.

 • 5

  Baai van Tomohol (31 december)

  image

  Een van de hoogtepunten van Raja Ampat is ongetwijfeld het zwemmen in de mysterieuze koepelvormige grot van Tomohol. Na een vroeg ontbijt varen we naar het hart van de baai waar de grot zich bevindt. De grot zit gedeeltelijk onderwater. Je kan er zwemmen, snorkelen of gewoon ronddobberen terwijl je boven je de reusachtige grot met imposante stalactieten ziet. Na terugkomst op het schip verkennen we het gebied verder. ’s Avonds zal onze boot koers maken in noordelijke richting naar het eiland Batanta.

 • 6

  Batanta (1 januari)

  image

  Er zijn weinig plekken die mooier zijn om het nieuwe jaar te beginnen.Vandaag gaan we aan wal voor een trek door de jungle. We meren aan bij het dorpje Arefi vanwaar onze lokale gidsen ons door de mangrove zullen begeleiden. Na een korte wandeling langs de rivierbedding zullen we aankomen bij de eerste van de twee watervallen waar ook gezwommen kan worden. Voor diegene die fit en avontuurlijk genoeg zijn, wacht er een tweede grotere waterval verder de berg op. Nadat we de jungle hebben verlaten zullen we aankomen bij een prachtige spot waar gezwommen en gesnorkeld kan worden.


 • 7

  Waigeo (2 januari)

  image

  We worden wakker in het zuiden van Mayalibit Bay, een reusachtige baai in het hart van Waigeo, het grootste eiland van Raja Ampat. De baai splijt het eiland bijna in tweeën en is enkel bereikbaar via een smal fjordachtig kanaal. Na een heerlijk ontbijt gaan we in kleine boten naar het dorp waar een lokale gids ons zal begeleiden door de grotten in de regio. Mits begaanbaar, zullen we twee imposante en totaal verschillende karstgrotten bezoeken.

  image

  Na de lunch kan er gezwommen en gesnorkeld worden. Vervolgens gaan we naar het dorp Sapokren in het zuidwesten van Waigeo. Hier ontmoeten we een lokale vertegenwoordiger van een organisatie die ons inzicht zal geven in het problematiek van illegale houtkap en de ontwikkeling van de lokale gemeenschap om deze houtkap tegen te gaan.

 • 8

  op zoek naar de paradijsvogel (3 januari)

  image

  Vandaag treden we in de voetstappen van de wereldberoemde naturalist Alfred Russel Wallace. We gaan op zoek naar de prachtige paradijsvogel. Als we geluk hebben, zullen we, terwijl de zon opkomt, deze zeldzame vogel kunnen bewonderen met zijn unieke paringsdans. Of we de vogel zien of niet, de tocht zal zeker de moeite waard zijn. Hierna maken wij ons op voor de tocht door de straat van Dampier, waar de mooiste riffen van Raja Ampat zich bevinden. Met een beetje geluk kunnen we snorkelen met walvishaaien.

 • 9

  Waigeo (4 januari)

  image

  Nog een dag vol avontuur bij de kronkelende westkust van Waigeo. ’s Ochtends beginnen we met het ontdekken van Wofoh, drie prachtige eilanden die via ongerepte koraalriffen aan elkaar zijn verbonden. Je kan hier heerlijk snorkelen, kajakken of relaxen op het strand. In de middag varen we naar Cendanda Pearl Farm, één van de grootste producenten van hoge kwaliteit zoutwaterparels. Wij krijgen hier een rondleiding. ’s Avonds passeren wij de evenaar op weg naar de Wayag eilandengroep.

 • 10

  Wayag eilanden (5 januari)

  image

  Er zijn maar weinig plekken in Indonesië die zo mooi zijn als de eilandengroep Wayag. De pracht en praal van de karstformaties zijn ongelooflijk mooi en dan heb je ook nog de adembenemend kleurrijke en levendige onderwaterwereld. Deze eilanden zijn heel divers met allerlei inhammen, kleine doorgangen, grotten en niet te vergeten prachtige stranden. Hier zullen wij de nacht doorbrengen.

 • 11

  Wayag eilanden (6 januari)

  image

  De Wayag eilanden zijn het beste wat Raja Ampat te bieden heeft en om deze reden zullen wij deze ochtend nog in het gebied blijven. We varen door de doolhof van eilanden en we stoppen uiteraard om te zwemmen en snorkelen. In de middag zullen wij terug naar het zuidelijk halfrond varen op weg naar het vasteland van West Papua.

 • 12

  naar Sorong (7 januari)

  image

  Na een korte stop voor een laatste duik en wat versnaperingen op een van de nabijgelegen eilanden zullen wij rond het middaguur aankomen in de haven van Sorong. Hier zeggen wij de Katharina en haar bemanning vaarwel. Wij gaan van boord en worden naar je hotel in Sorong gebracht.

 • 13

  Sorong / vlucht naar Amsterdam (8 januari)

  We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam

 • 14

  aankomst Amsterdam (9 januari)

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 12 deelnemers
 • Voor slechts € 5498,- heb je een exclusieve cruise in Raja Ampat
 • Comfortabele overnachtingen op de Katharina; een traditioneel Indonesische Phinisi
 • Begeleiding van een zeer ervaren crew en een Nederlandse reisbegeleidster
 • Let op: er zijn maar 12 plaatsen beschikbaar, dus vol = vol!
 • Alle maaltijden inclusief
 • Alle excursies (snorkelen, kajakken, wandelen) zijn inclusief
 • 9-daags all-in verblijf op een 4* schip

Rondreis Indonesië - West-Papua

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.