< Terug naar resultaten

Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Railpass van maar liefst 21 dagen inclusief (t.w.v. ± € 495,-)!
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis
 • Bijzondere overnachtingen in een tempel, ryokan (pension) en een minshuku (herberg)
 • Reizen per supersnelle, comfortabele treinen
 • Kennismaking met de verschillende gezichten van Japan
 • Wandeling over Nagasendoweg tussen Tsumago en Magome
 • Mogelijkheden om mooie wandelingen en een bijzondere fietstocht te maken
 • In de zomer vertrek voor families met kinderen vanaf 16 jaar

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tokio

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Tokio / vrije dag

  image

  Vandaag komen we aan in de grootste metropool van Japan en tevens de hoofdstad, Tokio. Deze wereldstad zorgt voor een spetterend begin van je reis. Het openbaar vervoer in Japan is heel goed geregeld. We hebben er daarom voor gekozen om met de trein te reizen. De komende vier nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

  image

  Met de metrolijn Yamanote kun je de belangrijkste bezienswaardigheden opzoeken. Bezoek het meer traditionele Japan in de stadsdelen Asakusa en Ueno. De wolkenkrabbers vind je in de wijk Shinjuku en de Japanse punkers en gothics op de Harajuku brug bij het Yoyogipark. Deze enorme stad heeft voor iedereen wel iets te bieden en je hebt voldoende tijd om deze stad te ontdekken.

 • 3

  Tokio / vrije dag

  image

  Het is ook leuk om naar het luxere stadsdeel Ginza te gaan. Hier vind je de allerlaatste technische snufjes en terrasjes waarvandaan je trendy jeugd kunt gadeslaan. Ook is het dé plek om automodellen te zien die je in Europa nog niet ziet. Wil je een geweldig uitzicht over de stad? Ga dan naar het Metropolitan Government Building, het stadhuis van Tokio.

 • 4

  Tokio / vrije dag

  image

  Zowel in Tokio als daarbuiten kun je vele bekende en minder bekende plekken bezoeken. Voor al deze extra uitstapjes geldt dat je de 21-daagse Rail Pass kunt gebruiken. Voor het treinvervoer hoef je dus niets extra’s te betalen. Reis bijvoorbeeld naar Nikko, Nikko ligt op 150 km ten noorden van Tokio en kan je met de trein in ongeveer 3 uur bereiken. Nikko staat op de UNESCO lijst en er staat een belangrijk mausoleum van de Tokugawa shoguns.

  image

  De natuur is hier prachtig, je wandelt tussen de cederbomen van de ene naar de andere prachtige tempel. Een ander uitstapje dat ook aan te raden is, is naar Kamakura. Dit ligt ten zuiden van Tokio en ligt op ongeveer 1,5 uur reizen met de trein. Ook hier kun je mooie wandelingen maken door bosrijk gebied en de beroemde grote boeddha bekijken.

 • 5

  Tokio / vrije dag

  image

  Wil je een bijzonder Japans ontbijt? Ga dan naar de centrale vismarkt in het stadsdeel Tsukiji. Dit is de grootste vismarkt ter wereld en een bezoek hieraan is een leuke belevenis. Op de markt zie je verschillende vissoorten die je waarschijnlijk nog nooit eerder gezien hebt. Een goede voorbereiding op de rest van je reis is een bezoek aan het Nationaal Museum met de grootste collectie Japanse kunst.

 • 6

  naar Yudanaka

  image

  Met de trein reizen we in ongeveer drie uur naar Yudanaka. Yudanaka ligt in het berggebied Nagano. In de middag kun je kennismaken met een Japanse onsen, een bad gevuld met water uit een warmwaterbron. Deze onsen bevinden zich in de omgeving van onze accommodatie. We overnachten de komende twee nachten in een ryokan, een traditioneel Japans pension.

 • 7

  Yudanaka / vrije dag

  image

  Vandaag kun je van de mooie omgeving van Yudanaka genieten. In het Joshinetsu Kogen nationaal park leven niet alleen de beroemde makaken, maar ook vossen, herten en de met uitsterven bedreigde Aziatische zwarte beer. Met de zwarte beer zal je vandaag niet oog in oog komen te staan, maar met de makaken wel. Het is leuk om ze van dichtbij te zien. Deze apen maken gebruik van de warme onsen, waarin zij zich wassen, laten vlooien en lekker relaxen.

  image

  Dit is de enige plek ter wereld waar apen zich verwarmen in onsen. De apen hebben blijkbaar ook ontdekt dat het nemen van een warm bad zeer ontspannend kan zijn.

