< Terug naar resultaten

Deze route is nog niet definitief en kunnen nog wijzigingen in voorkomen.

 • 1

  vlucht Amsterdam - Tokyo

  Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.

 • 2

  aankomst Tokyo / vrije dag

  image

  Vandaag komen we aan in de grootste metropool van Japan en tevens de hoofdstad, Tokyo. Deze wereldstad zorgt voor een spetterend begin van je reis. Het openbaar vervoer in Japan is heel goed geregeld. We hebben er daarom voor gekozen om met de trein te reizen. De komende vier nachten overnachten we in een comfortabel hotel.

  image

  Met de metrolijn Yamanote kun je de belangrijkste bezienswaardigheden opzoeken. Bezoek het meer traditionele Japan in de stadsdelen Asakusa en Ueno. De wolkenkrabbers vind je in de wijk Shinjuku en de Japanse jeugdcultuur is te bewonderen bij het Yoyogipark. Deze enorme stad heeft voor iedereen wel iets te bieden en je hebt voldoende tijd om deze stad te ontdekken.

 • 3

  Tokyo / vrije dag

  image

  Het is ook leuk om naar het luxere stadsdeel Ginza te gaan. Hier vind je de allerlaatste technische snufjes en terrasjes waarvandaan je trendy jeugd kunt gadeslaan. Je ziet er de meest bizarre dingen! Ook is het dé plek om automodellen te zien die je in Europa nog niet ziet.

 • 4

  Tokyo / vrije dag

  image

  Wil je een geweldig uitzicht over de stad? Ga dan naar het Metropolitan Government Building, het stadhuis van Tokyo. Op de 40e verdieping van dit gebouw bevind zich een observatorium, vanaf hier kun je op heldere dagen zelfs Mount Fuji in de verte zien liggen. Een goede voorbereiding op de rest van je reis is een bezoek aan het Nationaal Museum met de grootste collectie Japanse kunst.

 • 5

  Tokyo / vrije dag

  image

  Zowel in Tokyo als daarbuiten kun je vele bekende en minder bekende plekken bezoeken. Reis bijvoorbeeld naar Nikko, een stad op 150 km ten noorden van Tokyo en die je met de trein in ongeveer 3 uur kunt  bereiken. Nikko staat op de UNESCO lijst en er staat een belangrijk mausoleum van de Tokugawa shoguns.

  image

  De natuur is hier prachtig, je wandelt tussen de cederbomen van de ene naar de andere prachtige tempel. Een ander uitstapje dat ook aan te raden is, is naar Kamakura. Dit ligt ten zuiden van Tokyo en ligt op ongeveer 1,5 uur reizen met de trein. Ook hier kun je mooie wandelingen maken door bosrijk gebied en de beroemde grote boeddha bekijken.

 • 6

  naar Yudanaka

  image

  Met de trein reizen we in ongeveer drie uur naar Yudanaka. Yudanaka ligt in het berggebied Nagano. In de middag kun je kennismaken met een Japanse onsen, een bad gevuld met water uit een warmwaterbron. Deze onsen bevinden zich in de omgeving van onze accommodatie. We overnachten de komende twee nachten in een ryokan, een traditioneel Japans pension.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 7

  Yudanaka / vrije dag

  image

  Vandaag kun je van de mooie omgeving van Yudanaka genieten. In het Joshinetsu Kogen nationaal park leven niet alleen de beroemde makaken, maar ook vossen, herten en de met uitsterven bedreigde Aziatische zwarte beer. Met de zwarte beer zal je vandaag niet oog in oog komen te staan, maar met de makaken wel.

  image

  Het is leuk om de makaken van dichtbij te zien. Deze apen maken gebruik van de warme onsen, waarin zij zich wassen, laten vlooien en lekker relaxen. Dit is de enige plek ter wereld waar apen zich verwarmen in onsen. De apen hebben blijkbaar ook ontdekt dat het nemen van een warm bad zeer ontspannend kan zijn.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 8

  naar Tsumago

  image

  We rijden per trein in ongeveer vier uur door de bergen, langs een rivier met dorpen en stroomversnellingen naar Tsumago. Een plaats uit de Edo-periode. Het dorp ligt in de Kiso vallei aan de oude postroute van Tokyo naar Kyoto, de Kyu- Nakasendo genaamd. Het dorpje wordt drukbezocht door Japanners die op zoek zijn naar hun cultureel erfgoed en zich vergapen aan de oude herbergen en winkeltjes. Tsumago bestaat uit louter traditionele houten huizen geflankeerd door minituintjes compleet met bonsai en grind.

