< Terug naar resultaten

Reisverslag van een van onze reisbegeleiders

image

Hanneke de Vries Reisbegeleidster India

Ik ben Hanneke "van Sawadee" en al jarenlang met heel veel plezier reisbegeleidster in een aantal landen in Azië. Reizen is voor mij in de eerste plaats de mensen ontmoeten die in de landen wonen waar ik rondreis. Hun cultuur en gewoonten leren kennen. Ik vind het fijn om regelmatig terug te keren in de landen waar ik reizen begeleid. Door de vele ontmoetingen met de plaatselijke bevolking kom ik vaak meer te weten dan alleen uit de boeken. En die kennis deel ik graag met de groepen die ik begeleid. Het land waarin ik de meeste reizen heb begeleid en nog doe is India. Ik heb er jarenlang parttime gewoond. India is voor mij het meest fascinerende land in de wereld. Waar je na elke 100 km weer in een andere cultuur lijkt terecht te komen. De verschillende "geloven" die er zijn zoals het Hindoeïsme met zijn miljoenen goden. Boeddhisten, Sikhs, Jains, Moslims, Christenen. Ook de natuur in India is heel divers. Bergen, zeeën, woestijnen en jungles. Talloze diersoorten zoals tijgers, olifanten, kamelen en ongelooflijk veel vogelsoorten.India is een land waar je je nooit verveelt.

Koloniale grandeur en mysterieuze tempels

Als liefhebber van Azië hebben de landen die Indochina (Laos/Vietnam/Cambodja) vormen, een speciaal plekje in mijn hart. In deze landen is ontzettend veel te zien en te doen. En ook al liggen ze zij aan zij, elk land heeft zijn eigen cultuur, natuur en mensen.
Ik ben vooral gek op de mensen die in deze landen wonen. Gastvrij en hartelijk, dat zijn ze allemaal. De mensen in Cambodja met hun humor en brede lach stelen elke keer weer mijn hart. De mensen in Laos zijn vriendelijk en gemakkelijk te benaderen ? ik vind ze de meest relaxte mensen van Indochina. En de Vietnamezen zijn zeker de aller-ijverigste van de drie.
In Indochina vind je heel veel verschillende stammen. Met hun kleurrijke kostuums, vaak prachtig geborduurd, vallen ze onmiddellijk op wanneer je rondstruint over één van de vele markten. We bezoeken de dorpen waar deze stammen wonen en met een beetje geluk kun je een kijkje nemen in hun huizen. We slapen tijdens onze reis ook af en toe in een Long House. Dat is zo?n huis van bamboe dat op palen is gebouwd. Ik vind dat altijd weer heel bijzonder, dan zie je met eigen ogen met hoe weinig de mensen hier kunnen leven en toch tevreden zijn.
Wat ik ook echt prachtig vind zijn de enorme uitgestrekte rijstvelden. Vooral wanneer de mensen bezig zijn de rijstplantjes weer in de grond te zetten, met de hoop op een goede oogst. Wat een werk! Maar tegelijkertijd betekent het ook weer nieuw leven. En dan kom ik vanzelf bij de vele restaurantjes in Indochina terecht. Eten in Indochina is voor mij een feest. Het eten wordt ter plekke vers bereid en smaakt altijd lekker.
Het is heerlijk om hier te wandelen, te fietsen en te varen tijdens de reis. Want alle drie de landen hebben een rijke natuur. Niet alleen heb je er de jungle, de rijstvelden en de rivieren maar in bijvoorbeeld Cambodja vind je een schitterende kust waar je ruim de tijd hebt om te zonnebaden, te zwemmen en te snorkelen. En in Vietnam is er het prachtige Halong Bai met z?n grillige rotsen waar je in een mooie houten boot doorheen vaart. Of je kunt raften en zwemmen in één van de vele rivieren die Indochina rijk is.
Het is ook heel leuk om de grote steden van deze 3 landen te bezoeken. Elke stad heeft zijn eigen sfeer. Tempels, musea, paleizen, theater en natuurlijk winkels en markten waar je mooie souvenirs kunt kopen. Persoonlijk vind ik de avondmarkt in Luang Prabang één van gezelligste markten in Laos.
Oh en dan heb ik nog niet over de Mekongrivier vertelt, die overal weer opduikt tijdens de reis door Indochina?..
Weet je, ik kan wel blijven vertellen over Indochina, maar de beste manier is toch om hetzelf te ontdekken en te ervaren.

Rondreis Indochina

Koloniale grandeur en natuurschoon

image
26 dagen vanaf € 2.498
Naar boven
 

Sawadee Reisevent
Zondag 26 november DeFabrique, Utrecht

  • Lezingen door wereldreiziger Chris Zegers, Pool specialist Erik van Zwol en diverse reispresentaties. 
  • Lancering nieuwe brochure 2018/2019
  • Doe inspiratie op voor je volgende reis.
Kom je ook? Meld je gratis & vrijblijvend aan.