< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Osaka

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Osaka; naar Kyoto

  image

  Na aankomst in Osaka nemen we de trein naar Kyoto. Het openbaar vervoer in Japan is heel goed geregeld. We hebben er daarom voor gekozen om met de trein te reizen. In ongeveer twee uur treinen we naar Kyoto. Het futuristische station van Kyoto is geheel van glas en staal gemaakt. Vanaf de brug die over de hoofdhal zweeft, heb je een geweldig uitzicht over Kyoto. De komende vier nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 3

  Kyoto / vrije dag

  image

  Kyoto is de culturele hoofdstad van Japan. Kyoto biedt een overvloed aan fraaie Boeddhistische en Shinto-tempels aan, vaak met prachtige (zen) tuinen. Voor een bezoek aan de tempels zul je, gezien de hoeveelheid, een keuze moeten maken. De meeste en mooiste liggen aan de rand van Kyoto, in bomenrijke gebieden. Heel fraai is het kleine Kinkaku-ji met gouden dak, dat weerspiegelt in de vijver. De Ryoan-ji heeft een beroemde zen-tuin met rotsen in het zand.

  image

  In Gion, de oude uitgaanswijk van Kyoto, heb je grote kans om een geisha tegen te komen. Prachtig opgemaakt en gekleed in traditionele zijden gewaden gaan geisha's rond zes uur naar hun werk. Deze hoog gerespecteerde dames hebben een jarenlange opleiding gevolgd met o.a. dans en zang, waarmee ze welgestelde mannen tijdens een hapje en een drankje vermaken. Het eten is in Kyoto het meest geraffineerd. Neem dus zeker de tijd om uit eten te gaan.

 • 4

  Kyoto / bezoek Nara

  image

  Vanuit Kyoto kun je een aantal verschillende uitstapjes maken. Voor extra uitstapjes geldt dat je de 7-daagse Rail Pass kunt gebruiken die inclusief de reissom is. Voor het treinvervoer hoef je dus niets extra’s te betalen. Je kunt bijvoorbeeld naar Nara gaan, de bakermat van de Japanse cultuur. Een bezoek aan Nara is goed te combineren met een bezoek aan Fushimi Inari-taisha, waar duizenden rode torii’s staan.

 • 5

  Kyoto / bezoek Hiroshima

  image

  Met de snelle Shinkansen zijn we in ongeveer 3 uur in Hiroshima. Hiroshima, in 1945 door een Amerikaanse atoombom verwoest, is weer opgebouwd naar westers model (met brede lanen). Een must is een bezoek aan het atoombommuseum, het Peace Memorial Park en de Dome, één van de gebouwen die bij de val van de bom overeind bleef. Ze zullen je niet onberoerd laten. Je kan er ook voor kiezen om deze dag in Kyoto door te brengen.

 • 6

  naar Tsumago

  image

  Per trein rijden we in ongeveer drie uur door de bergen en langs een rivier naar Tsumago, een plaatsje uit de Edo-periode. Het dorp ligt in de Kiso-vallei aan de oude postroute van Tokio naar Kyoto. Tsumago wordt drukbezocht door Japanners die op zoek zijn naar hun cultureel erfgoed en zich vergapen aan de oude herbergen en winkeltjes. Tsumago bestaat uit traditionele houten huizen geflankeerd door minituintjes compleet met bonzai en grind.

  image

  Er is een onsen aanwezig, waar je gebruik van kunt maken. Hier splitsen we de groep en nemen onze intrek in minshuku’s. 's Avonds dienen de families ons op traditionele wijze het eten op terwijl onze bedden op tatamimatten in orde worden gemaakt. Na het traditionele Japanse diner kun je nog een wandeling door donker Tsumago maken als de lantaarns de huizen sfeervol verlichten.

 • 7

  naar Tokio

  image

  Vandaag kun je vroeg opstaan om de optrekkende mistsluiers door de bergen te zien gaan. Tsumago is in de morgen mooi en sfeervol. Vervolgens reizen we in ongeveer vier uur per openbaar vervoer via een prachtige route naar Nagoya, waar we overstappen op de Shinkansen naar Tokio. Tokio, de grootste metropool van Japan en tevens de hoofdstad. Deze wereldstad zorgt voor een spetterend einde van je reis. De komende drie nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

 • 8

  Tokio / vrije dag

  image

  Deze enorme stad heeft voor iedereen wel iets te bieden. Je kunt Tokio het beste per metro verkennen. Met de Yamanote ringlijn kun je de belangrijkste stadscentra opzoeken. Bezoek het meer traditionele Japan in Ueno, de wolkenkrabbers in Shinjuku of de Japanse punkers bij het Yoyogipark. Wil je een geweldig uitzicht over de stad? Ga dan naar het Metropolitan Government Building, het stadhuis van Tokio. Vanaf de 40e verdieping kun je op heldere dagen zelfs Mount Fuji zien liggen.

 • 9

  Tokio / vrije dag

  image

  Op je vrije dag kan je met je Rail Pass treinen naar Nikko. Nikko ligt op 150 km ten noorden van Tokio en kan je in ongeveer drie uur bereiken. De natuur is hier prachtig. Je wandelt tussen de cederbomen van de ene naar de andere grote tempel. Een ander uitstapje dat zeker aan te raden is, is Kamakura. Dit ligt ten zuiden van Tokio en ligt op ongeveer 1,5uur reizen met de trein. Wandel van tempel naar tempel, omringd een bosrijk gebied.

 • 10

  vlucht naar Amsterdam

  Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 23 deelnemers
 • Unieke kans om kennis te maken met Japan
 • Rail Pass van maar liefst 7 dagen inclusief (t.w.v. ± € 200,-)!
 • Ruim twee volle dagen in de prachtige steden Kyoto en Tokio
 • Reizen per supersnelle, comfortabele treinen
 • Een goede manier om de hoogtepunten van Japan te beleven
 • Bijzondere overnachting in een minshuku (herberg)
 • Bezoek aan het traditionele dorp Tsumago
 • Speciaal vertrek in de voorjaarsvakantie

Rondreis Japan Hoogtepunten Voorjaar

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 6 april: Inspiratiedag, Amsterdam
 • 13 april: Fiets- en wandelevent, De Hoep Castricum

Meld je gratis & vrijblijvend aan.