  image

  In Otsumago wordt de groep verdeeld en slaap je in een minshuku (een traditionele Japanse herberg). Otsumago ligt op zo een 30 minuten lopen vanaf Tsumago. Je slaapt hier op tatami (gevlochten matten) en een futon (Japans bed). Deze accommodatie wordt gerund door een Japanse familie en geeft je een exclusief kijkje in het echte Japanse leven. De minshuku’s hebben een gezamenlijke, typisch Japanse badgelegenheid.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 9

  naar Hiroshima

  image

  Vanuit Tsumago wandelen we in de ochtend naar Magome. De wandeling voert door een typisch Japans landschap van heuvels en riviertjes. Vanaf Magome nemen we een bus naar Nakatsugawa. Vervolgens stappen we over op de Shinkansen die ons naar Hiroshima brengt. Hiroshima werd in 1945 door een Amerikaanse atoombom verwoest en is weder opgebouwd naar westers model. Een must is een bezoek aan het vredesmuseum en de Dome, één van de gebouwen die bij de val van de bom overeind bleef. Ze zullen je niet onberoerd laten.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 10

  Hiroshima / vrije dag

  image

  Vandaag kun je een uitstap maken naar het eiland Miyajima, een klein eilandje voor de kust van Hiroshima. Je kunt hier zelf in een uurtje per trein en veerboot naartoe, de Rail Pass is wederom ook hier geldig. Op Miyajima staat de bijzondere Utsukushima Shrine en de beroemde rode “drijvende poort” die de scheiding tussen de stoffelijke wereld van de mensheid en het spirituele domein van de goden symboliseert.

 • 11

  naar Nagasaki

  image

  Vandaag reizen we in ongeveer 3½ uur naar Nagasaki. Sla het indrukwekkende Peace Memorial en het atoombom museum niet over. Nagasaki is over verschillende heuvels gebouwd, rond de haven. Op het lange terras, met uitzicht over de haven, kun je heerlijk eten. De lokale specialiteit Shippoku is een aanrader, maar je kunt ook ‘gewoon’ sushi eten. De komende drie nachten slapen we in een comfortabel hotel.

 • 12

  Nagasaki / vrije dag

  image

  Wil je even de stad uit? Neem dan de trein naar het themapark Huis ten Bosch. Hier zijn levensechte hoogtepunten uit Nederland nagebouwd. Een Madurodam in het groot, gezien door de ogen van Japanners. Het is heel interessant om te zien hoe de Japanners “bij ons” vakantie vieren en ons zo een gezonde lachspiegel voorhouden. Je kunt bijvoorbeeld ook een dag trip maken naar Arita, de geboorteplaats van de Japanse keramiek. Je kunt met de bus in anderhalf uur naar Unzen reizen. Hier kun je een wandeling maken op de vulkaan die in 1991 voor het laatst uitbarstte en nog steeds actief is. 

 • 13

  Nagasaki / vrije dag

  image

  Vanuit Nagasaki kun je een bezoek brengen aan Hashima, een klein eiland voor de kust dat ooit bewoond was en vol industrie stond, maar nu als spookstad verder gaat. Het eiland werd beroemd toen het in de James Bond film Skyfall werd getoond. Iojima is een minder bezocht eilandje waar je naar het strand kunt en vanuit een onsen over zee uit kunt kijken. En natuurlijk kun je ook Dejima bezoeken, het eilandje ter grootte van een voetbalveld waar gedurende 200 jaar de Nederlanders de enige Europeanen waren die op Japanse bodem mochten verblijven.

 • 14

  naar Mount Aso

  image

  's Ochtends vertrekken we naar Mount Aso. Hier reizen we in ongeveer vijf uur naartoe. Ook rondom Mount Aso is er genoeg te zien. In Kumamoto is het Kumamoto Kasteel de grote attractie; een van de drie bekendste kastelen van het land. Helaas is door herstelwerkzaamheden het kasteel alleen nog van de buitenkant te bewonderen. 

