< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 24 deelnemers
 • Een ontspannen manier om de hoogtepunten van Japan te beleven
 • De meest complete reis om de mooiste hoogtepunten van Japan te beleven
 • Inclusief Rail Pass van maar liefst 14 dagen (t.w.v. € 365,-)! (2018)
 • Drie volle vrije dagen in de prachtige steden Kyoto en Tokyo
 • Voor de vertrekken in 2019 is een 7 daagse Railpass inbegrepen t.w.v. €225
 • Veel individuele vrijheid
 • Bijzondere overnachting in een minshuku (herberg)
 • Reizen per supersnelle, comfortabele treinen
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

! Voor deze reis zijn er meerdere reisroutes. Onder Data & Prijzen vind je welke route wanneer gevolgd wordt. Maak hieronder je keuze.

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Osaka

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Osaka, naar Hiroshima

  image

  Direct na aankomst sporen we met de snelle Shinkansen in ongeveer twee uur naar Hiroshima, de stad die in 1945 door een Amerikaanse atoombom werd verwoest. Een must is een bezoek aan het atoombommuseum, het Peace Memorial Park en de Dome, één van de gebouwen die bij de val van de bom overeind bleef. Ze zullen je niet onberoerd laten. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 3

  Hiroshima / vrije dag

  image

  Op de eerste vrije dag in Hiroshima kun je bijvoorbeeld een uitstapje maken naar Miya-jima, een klein eilandje voor de kust van Hiroshima. Je kunt hier zelf in een uurtje per trein en veerboot naartoe, de Rail Pass is ook hier geldig. Op Miyajima staat de bijzondere Utsukushima Shrine en de beroemde rode “drijvende poort” die de scheiding tussen de stoffelijke wereld van de mensheid en het spirituele domein van de goden symboliseert.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 4

  Hiroshima / vrije dag

  image

  Op de tweede dag in Hiroshoma kun je per trein naar Okayama of Kurashiki gaan. Op nog geen 45 minuten van Hiroshima kun je in Okayama de beroemde Kraken-tuin bezoeken, een van de mooiste drie tuinen van Japan. Veertig minuten verder in Kurashiki kun je fietsen huren en een tocht van een paar uur over het platteland maken. Kurashiki zelf is ook meer dan de moeite waard. De eeuwenoude kanalen en tot restaurants en musea omgetoverde pakhuizen maken Kurashiki een gezellig stadje.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 5

  naar Kyoto

  image

  Vandaag reizen we weer per shinkansen naar het oosten, naar de voormalige hoofdstad van Japan: Kyoto. Het futuristische station van Kyoto is geheel van glas en staal gemaakt. Vanaf de brug die over de hoofdhal zweeft, heb je een geweldig uitzicht. We slapen de komende vier nachten in een comfortabel hotel. Kyoto is sinds zo’n 1000 jaar de culturele hoofdstad van Japan. Het was eeuwenlang de zetel van de keizerlijke macht.

  image

  De stad herbergt daarom veel paleizen, een kasteel en een overvloed aan Boeddhistische en Shinto-tempels, vaak met prachtige (zen) tuinen. Voor een bezoek aan de tempels zul je, gezien de hoeveelheid, een keuze moeten maken. De meeste en mooiste liggen aan de rand van Kyoto, in bomenrijke gebieden. Heel fraai is het kleine Kinkaku-ji met gouden dak. De Ryoan-ji heeft een beroemde zen tuin met rotsen in het zand.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 6

  Kyoto / vrije dag

  image

  Ook vanuit Kyoto kun je een aantal verschillende uitstapjes maken. Je kunt bijvoorbeeld naar Nara gaan, de bakermat van de Japanse cultuur. Een bezoek aan Nara is goed te combineren met een bezoek aan Fushimi Inari-taisha, waar duizenden rode torii’s staan. 

 • 7

  Kyoto / vrije dag

  image

  In Gion, de oude uitgaanswijk van Kyoto, heb je grote kans om een geisha tegen te komen. Prachtig opgemaakt en gekleed in traditionele zijden gewaden gaan geisha's rond zes uur 's avonds naar hun werk. Deze hoog gerespecteerde dames hebben een jarenlange opleiding gevolgd met o.a. dans en zang, waarmee ze welgestelde mannen tijdens een hapje en een drankje vermaken. Het eten is in Kyoto het meest geraffineerd. Neem dus zeker de tijd om uit eten te gaan.