 • 8

  naar Tsumago

  image

  We rijden per trein in ongeveer vier uur door de bergen, langs een rivier met dorpen en stroomversnellingen naar Tsumago. Een plaats uit de Edo-periode. Het dorp ligt in de Kiso vallei aan de oude postroute van Tokio naar Kyoto, de Kyu- Nakasendo genaamd. Het dorpje wordt drukbezocht door Japanners die op zoek zijn naar hun cultureel erfgoed en zich vergapen aan de oude herbergen en winkeltjes. Tsumago bestaat uit louter traditionele houten huizen geflankeerd door minituintjes compleet met bonsai en grind.

  image

  In Otsumago wordt de groep verdeeld en slaap je in een minshuku (een traditionele Japanse herberg). Otsumago ligt op zo een 30 minuten lopen vanaf Tsumago. Je slaapt hier op tatami (gevlochten matten) en een futon (Japans bed). Deze accommodatie wordt gerund door een Japanse familie en geeft je een exclusief kijkje in het echte Japanse leven. De minshuku’s hebben een gezamenlijke, echt Japanse badgelegenheid.

 • 9

  via Magome naar Kyoto

  image

  In de ochtend kun je een wandeling van ongeveer drie uur maken. Deze loopt van Tsumago naar Magome, beide stops aan de oude postroute. De wandeling voert door een typisch Japans landschap van heuvels en riviertjes. In de middag brengt de bus en trein ons in ongeveer drie uur naar Kyoto. Het futuristische station van Kyoto is geheel van glas en staal gemaakt. We slapen de komende vijf nachten in een comfortabel hotel.

 • 10

  Kyoto / vrije dag

  image

  Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Kyoto biedt een overvloed aan fraaie Boeddhistische en Shinto-tempels aan. Voor een bezoek aan de tempels zul je, gezien de hoeveelheid, een keuze moeten maken. De meeste en mooiste liggen aan de rand van Kyoto, in bomenrijke gebieden. Heel fraai is het kleine Kinkaku-ji met gouden dak, dat weerspiegelt in de vijver. De Ryoan-ji heeft een beroemde zen-tuin met rotsen in het zand.

 • 11

  Kyoto / vrije dag

  image

  In Gion, de oude uitgaanswijk van Kyoto, heb je grote kans om een geisha tegen te komen. Prachtig opgemaakt en gekleed in traditionele zijden gewaden gaan geisha's rond zes uur naar hun werk. Deze hoog gerespecteerde dames hebben een jarenlange opleiding gevolgd met o.a. dans en zang. Vind je het leuk om iets traditioneel te doen? Dan kun je een theeceremonie meemaken of een kookcursus volgen.

 • 12

  Kyoto / vrije dag

  image

  Ook vanuit Kyoto kun je een aantal uitstapjes maken. Voor deze uitstapjes geldt dat je de 21-daagse Rail Pass kunt gebruiken die inclusief de reissom is. Vanuit Kyoto kun je bijvoorbeeld naar Nara gaan, de bakermat van de Japanse cultuur. Een bezoek aan Nara is goed te combineren met een bezoek aan Fushimi Inari-taisha, waar duizenden rode torii’s staan.

 • 13

  Kyoto / vrije dag

  image

  Wil je deze dagen liever de natuur in? Dan kan je een mooie boottocht op de Hozu rivier maken, deze ligt op zo een 12 km van Kyoto. De vrije dagen geven je genoeg tijd om je smaakpapillen te laten genieten van het gevarieerde Japanse eten. Het eten is in Kyoto het meest geraffineerd. Neem dus zeker de tijd om uit eten te gaan.

 • 14

  naar Mount Koya

  image

  Via privéspoorlijnen en een kabelbaan bereiken we na vijf uur Mount Koya. Op de berg vind je de grootste en meest mystieke begraafplaats van Japan. Het aantal graven lijkt ontelbaar en zijn vanwege het invallende licht door de bomen zeer fotogeniek. Koya-san telt niet minder dan 120 tempels en we slapen dan ook in het gastenverblijf van één van deze tempels. Ook eten we mee met de traditioneel-vegetarische, maaltijden.

 • 15

  naar Hiroshima

  image

  Vandaag dalen we met de kabelbaan weer naar beneden af. Vervolgens pakken we de snelle Shinkansen naar Hiroshima, in totaal duurt de rit zo een vijf uur. Hiroshima, in 1945 door een Amerikaanse atoombom verwoest, is weer opgebouwd naar westers model. Een must is een bezoek aan het atoombom museum en de Dome, één van de gebouwen die bij de val van de bom overeind bleef. Ze zullen je niet onberoerd laten. We overnachten de komende drie nachten in een comfortabel hotel.

 • 16

  Hiroshima / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een uitstap maken naar het eiland Miyajima, een klein eilandje voor de kust van Hiroshima. Je kunt hier zelf in een uurtje per trein en veerboot naartoe, de Rail Pass is wederom ook hier geldig. Op Miyajima staat de bijzondere Utsukushima Shrine en de beroemde rode “drijvende poort” die de scheiding tussen de stoffelijke wereld van de mensheid en het spirituele domein van de goden symboliseert.

