< Terug naar resultaten

Rondreis Laos

Langs de Mekong

Waarom deze reis?

Zwaarte van deze reis

 • Zwaarte van de reis

  arrow
  • image

   Zeer lichte reis met rustige reisdagen en/of zeer lichte dagwandelingen

  • image

   Lichte reis met mogelijk enkele langere reisdagen en/of eenvoudige dagwandelingen

  • image

   Reis met enkele lange reisdagen en/of zwaardere (dag)wandelingen

  • image

   Zwaardere reis, door langere reisdagen, veel verplaatsingen en/of zwaardere, meerdaagse wandelingen

  • image

   Zware reis, door bijvoorbeeld lange reisduur, veel verplaatsingen, langere reisdagen, intensievere trekkings en in mindere mate grote cultuurverschillen

  image
 • Comfort van de overnachtingen

  arrow
  • image

   Basic hotels, mogelijk afgewisseld met veel kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Eenvoudige hotels, mogelijk afgewisseld met meerdere kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabele hotels, mogelijk afgewisseld met enkele kampeer- en/of andersoortige overnachtingen

  • image

   Comfortabelere, Luxere hotels

  • image

   Luxe hotels

  image
Deze reis is op dit moment helaas niet boekbaar. Bekijk andere reizen in Laos

Route daagse rondreis Laos

Een spannende en actieve rondreis door een van de meest ongerepte en authentieke landen van Azië. In Laos lijkt het alsof de tijd stil staat, zo ongehaast is het dagelijkse leven. We maken verschillende tochten over de rivier en wandelen door bijzondere dorpjes met kleurrijke bevolking. Op diverse plaatsen kun je een tocht per mountainbike maken. In Vang Vieng kun je tuben en rotsklimmen. Je hebt alle tijd om de bijzonder mooie stad Luang Prabang en omgeving te verkennen. Per mountainbike, te voet of op de rug van een olifant. Tweemaal overnachten we bij de mensen thuis, een zeer bijzondere ervaring!

Dit is een afwisselende en actieve reis, met verschillende wandel- en fietstochten en optionele actieve excursies zoals mountainbiken, kajakken en tuben. Je kunt de reis zo zwaar maken als je zelf wilt.We slapen in hotels die variëren van zeer eenvoudig tot luxe. Twee maal overnachten we bij mensen thuis.We reizen met onze eigen bus zodat we kunnen stoppen waar we willen om bijvoorbeeld een foto te maken of te wandelen. Om Luang Prabang te bereiken maken we gebruik van de slowboat, een heerlijk tocht. Ook maken we een aantal keer gebruik van songthaew (open busjes). Bijzondere bergvolken Het ongerepte noorden van Laos is de leefomgeving van verschillende kleurrijke bergvolken. Het oerwoud is hier nog nagenoeg intact en er komen hier niet veel toeristen. We maken een tweedaagse wandeltocht die ons leidt door het Nam Ha Nationaal Park en langs de rijstvelden van bergvolken zoals de Akha en de Khmu. We overnachten in een dorp van de Akha, waarvan de vrouwen kleurrijke hoofdtooien dragen, opgesierd met grote zilveren munten uit het voormalige Indochina. Mountainbiken of kajakken De vallei van Luang Nam Tha leent zich perfect om te fietsen. De wegen zijn prima en voeren langs de vele kleine dorpjes van de stammen die in dit gebied wonen, zoals de Hmong en Laenthen. We slapen in bungalows die gebouwd zijn in prachtige, verstilde Laotiaanse stijl met gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. Het hotel heeft verschillende prijzen ontvangen omdat het op een duurzame manier wordt gerund. Vanaf de veranda van je huis heb je uitzicht op de rivier de Namtha waar je ook uitstekend kunt kajakken. Koningsstad Luang Prabang, olifanten en grotten Rijdend door groene valleien en langzaam de rivier afvarend verplaatsen we ons zuidwaarts. Onderweg worden we uitgenodigd te overnachten in het huis van het dorpshoofd van de Thai Lu. De oude koningsstad Luang Prabang met zijn vele boeddhistische tempels is prachtig gelegen aan de Mekong. Van de vele tientallen goed bewaard gebleven tempels die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan is de kleine Wat Xieng Thong is wellicht de mooiste. De muren zijn ingelegd met fijne mozaïeken. Per mountainbike of op de rug van een olifant kun je de sfeervolle omgeving van Luang Prabang verkennen of je via een kookcursus proberen te bekwamen in de Laotiaanse keuken.

Rondreis Laos

Binnenkort boekbaar.
Ik blijf graag op de hoogte.

image
Bedankt, we houden je op de hoogte

Liever telefonisch contact met één van onze reisadviseurs? Neem contact met mij op.

Naar boven