 • 8

  Kyoto / vrije dag

  image

  Vanuit Kyoto is het mogelijk om een bezoek aan het bijzondere kasteel in Himeji te brengen. Dit is het grootste en mooiste Samurai kasteel van Japan. Wie liever in Kyoto blijft, kan bijvoorbeeld de lange, overdekte markt en de verschillende warenhuizen bezoeken. Je kijkt je ogen uit bij alle schitterende verpakkingen en al het fantastische eten.

 • 9

  via Magome naar Tsumago

  image

  ’s Ochtends brengen trein en bus ons in ongeveer drie uur naar Magome. Vanaf hier kun je een wandeling van ongeveer drie uur maken. Deze loopt van Magome naar Tsumago, beide stops aan de oude postroute. De wandeling voert door een typisch Japans landschap van heuvels en riviertjes. Het eindpunt van de wandeling, Tsumago, is een plaats uit de Edo-periode. Het dorp ligt in de Kiso vallei aan de oude postroute van Tokyo naar Kyoto, de Kyu- Nakasendo genaamd. Het dorpje wordt drukbezocht door Japanners die op zoek zijn naar hun cultureel erfgoed en zich vergapen aan de oude herbergen en winkeltjes. Tsumago bestaat uit louter traditionele houten huizen geflankeerd door minituintjes compleet met bonsai en grind. Vanuit Kyoto wordt je grote bagage doorgestuurd naar Tokyo en neem je in een dagrugzakje spullen mee voor de nacht in Tsumago.

  image

  In Otsumago wordt de groep verdeeld en slaap je in een minshuku (een traditionele Japanse herberg). Otsumago ligt op zo een 30 minuten lopen vanaf Tsumago. Je slaapt hier op tatami (gevlochten matten) en een futon (Japans bed). Deze accommodatie wordt gerund door een Japanse familie en geeft je een exclusief kijkje in het echte Japanse leven. De minshuku’s hebben een gezamenlijke, echt Japanse badgelegenheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 10

  naar Tokyo via Matsumoto

  image

  Vandaag treinen we in ongeveer zes uur naar Tokyo. Onderweg stappen we uit in Matsumoto, waar je het imposante kasteel kunt bezoeken. Daarna gaan we naar de grootste metropool van Japan en tevens de hoofdstad, Tokyo. Deze wereldstad zorgt voor een spetterend einde van je reis. Je kunt Tokyo het beste per metro verkennen. Deze enorme stad heeft voor iedereen wel iets te bieden en je hebt voldoende tijd om de stad te ontdekken. We slapen de komende vier nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 11

  Tokyo / vrije dag

  image

  Met de Yamanote ringlijn kun je de belangrijkste stadscentra opzoeken. Bezoek het meer traditionele Japan in Ueno, de wolkenkrabbers in Shinjuku of de Japanse trendsetters en fashionista's  bij Takeshita Dori. Het is hier leuk om zoveel verschillende aparte kleding en kapsels tegen te komen.

 • 12

  Tokyo / vrije dag

  image

  Op je vrije dag kan je met je Rail Pass treinen naar Nikko. Nikko ligt op 150 km ten noorden van Tokyo en kan je in ongeveer drie uur bereiken. De natuur is hier prachtig. Je wandelt tussen de cederbomen van de ene naar de andere grote tempel. Een ander uitstapje dat zeker aan te raden is, is Kamakura. Dit ligt ten zuiden van Tokyo en ligt op ongeveer 1,5uur reizen met de trein. Wandel van tempel naar tempel, omringd door een bosrijk gebied.

 • 13

  Tokyo / vrije dag

  image

  Wil je een geweldig uitzicht over de stad? Ga dan naar het Metropolitan Government Building, het stadhuis van Tokyo. Op de 45e verdieping van dit gebouw bevindt zich een observatorium, vanaf hier kun je op heldere dagen zelfs Mount Fuji in de verte zien liggen. 's Avonds Sushi eten? Met stokjes eten is voor jou inmiddels geen probleem meer. Geniet de laatste dag van de extremen die Tokyo te bieden heeft.

 • 14

  vlucht Tokyo - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Japan Hoogtepunten

Zeg konichiwa tegen Japan

image
14 dagen vanaf € 2.598
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs: 

 • 30 september bij Pied a Terre, Amsterdam
 • 13 oktober bij theater Odeon, Zwolle 

Of zien we je tijdens ons grote Reisevent in Utrecht op 25 november?

Meld je gratis & vrijblijvend aan.