 • 17

  Hiroshima / vrije dag

  image

  Vanuit Hirsoshima is het eenvoudig om met de Rail Pass naar omliggende plaatsen te reizen. Neem bijvoorbeeld de trein naar Kurashiki. Kurashiki heeft een mooi middeleeuws centrum met gerestaureerde huizen en smalle kanaaltjes. Over de nabijgelegen Kibivlakte kun je ook een fietstocht maken. Ga ja ´s avonds uit eten in Hiroshima? Probeer dan de streekspecialiteit Okonomiyaki: een gevulde pannenkoek.

 • 18

  naar Kumamoto

  image

  Vandaag brengt de trein ons in ongeveer twee uur naar Kumamoto. De bekendste bezienswaardigheid in Kumamoto is het grote Kumamoto kasteel. Het kasteel wordt als één van de belangrijkste kastelen van Japan gezien. Binnen de muren van het kasteel is het oude houten verblijf van de voormalige Daimyo te zien en een schitterende Japanse tuin. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel.

  Reizen in 2016: Door de aardbeving vlakbij Kumamoto op het eiland Kyushu vervalt het bezoek aan Kumamoto voor de reizen in 2016. Als alternatief programma bieden wij een bezoek aan Okayama of Takamatsu aan. Meer informatie hierover vind je bij “Laatste nieuws”. De overige reisdagen blijven ongewijzigd. Voor de reizen in 2017 is het de bedoeling om Kumamoto weer op te nemen in het programma.

 • 19

  Kumamoto / vrije dag

  image

  Je kan vandaag een bezoek brengen aan Kagoshima. Door het milde klimaat, is het hier goed vertoeven. In Kagoshima kan je heerlijk wandelen, loop zeker naar het Shiroyama Park voor een geweldig uitzicht over de stad en de Sakurajima vulkaan. Met een ferry kun je ook naar het schiereiland waar de nog werkende Sakurajima vulkaan ligt. Naast wandelroutes over lava velden van 100 jaar oud zijn er ook voet onsen. Laat je voeten ontspannen en geniet van het uitzicht op de vulkaan.

 • 20

  naar Nagasaki

  image

  Vandaag reizen we in ongeveer vier uur naar Nagasaki. Sla het indrukwekkende Peace Memorial en het atoom museum niet over. Nagasaki is over verschillende heuvels gebouwd, rond de haven. Op het lange terras, met uitzicht over de haven, kun je heerlijk eten. De lokale specialiteit Shippoku is een aanrader, maar je kunt ook ‘gewoon’ sushi eten. De komende twee nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 21

  Nagasaki / vrije dag

  image

  Wil je even de stad uit? Neem dan de trein naar het themapark Huis ten Bosch. Hier zijn levensechte hoogtepunten uit Nederland nagebouwd. Een Madurodam in het groot, gezien door de ogen van Japanners. Het is heel interessant om te zien hoe de Japanners “bij ons” vakantie vieren en ons zo een gezonde lachspiegel voorhouden. Of breng een bezoek aan het verlaten ‘James Bond’ eiland Hashima.

 • 22

  naar Osaka

  image

  We treinen in ongeveer zes uur van Nagasaki naar Osaka. Osaka is een kosmopolitische stad, vooral bekend vanwege de bijzondere architectuur en het bruisende nachtleven. De laatste drie nachten in Japan overnachten we wederom in een comfortabele accommodatie.

 • 23

  Osaka / bezoek kasteel Himeji en vrije dag

  image

  Vanuit Osaka is het mogelijk om een bezoek aan het bijzondere kasteel in Himeji te brengen. Dit is het grootste en mooiste Samurai kasteel van Japan. Het grootste aquarium van de wereld is in Osaka te vinden. Met zijn gigantische walvishaaien en spectaculaire kwallensoorten zeker een bezoek waard. 

 • 24

  Osaka / vrije dag

  image

  De laatste dag is perfect om wat souvenirs uit te zoeken voor thuis. Eén van de vele supermoderne winkelcentra leent zich daar uitstekend voor. Een leuke bezienswaardigheid is het 173 meter hoge Umeda Sky Building, waarvan de bovenste etages bezocht kunnen worden inclusief fantastische uitzichten. Geef je vanavond nog één keer over aan een Japans culinair avontuur.

 • 25

  ​vlucht Osaka - Amsterdam

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

Rondreis Japan

Niets is wat het lijkt

image
25 dagen vanaf € 3.998
Naar boven
 

Zondag 27 november 2016
Informatiedag, Utrecht

 • Bezoek de algemene informatiemarkt en kom alles te weten over de reizen van Sawadee 
 • Schrijf je in voor reispresentaties over veel verschillende bestemmingen
 • Leer alles over wijnen uit Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Italië tijdens een wijnproeverij

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.