< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Erik de Preter Reisbegeleider wereldwijd

Zoals vele mensen was ik een beetje gefrustreerd dat er nooit tijd en geld genoeg was om al die landen te bezoeken die nog op mijn lijstje stonden. Dus wat denk je? Inderdaad, ik werd reisleider bij Sawadee. In eerste instantie was het plan om enkele jaren al werkend de wereld te verkennen. Enkele jaren werden vele jaren, en ondertussen ben ik al meer dan 10 jaar voor Sawadee op pad. Ik houd van afwisseling en voel me op verschillende continenten thuis. Na jarenlang door Afrika gereisd te hebben, ben ik de laatste jaren ook vaak actief in Azië, met name in Japan en op de zijderoute, en in alle landen tussen Colombia en Mexico. En er is nog zoveel meer te ontdekken in de wereld!

Zeg konichiwa tegen Japan

Voor een antropologiestudent als ik, is Japan natuurlijk een zeer interessant land. Een land met een heel bijzondere cultuur, tegelijkertijd traditioneel en dynamisch. Voor mijn afstudeer scriptie ben ik dan ook twee jaar intensief bezig geweest met het bestuderen van de Japanse jongerencultuur. Helaas had ik tijdens mijn onderzoek nooit de kans om Japan ook te bezoeken. Dus toen Sawadee begon met reizen naar Japan te organiseren heb ik mij direct kandidaat gesteld. Sindsdien begeleid ik elk jaar een aantal van onze reizen naar het land van de rijzende zon. Ik wilde het moderne Japan wel is in levende lijve meemaken. En Japan heeft mij niet teleurgesteld. Ik heb het nog steeds ontzettend naar mijn zin in de drukke jongerenbuurten van Tokyo. Gothic lolita`s in Harajuku, computernerds in Akihabara en gebruinde Japanse tieners met enorme Brigit Bardot kapsels in Shibuya. Elk stukje stad heeft zijn herkenbare publiek.

Tijdens mijn eerste reis kwam ik ook in contact met een heel ander Japan. Het Japan van tempels, parken en kersenbloesems. Ik kwam vooral voor de gekte van Japan, maar meer nog was ik onder de indruk van zijn schoonheid, de rust die uitgaat van Japanse tuinen, het evenwicht tussen tempel en omgeving in Kamakura en de 1000 tempels in Kyoto die allen hun eigen uitstraling hebben. En ondanks het feit dat Japan staat niet direct bekend staat als een bestemming voor natuurliefhebbers is de natuur toch zeker 1 van de redenen waarom ik naar Japan blijf terugkeren.

Het is bovendien een makkelijk land om een tijdje door te brengen. Alles is altijd perfect geregeld. Het eten is er overheerlijk. En de mensen zijn supervriendelijk.
Bovendien houden ze wel van een beetje gezelligheid, en ik ook. Als het kersenbloesemseizoen eenmaal is aangebroken is er geen boom meer over te vinden waaronder niet gepicknickt wordt.

Rondreis Japan Hoogtepunten

Zeg konichiwa tegen Japan

image
14 dagen vanaf € 2.398
Naar boven
 

Inspiratiedag 11 maart

  • Kom 11 maart naar Theater Kikker in Utrecht
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Laat je inspireren voor je volgende bestemming
  • Reispresentaties van Peru tot aan Ethiopië
  • Bereid je goed voor op de reis bij het Reishoekje

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.