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Diner
 • 15

  Mount Aso

  image

  Een van de hoogtepunten in deze regio zijn de indrukwekkende gebergtes van Mount Aso. We wandelen door de uitgestrekte omgeving en banen ons een weg over het prachtige vulkanische landschap. Het landschap is groot en daardoor zeer divers. Sommige stukken zijn droog en andere gebieden weer vol met groene begroeiing. Onderweg stoppen we op bijzondere uitzichtpunten waar je mooie panoramische foto's kunt maken van de adembenemende vergezichten.

  image

  De krater van Mount Aso, genaamd het dal van Aso-san, is de grootste vulkanische krater ter wereld (18 bij 24 km). Het centrum bij de krater is een ruig kaal gebied. Je waant je hier op een echt maanlandschap. Één van de kraters in dit dal is nog vulkanisch actief. Grote rookpluimen kun je van veraf zien en de zwavel geuren kun je goed ruiken.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
  • Diner
 • 16

  naar Kyoto

  image

  Met de trein reizen we in de ochtend door naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan met een enorme hoeveelheid tempels en andere bezienswaardigheden. Het futuristische station van Kyoto is geheel van glas en staal gemaakt. Hier kun je de rest van de dag ronddwalen door de stad. We slapen de komende vijf nachten in een comfortabel hotel.

  Maaltijd(en) inbegrepen deze dag:

  • Ontbijt
 • 17

  Kyoto / vrije dag

  image

  Ook vanuit Kyoto kun je een aantal uitstapjes maken. Voor deze uitstapjes geldt dat je de 14-daagse Rail Pass kunt gebruiken die inclusief de reissom is. Vanuit Kyoto kun je bijvoorbeeld naar Nara gaan, dat als de bakermat van de Japanse cultuur wordt beschouwd. Een bezoek aan Nara is goed te combineren met een bezoek aan Fushimi Inari-taisha, waar duizenden rode torii’s staan.

 • 18

  Kyoto / vrije dag

  image

  Wil je deze dagen liever de natuur in? Dan kan je een mooie boottocht op de Hozu rivier maken, deze ligt op zo een 12 km van Kyoto. De vrije dagen geven je genoeg tijd om je smaakpapillen te laten genieten van het gevarieerde Japanse eten. Het eten is in Kyoto het meest geraffineerd. Neem dus zeker de tijd om uit eten te gaan.

 • 19

  Kyoto / vrije dag

  image

  Kyoto huisvest 2000 boeddhistische tempels en zo'n 200 shinto schrijnen. Voor een bezoek aan de tempels zul je, gezien de hoeveelheid, een keuze moeten maken. De meeste en mooiste liggen aan de rand van Kyoto, in bomenrijke gebieden. Heel fraai is het kleine Kinkaku-ji met gouden dak, dat weerspiegelt in de vijver. De Tfukiji Tempel heeft een beroemde zen-tuin met rotsen in het zand.

 • 20

  Kyoto / vrije dag

  image

  In Gion, de oude uitgaanswijk van Kyoto, heb je grote kans om een geisha tegen te komen. Prachtig opgemaakt en gekleed in traditionele zijden gewaden gaan geisha's rond zes uur naar hun werk. Deze hoog gerespecteerde dames hebben een jarenlange opleiding gevolgd met o.a. dans en zang. Vind je het leuk om iets traditioneel te doen? Dan kun je een theeceremonie meemaken of een kookcursus volgen.

 • 21

  vlucht naar Amsterdam

  Het avontuur in Japan is alweer voorbij.. Wat is jou het meest bijgebleven van dit bijzondere land? We reizen per bus van Kyoto naar Osaka, en daarvandaan vliegen we terug naar Schiphol. Voor de vluchtgegevens verwijzen wij naar het vluchtschema.


Waarom deze reis?

 • Kleine groepen van maximaal 20 deelnemers
 • Railpass van maar liefst 14 dagen inclusief (t.w.v. ± € 385,-)!
 • Veel individuele vrijheid tijdens de reis
 • Bijzondere overnachtingen in een ryokan (pension) en een minshuku (herberg)
 • Reizen per supersnelle, comfortabele treinen
 • Kennismaking met de verschillende gezichten van Japan
 • Wandeling over Nagasendoweg tussen Tsumago en Magome
 • Mogelijkheden om mooie wandelingen te maken
 • Speciale vertrekdata voor alleenreizenden/singles

Rondreis Japan

Niets is wat het lijkt

image
21 dagen vanaf € 3.898 € 3.798
Naar boven
 

Reisinspiratie nodig?

Kom langs op een van onze events: 

 • 15 september: Inspiratiedag, Sawadee kantoor, Amsterdam
 • 28 september: Indonesië & Peru presentatie, Sawadee kantoor Amsterdam
 • 12 oktober: Inspiratiedag, Schouwburg Odeon, Zwolle
 • 24 november: Reisevent, DeFabrique, Utrecht

Meld je gratis & vrijblijvend aan.