< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Guy Reisbegeleider Wereldwijd

Al bijna twintig jaar reis ik naar alle uithoeken van de wereld, op zoek naar de mooiste plekken, unieke ervaringen en belevenissen. In 2001 begeleidde ik mijn eerste groepsreis voor Sawadee en ondertussen heb ik al vele honderden reizigers door alle continenten begeleid. Ik hou vooral van minder bereisde of opkomende bestemmingen en van het stevigere werk, waaronder trektochten, jungle-expedities, fietsreizen, berg- en woestijntochten en ik ga ook graag op zoek naar oude beschavingen of bruisende wereldsteden. Mijn persoonlijke toppers zijn de jungles van Borneo en Papua, Himalaya-koninkrijkjes, de ruige natuur van Nieuw-Zeeland, Patagonië en Afrikaanse savannes, de tempelvlaktes in Bagan en Angkor Wat, en de kleurrijke gastvrijheid van Centraal-Azië. Mijn reismotto is: Ga zelf kijken in de wereld, vertrek zonder vooroordeel, stel je open en laat je verrassen door natuur, volkeren, culturen en lokale keuken en je zal de rijkdom en schoonheid van de wereld ten volle beleven.

De Hemelse Bergen van Kirgizstan

Centraal Azië spreekt enorm tot mijn verbeelding. Het doet me denken aan het leven van de nomaden die volgens oeroude tradities met hun grote kuddes paarden, schapen en jaks op uitgestrekte graslanden en hoogvlaktes wonen; aan voormalige sovjet-republieken waar islam hand in hand gaat met een snel moderniserende gemeenschap; en natuurlijk aan de prachtige bergketens die zich van Oost naar West uitstrekt over een groot stuk van de mystieke zijderoute.

Reden te meer om gretig in te gaan op de vraag om onze eerste Kirgizstan Wandelreis te begeleiden. Het is een uitgebreide kennismaking met dit mooie en vaak onbekende land waarin we twee vierdaagse trektochten door bloedmooie valleien en langs bergketens met kristalheldere bergmeren afwisselen met het proeven van de lokale cultuur en gastvrijheid.

Dankzij het bestaan van Community Based Tourism krijgen we de kans om bij gastgezinnen te overnachten, zowel in hun huizen als in yurts (vilten nomadententen die vaak in enkele uren helemaal worden opgebouwd), waarbij de gastfamilie steeds zorgt voor overheerlijke lokale maaltijden. Vergeet de verhalen over ranzige maaltijden en dranken want de lokale keuken is verrassend lekker en valt bijzonder goed in de smaak bij onze reizigers.

Absolute hoogtepunt is het verblijf in een yurtcamp bij het Son-Kulmeer op ruim 3000m hoogte waar we een hele dag lang prachtig kunnen wandelen of per paard het steeds veranderende landschap kunnen verkennen.

Eén ding is duidelijk: de reis door Kirgizstan heeft mijn nieuwgierigheid naar Centraal Aziatische landen alleen nog maar versterkt en ik kijk al uit naar een volgende kennismaking in dit bijzondere werelddeel.

Rondreis Kirgistan (Kirgizië)

De Hemelse Bergen

image
15 dagen vanaf € 1.598
Naar boven
 

Inspiratiedagen 2018

  • Kom op 20 jan. of 11 feb. naar ons kantoor in Amsterdam of 27 jan. naar de Verkadefabriek in Den Bosch
  • Persoonlijk advies van reisexperts & reisbegeleiders
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis
  • Cursus reisfotografie in Den Bosch

Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.